تجدید نظرخواهی ارتشبد هدایت و سرلشکر معین‌پور از رأی دادگاه/کاهش بازرگانی ایران و آلمان/«پیش از رضاشاه خارجی‌ها در امور ایران دخالت می‌کردند»!/مسمومیت چهارصد نفر در تهران/برگزاری نمایشگاه «هفت‌هزار سال هنر ایران» در ایتالیا
19 اردیبهشت 1342
تجدید نظرخواهی ارتشبد هدایت و سرلشکر معین‌پور از رأی دادگاه
صبح امروز تیمسار ارتشبد عبدالله هدایت، که روز یکشنبه این هفته طی رأی دادگاه عادی ویژه نظامی به دو سال حبس مجرد محکوم شده است، طی نامه‌ای از رأی صادره تقاضای تجدید نظر کرده است.
سرلشکر حسن معین‌پور، که به دو سال حبس محکوم گردیده، نیز دیروز تقاضای تجدید نظر نمود.
یکی دیگر از محکومین این دادگاه مهندس گرایلی است (سه سال) که بلافاصله پس از اعلام رأی دادگاه تقاضای تجدیدنظر کرد. سرهنگ پرندیان، دادستان دادگاه، نیز به علت قلت مجازات تقاضای تجدید نظر کرده است. [رک: روزشمار 16 اردیبهشت 1342]
 
کاهش بازرگانی ایران و آلمان
پیرامون مذاکرات وزیر اقتصاد ایران با مقامات آلمانی گزارشی توسط خبرگزاری آلمان منتشر شد.
در این گزارش آمده است: انتظار می‌رود دکتر عالیخانی، وزیر اقتصاد ایران، در اواخر این هفته مسائل مربوط به روابط تجاری ایران و آلمان را با اتاق تجارت ایران و آلمان مورد مذاکره قرار دهد. میزان تجارت ایران و آلمان غربی از سال گذشته رو به نقصان بوده است.
آلمان غربی در سال گذشته فقط کالاهایی با ارزش 350 میلیون مارک به ایران صادر کرد؛ درحالی‌که این رقم در سال قبل از آن 430 میلیون مارک بود.  بدین ترتیب بازرگانی ایران و آلمان در سال گذشته 80 میلیون مارک تقلیل یافت.
بر اساس این گزارش در گفت‌وگوهای دو طرف، موضوع روابط آینده ایران با بازار مشترک اروپا نیز مورد بحث قرار خواهد گرفت.
وزیر اقتصاد ایران اکنون در بروکسل در مورد روابط ایران و بازار مشترک مذاکره می‌نماید.
ایران امیدوار است میزان صادرات خود را به آلمان افزایش دهد. این امید به‌خصوص در مورد فرش، که به مقدار زیادی بازار خود را در آلمان از دست داده، وجود دارد.
این گزارش می‌افزاید: بر عکس، واردات آلمان از ایران از 914 میلیون مارک در 1961 به بیش از 1000 میلیون مارک در سال قبل رسید. 814 میلیون مارک از این رقم قمیت مواد نفتی بوده است. در مورد مذاکرات مربوط به وام، که از نیمه آوریل گذشته در بن جریان داشته است، اطلاعت حاصل شد که رسیدن به توافق نزدیک است.1 
 
«پیش از رضاشاه خارجی‌ها در امور ایران دخالت می‌کردند»!
روزنامه «اطلاعات» در سرمقاله امروز خود نوشت: مانع اساسی اصلاحات در هر کشوری دو عامل است: اول عدم ثبات و بلاتکلیفی در سیاست خارجی؛ دوم ضعف قدرت در داخله. تاریخ دویست‌ساله ایران تا ظهور اعلیحضرت فقید قرینه بارزی است بر اینکه هیچ اصلاحی در مملکتی که سیاست خارجی روشن ندارد میسر نیست. در این تاریخ دویست‌ساله اثر انگشت خارجی در جزئی‌ترین امور داخلی ایران دیده می‌شود. خدا می‌داند اگر شاه فقید قد علم نکرده بود و در زمینه‌ای که به زحمت و با قدرت فوق‌العاده مساعد ساخته بود تخم اصلاحات نمی‌پاشید، سرنوشت ایران امروز چه بود.
امروز آن دو عاملی که دشمن بزرگ اصلاحات است در ایران ریشه‌کن شده، موقعیت و آبروی ایران در جهان مجال اینکه هیچ بیگانه‌ای جز به نظر احترام و ستایش به این کشور نگاه کند باقی نمی‌گذارد. از طرفی با شش ماده‌ای که از طرف شاه مملکت به معرض تصویب ملی گذارده شده و ملت بر آن صحه نهاد برنامه مملکت نیز روشن و مشخص گشته است. باقی می‌ماند کوشش برای تحقق این برنامه که در سراسر جهان به عنوان یک برنامه مترقی و جامع شناخته شده و آن هم برعهده ملت و دولت است.2
 
مسمومیت چهارصد نفر در تهران
چهارصد نفر در یک ماه گذشته بر اثر مصرف هروئین و داروهای فاسد و خوردن تریاک و قرص‌های خواب‌آور در تهران مسموم شدند. این آماری است که مدیر کل بهداری شهرداری تهران در اختیار خبرنگاران گذاشته است.
بر اساس این گزارش، بیشتر این مسمومیت‌ها بر اثر خوردن تریاک است و با وجود «مبارزه شدیدی» که با مواد مخدر می‌شود هر ماه ده‌ها نفر قربانی هروئین و تریاک می‌شوند؛ مثلا ماه گذشته طبق آماری که تهیه شده است 81 نفر فقط بر اثر خوردن تریاک مسموم شده‌اند و ده نفر به علت مصرف گرد هروئین به کام مرگ کشانده شدند.
البته کسانی که با تریاک مسموم می‌شوند به قصد خودکشی آن را انجام می‌دهند. مسمومیت کودکان نیز در این آمار باید مورد توجه خانواده‌ها قرار بگیرد.
به گفته معاون مدیر کل بهداری شهرداری تهران، در ماه گذشته پنجاه کودک به علت خوردن نفت مسمومیت پیدا کرده‌اند؛ همچنین در ماه گذشته، 68 نفر به علت استعمال مشروبات الکلی مسموم شده‌اند.3
 
برگزاری نمایشگاه «هفت‌هزار سال هنر ایران» در ایتالیا
امروز متن پیام رئیس‌جمهوری ایتالیا، که به مناسبت گشایش نمایشگاه «هفت‌هزار سال هنر ایران» در شهر میلان برای شاه ارسال شده، همراه با پیام مخصوص انستیتوی روابط فرهنگی ایتالیا، که این نمایشگاه را ترتیب داده است، به شاه تقدیم شد.
شجاع‌الدین شفا، نماینده فرهنگی دربار شاهنشاهی که حامل این دو پیام بود، شب گذشته از ایتالیا وارد تهران شد.
شفا دو هفته قبل برای شرکت در مراسم گشایش نمایشگاه ایران، به میلان عزیمت کرده و در جلسه افتتاحیه نمایشگاه پیام شاه را قرائت کرد.
این جلسه روز شنبه گذشته با پیام شاه و پیام رئیس‌جمهور ایتالیا و با حضور بیش از یک‌هزار نفر از شخصیت‌های برجسته ایتالیایی و خارجی، در کاخ سلطنتی میلان گشایش یافت.4
 

https://iichs.ir/vdch.mn-t23nq6ftd2.html
iichs.ir/vdch.mn-t23nq6ftd2.html
نام شما
آدرس ايميل شما