کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

همایش بین المللی بیداری اسلامی

2 مرداد 1395 ساعت 10:16

به گزارش روابط عمومی موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران امیر موسوی، مدیر موسسه مطالعات استراتژیک و روابط بین­الملل (بیروت) در همایش بیداری اسلامی با عنوان «بررسی تحولات اخیر کشورهای عربی ـ اسلامی از شمال آفریقا تا خاورمیانه» که صبح امروز در موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران برگزار شد اظهار داشت: تحرکات یمن برخلاف دیگر کشورهای منطقه اقدام جدیدی نبوده بلکه این تحرکات در گذشته نیز وجود داشته و اکنون باتوجه به...


 

 
 
 «اخبار همایش »
  » کارشناس ارشد مسائل خاورمیانه: انقلابهای منطقه برای آمریکا نگران‌کننده شده است
»مدیر موسسه مطالعات استراتژیک و روابط بین‌الملل (بیروت) :عدم وجود رهبریت و احد ویژگی مشترک قیامهای منطقه است 
» نماینده جنبش جهاد اسلامی در ایران: تغییر و تحولات منطقه کمربند امنیتی صهیونیستها را پاره کرد
»دومین روز از  همایش بین‌­المللی بیداری اسلامی برگزار شد
»رییس دفتر جنبش امل لبنان در ایران:بیداری اسلامی مقدمه رهایی است
»سفیر سوریه در تهران: ایران طلایه‌دار بیداری اسلامی است
»معاون اطلاع رسانی مرکز اسناد انقلاب اسلامی : پیروزی انقلاب اسلامی ایران معجزه‌ای بود که منطقه را تکان داد
» مشاور رئیس مجلس شورای اسلامیابزار حکومتی در جوامع دیکتاتوری کارآیی خود را از دست داده است
» مدیرکل اداره اخبار خارجی سازمان صدا و سیما: رسانه‌ها در برخورد با تحولات منطقه سیاست واحدی ندارند



 
» کارشناس ارشد مسائل خاورمیانه:انقلابهای منطقه برای آمریکا نگران‌کننده شده است
کشورهایی همچون لیبی، الجزایر، مصر، بحرین و اردن به دلیل موقعیت‌های استراتژیک و داشتن ذخایر نفتی از اهمیت بالایی برخوردارند و آمریکا از انقلاب در این کشورها به شدت نگران است.
به گزارش روابط عمومی موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران، سید هادی سید افقهی، کارشناس ارشد مسائل شمال آفریقا و خاورمیانه در همایش بین­المللی بیداری اسلامی با عنوان «بررسی تحولات اخیر کشورهای عربی ـ اسلامی از شمال آفریقا تا خاورمیانه» اظهار داشت: ریشه­های مردمی، ماهیت اسلامی و رویکرد ضد استعماری سه شاخصه بیداری اسلامی از دیدگاه مقام معظم رهبری است.
وی مطالبات صنفی، فقر معیشتی و بیکاری، مبارزه با وابستگی کشور به نظام سلطه جهانی، تکاپو برای کسب آزادیهای سیاسی، تحقق نظام مردم‌سالاری دینی، احیای کرامت انسانی و ایستادگی در برابر تهاجم فرهنگی غرب را از جمله عوامل بیداری اسلامی دانست.
کارشناس ارشد مسائل شمال آفریقا و خاورمیانه تصریح کرد: ارزشهای کشورها از دید آمریکا و غرب به لحاظ ذخائر نفت و گاز است و لیبی و الجزایر از این جهت مهم به شمار می­آیند و کشورهایی همچون مصر، سوریه و یمن به دلیل برخورداری از موقعیتهای استراتژیک از اهمیت زیادی برخوردارند و درست به همین دلیل آمریکا از انقلاب در این کشورها به شدت نگران است.
سید افقهی به نقش تونس در انقلابهای منطقه­ اشاره کرد و گفت: این کشور جرقه انقلاب را زد و منجر به فرار دیکتاتور به عربستان سعودی شد ضمن اینکه قیام مردم مصر نیز حسنی مبارک را سرنگون کرد و پس از آن در یک کودتای بدون خونریزی قدرت به دست نظامیان افتاد.
وی در ادامه به تحولات یمن اشاره کرد و گفت: ادامه اعتراضهای مردمی و کشتن مخالفان در این کشور به رغم تفاهم نامه منعقد در ریاض میان علی عبدالله صالح و جانشین وی عبدالله منصور همچنان ادامه دارد و این کشور آبستن حوادث زیادی است.
همچنین در ادامه این همایش دکتر هادی انصاری کارشناس مسائل عراق منشاء بیداری اسلامی را وقوع انقلاب اسلامی در ایران دانست و گفت وقوع انقلاب اسلامی در ایران به تعبیر محمد حسنین هیکل مانند گلوله توپی بود که هزارو چهار صد سال پیش شلیک شده و امروز در سکوت بی­دینی جهان اسلام فرود آمده است.
انصاری تصریح کرد این انقلاب بدون تردید آثار گسترده­ای را در حوزه فکری و تمدنی جهان اسلام در طول بیش از سه دهه گذشته به وجود آورده است.
این کارشناس مسائل عراق، محاکمه و اعدام صدام و سپس محاکمه مبارک را از جمله آثار این انقلاب دانست و گفت: امور جهان تشیع هرچند به عنوان یک اقلیت در برابر جهان تسنن مطرح است اما بر خلاف گذشته به عنوان ضعف تشیع از آن یــاد می­شد به یک کیان شیعی معتبر و قدرتمند تبدیل شده و توانسته به عنوان نهادی مستقل در جهان اسلامی قد علم کند.
 »بازگشت به لیست خبر«
 
» مدیر موسسه مطالعات استراتژیک و روابط بین‌الملل (بیروت) : 
عدم وجود رهبریت و احد ویژگی مشترک قیامهای منطقه است
در قیامهای منطقه رهبر مشخصی پرچمدار تظاهرات نیست و شخصی واحد قیامها را هدایت نمی­کند.
 
به گزارش روابط عمومی موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران امیر موسوی، مدیر موسسه مطالعات استراتژیک و روابط بین­الملل (بیروت) در همایش بیداری اسلامی با عنوان «بررسی تحولات اخیر کشورهای عربی ـ اسلامی از شمال آفریقا تا خاورمیانه» که صبح امروز در موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران برگزار شد اظهار داشت: تحرکات یمن برخلاف دیگر کشورهای منطقه اقدام جدیدی نبوده بلکه این تحرکات در گذشته نیز وجود داشته و اکنون باتوجه به شرایط جهان عرب جدی‌تر شده است
وی عدم وجود رهبریت واحد را ویژگی مشترک قیامهای منطقه دانست و افزود: در تونس رهبر مشخصی پرچمدار تظاهرات نبوده و شخصی واحد این قیامها را هدایت نکرده و این موضوع در مصر و لیبی و یمن هم اتفاق افتاده است.
مدیر موسسه مطالعات استراتژیک و روابط بین‌الملل (بیروت) اختلاف نظر میان مسئولان قیامهای منطقه را از دیگر مشترکات این تحرکات دانست و گفت: در بحرین گروه 14 فوریه نظری مغایر با الوفاق دارند و هنوز نتوانسته‌اند به وحدت برسند اما گروه 14 فوریه تقریباً سیاستی را در پیش گرفته تا مشکلات و اختلافات با الوفاق را علنی نکند.
 وی به هم ریختن سیستم اداری نظامی کشورهای منطقه و همچنین نبود هدف مشخص از قیامها را دیگر ویژگی مشترک تحرکات اخیر دانست و تصریح کرد: هدف واحد این کشورها سرنگونی رژیم است و در خصوص برنامه‌های فرهنگی، اقتصادی و روابط بین‌الملل هنوز به نظر واحدی نرسیده­اند.
موسوی تأکید کرد: متأسفانه مسئولان تحرکات در کشورهایی همچون لیبی، مصر و تونس نتوانسته­اند در رابطه با مسائل استراتژیک و نوع رابطه با جمهوری اسلامی  موضع مشخصی بگیرند و تلاش دارند تا از کنار این مسائل حساس به آرامی عبور کنند.
وی به تحرکات کمرنگی که در سوریه اتفاق افتاده است اشاره کرد و اظهار داشت: سوریه دو امتیاز دارد که باعث شده از سایر کشورهای انقلابی متمایز شود و بشار اسد هم می­تواند از این دو امتیاز به خوبی استفاده کند، یکی از این امتیازها این است که هنوز تحرکات مردمی شروع نشده و جمعیت میلیونی سوریه حرکت خود را آغاز نکرده­اند چرا که عده­ای طرفدار دولت و برخی دیگر در انتظار اصلاحات هستند.
 
موسوی افزود: امتیاز دیگر سوریه این است که سیستم نظامی امنیتی اداری کاملاً قوی در خدمت دولت فعلی است و برخلاف دیگر کشورهای انقلابی نظامی­ها هنوز به دولت وفادار هستند.
مدیر موسسه مطالعات استراتژیک و روابط بین­الملل (بیروت) در پایان خاطرنشان ساخت: دو محور جهانی یعنی جمهوری اسلامی ایران و آمریکا می­توانند بر مسائل منطقه تأثیر بگذارند و در حال حاضر آمریکا امکانات زیادی را در منطقه وارد کرده است، همچنین بسیاری از تحریمها و تهدیدهای آمریکا علیه ایران به این جهت است که به دیگر کشورهای انقلابی هشدار دهد اگر شبیه ایران شوند چه تحریم­ها و تهدیدهایی در انتظارشان است.
»بازگشت به لیست خبر«
 
» نماینده جنبش جهاد اسلامی در ایران
تغییر و تحولات منطقه کمربند امنیتی صهیونیست­ها را پاره کرد
تحولات منطقه برای سرکردگان اسرائیلی آنقدر زیانبار بود که صهیونیست­ها کمربند امنیتی را که به آن می­بالیدند از دست دادند.
به گزارش روابط عمومی موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران، ناصر ابوشریف نماینده جنبش جهاد اسلامی در ایران در دومین روز از همایش بیداری اسلامی با عنوان «بررسی تحولات اخیر کشورهای عربی ـ اسلامی از شمال آفریقا تا خاورمیانه» که صبح امروز در موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران برگزار شد اظهار داشت: در تحولات اخیر منطقه پروژه­ای غربی عملیاتی شده و همه امت را نشانه گرفته و در صدد است تا انقلاب­ها را از مسیر اصلی خود منحرف کند. 
 وی افزود: در این میان برخی از تشکل­ها و طیف­ها و مراکز قدرت از رژیم صهیونیستی حمایت­های علنی و مخفی می­کنند تا از سلطه کامل گروه­های انقلابی مردمی بر ساختار سیاسی و اقتصادی ممانعت به عمل آورند.
نماینده جنبش جهاد اسلامی در ایران تصریح کرد: تحولات منطقه برای سرکردگان اسرائیلی آنقدر زیانبار بود که صهیونیست­ها کمربند امنیتی را که به آن می­بالیدند از دست دادند.
ابوشریف پیروزی انقلاب اسلامی، درگیری با مقاومت اسلامی لبنان و جنگ غزه را مهم‌ترین ضربه­های وارد شده به بدنه نظام صهیونیست دانست و اذعان داشت: اکنون این رژیم کمربند امنیتی عربی را از رهگذر سرنگونی رژیم مصر و حرکت آزادیخواهانه و ضد استکباری ملت­های عربی از دست داده است.
وی در پایان تأکید کرد: انقلاب­های عربی آرایش جدیدی را در منطقه به وجود آورده­اند، البته نباید تصور کرد که تأثیر این رخدادها بسیار سریع و در کوتاه مدت نمایان خواهد شد چرا که هر کشوری با مشکلات خاص خود دست و پنجه نرم می­کند و گذشت زمان و کاهش گرد و غبار نتایج و تصویر شفافی از منطقه را به دست خواهد داد.
»بازگشت به لیست خبر«
 
» دومین روز از  همایش بین‌­المللی بیداری اسلامی برگزار شد 
دومین روز از همایش بیداری اسلامی امروز با حضور محمد جعفری مشاور و رئیس دفتر ریاست مجلس شورای اسلامی، حسین عابدینی مدیرکل اداره اخبار خارجی صدا و سیما، امیر موسوی مدیر موسسه مطالعات استراتژیک و روابط بین‌­الملل (بیروت)، ناصر ابوشریف، نماینده جنبش جهاد اسلامی در ایران، دکتر خالد قدومی نماینده جنبش حماس در ایران، در موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران  برگزار شد.
 
به گزارش روابط عمومی موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران همایش بین­المللی بیداری اسلامی با عنوان «بررسی تحولات اخیر کشورهای عربی ـ اسلامی از شمال آفریقا تا خاورمیانه» روز گذشته آغاز به کار کرد.
دکتر موسی فقیه حقانی، دبیر همایش هدف از برگزاری این مراسم را نزدیک شدن دیدگاه­ها و استفاده از تجربیات برای تحقق پیروزی هدفمند و تعین راهکارهای مقابله با ترفندهای دشمنان امت اسلامی دانست و اظهار داشت: تکیه انقلاب اسلامی بر اسلام، مردم مسلمان و رهبری دینی باعث شد حرکتی عظیم شکل بگیرد که تا آن روز مشابه آن وجود نداشت.
وی افزود قیام به نام خدا و برای خدا اقیانوس امت اسلامی را که دچار رکود شده بود برآشفت و حرکت مردم مسلمان ایران به الگویی برای دیگر ملل مسلمان تبدیل شد و اردوگاه دشمن به خوبی دریافت که در صورت سد نکردن راه انقلاب اسلامی، به زودی منطقه شاهد خیزشهای مردم مسلمان خواهد بود. فقیه حقانی تأکید کرد مقاومت جانانه مردم مسلمان ایران در مقابل تمامی تهاجمات ویرانگر دشمنان، تأسیس نظام مردم‌سالار با رویکردی دینی، پیشرفتهای علمی کشور در شرایط تحریم به مردم مسلمان منطقه در عمل نشان داد که راه غلبه بر سلطه استکبار و صهیونیسم تأسی به اسلام و آموزه­های دینی و مشارکت گسترده مردمی است.
 
وی در پایان خاطر نشان ساخت اکنون با گذشت یک سال از آغاز خیزش مردم مسلمان منطقه، هم‌اندیشی نخبگان کشورهای اسلامی می­تواند ما را با تحولات رخ داده در طول یک سال گذشته و چشم‌انداز آینده تحولات منطقه آشنا سازد.
همچنین در این همایش دکتر جواد منصوری معاون اطلاع‌رسانی مرکز اسناد انقلاب اسلامی به مهمترین چالش­های فرا روی بیدار یاسلامی اشاره کرد و گفت:
ضعف رهبری و و حدت فرماندهی؛ اختلاف‌افکنی و فتنه‌انگیزی قومی، مذهبی  یا ملی؛ زمانبری و طولانی شدن فرآیند مبارزاتی؛ وابستگی دولت­های جدید به اقتصاد و امنیت نظام سلطه غرب. از جمله چالشهایی است که بیداری اسلامی با آن مواجه است.
وی افزود: سرعت وقوع تحولات، ناکامی، شکست و عقیم ماندن بسیاری از طرح­ها و برنامه­های نظام مسلط به منظور شکل­گیری خاورمیانه جدید، و از طرف دیگر ارائه الگوی نوین و برتر از انقلاب و نظام نوین سیاسی از سوی ایران، انفجار عظیم، ناگهانی، غیر منتظره و بسیار با اهمیت را در این منطقه و شمال آفریقا همراه داشت. منصوری تأکید کرد: آنچه در کشورهای اسلامی به گونه­ای عام و در ممالک عربی و خاورمیانه به شکل خاص در خلال یکسال اخیر به وقوع پیوست، در واقع از منظری ریشه در چندین دهه ستم، فساد، تبعیض، وابستگی دارد که ناگاه به مثابه جنبش ظهور یافته است.
معاون اطلاع‌رسانی مرکز اسناد انقلاب اسلامی در پایان خاطر نشان ساخت:  این طغیان و عصیلان گستردة عمومی و قیام همگانی مردمی بر ضد حاکمیت و سلطة جابرانه و ظالمانة غرب را برخی « بهار عربی»، عده­ای «بیداری انسانی»، و شماری «شورشگری و غیرهدفمند» پنداشتند؛ حال آن که به باور محققان و تحلیلگران منصف این نهضت جز دفاع از هویت دینی، استقلال، آزادی و ایستادگی و مقاومت در برابر نفوذ بیگانگان و قطع سلطة کفار چیز دیگری نیست، از این رو می‌بایست اذعان داشت که «بیداری اسلامی» جلوه­گر شده است و این موضوع بسیار مهم و حائز اهمیت است.
گفتنی است در این مراسم محمد مجید الشیخ سفیر عراق در ایران، حسن عبدالله محقق و نویسنده بحرینی، دکتر خالد قدومی نماینده جنبش حماس در ایران ، ماجد غماس نماینده مجلس اعلای اسلامی عراق در ایران، دکتر حامد حسن سفیر سوریه در ایران، احمد عاطف ابوالعزم عضو هیئت علمی دانشگاه المنوفیه (مصر) و سید صادق الحسینی سخنرانی کردند. 
»بازگشت به لیست خبر«
 
» رییس دفتر جنبش امل لبنان در ایران:بیداری اسلامی مقدمه رهایی است 
تهران ـ رییس دفتر جنبش امل لبنان در ایران گفت: بیداری اسلامی مقدمه رهایی است و آزادسازی ایران از ستم حاکمیت شاهنشاهی ره آورد محصول این بیداری بود که امام خمینی (ره) بذر آن را 15 سال قبل از انقلاب کاشت.
به گزارش روابط عمومی موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران، ' عادل عون ' روز سه‌شنبه در همایش بین‌المللی بیداری اسلامی که در موسسه مطالعات تاریخ معاصر تهران برگزار شد، افزود: انقلاب اسلامی ایران، طلایه‌دار انقلابهایی است که در مسیر تعالیم حضرت امام حسین (ع) حرکت می‌کنند.
                               
وی اظهار داشت: بیداری اسلامی در لبنان مرهون تلاشهای عالمان گرانقدر و مجاهدان والا مقامی چون امام موسی صدر است.
عادل عون، بیداری اسلامی را فرصتی طلایی و موهبتی الهی برشمرد و گفت: بیداری اسلامی فرصتی است تا بار دیگر با همدلی و همصدایی به امت واحده تبدیل شویم.
»بازگشت به لیست خبر«
 
» سفیر سوریه در تهران: ایران طلایه‌دار بیداری اسلامی است
تهران ـ سفیر سوریه در ایران گفت : ایران طلایه‌دار بیداری اسلامی در مقابله با نیروهای استکبار جهانی است.
وی همچنین در خصوص مسایل کشورش گفت: جبهه استکبار سنگ بنای تفرقه‌افکنانه خود را بر اساس توطئه‌گری علیه سوریه متمرکز و جنگ سیاسی، دیپلماتیک، رسانه‌ای و امنیتی گسترده‌ای علیه کشور ما آغاز کرده است.
               
سفیر سوریه افزود: این جبهه گروههای تروریستی و تکفیری را جهت ناامن کردن و آسیب رساندن به ثبات سوریه، با پول و سلاح تجهیز کرد.
 
وی با اشاره به اینکه این طرح آمریکایی، غربی و صهیونیستی در منطقه نیز حامیانی دارد، اظهار داشت: پایه‌های این طرح بر اشغالگری، تجاوزگری و محروم ساختن ملتها از حاکمیت استوار است.
 
حامد حسن با بیان اینکه باید به تلاش جبهه استکبار و صهیونیسم به منظور ضربه زدن به وحدت ملی و تحقق اهداف مشکوک سازمان القاعده توجه کرد، گفت : پایداری ملتهای منطقه و اصرار آنان مبنی بر مقابله با نقشه‌های صهیونیستی و استکباری و یکپارچگی نیروهای مقاومت در ناکام ساختن این طرحها نقش بسزایی را ایفا کرده است، به طوریکه نیروهای اشغالگر آمریکایی از عراق بیرون رفتند و تجاوز رژیم صهیونیستی به لبنان و غزه ناکام ماند.
»بازگشت به لیست خبر«
 
» معاون اطلاع رسانی مرکز اسناد انقلاب اسلامی : پیروزی انقلاب اسلامی ایران معجزه‌ای بود که منطقه را تکان داد
تهران ـ موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران ـ معاون اطلاع‌رسانی مرکز اسناد انقلاب اسلامی گفت: پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران به سان معجزه‌ای بود که منطقه را تکان داد و امواج آن جای جای جهان را در نوردید.
 
به گزارش روابط عمومی موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران، ' جواد منصوری ' روز سه شنبه در همایش بین‌المللی بیداری اسلامی در سخنانی پیرامون چالش‌های بیداری اسلامی تصریح کرد: در پی وقوع این رخداد بی بدیل مقوله صدور انقلاب موضوعی بود که مرتبط با رسالت اسلامی مورد بحث و توجه قرار گرفت.
وی گفت: هر چند دشمنان و مخالفان، این موضوع و حرکت را محکوم و تحقق و عینیت بخشیدن بدان را در وضعیت موجود بین‌المللی ناممکن می‌پنداشتند.
                  
منصوری اظهار داشت: آنچه در کشورهای اسلامی به گونه ای عام و در ممالک عربی و خاورمیانه به شکل خاص در مدت یکسال اخیر به وقوع پیوست در واقع از منظری ریشه در چندین دهه ستم، فساد، تبعیض و وابستگی دارد که ناگاه به مثابه جنبش ظهور یافته است.
 
منصوری افزود: این طغیان و عصیان گسترده عمومی و قیام همگانی مردمی بر ضد حاکمیت و سلطه جابرانه و ظالمانه غرب را برخی' بهار عربی ' و عده‌ای ' بیداری اسلامی' و شماری ' شورشگری غیرهدفمند' پنداشتند.
 
منصوری با بیان این مطلب که به باور محققان و تحلیلگران منصف این نهضت جز دفاع از هویت دینی، استقلال، آزادی و ایستادگی و مقاومت در برابر نفوذ بیگانگان و قطع سلطه کفار، چیزی دیگری نیست افزود: از این رو می‌بایست اذغان داشت که بیداری اسلامی جلوه‌گر شده است و این موضوع بسیار مهم و حائز اهمیت است.
 ** بیداری اسلامی روح مردم را پیش از جسمشان آزاد کرد**
وی در این همایش گفت: بیداری اسلامی روح مردم را پیش از جسمشان آزاد کرد واقبال مردم و بازگشت افتخارآفرین و شکوهمندشان به اسلام عامل این بیداری بود.
 
محمدصادق الحسینی افزود: اکنون شاهد تحقق بیداری اسلامی این وعده نصر الهی در دهه دوم هزاره سوم هستیم.
 
وی افزود: آنچه که رخ داده است ثمره تکاپوی رسانه‌های مجازی و شبکه‌های اجتماعی از قبیل فیس بوک نبوده است، بلکه این حضور مردم با اتکال برخداوند بوده است.
 
صادق الحسینی افزود: غرب در تلاش برای به انحراف کشاندن قیامها و ارائه تصویر غلط و وارونه از بیداری اسلامی است.
 
وی گفت: مساجد الهام بخش بیداری اسلامی شدند و از وحی قرآنی شاهد و ناظر انقلابهای عظیم بودیم.
»بازگشت به لیست خبر«
 
» مشاور رئیس مجلس شورای اسلامی: ابزار حکومتی در جوامع دیکتاتوری کارآیی خود را از دست داده است
غرب توانسته بود با ایجاد ارتشهای مرتبط با خود بر جهان اسلام حکومت کند اما در حال حاضر این ارتشها کارآیی خود را از دست داده‌اند و مردم دیگر ترسی از این ارتشها ندارند.
به گزارش روابط عمومی موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران، محمد جعفری، مشاور و رئیس دفتر رئیس مجلس شورای اسلامی در همایش بین­المللی بیداری اسلامی با عنوان «بررسی تحولات اخیر کشورهای عربی ـ اسلامی از شمال آفریقا تا خاورمیانه» اظهار داشت: موضوع بیداری اسلامی در سه سطح بین‌المللی، جهان اسلام و محلی و منطقه‌ای روی داده است که در سطح بین‌المللی آنچه اتفاق افتاده رویارویی اسلام و غرب است.
وی افزود: قدرتهای غیر مسلمان اعم از آمریکا و شوروی نظامی را ایجاد کردند که مسلمانان در آن نقشی نداشتند و بنای آن شورای امنیت سازمان ملل بود.
جعفری ایجاد ترس و وحشت را ابزاری برای کنترل جوامع دیکتاتوری دانست و تصریح کرد: غرب توانسته بود با ایجاد ارتشهای مرتبط با خود بر جهان اسلام حکومت کند اما در حال حاضر این ارتش‌ها کارآیی خود را از دست داده‌اند و مردم دیگر ترسی از این ارتش‌ها ندارند.
رئیس دفتر رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما نباید نگران این باشیم که اینگونه انقلابها رهبری واحد ندارند چرا که این قیام‌ها حزبی و سیاسی نیست و صحنه رویارویی مردمی است و بنابراین رهبری محلی و منطقه‌ای کفایت می‌کند.
جعفری میزان نخبگی، وضعیت اقتصادی، شدت دیکتاتوری، توان ارتشی کشور و وضعیت روحی مردم را در نتیجه تحرکات موثر دانست و اذعان داشت: ما نباید نتیجه‌ای واحد را از حرکت مردم در کشورها خواستار باشیم.
مشاور رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان خاطر نشان کرد: آمریکا باید بداند که در این تحرکات آنچه مهم است صرفا دموکراسی خواهی نیست بلکه بازگشت به صحنه عزت‌مندی اسلامی مدنظر است، چیزی که آمریکا هنوز نتوانسته آن را درک کند.
»بازگشت به لیست خبر«
 
» مدیرکل اداره اخبار خارجی سازمان صدا و سیما: رسانه‌ها در برخورد با تحولات منطقه سیاست واحدی ندارند
رسانه‌هایی همچون الجزیره، العربیه و BBC عربی به دنبال سیاستی متفاوت در قبال تحولات کشورهای منطقه بودند و در واقع واژگان سازی جدی را در این زمینه ایجاد کردند.
به گزارش روابط عمومی موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران، حسین عابدینی مدیرکل اداره اخبار خارجی سازمان صدا و سیما در همایش بین­المللی بیداری اسلامی با عنوان «بررسی تحولات اخیر کشورهای عربی ـ اسلامی از شمال آفریقا تا خاورمیانه» تصویر سازی از رویدادها را یکی از دغدغه های اقشار مختلف کانون های اطلاع رسانی در قرن 21 دانست و اظهار داشت:
 
سیاستمداران همواره در تلاش هستند تا تصویری را به جامعه ارائه دهند که با اقبال مردمی همراه باشد و به نظر می رسد که این تصویر با گرایش های کانون های اطلاع رسان همسویی معناداری دارد.
وی به هفت ویژگی بارز تحولات در کشورهای عربی ـ اسلامی اشاره کرد و افزود: شناخت ماهیت تحولات، شتاب تحولات، فراگیر بودن آنها، اصل دومینووار بودن این خیزش‌ها و سرایت سریع آن از کشورها به یکدیگر، مردمی بودن این تحولات، مرجع نبودن گروههای سیاسی در آنها و در آخر نقش‌آفرینی رسانه‌ها در انعکاس اخبار از جمله ویژگیهای بارز تحولات در کشورهای عربی ـ اسلامی است.
عابدینی تصریح کرد: رسانه‌هایی همچون الجزیره، العربیه و BBC عربی به دنبال سیاستی متفاوت در قبال تحولات کشورهای منطقه بودند و در واقع واژگان‌سازی جدی را در این زمینه ایجاد کردند، تا جایی که به هنگام تصویربرداری در زاویه دوربین نیز تفاوتی فاحش را اعمال کردند.
مدیرکل اداره اخبار خارجی سازمان صدا و سیما در ادامه به نقش ایران در تحولات منطقه اشاره کرد و گفت: ایران می‌تواند با رفتار خود به این جنبشها قوت دهد اما در صورتی که غرب بر ایران غلبه کند ضربه بزرگی به این خیزش‌ها وارد می‌شود چرا که آنها در این مسیر نگاهشان به ایران است، بنابراین نقش ایران از این زاویه بسیار مهم است.
وی در پایان خاطرنشان ساخت: در سطح جهان اسلام نخبگان به این حد از بلوغ و بالندگی رسیده‌اند که به راحتی می‌توانند آنچه در ذهن غرب می‌گذرد را بخوانند و به خوبی می‌دانند که غرب با تمام توان سیاسی، نظامی و رسانه‌ای خود به صحنه آمده است.
»بازگشت به لیست خبر«
 
» بالای صفحه

 

 « گالری تصاویر »
                                             » بالای صفحه


« در آیینه رسانه ها »

مشرق نیوز
پایگاه اطلاع رسانی جام نیوز
خبر فارسی 
خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا
خبرگزاری فارس 1
خبرگزاری فارس 2
پایگاه خبری علمدار ولایت
 



 » بالای صفحه
« خلاصه مقالات »  
 
   فرمت WORD                 فرمت PDF
 
  » بالای صفحه


کد مطلب: 1110

آدرس مطلب :
https://www.iichs.ir/fa/news/1110/همایش-بین-المللی-بیداری-اسلامی

تاریخ معاصر
  https://www.iichs.ir