سفر تفریحی خانواده سلطنتی به نوشهر!/ دولت هویدا باقی خواهد ماند/ مستر وارن، رئیس سابق اصل چهار، در استخدام دولت/ سفر نخستوزیر شوروی به ایران/ تصویب نهایی لایحه استقلال تلویزیون ملی ایران/ استفاده از افسران ارتش در شهرداری تهران/ رؤسای مجلسین همان قبلیها هستند و تغییر نمیکنند!/ نمایندگانی که این دوره رأی نیاورند شغل درخور خواهند گرفت!/ وضع نان چه میشود؟/ انتخابات سیزده مرداد برگزار و حدود ده ساعت طول خواهد کشید!/ ساختمان شهرداری خراب و تبدیل به چمن خواهد شد!
سفر تفریحی خانواده سلطنتی به نوشهر!
«تهرانمصور» نوشت: در این هفته شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو فرح و والاحضرت ولیعهد و والاحضرت فرحناز و والاحضرت علیرضا به نوشهر عزیمت فرمودند.
سفر شاهنشاه و شهبانو به نوشهر به مناسبت فرا رسیدن فصل تابستان و طبق معمول همهساله صورت گرفته است.[1]
دولت هویدا باقی خواهد ماند
«تهرانمصور» نوشت: دولت هویدا برای مدت دیگری باقی خواهد ماند و پیشبینی میشود که اکثریت مجلس آینده از افراد منتسب به حزب ایران نوین خواهند بود و این اکثریت خواهد توانست حکومت حزبی را مداومت دهد؛ بهخصوص که با تشکیل فراکسیون پارلمانی سنا و انتخاب مجدد عده دیگری از افراد حزبی در مجلس سنا، این قاطعیت در هر دو مجلس (سنا و شورا) وجود خواهد داشت.
طی سنن پارلمانی پس از تشکیل مجلس بیستودوم و رسمیت آن، دولت باید استعفا نماید. پیشبینی میشود هویدا مجددا از طرف شاهنشاه آریامهر مأمور تشکیل کابینه گردد.[2]
امیرعباس هویدا، نخستوزیر، در حال ورود به مجلس شورای ملی
شماره آرشیو: ۱-6274-۷ع
مستر وارن، رئیس سابق اصل چهار، در استخدام دولت
«تهرانمصور» نوشت: یک خبر خصوصی حاکی است که مستر وارن، رئیس سابق اصل چهار در ایران، با وزارت آب و برق به عنوان متخصص و کارشناس همکاری مینماید.
گویا در مسافرت اخیری که منصور روحانی، وزیر آب و برق، به آمریکا کرد، وارن سمت راهنما و مهماندار وی را داشت.
وی، که اخیرا بازنشسته شده است، به عنوان متخصص و کارشناس در بعضی از مؤسساتی که با وزارت آب و برق قرارداد دارند کار میکند و به قرار مسموع اقداماتی در جریان است که رسما به استخدام وزارت آب و برق درآید. وارن در صورت استخدام در رده دوم کارشناسان و متخصصین وزارت آب و برق با آن وزارتخانه همکاری خواهد داشت.[3]
سفر نخستوزیر شوروی به ایران
«تهرانمصور» نوشت: به قرار اطلاع برای پذیرایی از آقای هویدا، نخستوزیر که در اواخر ماه جاری به دعوت الکسی کاسیگین، نخستوزیر شوروی، به این کشور سفر خواهد کرد، برنامه مفصلی تنظیم شده است که ضمن اجرای آن، آقای هویدا از شهرهای بزرگ شوروی از جمله لنینگراد و استالینگراد بازدید کرده و همچنین مراکز صنعتی این کشور را نیز خواهد دید.
گفته میشود که صرف نظر از مذاکرات سیاسی بین نخستوزیران دو کشور، که در کادر مسائل جهانی و روابط ایران و شوروی صورت خواهد گرفت، مقدمات امضای چند قرارداد اقتصادی نیز از هماکنون فراهم شده که در مسکو به امضا خواهد رسید.
به قرار اطلاع، آقای هویدا، نخستوزیر، از الکسی کاسیگین، نخستوزیر شوروی، برای دیدار از ایران دعوت به عمل خواهد آورد و احتمالا نخستوزیر شوروی تا پایان سال جاری به ایران مسافرت خواهد کرد.[4]
تصویب نهایی لایحه استقلال تلویزیون ملی ایران
«تهرانمصور» نوشت: لایحه استقلال تلویزیون ملی ایران سرانجام از تصویب نهایی مجلسین گذشت و گفته میشود که هماکنون مشغول تهیه آییننامه اجرایی قانون استقلال تلویزیون ملی میباشند که برای تصویب به هیئت دولت برده خواهد شد.
در قانون استقلال تلویزیون ملی، این مؤسسه را فقط وابسته به وزارت اطلاعات دانستهاند.[5]
استفاده از افسران ارتش در شهرداری تهران
«تهرانمصور» نوشت: شهردار تهران تصمیم گرفته است برای پُست شهرداری نواحی دهگانه شهرداری تهران از افسران ارتش استفاده کند و گویا شهردار در این مورد مطالعات لازم را به عمل آورده و اشخاص مورد نظر را نیز انتخاب کرده است.
بااینهمه گفته میشود که تیمسار صفاری هنوز برای اجرای این فکر تصمیم قاطع نگرفته است و فعلا احتمال جانشین کردن افسران را به رؤسای نواحی شهرداری گوشزد نموده است.[6]
رؤسای مجلسین همان قبلیها هستند و تغییر نمیکنند!
«سپید و سیاه» نوشت: در محافل سیاسی تهران شایع است که از هماکنون برای اشغال پست ریاست دو مجلس اقداماتی مبذول میگردد، ولی گفته میشود رؤسای دو مجلس کسی غیر از مهندس ریاضی و مهندس شریفامامی نخواهند بود و در دوره آینده نیز این دو نفر ریاست مجلسین را به عهده خواهند داشت.[7]
نمایندگانی که این دوره رأی نیاورند شغل درخور خواهند گرفت!
«سپید و سیاه» نوشت: به قرار اطلاع تصمیم بر این است به وکلایی که در این دوره به نمایندگی انتخاب نشوند مشاغل اجرایی در خور استعداد و فهم آنها داده شود.
گویا عدهای از وکلا شانس زیادی برای تصدی پست شهرداری را در چند شهرستان دارند.
گفته میشود چون وکلای فعلی تا ۲۳ مهرماه، یعنی اختتام این دوره، حقوق دریافت میدارند؛ لذا ارجاع شغل به آنها بعد از آن تاریخ صورت میگیرد.[8]
وضع نان چه میشود؟
«سپید و سیاه» نوشت: با ازدیاد محصول گندم و فراوانی آن مسئله ارزان شدن قیمت نان مورد توجه قرار گرفته است.
عدهای معتقدند چنانچه دولت قیمت نان را تنزل دهد، قیمت بیشتر مایحتاج عمومی و خواروبار تنزل خواهد کرد؛ زیرا در ایران همیشه ارزانی و گرانی زندگی بستگی به نان و گوشت داشته است، اما عده دیگر میگویند تثبیت نرخ باعث بهبود وضع نان شده؛ به طوری که هیچ دکانداری نان نامرغوب به دست مردم نمیدهد.
فعلا کمیسیونی با شرکت شهردار تهران این مسئله را بررسی مینماید.[9]
انتخابات سیزده مرداد برگزار و حدود ده ساعت طول خواهد کشید!
«سپید و سیاه» نوشت: انتخابات مجلسین و همچنین مجلس مؤسسان روز 13 مردادماه انجام خواهد گرفت.
رأیگیری جمعا در حدود ده ساعت طول خواهد کشید.
به قرار اطلاع بعد از انتخابات مجلسین بلافاصله انتخابات انجمن شهر صورت خواهد گرفت.[10]
ماجرای شهریه
«سپید و سیاه» نوشت: ماجرای شهریه دانشجویان هنوز موضوع روز محافل دانشگاهی است. باید دانست که مسئله گرفتن یا نگرفتن شهریه از دانشجویان و مقدار آن مربوط به دانشگاه نیست، بلکه شورای مرکزی و هیئت دولت آن را تعیین مینماید و وزارت دارایی هم هر سال با احتساب تعداد دانشجویان آن مبلغ را جزء درآمد دانشگاه منظور میکند و دانشگاه تهران فقط مأمور اجرای این مصوبات است.[11]
ساختمان شهرداری خراب و تبدیل به چمن خواهد شد!
«سپید و سیاه» نوشت: طبق اطلاع بهزودی عمارت فعلی شهرداری تهران، که توسط بانک خریداری شده و تخلیه آن تا آخر تیرماه انجام میگردد، به کلی خراب و محل آن تبدیل به چمن بزرگ خواهد شد.
گفته میشود در وسط این چمن جایگاههای مخصوص ساخته خواهد شد و رژههای جشن تاجگذاری در برابر این جایگاه برگزار میگردد.[12]
پینوشتها:
[1] .
تهرانمصور، ۱۶ تیر ۱۳۴۶، ص ۲.
[7] .
سپید و سیاه، ۱۶ تیر ۱۳۴۶، ص ۳.