به همت انتشارات پژوهشکده تاریخ معاصر، کتاب «آیت علم و عمل» (یادنامه مرجع عالیقدر مرحوم آیتالله العظمی حاج سیدمحمدعلی علوی گرگانی) برای بار دوم منتشر شد
انتشارات پژوهشکده تاریخ معاصر یادنامه مرجع عالیقدر مرحوم آیتالله سیدمحمدعلی علوی گرگانی را برای بار دوم روانه بازار نشر کرد؛
«آیت علم و عمل» به چاپ دوم رسید
5 اسفند 1403 ساعت 15:29
به همت انتشارات پژوهشکده تاریخ معاصر، کتاب «آیت علم و عمل» (یادنامه مرجع عالیقدر مرحوم آیتالله العظمی حاج سیدمحمدعلی علوی گرگانی) برای بار دوم منتشر شد
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده تاریخ معاصر؛ انتشارات پژوهشکده تاریخ معاصر، کتاب «آیت علم و عمل» (یادنامه مرجع عالیقدر مرحوم آیتالله العظمی حاج سیدمحمدعلی علوی گرگانی) را که به کوشش سیدحسین کشفی تألیف شده است، برای بار دوم منتشر کرد.
ازآنجاکه تأثیر الگوهای انسانی در تربیت بسیار اهمیت دارد و آشنایی هر ملتی با مفاخر علمی و اجتماعی خود افزون بر بزرگداشت یاد و خاطره آنان، زمینههای رشد و کمال و ترقی و روح خودباوری و اعتماد به نفس را در مردم، بهویژه جوانان و نوجوانان، بارور میکند کتاب «آیت علم و عمل» (یادنامه مرجع عالیقدر مرحوم آیتالله العظمی حاج سیدمحمدعلی علوی گرگانی) تألیف شده است تا یکی از ستارگان درخشان آسمان علم و فقاهت، یعنی مرجع عالیقدر مرحوم آيتالله العظمی حاج سیدمحمدعلی علوی گرگانی، را به مخاطبان معرفی کند.
سیدمحمدعلی علوی گرگانی (1318-۱۴۰۰ش) از مراجع تقلید شیعه و از استادان درس خارج در قم بود. او از شاگردان مراجعی همچون سیدحسین طباطبائی بروجردی، امام خمینی، سیدمحمدرضا گلپایگانی و محمدعلی اراکی بوده است. برخی از اقدامات آیتالله علوی گرگانی عبارتاند از: تألیف کتابهای «رهتوشه پارسیان» (شرح وصیتهای پیامبر اکرم(ص) به ابوذر غفاری)، «گلچینی از انوار اخلاقی (برگزیده درس اخلاقهای وی)» و ساخت مسجد و درمانگاه در گرگان و تأسیس صندوق قرضالحسنه در تهران.
اثر پیش رو شرحی است از زندگانی آن مرجع عالیقدر که به اهتمام فاضل ارجمند حجتالاسلام سیدحسین کشفی تألیف و از سوی پژوهشکده تاریخ معاصر به زیور طبع آراسته شده است.
کتاب «آیت علم و عمل» (یادنامه مرجع عالیقدر مرحوم آیتالله العظمی حاج سیدمحمدعلی علوی گرگانی) ــ که عنوان آن برگرفته از لقب «سیدالعلماء العاملین» است که حضرات آیات: حاج آقا مرتضی حائری و سیدمرتضی نجومی درمورد آیتالله سیدمحمدعلی علوی گرگانی بهکار بردهاند ــ در ۸ فصل به چاپ رسید:
فصل اول زندگینامه معظم له و پدر بزرگوارشان آيتالله حاج سیدسجاد علوی به قلم حجتالاسلام و المسلمین ناصرالدین انصاری قمی است.
فصل دوم دربردارنده مصاحبههای آيتالله العظمی علوی گرگانی است؛ البته گفتنی است که از مرجع فقید مصاحبهها و سخنرانیهای فراوانی در دیدار با گروهها و مؤسسات و ارگانهای مختلف موجود است، اما در این فصل فقط مصاحبههایی از ایشان آمده که موضوع آن زندگینامه و خاطرات معظمله بوده است.
فصل سوم خاطرات درسهای اخلاق ایشان است. گفتنی است آيتالله العظمی علوی گرگانی در روزهای چهارشنبه قبل از شروع درس فقه، به شرح و توضیح حدیثی از پیامبر اکرم(ص) و ائمه معصومین(ع) میپرداختند. این مباحث اخلاقی با همت دفتر آن مرجع راحل تدوین و در قالب چهار کتاب منتشر شدهاند؛ همچنین آن مرجع عظیمالشأن در خلال این درسها به شرح حال بزرگان و ذکر حکایات درسآموز از زندگی آنان پرداخته است. در این فصل داستانهایی که در این چهار کتاب نقل شده و معظم له خود شاهد آنها بوده یا با واسطه استادانشان نقل کردهاند آورده شده است.
فصل چهارم با عنوان «از نگاه دیگران» شامل ۳۳ مصاحبه از شخصیتهای مختلف حوزوی و بستگان و دوستان و منسوبان آيتالله العظمی علوی گرگانی درباره ایشان است.
در فصل پنجم پنج مقاله علمی درباره آثار و نظریات فقهی و اصولی آيتالله العظمی علوی گرگانی آمده است.
فصل ششم دربردارنده پیامهای تسلیت (شامل پیامهای تسلیت مراجع معظم تقلید و رؤسای قوای سهگانه) است.
فصل هفتم شعرهایی را که در وصف و مرثیه آيتالله العظمی علوی گرگانی سروده شده در خود جای داده است.
فصل هشتم هم به اسناد و تصاویر مربوط به ایشان اختصاص دارد.
کد مطلب: 25821