کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

5 دی 1346

5 دی 1403 ساعت 11:55

«علیرغم تلاش ساواک، همسر سیدموسی صدر با ما تماس نمی‌گیرد»!/ حمایت ساواک از روزنامه «آیندگان» در برابر «اطلاعات» و «کیهان»!/ پاکستان از مناسبات تجاری سه کشور عمران منطقه‌ای راضی نیست/ تلقیح واکسن فلج اطفال به تعویق افتاد/ آموزش رعایت بهداشت خانواده در انجمن‌های خانه و مدرسه به مادران/ سفیر مراکش: ایران در صنعت نفت مراکش سرمایه‌گذاری می‌کند/ بررسی وضع قمارخانه‌ها و کلوب‌های شبانه/ پانزده نانوایی تعطیل شد/ با ۱۴۵ رأی کبود اعتبارنامه نماینده تربت حیدریه رد شد/ شهردار تهران: دکان نانواها بعد از سه بار تخلف بسته می‌شود/ دفن فقیر و غنی!/ تقلب بزرگ در گمرک فاش شد/ برای تأمین گوشت تهران، گاو حبشی می‌خرند!


 

«علیرغم تلاش ساواک، همسر سیدموسی صدر با ما تماس نمی‌گیرد»!

بر اساس یک گزارش ساواک به تاریخ 5 دی 1346 درباره همسر سیدموسی صدر، رهبر شیعیان لبنان «در اجرای اوامر صادره چندین بار به محل اقامت نام‌برده بالا مراجعه لیکن به علت عدم حضور وی ملاقاتی صورت نگرفت و با اینکه شماره تلفن بخش 3 این ساواک در اختیار ساکنین آن منزل قرار داده شده تا مشارالیها به وسیله تلفن وقتی جهت ملاقات تعیین نماید، مع‌هذا تاکنون در این مورد تماس گرفته نشده است؛ لذا مراتب جهت استحضار اعلام می‌گردد».[1]
 

حمایت ساواک از روزنامه «آیندگان» در برابر «اطلاعات» و «کیهان»!

طی گزارشی از سوی رضوانی، رئیس ساواک استان بلوچستان و سیستان، به مدیریت کل اداره سوم درباره روزنامه «آیندگان» «در حال حاضر روزانه تعداد 60 شماره از روزنامه منظور به زاهدان ارسال می‌گردد که با فعالیت خبرنگار آن روزنامه در زاهدان امکان فروش بیشتر می‌رود ولیکن چون آغاز کار است، لذا تعیین میزان علاقه‌مندی مردم در حال حاضر مقدور نیست و موضوع حمایت از آن اطاعت می‌شود؛ ضمنا اجازه فرمایند این بخش آبونمان ماهیانه گردد که وجه آن از طریق این بخش پرداخت شود».
در ذیل این سند تصریح شده است: در صورت تصویب کلیه ساواک‌ها به جای روزنامه‌های «اطلاعات» و «کیهان» روزنامه «آیندگان» خریداری نمایند.[2]
 

پاکستان از مناسبات تجاری سه کشور عمران منطقه‌ای راضی نیست

«آسوشیتدپرس» 23 دسامبر از کراچی گزارش داد: لطیف ابراهیم جمال، رئیس جدید اتاق مشترک صنایع و بازرگانی، امروز در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: بازرگانان پاکستانی از نتیجه مناسبات تجارتی بین ایران و ترکیه و پاکستان راضی نیستند.
جمال، که هفته گذشته از کنفرانس چهارروزه اتاق مشترک بازرگانی و صنایع از تهران به پاکستان بازگشته بود، گفت: تجارت با کشورهای عضو پیمان منطقه‌ای فقط 2 درصد تجارت خارجی پاکستان را تشکیل می‌دهد.
جمال علت این عدم پیشرفت را «وجود سوء تفاهم میان بازرگانان ایرانی» دانست.[3]
 

تلقیح واکسن فلج اطفال به تعویق افتاد

وزارت بهداری امروز طی اعلامیه‌ای یادآور گردید: برنامه تلقیح واکسن خوراکی فلج کودکان، که قرار بود از امروز در شهر تهران و حومه به مورد اجرا گذاشته شود، به علت تصادف با ماه مبارک رمضان و اشتغال مردم در مساجد و تکایا به انجام فرائض دینی و مذهبی به 14 دی‌ماه روز بعد از پایان ماه مبارک رمضان تغییر یافت.
وزارت بهداری از ساکنان پایتخت و حومه تقاضا کرد که در اجرای این تقاضای ملی با مأموران بهداشتی همکاری نمایند.[4]
 

آموزش رعایت بهداشت خانواده در انجمن‌های خانه و مدرسه به مادران

به قرار اطلاع اداره کل بهداشت بهداری تهران، از اداره کل بهداری آموزشگاه‌ها طی نامه‌ای خواسته است برنامه آشنایی مادران به بهداشت خانواده و مدرسه به مرحله اجرا درآید.
در حال حاضر ۲۵ مرکز تنظیم خانواده در تهران فعالیت دارد و از طرف ادارات آموزش و پرورش نواحی یازده‌گانه تهران مراتب به اطلاع مسئولین مدارس رسیده است تا از طریق انجمن‌های خانه و مدرسه مادرانی که علاقه‌مند به استفاده از دستگاه‌ها و داروهای پیشگیری می‌باشند به مراکز تنظیم خانواده راهنمایی شوند.[5]
 

سفیر مراکش: ایران در صنعت نفت مراکش سرمایه‌گذاری می‌کند

روزنامه «اطلاعات» نوشت: اعلیحضرت سلطان حسن دوم، پادشاه مراکش، در نیمه دوم فروردین‌ماه سال آینده به دعوت شاهنشاه آریامهر از ایران دیدار رسمی خواهند کرد.
این مطلب را آقای احمد بن ملیح، سفیر مراکش، دیشب در یک مجلس ضیافت خداحافظی که در سفارت مراکش برپا گردیده بود به خبرنگار سیاسی «اطلاعات» گفت و افزود: تاریخ قطعی مسافرت پادشاه مراکش روز 17 فروردین‌ماه آینده خواهد بود. قرار بود این مسافرت در فروردین‌ماه گذشته صورت گیرد، ولی به علت کسالت معظم له این مسافرت معوق ماند.
سفیر مراکش گفت: با مسافرت اعلیحضرت سلطان حسن دوم روابط دوستانه ایران و مراکش به سرحد کمال خواهد رسید.
وی گفت: قرارداد جدید بین ایران و مراکش که بر طبق آن ایران در صنعت نفت مراکش سرمایه‌گذاری خواهد کرد خود گواه همکاری و برادری است که بین دو ملت مسلمان ایران و مراکش وجود دارد.[6]
 

بررسی وضع قمارخانه‌ها و کلوب‌های شبانه

روزنامه «اطلاعات» نوشت: کمیسیون مبارزه با فساد و بررسی نحوه کار کلوب‌های شبانه و قمارخانه‌ها با اقدامات وزارت کشور و مکاتبات اداره سیاسی این وزارت با مسئولان دیگر در سایر وزارتخانه‌ها تشکیل شده و اکنون ضمن تهیه آمار کلوب‌ها و قمارخانه‌ها و مراکز دیگری که در تهران به نشر فساد و انحطاط اخلاقى کمک می‌کنند مبارزه نهایی دولت شروع می‌شود.[7]
 

پانزده نانوایی تعطیل شد

پانزده نانوایی به علت داشتن دیگ بخار که فاقد وسایل حفاظتی بود از طرف وزارت کار و امور اجتماعی تعطیل گردید و کارفرمایان متخلف برابر مقررات تحت تعقیب قرار گرفتند.
وزارت کار و امور اجتماعی امروز اعلام کرد: به بازرسان این وزارتخانه دستور داده شده است که نحوه کار کارگاه‌ها را به‌شدت کنترل نمایند و از ادامه کار کارگاه‌هایی که در نحوه کار آنها احتمال وقوع خطر یا حادثه برای کارگران آن کارگاه باشد ممانعت نمایند.
در اجرای این دستور بازرسان اداره کل بازرسی کار این وزارتخانه ظرف هفته گذشته از کارگاه‌های مختلف بازرسی کرد و پانزده کارگاه نانوایی را به علت داشتن دیگ بخار فاقد وسایل حفاظتی تعطیل کردند.[8]
 

با ۱۴۵ رأی کبود اعتبارنامه نماینده تربت حیدریه رد شد

جراید امروز کشور نوشتند: ساعت ٩:30 صبح امروز جلسه علنی مجلس شورای ملی به ریاست آقای مهندس عبدالله ریاضی تشکیل شد.
در این جلسه آقای دکتر ضیائی، معاون پارلمانی وزارت اقتصاد، لایحه مربوط به ترانزیت ایران و عراق را تقدیم داشت.
یکی از چهار گزارش مورد بحث امروز مجلس شورای ملی، گزارش کمیسیون تحقیق راجع به انتخابات حوزه تربت حیدریه (نمایندگی آقای دکتر ابریشمی) بود. هنگام قرائت این گزارش در حدود سی نفر از نمایندگان عضو حزب مردم جلسه را ترک گفتند و در پایان قرائت گزارش، رئیس مجلس برای حضور اکثریت چند دقیقه صبر کرد و پس از حصول اکثریت گفت: درباره گزارش کمیسیون تحقیق نظری نیست؟ هیچ یک از نمایندگان اظهار نظری نکردند. رئیس مجلس گفت: بنابراین به گزارش کمیسیون تحقیق رأی می‌گیریم؛ موافقین با نمایندگی آقای دکتر ابریشمی رأی سفید و مخالفین رأی کبود خواهند داد. رأی گرفته شد و با ١٤٥ رأی کبود (مخالف) و یک رأی ممتنع نمایندگی آقای دکتر ابریشمی رد گردید و بدین ترتیب مجلس بیست‌ودوم اعتبارنامه یک نماینده را رد کرد و یکی دیگر از نمایندگان هم خود مستعفی شد.[9]
 

شهردار تهران: دکان نانواها بعد از سه بار تخلف بسته می‌شود

دیروز تیمسار صفاری، شهردار تهران، با خبرنگاران مصاحبه کرد و پیرامون اقدامات خود در دوران تصدی در شهرداری اطلاعاتی در اختیار آنان قرار داد.
شهردار اقدامات خود را در مورد گوشت تهران، آسفالت خیابان‌ها و زباله تهران توضیحاتی داد و گفت: گوشت تهران تأمین شده و پس از رسیدن ماشین‌آلات جدید در کار جمع‌آوری زباله تغییراتی داده می‌شود.
شهردار سپس گفت: اداره نان شهر، که زیر نظر شهرداری کار می‌کند، در جهت کنترل کار نانوایان برنامه‌های تازه‌ای اجرا کرده و مأموران کنترل همه‌روزه دکان‌های نانوایی را بازرسی و دکان متخلفین را پس از سه بار تخلف تعطیل می‌کنند.
 

دفن فقیر و غنی!

شهردار گفت: برای گورستان تهران طرح جامعی در دست مطالعه و عمل است. در این گورستان فقیر و غنی هر دو یک جا دفن خواهند شد؛ به وضع نابه‌سامان کنونی گورستان‌ها پایان داده می‌شود.
شهردار درباره میدان بزرگ خواربار گفت: این میدان با کمک شهرداری در جنوب تهران ساخته می‌شود و دارای کلیه تأسیسات مورد احتیاج بوده و حجرات و محوطه میدان به افراد و اشخاص اجاره داده می‌شود.[10]
 

تقلب بزرگ در گمرک فاش شد

روزنامه «اطلاعات» نوشت: گزارش خبرنگار ما حاکی است که مدت‌ها قبل دو شرکت که صاحبان سهام آنها یکی بوده است، در ایران تشکیل می‌شود. یکی از سهام‌داران این دو شرکت، چندی بعد در آمریکا شرکت دیگری تشکیل می‌دهد و سپس اقدام به خرید کامیون‌های انترناش از کمپانی آمریکایی نموده و کامیون‌ها را از طریق دو شرکت دیگر که در ایران تأسیس شده بود وارد ایران می‌نماید.
در این جریان فاکتورهایی که به گمرک ارائه می‌شود مبلغ زیادی کمتر از قیمت حقیقی بوده و در نتیجه بر اساس فاکتورهای اعلام‌شده، کامیون‌ها به نام کامیون کمپرسی انترناش با حقوق گمرکی مختصری ترخیص می‌شود.
این روش باعث می‌شد که قیمت این کامیون‌ها ارزان‌تر از قیمت نمایندگی انترناش در ایران، در بازار فروخته شود و به این ترتیب کار نمایندگی این کامیون فلج گردد.
از 20 شهریورماه امسال یکی از کارشناسان گمرک موضوع را به گمرک تهران اعلام می‌دارد و بعد از چندی تعقیب قضیه شروع می‌شود و دو نفر بازرس به گمرک خرمشهر اعزام می‌گردند.
گزارش این بازرسان از تقلب فوق پرده برمی‌دارد و هجده کامیون که در همان روزها ترخیص شده بود، بلافاصله در گاراژ توقیف شده و دوباره به انبار گمرک برگردانده می‌شود.
ضمنا اداره گمرک علاوه بر ٤٤ کامیون موجود در گمرک، دستور توقیف تمام اجناس این دو شرکت را در کلیه گمرک‌خانه‌ها صادر می‌کند و همچنین انبار این دو شرکت در تهران نیز توقیف می‌شود و به این ترتیب هفت‌میلیون تومان حقوق گمرکی و چهارده‌میلیون تومان جرایم آن تأمین می‌گردد.[11]
 

برای تأمین گوشت تهران، گاو حبشی می‌خرند!

هیئتی از طرف شهرداری و شرکت گوشت گاو برای خرید گاو و گاومیش حبشی به کشور حبشه رفتند.
این هیئت طی مدت اقامت خود در آن کشور اقدام به خرید پنجاه‌هزار رأس گاو و گاومیش حبشی خواهند کرد.
مقامات رسمی امروز اعلام کردند که دیروز در تهران فقط 180 رأس گاو و گوساله کشتار شده و این تعداد کشتار برابر با یک‌چهارم کشتار مورد نیاز تهران است.
گاوهای خریداری‌شده از طریق دریای احمر وخلیج فارس به بنادر جنوبی ایران حمل خواهند شد. این اقدام به علت کمیابی گاو و گوساله در استان‌ها و کمبود کشتار گاو در تهران صورت گرفته و با موافقت مقامات شهرداری برای خرید پنجاه‌هزار رأس گاو حبشی اقدام شده است.
مسئولان امور خرید شرکت گوشت گاو می‌گویند: گاوهای حبشی از نظر گوشت از گاوهای بومی ایران بهتر است.
 

باب طبع تهرانی‌ها

امروز سه‌هزار رأس گوسفند خریداری‌شده از ترکیه به تهران رسید و به وسیله شرکت گوشت کشتار گردید.
شرکت گوشت اعلام داشت که هر روز 1200 تا 1800 گوسفند پرواری در مرز ترکیه به مأموران شرکت گوشت و شهرداری تهران تحویل می‌گردد و این تعداد گوسفند برای تأمین کمبود گوشت تهران کافی است و گوسفندهای ترکیه باب طبع تهرانی‌ها می‌باشد.
کشتارکنندگان می‌گویند طی سه سال گذشته که گوشت در تهران کمیاب شده چوبداران از طریق مرزهای کشور همه‌روزه تعدادی گوسفند به طور قاچاق وارد کرده و به تهران می‌آورند.
امروز مقامات شرکت گوشت گفتند که حمل گوسفند از ترکیه و تحویل احشام در مرز دو کشور تا مدت یکصد روز ادامه خواهد داشت.[12]
 
صفحه اول روزنامه اطلاعات، 5 دی 1346
 
پی‌نوشت‌ها:
 
[1]. امام موسی صدر به روایت اسناد ساواک، ج 1، ص 95.
[2]. مطبوعات عصر پهلوی به روایت اسناد ساواک؛ روزنامه آیندگان، ص 43.
[3]. اطلاعات، 5 دی 1346، ص 20. 
[4]. همان‌جا. 
[5]. همان‌جا. 
[6]. همان‌جا. به‌رغم روابط خوب ایران و مراکش در دوره پهلوی و خدماتی که شاه به همتای مراکشی خود ارائه می‌کرد، با اوج‌گیری انقلاب و سقوط پهلوی، مراکش از پذیرش محمدرضا پهلوی خودداری کرد و پادشاه این کشور به محمدرضا پهلوی، که مدتی در این کشور اقامت داشت، گفت که «کنفرانس اسلامی در پیش است و شما باید بروید».
[7]. اطلاعات، 5 دی 1346، ص 17. 
[8]. همان‌جا. 
[9]. همان، صص 1 و 17.
[10]. همان‌جا. 
[11]. همان، ص 4.
[12]. همان، ص 1.
 


کد مطلب: 25718

آدرس مطلب :
https://www.iichs.ir/fa/news/25718/5-دی-1346

تاریخ معاصر
  https://www.iichs.ir