کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

۱۱ آذر ۱۳۴۶

11 آذر 1403 ساعت 16:31

گزارش ساواک درباره برخورد تُند آیات گلپایگانی و مرعشی نجفی با یک روحانی درباری!/ گزارش ساواک درباره نقاط منفی یک توده‌ای که بعدها همکار رژیم شد!/ معاونان جدید وزارت کار و امور اجتماعی به شاه معرفی شدند!/ تغییر ساعات کار دوایر دولتی/ در جلسه امروز سنا گفته شد: مردم از کمبود تاکسی ناراحت‌اند/ رئیس دانشکده اقتصاد: از سال آینده دانشکده اقتصاد دانشجوی بیشتری می‌پذیرد/ وزیر خارجه کویت در باشگاه جعفری!/ در اعلامیه پایان کنفرانس اوپک در مورد مذاکرات مربوط به لغو و تخفیف بهره مالکانه؛ عدم رضایت اوپک اعلام شد!/ مدیر عامل شیلات شمال: ماهی‌خورها باید صبر بیشتری داشته باشند/ با افزایش درجه برودت هوا؛ ضد یخ گران شد/ دادگاه درباره نفیسی و متهمان دیگر رأی داد/ کمیته مرکزی حزب مردم دسته‌‎جمعی استعفا داد/ دانشجویان دانشگاه تبریز از صرف غذا در ناهارخوری دانشگاه خودداری کردند/ کارمند ٣٤ ساله وزارت بهداری خودرا در دریاچه سد سفیدرود غرق کرد؟/ رئیس هیئت‌مدیره شرکت سهامی اکتشاف و تولید تغییر کرد


 
گزارش ساواک درباره برخورد تُند آیات گلپایگانی و مرعشی نجفی با یک روحانی درباری!

بر اساس گزارش رئیس ساواک قم به مدیریت کل اداره سوم به تاریخ ۱۱ آذر ۱۳۴۶ درباره سیدعبدالحجت بلاغی «نام‌برده بالا، که از نویسندگان و فضلای حوزه علمیه قم و از روحانیون شاهدوست می‌باشد و در موقع حمل تاج نبات در کاخ سعدآباد به حضور شاهنشاه آریامهر شرفیاب گردید، اخیرا تفسیری بر قرآن مجید در ده جلد به زبان فارسی تألیف و یک دوره از آن را به این ساواک ارسال نموده است. وی همچنین به منزل آقایان [آیات] شریعتمداری، نجفی، گلپایگانی و حاج سیدحسن فرید، که در کوچه نجفی حوزه درسی دارد، مراجعه تا چند دوره از کتب مزبور را به آنان هدیه نماید».
این گزارش می‌افزاید: آقای شریعتمداری پس از دریافت کتب مبلغ ده‌هزار ریال به عنوان پاداش به وی پرداخت نموده، لکن آقای نجفی از قبول کتب خودداری و نسبت به آقای بلاغی اهانت کرده است و حاج سیدحسن فرید نیز پس از سه روز مطالعه و نگهداری تفسیرهای مذکور را صریحا رد کرده و به علت اینکه وی همراه تاج نبات به تهران عزیمت نموده است، نسبت به مشارالیه اهانت کرده است.
همچنین آقای [آیت‌الله] گلپایگانی از قبول کتب امتناع و اظهار داشته است که راه ما با شما سوا و جداست و هنگامی که آقای بلاغی منزل گلپایگانی را ترک می‌نمود سیدمهدی گلپایگانی به اتفاق چند نفر از طلاب دور وی حلقه زده و سیدمهدی دستور داده قیچی فراهم کرده تا سبیل‌های بلاغی را قیچی کنند. آقای بلاغی اظهار نمود: «شما کوچک‌تر از آن هستید که چنین کاری انجام دهید» لابد گناه من این است که همراه تاج نبات رفته‌ام و بلافاصله منزل گلپایگانی را ترک گفته است.
در ادامه این گزارش آمده است: با توجه به مراتب فوق به استحضار می‌رساند مقرر فرمایید در صورت تصویب جهت دادن تذکرات لازم درباره نحوه عمل خود نسبت به آقایان مجتهدین و متزلزل ساختن موقعیت اجتماعی سیدمهدی گلپایگانی مشارالیه به ساواک احضار و در صورتی که وی از مراجعه به ساواک خودداری نمود (که به طور حتم امتناع خواهد کرد) وسیله مأمورین جلب و مدت 24 ساعت در ساواک بازداشت و سپس با اخذ تعهد مرخص گردد.
یک برگ فتوکپی نامه آقای سیدعبدالحجت بلاغی خطاب به آقایان گلپایگانی و یک برگ عین نامه وی خطاب به اینجانبان به انضمام یک برگ فتوکپی نامه مشارالیه خطاب به آقای وزیر کشور به پیوست تقدیم می‌گردد.[1]
 

گزارش ساواک درباره نقاط منفی یک توده‌ای که بعدها همکار رژیم شد!

بر اساس یک گزارش ساواک به تاریخ ۱۱ آذر ۱۳۴۶ «گویا یکی از برادران ناصر صارمی (حسین شاطرزاده قمی) کارمند وزارت خارجه ایران است. خود صارمی ساکن برلن و مهندس ساختمان است؛ غالبا با رادمنش تماس دارد؛ گاه‌گاهی با او به خارج مسافرت می‌نماید. بسیار خوش‌بیان است. به سیگار و مشروبات الکلی معتاد است. مشروب الکلی خیلی سریع در وی اثر می‌کند و از این نقطه نظر به حدی است که یک نقطه ضعف برای او محسوب می‌گردد».
این گزارش می‌افزاید: «سه سال پیش زن آلمانی خود را طلاق داده فعلا همسر سابقش با دختری که از صارمی دارد در لایپزیک زندگی می‌کنند. منبع دیگری که می‌تواند به طور خیلی وسیع درباره صارمی اطلاعات در اختیار بگذارد نصراله گوهریان است که در سال 1958 با صارمی به عراق رفته بود و دیگر مراجعت ننمود و از همان جا به ایران آمده است؛ زیرا گوهریان و صارمی سال‌های سال با هم دوست بوده و زندگی می‌کردند؛ ضمنا در حال حاضر صارمی در برلین شرقی فعالیت علنی ندارد، بلکه از طرف رادمنش برای انجام کارهای محرمانه از وجود وی استفاده می‌شود».[2]
 

معاونان جدید وزارت کار و امور اجتماعی به شاه معرفی شدند!

جراید امروز کشور نوشتند: ساعت 11 صبح امروز آقای عطاءالله خسروانی، وزیر کار و امور اجتماعی، در کاخ نیاوران به حضور شاهنشاه آریامهر شرفیاب شد و معاونان جدید وزارت کار و امور اجتماعی را به شرح زیر معرفی کرد:
آقای ابوالقاسم پرتو اعظم به سمت معاون امور اجتماعی و آقای مهندس حسن فرزانه به سمت معاون طرح و بررسی‌ها.
آقای پرتو اعظم، معاون جدید امور اجتماعی وزارت کار، تاکنون عهده‌دار مشاغل حساسی در وزارت کار و امور اجتماعی بوده است. آخرین سمت معاون جدید وزارت کار مدیر کلی سهیم کردن کارگران و عضویت در هیئت نظارت سازمان بیمه‌های اجتماعی بود.
آقای مهندس حسن فرزانه نیز خدمات دولتی خود را از وزارت کار شروع کرد و در تدوین قوانین جدید کار صاحب نظر بوده است. آخرین سمت وی مدیر کلی وزارت کار بوده است.[3]
 

تغییر ساعات کار دوایر دولتی

به مناسبت فرارسیدن ماه مبارک رمضان ساعات کار دوایر دولتی از 7:30 تا 1:30 بعد از ظهر به 8 تا 2 بعد از ظهر تغییر یافت.
این تغییر تا پایان ماه رمضان (11 دی) که مصادف با اولین روز جشن آغاز سال مسیحی نیز می‌باشد، ادامه خواهد یافت.[4]
 

در جلسه امروز سنا گفته شد: مردم از کمبود تاکسی ناراحت‌اند

ساعت ۱۰ بامداد امروز جلسه علنی مجلس سنا به ریاست آقای مهندس شریف‌امامی تشکیل شد.
 

تاکسی کم است

سپس آقای دکتر متین‌دفتری ابتدا درباره ترافیک پایتخت تذکراتی داد و از جمله گفت: تاکسی در تهران خیلی کم و موجب ناراحتی مردم را فراهم آورده است.
آقای دکتر متین‌دفتری از مقام ریاست مجلس تقاضا کرد که کمیسیون مربوط به تأمین آسایش و رفاه شهر تهران، که دوره قبل سنا تشکیل شده بود، مجددا تشکیل گردد و با مقامات دولت به بحث و تبادل نظر بپردازند.
آقای دکتر متین‌دفتری سپس سؤالی به این شرح تقدیم داشت:
ریاست محترم مجلس سنا خواهشمند است به جناب آقای وزیر دادگستری ابلاغ فرمایید برای پاسخ سؤال ذیل در مجلس سنا حضور به هم رسانند:
علت اینکه دادگاه‌های بخش تهران را که بیشتر مرجع مردم کم‌بضاعت جنوب شهر است از کاخ دادگستری به یک عمارتی که در شمال خیابان شاهرضا برای سکونت شخصی ساخته شده انتقال داده‌اند چه بوده است؟ آیا توجه ندارید که این انتقال قطع نظر از اجاره بهای سنگین آن، اسباب زحمت و خرج برای مراجعین و این فاصله زیاد بین محاکم با اشکالات خطیر عبور و مرور در تهران موجب اتلاف وقت و سرگردانی و مانع سرعت دادرسی شده و با روح انقلاب اداری، یعنی یکی از اصول تکمیلی سه‌گانه موضوع بیانات شاهنشاه آریامهر هنگام گشایش مجلسین، سازگار نیست؟ اگر واقعا علت تنگی جا در کاخ دادگستری باشد و نظر دیگری نبوده آیا مناسب‌تر نبود دستگاه وزارت را که اصلا طبق نقشه ساختمانی کاخ بنا نبود در آنجا دایر بشود به جای دیگر انتقال می‌دادید؟
جنابعالی که در پایتخت‌های خارجه مأموریت داشته‌اید باید بدانید که در هیچ کشوری به احترام استقلال قضات مرسوم نیست وزیر دادگستری، که ارگان قوه مجریه و سیاسی مملکت است، در مرکز قوه قضائیه جلوس بکند.
 

مسجد بسته

آقای مهدی فرخ گفت: اداره اوقاف در مسجد حاج ابوالفضل را بسته و عده‌ای از مردم به سنا و شاهنشاه شکایت کرده‌‎اند که چرا در مسجد را بسته‌اند.
در این موقع که ماه رمضان نزدیک است، نباید در مسجد را به روی مردم بست. اگر بین اوقاف و وزارت فرهنگ اختلافی هست، در مدرسه را ببندند نه در مسجد را.
 

تصادفات جاده‌ها

در این موقع مجلس وارد دستور شد و سؤال آقای پروفسور جمشید اعلم درباره تصادفات جاده‌ها مطرح شد.
آقای ادیب محمدی، معاون پارلمانی وزارت کشور، در پاسخ به این سؤال گفت: دولت برای جلوگیری از تصادفات طرح قانونی مؤسسات مسافربری را تهیه کرده که به‌زودی تقدیم مجلس محترم می‌گردد.
معاون وزارت کشور همچنین گفت: به منظور ایمنی بیشتر مسافرین، دولت مؤسسات مسافربری را موظف کرده که هر یک از مسافرین را به مبلغ دویست‌هزار ریال بیمه نمایند و ترتیبی داده شده که مسافرین داخل شهرها از این بیمه استفاده نمایند.
آقای ادیب محمدی اضافه کرد که برای کنترل جاده‌ها وظایف پلیس به افسران ژاندارمری نیز محول گردیده است و در بودجه سال آینده ساختمان جاده‌هایی که ایجاد خطر می‌کنند شروع خواهد شد و برنامه‌ای تهیه شده که همه‌ساله دیپلمه‌هایی تعلیمات راهنمایی و رانندگی دیده و استخدام شوند.
معاون وزارت کشور سپس چاره‌جویی‌هایی که به منظور جلوگیری از تصادفات ناشی از معایب فنی و بی‌احتیاطی از طرف مقامات مسئول به عمل آمده تشریح کرد. آقای ادیب محمدی درباره حادثه تأسف‌انگیز جاده قزوین، که مورد سؤال سناتور پروفسور جمشید اعلم بوده، گفت: این اتوبوس به علل نقص فنی توقیف بوده و راننده آن اتوبوس را به طور غیر مجاز به حرکت درآورده و مسافر گرفته و آن حادثه اسفبار پیش آمده است.
 

مسئله جدى

آقای پروفسور جمشید اعلم گفت: ابتدا باید بگویم که هفته گذشته اعضای کمیسیون خارجه مجلسین میهمان وزیر خارجه بودند و باید گفت که وزارت خارجه ما با فعالیت‌های شدید وزیر جوان آن خیلی پیشرفت کرده که باعث خوش‌وقتی است، اما جواب نماینده دولت درباره سؤال بنده این است که اتوبوس توقیف شده فرار کرده و مسافر قاچاق سوار کرده و آن بلا سر مسافرین آورده عیب و علت این است که مقامات مسئول مسئله را جدی نمی‌گیرند. اگر شوفرهای شرکت واحد و تاکسی‌ها را خوب تربیت کنید، این وضع نابه‌سامان سروصورت نخواهد گرفت. چرا همین راننده‌ها در خارج از کشور چنین تخلفاتی را مرتکب نمی‌شوند. اقلا شما هم مثل برزیل رفتار کنید؛ اگر کسی تخلف کرد چهار چرخ اتومبیلش را پنجر کنید.
آقای پروفسور جمشید اعلم گفت: در ایران تنها کسی که مقررات را رعایت می‌کند شخص شاهنشاه است که سر چهار راه توقف می‌فرمایند. آن وقت «بچه‌های لوس و ننری» پیدا می‌شوند که مطیع قانون نیستند.
راهنمایی و رانندگی در تهران وحشتناک است. چرا مملکتی که این طور جلو می‌رود در تهران این بساط برپاست؟ وزیر کشور باید توی خیابان‌ها برود و بگردد. رئیس پلیس کارش این است که توی خیابان‌ها بگردد و متخلف را جریمه کند. کجای دنیا این همه اتومبیل در حرکت است و بیمه نیستند.
خلاصه اینکه ما قانون داریم، ولی نمی‌خواهیم عمل کنیم.
 

طرح لوایح

در پایان جلسه امروز چند لایحه دولت و از آن جمله لایحه موافقت‌نامه فرهنگی بین دولت شاهنشاهی ایران و دولت اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی به تصویب رسید.
در کلیات این لایحه تیمسار سپهبد جهانبانی درباره روابط فرهنگی ایران و شوروى به‌تفصیل صحبت کرد و از جمله گفت: ملت شوروی بسیاری از کتب ایران را ترجمه و چاپ کرده‌اند و به گسترش مناسبات فرهنگی دو کشور کمک فراوان نموده‌اند.[5]
 

رئیس دانشکده اقتصاد: از سال آینده دانشکده اقتصاد دانشجوی بیشتری می‌پذیرد

روزنامه «اطلاعات» نوشت: صبح امروز آقای دکتر پیرنیا، رئیس دانشکده جدیدالتأسیس اقتصاد، به خبرنگار دانشگاهی ما گفت: به مناسبت ترقی اقتصادی و اجتماعی مملکت و احتیاج به نیروی انسانی تحصیل‌کرده رشته اقتصاد این دانشکده از سال آینده دانشجوی بیشتری قبول خواهد کرد و پیش‌بینی لازم برای ازدیاد پذیرش در حدود سیصد دانشجو به عمل آمده است و به همین ترتیب سالانه تعداد دانشجویان این دانشکده را بالا خواهیم برد.
رئیس دانشکده اقتصاد اضافه کرد: به همین منظور از نیم سال دوم (بهمن‌ماه) رشته فوق لیسانس اقتصاد علاوه بر لیسانسیه‌های رشته اقتصاد از لیسانسیه‌های ریاضی در شعبه تخصصی «اکونومتری»، لیسانسیه‌های فنی در اقتصاد صنعتی، لیسانسیه‌های کشاورزی در اقتصاد کشاورزی ثبت نام خواهد کرد.
البته برای لیسانسیه‌های غیراقتصاد یک کلاس کارآموزی عمومی تشکیل می‌شود و پس از طی این کلاس رشته‌های مختلف از یکدیگر جدا خواهند شد.[6]
 

وزیر خارجه کویت در باشگاه جعفری!

روزنامه «اطلاعات» نوشت: ساعت ٦ بعد از ظهر روز پنجشنبه آقای مهندس اردشیر زاهدی، وزیر امور خارجه، و شیخ صباح آل احمد الجابر الصباح، وزیر خارجه کویت، و سفیر کبیر کویت در ایران، معاونین و مدیران کل وزارت امور خارجه در باشگاه ورزشی جعفری حضور یافتند و از عملیات ورزش باستانی دیدن کردند.
پس از پایان ورزش باستانی از طرف آقای شعبان جعفری یک آلبوم نفیس مزین به تمثال شاهنشاه آریامهر و یک جعبه خاتم‌کاری به وزیر امور خارجه کویت اهدا شد.[7]
 

در اعلامیه پایان کنفرانس اوپک در مورد مذاکرات مربوط به لغو و تخفیف بهره مالکانه؛ عدم رضایت اوپک اعلام شد!

اوپک روز پنجشنبه طی اعلامیه‌ای عدم رضایت خود را از مذاکرات با کمپانی‌های عامل نفتی اعلام داشت.
اعلامیه چهاردهمین کنفرانس اوپک حاکی است که کنفرانس مزبور از ۶ تا ۹ آذر به ریاست آقای شیخ زکی یمانی، وزیر نفت و منابع معدنی عربستان سعودی، که در وین تشکیل شده، گزارش مربوط به مذاکرات با کمپانی‌ها در خصوص حذف تخفیف بهره مالکانه را استماع کرد و «عدم رضایت» خود را از پیشرفت این مذاکرات ابراز داشت.
در همین کنفرانس از وزرای دارایی و نفت ایران و عربستان سعودی درخواست شد که مذاکرات نهایی را در تهران در ۱۸ دسامبر (۲۷ آذر) با کمپانی‌ها دنبال کنند. از اعلامیه چنین برمی‌آید که کنفرانس تصمیماتی اتخاذ کرده که اگر مذاکرات تهران مواجه با شکست شود، اعضای اوپک بر اساس آن اقدامات تازه‌ای را آغاز خواهند کرد.
در اعلامیه، شیخ‌نشین ابوظبی به عنوان نهمین عضو اوپک انتخاب گردید و آقای دکتر حسن کامل، نماینده قطر، به ریاست هیئت عامله و اف.ار. پارا، نماینده ونزوئلا، به سمت دبیر کل اوپک در سال ۱۹۶۸ معرفی شد.
بودجه سال آینده اوپک در همین جلسه به تصویب رسید. آخرین تصمیم مهم کنفرانس اوپک این بود که در 8 ژانویه (۱۸ دی) کنفرانس فوق‌العاده‌ای از وزرای اوپک در بیروت تشکیل گردد.[8]
 

مدیر عامل شیلات شمال: ماهی‌خورها باید صبر بیشتری داشته باشند

آقای خطیبی، مدیر عامل شیلات شمال، دیروز طی جلسه‌ای با حضور اعضای هیئت‌مدیره شرکت‌های تعاونی ماهیگیران بندر پهلوی گفت که برای تأمین زندگی صیادان، یک صندوق مشترک با سرمایه شیلات و صیادان تشکیل خواهد شد.
 
باید صبر کنند
قرار است دوشنبه آینده مدیر عامل شیلات با شهردار تهران ملاقات و نظر او را برای ایجاد کیوسک‌های فروش ماهی در چند  نقطه تهران جلب کند.
آقای خطیبی در مورد کمبود ماهی سفید گفت: ماهی‌خورها باید صبر بیشتری داشته باشند؛ چون هنوز فصل صید ماهی سفید نرسیده و فعلا روزانه فقط دویست الی سیصد ماهی صید می‌شود.[9]
 

با افزایش درجه برودت هوا؛ ضد یخ گران شد

هواشناسی اعلام داشت که سرمای هوای تهران تا چند روز ثابت می‌ماند و تغییر مهمی در درجه حرارت و برودت هوا روی نخواهد داد. اداره پیش‌بینی هواشناسی اطلاع داد که جبهه هوای گرم مدیترانه‌ای که به سوی ایران در پرواز بود در منطقه مدیترانه ساکن شده و حرکت بطئی دارد.
خبرنگار اطلاعات می‌نویسد: از یک هفته پیش که سرمای هوا افزایش یافته فروشندگان ضد یخ این محلول را که مورد احتیاج مردم و صاحبان اتومبیل‌ها می‌باشد گران کرده و به مردم اجحاف می‌کنند.
این اقدام فروشندگان که اجحاف به حق حدود دویست‌هزار نفر صاحبان اتومبیل در تهران و شهرستان‌ها می‌باشد باید مورد توجه مسئولان شهرداری و وزارت اقتصاد قرار گیرد.[10]
 

دادگاه درباره نفیسی و متهمان دیگر رأی داد

عصر دیروز شعبه اول دادگاه دیوان کیفر حکم خود را در مورد آقای احمد نفیسی، شهردار اسبق، و سایر متهمان پرونده شهرداری تهران صادر کرد.
به موجب این حکم آقای احمد نفیسی طبق ماده ۱۲۹ قانون مجازات عمومی به انفصال از خدمت دولت، محمد موسوی و محمد محمدزاده و سرالله کلانتری به اتهام رشوه هر یک به شش ماه حبس محکومیت یافتند و بقیه متهمان تبرئه شدند.
رأی دادگاه دیوان کیفر قطعی نیست و فرجام‌پذیر است.
طبق ماده ۱۲۹ هر یک از مستخدمین دولتی در هر مرتبه و مقامی که باشد هرگاه برای جلوگیری از اجرای اوامر کتبی یا اجرای قوانین مملکتی یا اجرای احکام یا اوامر عدلیه یا هر گونه امری که از مقامات قانونی صادر شده باشد قدرت رسمی خود را اعمال کند، از خدمت دولت منفصل خواهد شد.
محاکمه نفیسی و سایر متهمان شهرداری تهران روز 18 شهریورماه آغاز شد و روز 7 آذرماه خاتمه یافت و به این ترتیب هشتاد روز تمام طول کشید.
در جلسات محاکمه ٣٤ متهم این پرونده و وکلای مدافع آنها صحبت کردند. پرونده ۳۷ هزار برگ دارد و حکم دادگاه روی ۲۵ صفحه مخصوص نوشته شده است به طوری که قرائت آن ۹۱ دقیقه طول کشید.
آقای احمد نفیسی شهردار اسبق تهران روز نوزدهم آذرماه سال ١٣٤٢ بر اثر اعلام جرم علیه او بازداشت شد و تا 17 شهریورماه سال ١٣٤٥، که به قید کفیل آزاد گردید، ۳۳ ماه زندانی بود. وی روز 10 شهریورماه امسال برای شرکت در محاکمه بار دیگر زندانی گردید.
رئیس و دو قاضی دیگر شعبه اول دیوان کیفر که این محاکمه زیر نظر آنها صورت گرفت، از ساعت 10 صبح روز 7 آذر تا ساعت ٤ بعد از ظهر روز جمعه 10 آذرماه (دیروز) در اتاق دادگاه جهت صدور حکم خود در شور بودند و در این مدت از دادگستری خارج نشدند و سه شب در اتاق دادگاه خوابیدند.
 

اتهامات نفیسی

دادستان دیوان کیفر برای نفیسی به اتهام تدلیس، تصرف غیر قانونی و گواهی خلاف واقع و اعمال قدرت در جلوگیری از اجرای دستور وزارت کشور مطابق مواد ١٥٣ و ١٥٢ و ۱۹۲ و مواد دیگر از دادگاه تقاضای کیفر کرده بود که جمعا ١٥ سال حبس و ٥٥٥ میلیون ریال خسارت و جریمه نقدی بود، ولی دادگاه همه اتهامات شهردار اسبق تهران را به استثنای اعمال قدرت رد کرد و این اتهام او را وارد دانست.
در مورد مجازات انفصال از خدمت دولت، چون ماده ۱۲۹ نوع انفصال را تعیین نکرده است و معلوم نیست انفصال دائم یا موقت است، نظر اداره حقوقی وزارت دادگستری در مورد اجرای این مجازات در مورد نفیسی باید استعلام شود.
محکوم‌شدگان دیگر این پرونده موسوی و محمدزاده از جهت دادن رشوه و کلانتری از جهت گرفتن رشوه هریک به شش ماه حبس محکوم شدند. محکوم‌شدگان و دادیار دادگاه هنوز هیچ کدام از حکم دادگاه تقاضای فرجام نکرده‌اند. در صورت تقاضای فرجام، این پرونده قطور جهت اظهار نظر به دیوان عالی کشور ارسال خواهد شد.
چنانچه حکم در دیوان عالی کشور نقض شود، پرونده جهت محاکمه مجدد متهمان به یک شعبه دیگر دادگاه‌های دیوان کیفر ارجاع خواهد گردید.
نفیسی در شهریورماه ١٣٤٥ با معرفى کفیل به مبلغ پنجاه‌میلیون تومان آزاد شد.[11]
 

کمیته مرکزی حزب مردم دسته‌‎جمعی استعفا داد

اعضای کمیته مرکزی حزب مردم دسته‌جمعی استعفا کردند.
خبرنگار سیاسی «اطلاعات» گزارش می‌دهد: در کادر رهبری حزب مردم تغییراتی انجام خواهد شد؛ به همین منظور و برای اینکه دست دبیرکل حزب در انتخاب همکاران خود باز باشد اعضای کمیته مرکزی حزب مردم دسته‌جمعی از سمت حزبی خود استعفا کردند.
به طور قطع دبیر کل حزب مردم در کادر رهبری حزب تغییراتی خواهد داد.
یک مقام مطلع حزبی گفت: حزب مردم به صورت مؤثر در انتخابات انجمن شهر شرکت خواهد کرد.[12]
 

دانشجویان دانشگاه تبریز از صرف غذا در ناهارخوری دانشگاه خودداری کردند

پریروز عده‌ای از دانشجویان دانشگاه تبریز به عنوان اعتراض نسبت به وضع غذای سلف سرویس دانشگاه از صرف ناهار در سلف سرویس خودداری کردند و اعلام نمودند مادام که غذای سالم و مطبوع در اختیار آنها گذاشته نشود، از صرف غذا در سلف سرویس خودداری خواهند کرد.
دانشجویان مزبور می‌گفتند: مواد اولیه غذاهای سلف سرویس اغلب ناسالم است و علاوه بر این در تهیه غذا دقت نمی‌شود و آنها ترجیح می‌دهند که غذای خود را در خارج از دانشگاه صرف کنند.[13]
 

کارمند ٣٤ ساله وزارت بهداری خودرا در دریاچه سد سفیدرود غرق کرد؟

دیروز به پاسگاه ژاندارمری منجیل اطلاع رسید که یک دست کت و شلوار و یک جفت کفش مردانه در کنار دریاچه سد سفیدرود پیدا شده و احتمال می‌رود صاحب آن در دریاچه غرق شده باشد.
با حضور مأمورین در محل، از جیب کت مزبور مبلغی وجه نقد، یک ساعت مچی و یک برگ معافیت نظام وظیفه به نام نصرت‌الله باقری ٣٤ ساله ساکن شمیران تهران به‌دست آمد و یکی از اهالی که وی را شناخت به مأمورین اطلاع داد که نصرت‌الله کارمند وزارت بهداری بوده و قرار بود به‌زودی در تهران ازدواج کند.
گفته می‌شود نصرت‌الله به قصد خودکشی خود را به دریاچه سد سفیدرود انداخته و غرق شده است و فعلا مأمورین برای پیدا کردن جسد مغروق در دریاچه فعالیت می‌کنند.[14]
 

رئیس هیئت‌مدیره شرکت سهامی اکتشاف و تولید تغییر کرد

آقای دکتر جک برکس به ریاست کل و عضویت هیئت‌مدیره شرکت سهامی اکتشاف و تولید نفت ایران منصوب شده و قرار است وظایف مربوطه را در اواخر دی‌ماه ١٣٤٦ به عهده گیرد.[15]
 
صفحه اول روزنامه اطلاعات، 11 آذر 1346
 
پی‌نوشت‌ها:
 
[1]. آیت‌الله العظمی حاج سیدمحمدرضا گلپایگانی به روایت اسناد ساواک، ج 1، ص 507. در گزارش تاریخ 16 /9 /46 مدیر کل اداره سوم 316 به رئیس ساواک آمده است: «با عرض اینکه سیدمهدی گلپایگانی قریبا با تهیه گذرنامه قصد عزیمت به عراق را دارد و به همین جهت به تهران آمده در صورت تصویب نسبت به پیشنهاد ساواک قم از طریق تهران اقدام شود».
[2]. چپ در ایران به روایت اسناد ساواک؛ حزب توده در آلمان شرقی، ص 174. ناصر صارمی در سال 1306ش به دنیا آمد، پس از تحصیلات ابتدایی به کادر درجه‌داری نیروی هوایی پیوست و بعد از تشکیل سازمان نظامی حزب توده به عضویت شعبه درجه‌داران آن درآمد. در ماجرای ترورهای حزب توده شرکت داشت و مدتی هم در پروژه نارنجک‌سازی حزب فعالیت کرد. پس از کشف سازمان نظامی حزب در 1333 از راه عراق به وین، سپس به آلمان شرقی رفت.
در 1336 برای شرکت در پلنوم چهارم حزب توده به مسکو رفت و در 1337 برای انجام مأموریتی مخفیانه در ایران، ابتدا به عراق و سپس همراه با عباسعلی شهریاری (عامل نفوذی ساواک در حزب توده) به تهران آمد و از همان راه به آلمان شرقی بازگشت.
او در 1341 از دانشگاه لایپزیک در رشته راه و ساختمان فارغ‌التحصیل شد و پس از انجام چند مأموریت حزبی در لبنان و عراق، در نتیجه اختلاف با اعضای کمیته مرکزی از حزب توده رنجیده شد و در 1350 به آلمان غربی پناه برد و در تلاش برای بازگشت به ایران، همکاری با ساواک را پذیرفت و اطلاعات خود را در اختیار رژیم پهلوی گذاشت.
وی در 1355 به ایران آمد و از 1356 به عنوان سرپرست دفتر فنی و تولیدات شرکت «مانا» در کارخانه کاغذسازی ساری مشغول به کار شد.
[3]. اطلاعات، ۱۱ آذر ۱۳۴۶، ص ۲۴.
[4]. همان‌جا.
[5]. همان، صص 21 و 24.
[6]. همان، ص ۲۴.
[7]. همان، ص ۴.
[8]. همان‌جا.
[9]. همان‌جا.
[10]. همان‌جا.
[11]. همان، صص ۱ و ۲۱.
[12]. همان، ص ۲۱.
[13]. همان‌جا.
[14]. همان‌جا.
[15]. همان‌جا.
 


کد مطلب: 25675

آدرس مطلب :
https://www.iichs.ir/fa/news/25675/۱۱-آذر-۱۳۴۶

تاریخ معاصر
  https://www.iichs.ir