[2]. محمدابراهیم باستانی پاریزی فرزند علیاکبر (حاج آخوند پاریزی) در سال 1304ش در روستای پاریز سیرجان به دنیا آمد. وی دوره ابتدایی را در پاریز و سیرجان به پایان رساند؛ سپس در دبیرستان بدر سیرجان و دانشسرای مقدماتی کرمان و در دبیرستان رشدیه (مروی) تهران تحصیل و در سال 1325 دیپلم گرفت. باستانی پاریزی در سال 1326 به دانشگاه راه یافت و در سال 1330 از دانشگاه تهران، لیسانس تاریخ دریافت کرد.
وی در سال 1326 به دبیری در دبیرستانهای کرمان و در سال 1344 رئیس دبیرستان دخترانه بهمنیار شد و در سال 1337 به موزه باستانشناسی تهران منتقل گردید.
محمدابراهیم باستانی پاریزی در سال 1338 به دانشکده ادبیات دانشگاه تهران منتقل و ضمن سردبیری مجله آن دانشکده، در دانشکده ادبیات و هنرهای دراماتیک شروع به تدریس کرد و در سال 1342 در رشته تاریخ از دانشکده ادبیات دکتری گرفت.
وی از سال 1320 نویسندگی را آغاز و صاحب امتیاز مجله «هفتوار» در کرمان بود و با جراید مختلف از جمله بیداری، روحالقدس کرمان، خاور پولاد، خواندنیها، ترقی، بامشاد، سپید و سیاه، فردوسی، وحید، یغما، سخن، مجله دانشکده ادبیات، مجله بررسیهای تاریخی ارتش، اطلاعات، کیهان، اقدام، آریانا، بامداد، امید، الفبا، تهرانمصور و... همکاری داشته و در حدود پنجاه جلد کتاب نیز تألیف و تصحیح کرده است.
باستانی پاریزی از طرف
فرح پهلوی به عنوان هیئت امنای بنیاد آرشام انتخاب شد و عضو انجمن ادبی فرهنگستان ایران بود و در سال 1348 جهت مبادلات فرهنگی بین ایران و رومانی به بخارست و در همان سال بنا به دعوت دولت پاکستان و سازمان
سنتو به آن کشور مسافرت کرد و در سال 1349 برای بازدید و سخنرانی در مجامع دانشگاهی به رومانی و فرانسه رفت.
وی درباره موفقیتهای اجتماعی خود چنین یادداشت کرده است: شاید تنها موفقیت اجتماعی بنده شرکت در دو دوره انتخابات مجلس شورای ملی از شهرستان سیرجان باشد و البته شکست مخلص بوده است.