کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

۲۵ آذر ۱۳۴۶

25 آذر 1403 ساعت 10:00

جنگنده‌های فانتوم آمریکا تحویل ایران می‌گردد/ سفیر شوروی بازنشسته شد/ تلقیح عمومی واکسن فلج اطفال در تهران و حومه آغاز می‌شود/ دویست‌هزار گوسفند از ترکیه خریداری شد/ سفیر مجارستان تهران را ترک کرد/ سفیر جدید کانادا وارد شد/ انتقاد از بازرگانی عمران منطقه‌ای در جلسه افتتاحیه شورای اتاق مشترک بازرگانی و صنایع/ مذاکرات ایران و عربستان سعودی با کمپانی‌های نفتی آغاز می‌شود/ سفیر یونان سرگرم بررسی اوضاع این کشور!/ انتصابات جدید در وزارت راه/ بازگشت رئیس بانک مرکزی



جنگنده‌های فانتوم آمریکا تحویل ایران می‌گردد

روزنامه «آیندگان» نوشت: یک مقام نزدیک به سفارت آمریکا به خبرنگار ما اظهار داشت: تعدادی جنگنده نوع فانتوم به‌زودی از طرف دولت آمریکا به‌ایران تحویل می‌گردد.
این موضوع شایعات مربوط به تعلل و تأخیر در تحویل هواپیماهای مذکور را تکذیب کرد و افزود: در قرارداد کمک‌های نظامی به ارتش شاهنشاهی ایران این هواپیماهای جنگنده قسمتی از تجهیزات نظامی است که از طرف دولت آمریکا به ایران تحویل داده خواهد شد.
سرعت هواپیماهای فانتوم از هواپیماهای میراژ ساخت فرانسه و میگ ساخت شوروی بیشتر است و تا دو برابر سرعت صوت می‎‌باشد.
این مقام همچنین شایعه قطع کمک‌های نظامی آمریکا به ایران را تکذیب کرد و افزود: اکنون عده‌ای از کارشناسان نظامی دولت آمریکا در ایران هستند و در قسمت‌های مختلف ارتش ایران به عنوان مشاور به خدمت مشغول‌اند.
ایران دو اسکادران از هواپیماهای فانتوم به آمریکا سفارش داده که قرار است از تیرماه آینده هر ماه دو هواپیما به ایران تحویل داده شود. ایران یگانه کشوری است در این منطقه که نیروی هوایی خود را با این نوع هواپیما تجهیز می‌کند. [1]
 

سفیر شوروی بازنشسته شد

روزنامه «آیندگان» نوشت: گریگوری زایتسف، سفیر کبیر اتحاد شوروی در تهران، بازنشسته شد و در پایان دی‌ماه تهران را ترک خواهد گفت.
گفته می‌شود جانشین او یکی از دیپلمات‌های برجسته شوروی است که چند سال قبل در قاهره خدمت می‌کرده است.
آقای زایتسف در شهریورماه ۱۳۴۴ به جای آقای پکوف، سفارت شوروی را در ایران به عهده گرفت. در دوره مأموریت وی پیشرفت‌های مهمی در زمینه توسعه روابط دوستانه میان ایران و شوروی پدید آمد و آقای برژنف در همین دوران به ایران سفر کرد و شاهنشاه آریامهر در دوران مأموریت وی برای بار دوم از شوروی دیدن کردند.
آقای زایتسف از دیپلمات‌های قدیمی شوروی هستند که به زبان‌های انگلیسی و عربی و فارسی صحبت می‌کنند.[2]
 

تلقیح عمومی واکسن فلج اطفال در تهران و حومه آغاز می‌شود

برای پیشگیری و مبارزه با فلج اطفال، وزارت بهداری از اواخر ماه جاری اقدام به اجرای یک برنامه وسیع تلقیح عمومی واکسن خوراکی فلج کودکان خواهد نمود.
با توجه به اینکه این بیماری در شهرهای بزرگ و پیشرفته گسترش بیشتری دارد، این کار ابتدا در شهر تهران و حومه عملی خواهد شد.
سخنگوی وزارت بهداری ضمن اعلام این خبر افزود: اجرای کامل برنامه تلقیح مدت نود روز به طول خواهد انجامید و برای سهولت کار شهرهای تهران، شمیران، کرج و شهر ری جمعا به یازده ناحیه، که جمعیت هر یک از آنها بین ٢٦۰ تا ۲۷۰ هزار نفر است، تقسیم شده است و هر ناحیه شامل پنج منطقه با جمعیت تقریبی پنجاه‌هزار نفر می‎‌باشد. برای هر ناحیه بیست مأمور تلقیح در نظر گرفته شده و در هر منطقه چهار نفر انجام وظیفه خواهند نمود.
برنامه واکسن فلج اطفال توسط اداره کل مبارزه با بیماری‌های واگیر وزارت بهداری و با همکاری دیگر سازمان‌های بهداشتی از جمله سازمان ریشه‌کنی مالاریا، اداره کل بهداری استان مرکزی و اداره کل بهداشت شهر تهران انجام خواهد شد.[3]
 

دویست‌هزار گوسفند از ترکیه خریداری شد

شرکت گوشت با کمک شهرداری از کشور ترکیه دویست‌هزار رأس گوسفند زنده خرید و اولین گله گوسفندان خریداری‌شده به تعداد بیست‌هزار رأس در این هفته روز (دوشنبه) در مرز ایران و ترکیه تحویل می‌گردد.
شرکت گوشت به همین ترتیب قرارداد خرید پنج‌هزار تُن گوشت تازه را با کشور رومانی بست و قرارداد خرید گوشت از بلغارستان را نیز تمدید کرد.
مسئولان اظهار می‌دارند: با این اقدامات که براساس برنامه شهرداری تهران عمل می‌شود، مسئله گوشت در تهران حل شده و امسال گوشت گران و کمیاب نخواهد شد.
شهرداری تهران سه‌میلیون و پانصد هزار دلار بهای قسمتی از گوسفندها را در وجه شرکت گوشت ترکیه پرداخت کرد و اعلام گردید که صدهزار رأس از گوسفندان در سه ماه آینده و صدهزار رأس دیگر در سه ماه بهار تحویل ایران خواهد شد.
امروز شرکت گوشت برای حمل بیست‌هزار رأس گوسفند خریداری‌شده از ترکیه تعدادی کامیون کرایه کرد و به مرز ترکیه فرستاد. این کامیون‌ها که تعدادشان به دویست دستگاه می‌رسد به طور جمعی در جاده‌ها حرکت خواهند کرد.
حمل گوشت تازه خریداری‌شده از رومانی و بلغارستان نیز به وسیله هواپیما صورت خواهد گرفت.[4]
 

سفیر مجارستان تهران را ترک کرد

آقای لاسزلوگیاروس، سفیر مجارستان، در پایان مأموریت کوتاه خویش در ایران، دیروز تهران را ترک کرد. در فرودگاه اعضای تشریفات وزارت خارجه و سفرای کشورهای اروپای شرقی از وی بدرقه کردند.[5]
 

سفیر جدید کانادا وارد شد

کرستوفر کمیل آبزنس، سفیر جدید کانادا، و بانو در تهران پنجشنبه شب وارد تهران شدند و مورد استقبال آقای احمد ظهیر از طرف تشریفات وزارت خارجه و سفرای کشورهای مشترک‌المنافع بریتانیا قرار گرفتند.[6]
 

انتقاد از بازرگانی عمران منطقه‌ای در جلسه افتتاحیه شورای اتاق مشترک بازرگانی و صنایع

در جلسه شورای مشترک اتاق بازرگانی و صنایع عمران منطقه‌ای که امروز در تهران گشایش یافت گفته شد که این سازمان نتوانسته است انتظاراتی را که از آن می‌رفت برآورده سازد. وابستگی‌‎های اعضای سازمان به گروه‌های بزرگ اقتصادی علل اصلی این عدم موفقیت قلمداد شد.
شورای اتاق مشترک بازرگانی صنایع عمران منطقه‌ای امروز با حضور نمایندگان پاکستان و نمایندگان ترکیه تشکیل شد. سفیر ایران از طرف ترکیه در این شورا شرکت کرد. قرار است هیئت ترکیه امشب وارد تهران شود.
آقای محمد خسروشاهی، که در دو سال گذشته ریاست اتاق مشترک را به عهده داشت، گفت: اتاق مشترک به هدف‌های خود نرسید. این عدم موفقیت نسبی ناشی از علل مختلفی است.
یکی از علل مهم این است که هر یک از سه کشور و مخصوصا ترکیه و پاکستان با وابستگی به گروه‌های بزرگ اقتصادی که چندین سال از تأسیس و فعالیت آنها می‌گذرد، تعهداتی از نظر روابط اقتصادی و بازرگانی بر عهده دارند و باید برای هموار کردن راه پیشرفت سازمان همکاری منطقه‌ای عمران کوشش نمایند تا تدابیری اتخاذ شود که روابط هر یک از آنها با دو کشور دیگر عضو لااقل از قسمتی از امتیازات و مزایا برخوردار شود و در صورت وجود این شرایط است که می‌توان انتظار داشت برنامه‌های آینده این سازمان با موفقیت‌های بیشتر و چشمگیرتری روبه‌رو شود.
آقای خسروشاهی اضافه کرد: روابط اقتصادی سه کشور باید به صورتی درآید تا بازرگانان بتوانند فعالیت خود را توسعه دهند و این کار هم به عهده دولت‌هاست.
 

ترغیب کشورهای دیگر

آقای عضد در مورد کار دو ساله اتاق مشترک گفت: تاکنون کوشش‌های فراوانی به عمل آمد؛ با وجود حیاتی بودن این کوشش‌ها ما نمی‌توانیم به آن قانع باشیم؛ چون هنوز راهی طولانی در پیش است تا سازمان عمران منطقه‌ای به عنوان یک سازمان مؤثر و توانا درآید. برای رسیدن به این هدف‌ها ما باید آن کشورهایی که درصدد وارد شدن به گروه‌بندی منطقه‌ای می‎‌باشند و مایل‌اند وضع اقتصادی خود را بهبود بخشند ترغیب کنیم تا به این کار اقدام نمایند.[7]
 

مذاکرات ایران و عربستان سعودی با کمپانی‌های نفتی آغاز می‌شود

آقای زکی یمانی، وزیر نفت عربستان سعودی، فردا در رأس هیئتی از کارشناسان نفت آن کشور وارد تهران می‌شود.
آقای زکی یمانی به اتفاق آقای جمشید آموزگار، وزیر دارایی، و احتمالا هیئتی از کارشناسان نفتی ایران و عربستان سعودی که در ماهیت امر نمایندگی اوپک را به عهده خواهند داشت، با نمایندگان کنسرسیوم، که آنها نیز نماینده کمپانی‌های نفتی می‎‌باشند، پیرامون لغو تخفیف مربوط به بهره مالکانه مذاکره خواهند کرد.
اعضای هیئت اعزامی کنسرسیوم قرار است ظرف امشب تا فردا وارد تهران شوند. ترکیب هیئت کنسرسیوم هنوز معلوم نیست، ولی پیش‌بینی می‌شود گروه آمریکایی آن قوی خواهد بود؛ چون در مذاکرات «آرامکو» سابقه ذهنی دارند.
در اجلاسیه ماه قبل اوپک تصمیم گرفته شد که مذاکرات مربوط به لغو تخفیف بهره مالکانه، که تاکنون بین عربستان سعودی و کمپانی «آرامکو» جریان داشت، از این پس در تهران بین ایران و کنسرسیوم ادامه پیدا کند.
علت این امر این بود که در گزارش عربستان سعودی نکته‌ای که حاوی پیشرفت مذاکرات باشد وجود نداشت، اما در گزارش وزیر دارایی ایران نکات جدیدی عنوان گردید که احتمال داده می‌شد ادامه آن ممکن است منجر به پیدا شدن فرمول مرضى‌‎الطرفین جدیدى گردد.
به همین جهت در بیانیه اوپک ضمن اظهار عدم رضایت در مذاکرات گذشته نسبت به مذاکرات آینده اظهار امیدواری شده است.
مطلعین امور نفتی معتقدند که در مذاکرات وزیر دارایی با نماینده مخصوص کنسرسیوم، که در اوایل ماه جاری در تهران انجام گرفت، پیشنهاد جدیدی مطرح گردید که طرفین آن را مبنای مناسبی برای ادامه مذاکرات تشخیص دادند. مذاکرات روز ۲۷ آذر (پس‌فردا) هم بر اساس این مبنا بین وزرای دارایی ایران و نفت عربستان سعودی با نمایندگان اعزامی کنسرسیوم آغاز خواهد شد.[8]
 

سفیر یونان سرگرم بررسی اوضاع این کشور!

سفیر یونان در تهران امروز در پاسخ به پرسش خبرنگاران پیرامون اوضاع کشور خویش خودداری کرد. وی گفت که لحظه به لحظه سرگرم بررسی اوضاع یونان است و فعلا نمی‌تواند هیچ گونه اظهاری نماید.[9]
 

انتصابات جدید در وزارت راه

آقای جعفر ابوالمعالی به سمت مدیر کل امور اداری و مالی و قائم‌مقام رئیس کل هواپیمایی کشوری و آقای دکتر قاهری به سمت مدیر کل امور عملیاتی منصوب و کار خود را آغاز کردند.
این انتصابات بنا بر سازمان جدید هواپیمایی کشوری به عمل آمده است.
در سازمان جدید رئیس کل تشکیلات هواپیمایی را آقای اربابی، معاون وزارت راه، به عهده دارد.[10]
 

بازگشت رئیس بانک مرکزی

آقای مهدی سمیعی، رئیس بانک مرکزی که به آمریکا سفر کرده بود، برای شرکت در مراسم ترحیم پدر ــ ابراهیم نبیل سمیعی ــ که فردا از ساعت 10 صبح تا 12 در مسجد سپهسالار منعقد می‌گردد، امشب وارد تهران خواهد شد.[11]
 
صفحه اول روزنامه اطلاعات، 25 آذر 1346
 
پی‌نوشت‌ها:
 
[1]. آیندگان، ۲۵ آذر ۱۳۴۶، ص ۱.
[2]. همان‌جا.
[3]. اطلاعات، ۲۵ آذر ۱۳۴۶، صص ۱ و ۱۷.
[4]. همان‌جا.
[5]. همان، ص ۲۰.
[6]. همان‌جا.
[7]. همان‌جا.
[8]. همان، صص ۱ و ۴.
[9]. همان، ص ۱۷. 
[10]. همان‌جا.
[11]. همان، ص ۲۰.
 


کد مطلب: 25696

آدرس مطلب :
https://www.iichs.ir/fa/news/25696/۲۵-آذر-۱۳۴۶

تاریخ معاصر
  https://www.iichs.ir