کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

27 آذر 1346

27 آذر 1403 ساعت 11:39

«مدیران جرایدی که نماینده شده‌‌اند از قدرت خود سوءاستفاده می‌کنند»!/ آمریکا در صنایع سنگین ایران سرمایه‌گذاری می‌کند!/ آغاز مذاکرات نفتی با کنسرسیوم با حضور وزیر نفت عربستان/ دستور صدور احکام ۹۳۸۰ معلم جدید صادر شد/ دیدار سفیر مراکش با شاه/ دیدار رئیس‌جمهوری لهستان از ایران/ تغییرات جدید در تقسیمات کشوری/ شاه و فرح در اواخر دی از تایلند و مالزیا دیدن می‌کنند!/ شاه به سفیر عراق نشان درجه یک همایون داد!/ سفیر انگلستان تهران را ترک می‌کند/ پانصد هکتار از اراضی تپه ماهور شمال غرب تهران ملی شد/ ملاقات‌های مهم وزیر خارجه با سفرای آمریکا و انگلیس!/ اعتراض دانشجویان پلی‌تکنیک ادامه دارد/ «قدرت اولین رآکتور اتمی ایران به اشباع رسید»!



«مدیران جرایدی که نماینده شده‌‌اند از قدرت خود سوءاستفاده می‌کنند»!

سپهبد نصیری، رئیس ساواک، طی تلگراف «خیلی محرمانه» به وزارت اطلاعات، تصریح کرده است: تعدادی از مدیران جراید پس از احراز سمت نمایندگی در مجالس مقننه، بعضا مطالبی را برخلاف حقیقت رأسا یا به عنوان نقل قول به شخص یا اشخاص یا مقامات رسمی تصریحا یا تلویحا نسبت می‌دهند و به عبارت دیگر به منظور سوءاستفاده و اعمال نفوذ در سایر امور مملکتی در پناه مصونیت پارلمانی با درج مطالب نامناسب اقدامات مفید دولت را تخطئه و بالمآل موجبات یأس و بدبینی مردم را فراهم می‌آورند.
علی هذا به منظور تحدید این گروه خواهشمند است دستور فرمایند در این مورد به هر نحوی که مقتضی می‌دانند در رفع مشکلات موجود لایحه‌ای جهت تصویب مجلسین تهیه و تنظیم نمایند.
در ذیل این سند تصریح شده است: آقای منصور با پیشنهاد مزبور موافقت فرمودند و قرار است [در مواد اصلاحی جدید] مراتب فوق به نحو مطلوب منظور گردد.[1]
 

آمریکا در صنایع سنگین ایران سرمایه‌گذاری می‌کند!

روزنامه «اطلاعات» نوشت: در شرفیابی سناتور جمهوری‌خواه آمریکایی همکاری‌های اقتصادی و صنعتی و فنی آمریکا با ایران و جنگ ویتنام و اوضاع خاورمیانه مورد مذاکره قرار گرفت.
چارلز پرسی، سناتور ٤٦ ساله جمهوری‌خواه آمریکایی، عصر دیروز در کاخ نیاوران به حضور شاهنشاه آریامهر شرفیاب گردید و پیام احترام‌آمیز پرزیدنت جانسون، رئیس‌جمهوری کشور خویش، را تقدیم شاهنشاه نمود.
سناتور آمریکایی قبلا از کشورهای ویتنام، تایلند، مالزی و هند بازدید کرده و در راه بازگشت به وطن خویش به دعوت آقای هویدا، نخست‌وزیر، از ایران دیدن می‌کند. در شرفیابی دیروز که بیش از یک ساعت به طول انجامید، روابط ایران و آمریکا و مسائل بین‌المللی از جمله جنگ ویتنام و اوضاع خاورمیانه مورد بحث و گفت‌وگو قرار گرفت.
 

افزایش سرمایه‌گذاری

در یک مصاحبه اختصاصی با خبرنگار سیاسی «اطلاعات» سناتور پرسی گفت: در شرفیابی دیروز به حضور شاهنشاه مسائل مربوط به سرمایه‌گذاری خصوصی آمریکا و افزایش آن مورد مذاکره قرار گرفت.
سناتور آمریکایی افزود که آمریکا نسبت به ادامه سرمایه‌گذاری و همکاری‌های اقتصادی و صنعتی و فنی با ایران خوش‌بین است و نتایج همکاری‌های گذشته موید این اظهار است.
سناتور پرسی گفت: دولت آمریکا در آینده سرمایه‌گذاری‌های خویش را در ایران متوجه صنایع سنگین خواهد کرد و اظهار امیدواری نمود که ایران در چند سال آینده یکی از پیشروان صنایع در این قسمت از جهان گردد.
سناتور پرسی دومین شخصیت سیاسی آمریکاست که در این ماه به حضور شاهنشاه شرفیاب می‌گردد. چندی پیش آورل هریمن، سفیر فوق‌العاده جانسون، نیز به تهران آمد و در شرفیابی به حضور شاهنشاه مسائل مورد علاقه بین دو کشور مورد بحث قرار گرفت.
هریمن پس از ترک تهران به پاکستان و افغانستان رفت و در آنجا تأیید کرد که در دیدار خویش از شاهنشاه و دیگر رهبران کشورهایی که وی از آن بازدید کرده است، تقاضا نموده که نفوذ خویش را برای پایان دادن به جنگ ویتنام به کار ببرند. سناتور پرسی دیشب در میهمانی شام آقای نخست‌وزیر شرکت کرد و با ایشان پیرامون توسعه روابط ایران و آمریکا مذاکراتی صورت داد. در این میهمانی اعضای هیئت دولت نیز حضور داشتند.[2]
 

آغاز مذاکرات نفتی با کنسرسیوم با حضور وزیر نفت عربستان

ساعت 10 صبح امروز مذاکرات ایران و کنسرسیوم نفت در زمینه لغو تخفیف بهره مالکانه با حضور وزیر نفت عربستان سعودی، در کاخ وزارت دارایی تشکیل شد.
مذاکرات مربوط به این کنفرانس از طرف مقامات مربوط منتشر نخواهد شد و حتی پیش‌بینی می‌شود که اعلامیه‌ای هم صادر نگردد، اما نتایج کنفرانس هر چه باشد در روز ۱۸ دی‌ماه در کنفرانس فوق‌العاده اوپک، که در بیروت تشکیل می‌شود، از طرف وزیر دارایی ایران گزارش داده خواهد شد.
کنفرانس امروز با نهایت «رازداری» کار خود را آغاز کرد و حتی از حضور مخبرین عکاس هم در مراسم افتتاحیه جلوگیری به عمل آمد.
 

لغو تخفیف

با وجودی که مقامات رسمی از هر نوع اظهار نظری خودداری می‌کنند، مسائل مطروحه در کنفرانس کم‌وبیش روشن است و حتی نقطه نظرهای کمپانی‌های نفتی و کشورهای تولیدکننده نیز معلوم است؛ زیرا مسئله لغو تخفیف بیش از یک سال است که بین کشورهای عضو اوپک و کمپانی‌‎های عامل مورد بحث و مجادله می‌باشد.
مسئله لغو تخفیف مربوط به بهره مالکانه تنها مسئله‌ای است که اوپک در آن موفقیتی به‌دست آورده و در سال ١٩٦٦ دول عضو اوپک موفق شدند با کمپانی‌های عامل خود قرارداد الحاقی منعقد کنند.
به موجب این قراردادها کمپانی‌های عامل قبول کردند که ۱۲ درصد بهره مالکانه به کشورهای صاحب نفت بپردازند، منتهی هر 5/5 درصد آن را در ظرف سه سال ١٩٦٥ تا ١٩٦٧ بپردازند و هر 5/ 6 درصد دیگر با عنوان تخفیف بها باقی بماند و در سال ۱۹۹۷ در صورت تغییر شرایط، مذاکرات جدیدی برای لغو این «تخفیف» آغاز گردد. در حقیقت مذاکراتی که از یک سال قبل به این طرف شروع شده مربوط به لغو همین تخفیف مربوط به «بهره مالکانه» است.[3]
 

دستور صدور احکام  ۹۳۸۰ معلم جدید صادر شد

برای صدور احکام ۹۳۸۰ نفر از معلمین جدیدالاستخدام از طرف وزارت آموزش و پرورش به مدیران کل استان‌ها و رؤسای ادارات آموزش و پرورش فرمانداری‌های کل اختیار داده شد.
این اقدام به منظور تسریع در کار صدور احکام ۹۳۸۰ تن از آموزگاران سپاهی دانش، فارغ‌التحصیلان تربیت معلم و دبیرانی که در سال جاری به خدمت وزارت آموزش و پرورش درآمده‌اند صورت گرفته است و با این دستور ادارات آموزش و پرورش استان‌ها و فرمانداری‌های کل می‌توانند خود رأسا احکام آنان را صادر نمایند.
مقامات وزارت آموزش و پرورش در دستور خود یادآور شده‌‌اند که احکام مزبور احتیاج به گواهی اداره کل بازنشستگی کشوری ندارد و وزارت آموزشی و پرورش طبق احکامی که در مرکز استان یا فرمانداری کل صادر می‌شود نسبت به وصول و ایصال حقوق معلمین اقدام خواهد نمود.
صدی هشت و نیم حقوق دریافتی ماهانه به سود صندوق بازنشستگی کشوری برداشت می‌شود.[4]
 

دیدار سفیر مراکش با شاه

روزنامه «اطلاعات» نوشت: ساعت 11:30 صبح امروز آقای احمد بن ملیح، سفیر مراکش در تهران که مأموریتش پایان یافته، در کاخ نیاوران به حضور شاهنشاه شرفیاب شد و کسب اجازه مرخصی نمود. سفیر مراکش تا دو هفته دیگر تهران را ترک خواهد کرد و برای تعیین جانشین وی تقاضای پذیرش شده است.[5]
 

دیدار رئیس‌جمهوری لهستان از ایران

روزنامه «اطلاعات» نوشت: به دعوت شاهنشاه آریامهر، رئیس‌جمهوری لهستان (ادوارد اوخاب)، به‌زودی از ایران دیدن خواهد کرد. تاریخ این مسافرت به طور قطعی هنوز تعیین نگردیده است. وزیر خارجه، معاون نخست‌وزیر و عده دیگری از شخصیت‌های لهستان نیز همراه رئیس‌جمهوری خویش از ایران دیدن می‌کنند.[6]
 

تغییرات جدید در تقسیمات کشوری

در جلسه اخیر هیئت دولت تغییرات جدید در تقسیمات کشوری که پیشنهاد آن از طرف وزارت کشور تسلیم شده بود به تصویب رسید.
هیئت وزیران در جلسه مورخ 18 آذر 1346 بنا به پیشنهاد شماره ٤٧٩٧ - ٤٦,٩,٤ وزارت کشور به استناد تبصره دو از ماده دو قانون تقسیمات کشوری مصوب آبان‌ماه ۱۳۱٦ تصویب نمودند:
الف) فرمانداری کل بنادر و جزایر خلیج فارس و فرمانداری کل بنادر و جزایر دریای عمان منحل گردد؛
ب) فرمانداری چاه‌بهار تابع استان سیستان و بلوچستان گردد؛
پ) فرمانداری خارک تابع استان خوزستان گردد؛
ت) سازمان استانداری بنادر و جزایر سواحل خلیج فارس و دریای عمان، که از این پس استان ساحلی بنادر و جزایر خلیج فارس و دریای عمان نامیده می‌شود، به شرح زیر خواهد بود.
1. فرمانداری بندرعباس مرکز استان؛ 2. فرمانداری بندر بوشهر؛ 3. فرمانداری بندر لنگه؛ 4. فرمانداری برازجان؛ 5. فرمانداری میناب.[7]
 

شاه و فرح  در اواخر دی از تایلند و مالزیا دیدن می‌کنند!

روزنامه «اطلاعات» نوشت: شاهنشاه آریامهر قبل از پایان سال جاری، که تقریبا بیش از سه ماه به پایان آن باقی نمانده است، به ترتیب از کشورهای تایلند، مالزی و عربستان سعودی دیدن خواهند فرمود و از حضرت امیر کویت در تهران پذیرایی خواهند کرد.
در مسافرت به مالزیا و تایلند، شهبانوی ایران همراه شاهنشاه خواهند بود و این سفر در اواخر دی‌ماه جاری صورت خواهد گرفت و اعلامیه مربوط به آن به‌زودی انتشار خواهد یافت.
از 20 تا 23 دی‌ماه حضرت امیر کویت به دعوت رسمی شاهنشاه از ایران دیدن خواهند کرد. از 14 تا 19 بهمن‌ماه آینده به دعوت اعلیحضرت ملک فیصل، شاهنشاه از کشور عربستان سعودی برای سومین بار دیدن خواهند فرمود.
گفته می‌شود که شاهنشاه پس از بازگشت از سفر عربستان سعودی، براى یک استراحت چندروزه عازم اروپا خواهند شد. خبرگزاری رویترز از بیروت از قول رادیو بغداد گزارش داد که شاهنشاه و شهبانوی ایران در سال آینده از عراق دیدن خواهند کرد. دیدار شاهنشاه و شهبانو به دعوت رسمی پرزیدنت عارف، رئیس‌جمهوری آن کشور، و بانو که در فروردین‌ماه گذشته از ایران دیدن کردند، صورت می‌گیرد.[8]
 

شاه به سفیر عراق نشان درجه یک همایون داد!

روزنامه «اطلاعات» نوشت: آقای حسن الدوجیلى، سفیر عراق که مدت مأموریتش در تهران پایان یافته است، به دریافت یک قطعه نشان درجه یک همایون از طرف شاهنشاه مفتخر گردید.
آقای اردشیر زاهدی، وزیر امور خارجه، دیشب نشان درجه یک همایونی را در ضیافتی که به افتخار سفیر عراق برپا گردیده بود به ایشان اهدا کرد.[9]
 

سفیر انگلستان تهران را ترک می‌کند

سر دنیس رایت، سفیر انگلستان در ایران، فردا تهران را برای استفاده از مرخصی به سمت لندن ترک خواهد کرد. مسافرت سفیر انگلستان مدت سه ماه به طول خواهد انجامید.
سفیر انگلستان از اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۴۲ در این مقام بوده است و دوره چهارساله مأموریت وی در اردیبهشت‌ماه گذشته پایان یافته است.
در محافل سیاسی گفته می‌شود که پس از بازگشت سفیر انگلستان به تهران، از طرف دولت انگلستان برای تعیین سفیر تازه از ایران تقاضای پذیرش خواهد شد.[10]
 

پانصد هکتار از اراضی تپه ماهور شمال غرب تهران ملی شد

طبق تصویب‌نامه هیئت دولت، پانصد هکتار از اراضی تپه ماهور واقع در شمال غربی تهران ملی اعلام گردید. به موجب قانون حفاظت و بهره‌برداری از جنگل‌ها، سازمان جنگلبانی اعلام کرد: کلیه مالکینی که اراضی در این محدوده دارند بایستی برای روشن شدن وضع زمین خود به سازمان جنگلبانی مراجعه نمایند.
سازمان جنگلبانی اعلام کرد: چنان‌که اشخاصی سند مالکیت این اراضی را در دست دارند و نسبت به اجرای قانون اعتراض دارند بایستی ضمن مراجعه به این سازمان و مشخص نمودن ملک خود اعتراض خود را تسلیم نمایند تا در کمیسیون مخصوص وضع هریک از آنها رسیدگی شود.
کمیسیون بعدی که شامل پنج نفر از مقامات خواهد بود، به یک یک شکایات رسیدگی می‌نماید و رأی این کمیسیون قطعی خواهد بود و چنان‌که ملی شدن هر یک از اسناد محرز شود، سند مالکیت از درجه اعتبار ساقط خواهد شد.
چنانچه مستحدثات یا باغاتی در این اراضی وجود داشته باشد، از این قانون مستثنی خواهد بود و دولت نسبت به این گونه اراضی اعتراضی نخواهد داشت. کمیسیون رسیدگی به این اعتراض ظرف سه ماه به شکایات مربوطه رسیدگی می‌نماید.[11]
 

ملاقات‌های مهم وزیر خارجه با سفرای آمریکا و انگلیس!

روزنامه «آیندگان» نوشت: سفرای آمریکا و بریتانیا دیروز و پریروز با آقای اردشیر زاهدی، وزیر امور خارجه، ملاقاتی داشتند. وزارت خارجه در اطلاعیه کوتاهی که دراین‌باره انتشار داد هیچ گونه توضیحی درباره مسئله‌ای که این ملاقات‌های متوالی را موجب شده است نمی‌دهد.
در محافل سیاسی تهران این ملاقات‌ها، که جنبه سری داشته، بااهمیت زیاد تلقی شده است.
یک مقام نزدیک به وزارت خارجه گفت: به طور کلی مسائل مربوط به خاورمیانه در این ملاقات‌ها مورد بحث قرار گرفته است.
آقای دنیس رایت، سفیر کبیر بریتانیا در ایران، فردا تهران را برای استفاده از یک مرخصی سه‌ماهه ترک می‌کند، اما ملاقات‌های اخیر با مسافرت وی ارتباطی ندارد.
یک مقام مطلع دراین‌باره گفت: فعلا نمی‌توان اطلاعی درباره این ملاقات‌ها به خبرنگاران داد، ولی در آینده نزدیک نتیجه ملاقات‌ها معلوم خواهد گردید.
آخرین ملاقات‌ها در ساعت 4:30 و 5:30 بعد از ظهر دیروز در دفتر آقای زاهدی انجام گرفت. آرمین مایر و سردنیس رایت هر یک به تنهایی وزیر خارجه را ملاقات کردند.
با توجه به مذاکرات میان وزیر دارایی و نمایندگان کنسرسیوم، بعضی از ناظران سیاسی عقیده دارند که مذاکرات میان وزیر خارجه و دو سفیر غربی به مسئله نفت ارتباط داشته است.[12]
 

اعتراض دانشجویان پلی‌تکنیک ادامه دارد

روزنامه «آیندگان» نوشت: اعتراض هشتصد تن دانشجوی پلی‌تکنیک تهران به مقررات تعلیماتی پس از هجده روز هنوز ادامه دارد.
اعتراض دانشجویان بعد از ظهر دیروز در جلسه هیئت امنای دانشکده صنعتی با حضور آقای دکتر مجید رهنما، وزیر علوم و تعلیمات عالیه، و چند تن از نمایندگان دانشجویان مطرح گردید، ولی نتیجه مقتضی به دست نیامد.
دانشجویان همچنان بر سر اعتراضات خود باقی هستند و می‌خواهند کلمه «عملی» از جلوی تیتر فارغ‌التحصیلان این دانشکده حذف شود و پلی‌تکنیک از وزارت آموزش و پرورش جدا شود و رئیس مستقلی برای دانشکده پلی‌تکنیک انتخاب گردد.
دانشجویان همچنین می‌خواهند که موقعیت دانشکده ایشان در وزارتخانه جدیدالتأسیس تحقیقات و تعلیمات عالیه مشخص گردد و در صورتی که قرار است قوانین جدیدی برای تعلیمات عالیه وضع شود تا وضع تحصیلات دوره فوق لیسانس در سراسر کشور مشابه گردد، نظیر تغییراتی که برای دانشکده‌های مهندسی که با دیپلم ریاضی «نظری» دانشجو قبول می‌کنند برای این دانشکده نیز در نظر گرفته شود.
دانشجویان پلی‌تکنیک ضمنا خواستار آنند که اداره امور فنی و حرفه‌ای وزارت آموزش و پرورش، که اکنون در این دانشکده قرار دارد، به محل دیگری انتقال یابد.
مقامات دانشکده پلی‌تکنیک اظهار می‌دارند آنچه مورد علاقه دانشجویان است در لوایحی که هم‌اکنون در دستور کار قوه مقننه است، ملحوظ شده و پس از تصویب این لوایح تمام خواسته‌های دانشجویان برآورده خواهد شد.
اولیای دانشکده پلی‌تکنیک همچنین اظهار داشتند: روز سه‌شنبه (فردا) یک جلسه عمومی دیگر تشکیل خواهد شد و خواسته‌های دانشجویان مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.[13]
 

«قدرت اولین رآکتور اتمی ایران به اشباع رسید»!

روزنامه «آیندگان» نوشت: قدرت اولین رآکتور اتمی ایران به حد اشباع رسید و سطح تشعشع رادیو اکتیو از میزان کار سالم تجاوز نکرد و رآکتور اتمی ایران موفق به ساختن طلای رادیو اکتیو گردید.
دکتر علی‌اصغر آزاد، رئیس مرکز اتمی دانشگاه، گفت: در ساعت 5 بعد از ظهر چهارشنبه 22 آذر توان رآکتور به حد اعلای خود، یعنی پنج‌هزار کیلووات، رسید و سطح تشعشع نیز به حد ممکن بالا رفت، اما تشعشعات رادیو اکتیو از میزان کار سالم رآکتور، که سازمان ملل متحد مقرر داشته است، تجاوز ننمود و علائم صوتی و نوری در اتاق کنترل ظاهر نشد.
دکتر آزاد که برای اولین بار اطلاعات بالا را در اختیار خبرنگار «آیندگان» می‌گذاشت اضافه کرد: وقتی رآکتور اتمی شروع به کار می‌کند چند ماه طول می‌کشد تا به حد اعلای توان برسد. خوشبختانه دانشمندان جوان مرکز اتمی ایران موفق شدند در مدتی کمتر از یک ماه توان رآکتور را به حد اشباع برسانند و مدت یک ساعت کار رآکتور را با این توان ادامه دهند و هیچ گونه خللی از لحاظ میزان اشعه‌ای که بایستی ایجاد گردد و جریان آب برای سرد کردن رآکتور و سیستم الکترونیکی کنترل رآکتور به‌وجود نیامد.[14]
 
 صفحه اول روزنامه اطلاعات، 27 آذر 1346
 
پی‌نوشت‌ها:
 
[1]. مسعودی‌ها به روایت اسناد ساواک، ص 187.
[2]. اطلاعات، 27 آذر 1346، صص 1 و 17.
[3]. همان‌جا.
[4]. همان‌جا.
[5]. همان‌، ص 20. 
[6]. همان‌جا.
[7]. همان‌جا.
[8]. همان‌، ص 17. 
[9]. همان‌جا.
[10]. همان‌جا.
[11]. همان‌، صص 1 و 17. 
[12]. آیندگان، 27 آذر 1346، ص 1.
[13]. همان‌جا.
[14]. همان‌، صص 1 و 12. 
 


کد مطلب: 25702

آدرس مطلب :
https://www.iichs.ir/fa/news/25702/27-آذر-1346

تاریخ معاصر
  https://www.iichs.ir