استفاده ساواک از سیاست تهدید و تطمیع برای اجبار آیتالله میلانی برای ملاقات با شاه!/«افزایش تعداد دام به دلیل محدودیت امکانات میسر نیست»!/ضرورت توسعه دانشگاهها برای جلوگیری از خروج ارز!/دیوان محاسبات مستقل میشود/سناتور سابق درگذشت/
استفاده ساواک از سیاست تهدید و تطمیع برای اجبار آیتالله میلانی برای ملاقات با شاه!
در یک سند ساواک به تاریخ 14 فروردین 1344 که به امضای سرتیپ علی پاشا بهرامی، رئیس ساواک خراسان، رسیده است میخوانیم: «48 ساعت است که مرتبا با میلانی مشغول مذاکره و آماده نمودن وی جهت ملاقات هستم. تنها ترس وی برملا شدن ملاقات اوست و اظهار میدارد سه، چهار سال وسیله سیدجلال تهرانی1 و سپهبد عزیزی به من این پیشنهاد میشود، ولی نپذیرفتم».
در ادامه این سند آمده است: «جواب قطعی را به روز یکشنبه موکول نموده؛ لازم است به استحضار برساند با او هم به صورت تحبیب و هم به صورت تهدید مذاکره شده و حتی به او گفتم اگر حاضر به ملاقات نباشد بایستی از مشهد برود و منبعد هیچ گونه انتظار چشمپوشی از دستگاه نبایستی داشته باشد و حتی پرونده پسرش به جریان خواهد افتاد. ملاقات فردا متعاقبا به عرض خواهد رسانید».
این سند میافزاید: «در پایان به استحضار میرساند در مرکز به حضور تیمسار ریاست شرفیاب بودم به عرض رسانیدم که این شخص خیلی زرنگ و ملوّن و مرتجع است و قرار بر این شد وقتی که صد درصد اطمینان حاصل شد که نامبرده حاضر به ملاقات است گزارش نمایم و مراتب از شرف عرض بگذرد؛ به همین دلیل هم تیمسار ریاست طی تلگراف شماره 6847 /316 ـ 24 /12 /43 ابلاغ فرمودند: چنانچه صد درصد اطمینان دارید گزارش نمایید که مراتب طی شماره 706 ـ 27 /12 /43 به عرض رسید حال که تیمسار صلاح دانستهاند قبلا مراتب به شرف عرض برسد، اینجانب تمام هم و کوشش شبانهروزی را صرف این کار خواهم نمود که منویات عالی به صورت عمل درآید2 این ساعت زمینه آماده است.3
«افزایش تعداد دام به دلیل محدودیت امکانات میسر نیست»!
مهندس فیروز عدل، رئیس سازمان دامپروری کل کشور، ضمن مصاحبهای اعلام داشت: با توجه به امکانات محدود طبیعی ایران و شرایط جوی مملکت، مسئله ازدیاد دام در کشور باید فراموش شود.
برای تأمین گوشت باید سراغ پرواربندی دامها و پرورش طیور رفت.
ضرورت توسعه دانشگاهها برای جلوگیری از خروج ارز!
روزنامه «اطلاعات» طی گزارشی نوشت: صاحبنظران معتقدند که برای جلوگیری از خروج ارز و هدر رفتن نیروهای انسانی، توسعه دانشگاهها ضروری است.
جلوگیری از مسافرت محصلین ایرانی به کشورهای خارجی فکر اساسی و شایستهای است.
برای توسعه دانشکدههای علوم و فنّی، دولت باید به دانشگاه کمک کند.
دیوان محاسبات مستقل میشود
روزنامه «اطلاعات» نوشت: طرح قانون جدید دیوان محاسبات عمومی از طرف وزارت دارایی آماده شده و در ظرف چند روز آینده برای اظهار نظر مقامات دولتی و نمایندگان مجلسین فرستاده خواهد شد تا پس از اظهار نظر و حک و اصلاح تقدیم مجلس شورای ملی شود.
طبق لایحه مزبور اختیارات دیوان محاسبات عمومی افزایش یافته و شامل رسیدگی به کلیه حسابها و هزینههای عمومی و اختصاصی خواهد شد؛ درحالیکه تاکنون فقط حسابهای عمومی قابل رسیدگی و کنترل دیوان محاسبات بود و هزینههای اختصاصی، که طبق مقررات خاص خود خرج میشد، از طرف دیوان محاسبات مورد رسیدگی قرار نمیگرفت.
در آینده دیوان محاسبات قادر خواهد بود که رأسا از وزارتخانهها و مؤسسات دولتی که بودجه مدون دارند حساب بخواهد و آن را مورد رسیدگی قرار دهد.
وزارت دارایی در طرح جدید نفوذ خود را کاهش داد و برای اعضای دیوان عالی محاسبات شرایط و سوابقی پیشبینی کرده است که بر اساس آن عدهای انتخاب و به مجلسین معرفی خواهند شد و پس از آنکه مجلس عده لازم را انتخاب کرد، آنها با استقلال تام و بدون دخالت و نفوذ وزارت دارایی کار خواهند کرد.
سناتور سابق درگذشت
روزنامه «اطلاعات» نوشت: سناتور سابق، هدایتالله پالیزی ساعت 5 بعدازظهر پنجشنبه گذشته [12 فروردین] پس از یک کسالت ممتد در سن 65 سالگی به عارضه بیماری قلبی در بیمارستان مهر، بدرود حیات گفته است.
پالیزی از سال 1314 چند دوره نماینده و عضو هیئترئیسه مجلس شورای ملی و سپس عضو مجلس سنا بود.
جنازه پالیزی بنا به وصیت وی به نجف اشرف حمل و در آنجا در مقبره خانوادگی به خاک سپرده خواهد شد و موعد ختم بعدا اعلام خواهد شد.4