کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

۱۳ آبان ۱۳۴۶

13 آبان 1403 ساعت 13:09

«شیخ عباس طبسی اظهارات تحریک‌آمیزی خطاب به طلاب بیان می‌کند»!/ سفیر جدید عراق در ایران/ در حضور شاه؛ نمایشگاه «اتم در عمل» گشایش خواهد یافت/ شیرین کردن آب/ مسافرت رئیس دانشگاه تهران به آمریکا/ دریافت نشان/ تا نیمه آذرماه امسال؛ نقشه جامع شهر تهران آماده می‌شود/ ایران با درهم شکستن شورش رودزیا موافقت کرد!/ به نمایندگی از طرف جانسون؛ وزیر سابق خزانه‌داری آمریکا به تهران آمد/ دکتر رهنما به تهران آمد/ از دیروز در بیروت؛ کنفرانس وزرای اوپک تشکیل شد


 

«شیخ عباس طبسی اظهارات تحریک‌آمیزی خطاب به طلاب بیان می‌کند»!

بر اساس یک گزارش ساواک به تاریخ 13 آبان 1346 «ساعت 8:30 روز 11 /7 /46 شیخ عباس طبسی در مدرسه نواب ضمن تدریس کتاب قوانین‌الاصول در حضور عده‌ای از طلاب اظهار می‌نماید: در زمان معاویه مردم با بودن حضرت امیرالمؤمنین علیه‌السلام حضرت را رها کردند و با معاویه بیعت نمودند، در صورتی که می‌دانستند معاویه لایق زمامداری ملت نیست و خود معاویه نیز مسبوق بوده که شایستگی خلافت را ندارد و حق با علی علیه‌السلام می‌باشد. در عصر ما نیز افرادی زندگی می‌نمایند که خودشان مردان حق را خوب می‌شناسند، اما باز هم درباره آنها ظلم و اذیت و ناراحتی می‌کنند».
این سند به نقل از شیخ عباس طبسی ادامه می‌دهد: بنده در این پیشامدهایی که برایم نموده است، که معلوم است و شماها می‌دانید، اگر از این ناراحتی‌ها هم بیشتر و سخت‌تر ببینم، در عین حال استقامت خود را از دست نخواهم داد؛ بر شما طلاب است که استقامت در راه دین بنمایید. ای طلاب محترم شما هستید که شمشیر بیانتان منطق است و بر هر فردی از شما لازم است نسبت به وضع و موقعیت خود به دین مقدس اسلام کمک کند و با اجانب و شخصیت‌هایی که با اعمال زشت کمرشکن می‌خواهند قوانین واقعی اسلام را از بین ببرند، مبارزه نمایید.
در «ملاحظات» این سند و «توضیح منبع» آمده است: شیخ عباس طبسی اغلب ضمن درس و مباحثه اظهارات تحریک‌آمیزی خطاب به طلاب بیان می‌نماید.
در «توضیح رهبر عملیات» نیز می‌خوانیم: شیخ عباس طبسی واعظ از وعاظ مخالف دولت و دارای سابقه فعالیت در این ساواک بوده و ممنوع‌المنبر می‌باشد. ضمنا به آیت‌الله کفائی تذکر داده شد که نام‌برده چون صلاحیت مدرسی ندارد از تدریس وی در مدرسه نواب جلوگیری نماید. اعمال و رفتار وی تحت کنترل است.[1]
 

سفیر جدید عراق در ایران

آقای دکتر محمد حسین آل یاسین از طرف عارف، رئیس‌جمهوری عراق، به سمت سفیر تازه آن کشور در دربار شاهنشاهی منصوب گردید.
به قرار اطلاع، برای سفیر تازه عراق سه ماه قبل از دولت ایران تقاضای پذیرش گردید و وی قبلا سمت رئیس کل سازمان کارمندان دولت عراق را عهده‌دار بود.[2]
 

در حضور شاه؛ نمایشگاه «اتم در عمل» گشایش خواهد یافت

روزنامه «اطلاعات» نوشت: نمایشگاه «اتم در عمل»، که در محل نمایشگاه صنعتی دایر شده است، بعد از ظهر امروز در پیشگاه شاهنشاه آریامهر گشایش خواهد یافت.
این نمایشگاه مجهز به یک رآکتور اتمی به قدرت ده‌هزار وات می‌باشد.
نمایشگاه مذکور از طرف کمیسیون نیروی اتمی آمریکا در اختیار ایران قرار داده شده و عده‌ای از دانشمندان ایرانی و آمریکایی راکتور مذکور را برای آزمایش‌های فیزیکی و بررسی اثرات پرتوافکنی به کار انداخته‌اند.
در ایجاد و اداره این نمایشگاه، مرکز اتمی دانشگاه تهران نیز همکاری دارد.
 

هفتاد کارشناس

بعد از ظهر روز پنجشنبه نیز به همین مناسبت از خبرنگاران و نمایندگان جراید دعوتی شده بود و مسئولان نمایشگاه اطلاعات جامعی در اختیار حضار قرار دادند.
در پایان بازدید، ضمن مصاحبه‌ای آقای دکتر آزاد، رئیس مرکز اتمی دانشگاه تهران، به سؤالات خبرنگاران در زمینه رآکتور اتمی تهران پاسخ داد. وی گفت: برای به کار انداختن رآکتور اتمی ایران هفتاد کارشناس اتمی ایرانی در کشورهای اروپایی و آمریکایی آماده شده‌اند و تا بیست روز دیگر که این رآکتور به کار خواهد پرداخت کارشناسان ایران و سازمان ملل همکاری خود را در این زمینه آغاز می‌کنند.
آقای دکتر آزاد در مورد محل رآکتور توضیح داد که مرکز اتمی تهران به هیچ وجه برای ساکنین اطراف ایجاد مخاطره نمی‌کند و به طور کلی پیش‌بینی‌های حفاظتی آن چندین برابر بیش از احتیاج بوده است.
 

شیرین کردن آب

در مورد امکان استفاده از رآکتور اتمی در شیرین کردن آب‌های کشور سؤال شد و آقای دکتر آزاد در پاسخ گفت که مرکز اتمی دانشگاه تهران با تمام قوا این قضیه را تعقیب کرده و گزارش‌های لازم را به اطلاع دولت خواهد رسانید.
در جریان این بازدید اعلام شد که در محل نمایشگاه ۵۵۰۰ نفر از دانش‌آموزان و معلمین کشور با مسائل اتمی آشنا شده و به آنها تعلیماتی داده می‌شود؛ همچنین آموزش دروس اتمی در یکی دو سال آینده در دبیرستان‌ها آغاز خواهد شد.[3]
 

مسافرت رئیس دانشگاه تهران به آمریکا

روزنامه «اطلاعات» نوشت: به دعوت دانشگاه شیکاگو آقای دکتر صالح، رئیس دانشگاه تهران، به منظور شرکت در مجمع رؤسای دانشگاه‌ها، که جهت مطالعه پیرامون تعلیمات عالیه تشکیل می‌گردد، فردا به آمریکا عزیمت خواهد کرد.
رئیس دانشگاه در این مجمع در مورد پیشرفت‌های اخیری که در زمینه تعلیماتی در ایران حاصل شده است و همچنین مشکلات تعلیمات عالیه در ممالک در حال توسعه سخنرانی خواهد کرد.[4]
 

دریافت نشان

جراید امروز کشور نوشتند: آقای دکتر احمد خسروشاهی، مدیر کل بهداری استان آذربایجان غربی، به مناسبت انجام خدمات شایسته در اجرای برنامه‌های درمانی و بهداشتی به دریافت یک قطعه نشان آبادانی و پیشرفت مفتخر گردیده است.[5]
«اطلاعات» همچنین نوشت: به استدعای آقای دکتر اقبال از پیشگاه شاهنشاه آریامهر، آقای منوچهر آبتین، رئیس اداره کل سرویس‌های اداری شرکت ملی نفت ایران، به پاس خدمات صادقانه به دریافت نشان همایون مفتخر گردید.[6]
 

تا نیمه آذرماه امسال؛ نقشه جامع شهر تهران آماده می‌شود

مرحله اول تهیه نقشه جامع شهر تهران تا نیمه آذرماه به شورای عالی شهرسازی تسلیم خواهد شد.
پیش‌بینی می‌شود که این نقشه تا آخر آذر به تصویب شورای عالی شهرسازی برسد و برای اجرا به شهرداری تهران ابلاغ گردد.
در حال حاضر قسمتی از این نقشه آماده شده است و قسمت آماده و قسمت‌های دیگر هم به‌تدریج تسلیم وزارت آبادانی و مسکن می‌شود. بعد از آنکه نقشه جامع تمام شهر آماده شد، طرح کلی به شورای عالی شهرسازی تسلیم می‌گردد.
مرحله اول نقشه جامع مربوط به مطالعات شهری و خیابان‌بندی میادین، مناطق سبز، بازارها و نظایر آن است و مرحله دوم نقشه جامع مربوط به هر یک از اجزای فوق می‌باشد؛ مثلا در مرحله دوم ارتفاع و سبک ساختمان و نظایر آن مورد مطالعه قرار می‌گیرد.
وزیر آبادانی و مسکن در ماه قبل طی مصاحبه‌ای اعلام کرد که نقشه جامع پانزده شهر و کرانه‌های دریای مازندران آماده تصویب نهایی است و حداکثر تا آخر پاییز تصویب و برای اجرا به شهرداری‌های محل ابلاغ می‌شود.[7]
 

ایران با درهم شکستن شورش رودزیا موافقت کرد!

دولت ایران به قطعنامه دول آفریقایی و آسیایی در مورد اجازه در هم شکستن شورش در رودزیا و استفاده از نیروهای مسلح به وسیله بریتانیا رأی مثبت داد.
مجمع عمومی سازمان ملل این قطعنامه را با 92 رأی موافق و در مقابل دو رأی مخالف و 15 رأی ممتنع تصویب کرد.[8]
 

به نمایندگی از طرف جانسون؛ وزیر سابق خزانه‌داری آمریکا به تهران آمد

آقای رابرات اندرسون، وزیر سابق خزانه‌داری آمریکا که از طرف جانسون، رئیس‌‎جمهوری آمریکا، به کشورهای خاورمیانه مسافرت می‌کند در رأس هیئتی وارد تهران شد.
وی با مقامات ایرانی ملاقات و مذاکراتی انجام خواهد داد.[9]
 

دکتر رهنما به تهران آمد

ساعت 10:30 بعد از ظهر پنجشنبه آقای دکتر مجید رهنما، وزیر جدید علوم، تحقیقات علمی و تعلیمات عالیه وارد تهران شد.
در فرودگاه مهرآباد، آقای نخست‌وزیر و جمعی از شخصیت‌های مملکتی از آقای دکتر رهنما استقبال کردند.
آقای دکتر رهنما از امروز در کاخ نخست‌وزیری مستقر شد و مطالعه برای تأسیس وزارتخانه جدید و تدوین طرح‌هایی برای این وزارتخانه را آغاز کرد.[10]
 

از دیروز در بیروت؛ کنفرانس وزرای اوپک تشکیل شد

از دیروز کنفرانس مشورتی «اوپک» با حضور وزرای کشورهای عضو در بیروت تشکیل شده و احتمالا امروز یا حداکثر فردا این کنفرانس پایان می‌یابد.
آقای دکتر جمشید آموزگار، وزیر دارایی، نیز در این جلسات شرکت دارد.
در کنفرانس اوپک که در دو ماه قبل در رم تشکیل شده بود، قرار شد که عربستان سعودی مذاکرات خود را با کمپانی آرامکو پیرامون لغو تخفیف مربوط به بهره مالکانه ادامه دهد و گزارش امر را هر ماه به کنفرانس وزرا بدهد.
به همین جهت یک ماه قبل دومین کنفرانس در عربستان سعودی تشکیل شد و سومین آن هم دیروز در بیروت تشکیل گردید.
در این کنفرانس‌ها وزرای اوپک پیشرفت‌های مذاکرات عربستان سعودی و آرامکو را مورد بررسی قرار می‌دهند و در صورت لزوم توصیه‌های جدیدی به کشورهای عضو خواهند کرد.
کمپانی‌های نفتی که در کشورهای خاورمیانه فعالیت دارند، مثل کشورهای تولیدکننده نفت با هم در ارتباط و مذاکره هستند و آنها هم توصیه‌های لازم را به کمپانی «آرامکو» به عمل می‌آورند.
 

مذاکرات ایران

به همین جهت تفاهم بین عربستان سعودی و کمپانی آرامکو در نهایت امر، توافق بین تمام کشورهای عضو اوپک با کمپانی‌های عامل آنها خواهد بود. مع‌هذا مذاکرات مستقیم ایران و کنسرسیوم هر چه زودتر انجام خواهد شد و در تهران گفته می‌شود که این مذاکرات احتمالا در اواخر ماه جاری در تهران با ورود یک هیئت نفتی از کنسرسیوم شروع خواهد شد.
این نکته نیز باید تذکر داده شود که ایران نسبت به عربستان سعودی وضع خاصی دارد؛ زیرا قسمتی از نفت عربستان سعودی با لوله به دریای مدیترانه برده می‌شود و قسمتی دیگر در بنادر آن کشور تحویل کشتی‌ها می‌گردد درحالی‌که نفت ایران کلا در بنادر خلیج فارس تحویل کشتی‌ها می‌گردد. همین شرایط متفاوت موجب آن است که ایران هر چه زودتر مذاکرات مستقیم خود را با کنسرسیوم آغاز کند و نتیجه آن را به کنفرانس رسمی اوپک، که در ماه آینده تشکیل می‌شود، گزارش دهد.[11]
 
 صفحه اول روزنامه اطلاعات، 13 آبان 1346
 
پی‌نوشت‌ها:
 
[1]. آیت‌الله حاج شیخ عباس واعظ طبسی به روایت اسناد ساواک، ص 223.
[2]. اطلاعات، 13 آبان 1346، ص 28.
[3]. همان‌جا.
[4]. همان‌جا.
[5]. همان‌جا.
[6]. همان، ص 4.
[7]. همان، ص 28.
[8]. همان‌جا.
[9]. همان، ص 25.
[10]. همان‌جا.
[11]. همان‌جا.
 


کد مطلب: 25626

آدرس مطلب :
https://www.iichs.ir/fa/news/25626/۱۳-آبان-۱۳۴۶

تاریخ معاصر
  https://www.iichs.ir