[3].
آیتالله شیخ بهاءالدین محلاتی به روایت اسناد ساواک، ج 1، ص 341. در تاریخ 22 /8 /1346 مأموران رژیم به منزل و دفتر امام خمینی(ره) در قم یورش بردند. کلیه کتابهای کتابخانه جدیدالتأسیس، نشریات و جزوات که بالغ بر دههزار جلد بود، همراه اوراق و اسناد تاریخی به ساواک انتقال داده شد. در منزل امام(ره) بسته شد و رفتوآمد به آنجا ممنوع اعلام گردید.
شایان ذکر است که امام خمینی(ره) در منزلی مقابل مدرسه حجتیه قم، که به عنوان وجوهات به ایشان واگذار شده بود، اقدام به تأسیس کتابخانه و محل درس و بحث طلاب کرده بود که مورد مراجعه فراوان طلاب واقع میشد.
گفتنی است امام خمینی(ره) به منظور بالابردن سطح معلومات و آگاهی مردم نسبت به احکام و مبانی اسلام، در همان روزهای نخستین که از تبعیدگاه ترکیه به عراق انتقال یافت، دستور داد ساختمانی را که آقای خرمی بازرگان قمی در تاریخ 12 /3 /43 به او واگذار کرده بود، کتابخانه عمومی کنند و از آن در راه تحلیل و بررسی احکام و دستورات قرآن استفاده کنند و این گام دیگری بود که امام از تبعیدگاه برای ریشهدار کردن نهضت اسلامی برداشت و زمینه را جهت گسترش فرهنگ اسلامی آماده کرد.
به دنبال دستور امام جهت تأسیس کتابخانه، بیدرنگ روحانیان مبارز و متعهد حوزه علمیه قم دست به کار شدند و دیری نپایید که ساختمان یادشده به صورت کتابخانهای عظیم، باشکوه و مجهز درآمد و کتابهای ارزنده و نفیسی برای آن فراهم گردید و برنامه ویژهای برای اداره آن به مرحله اجرا گذاشته شد.
این کتابخانه در مقابل مدرسه حجتیه قرار داشت و هماکنون در همان جایگاه درمانگاه قرآن و عترت احداث شده است.
رک: سیدحمید روحانی،
نهضت امام خمینی، ج 2، ص 260.