کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

15 دی 1346

15 دی 1403 ساعت 11:46

داستان اعتبار سوخت و کشتی لایروبی کیوان/ سفارت یونان در تهران همچنان کنستانتین را پادشاه می‌داند!/ هفت وزیر کابینه هویدا دارای همسران مسیحی‌الاصل هستند!/ استقلال مالی وزارتخانه‌ها «وزارت دارایی» را شاکی کرد!/ تغییرات تازه در کادر سیاسی/ تکذیب عملی شایعه ترمیم/ روزنامه‌نگاران شوروی بی‌خبر آمدند/ دکتر اقبال چهار سال دیگر ابقا شد/ ابتکار جالب در ضیافت سفارت آمریکا/ تکثیر و پرورش ماهی و میگو و خرچنگ به طریق علمی و واردات ماهی از خارج!



داستان اعتبار سوخت و کشتی لایروبی کیوان

«تهران‌مصور» نوشت: در این هفته روزنامه‌ها خبر دادند که کشتی «میرا» با پرچم لیبریا که ۱۸۱۹ تُن وزن غیر خالص دارد برای نخستین بار وارد خور بندر بوشهر شد و در کنار اسکله لنگر انداخت.
متأسفانه این خبر صحیح نیست؛ زیرا نفتکش‌های شرکت ملی نفت که همین قدر آبخور دارند وارد خور بوشهر می‌شوند، ولی کشتی مزبور نتوانست وارد خور بوشهر بشود و به وسیله موتور لنج کالای آن تخلیه شد.
در حال حاضر برای لایروی خور بوشهر یک کشتی لایروب به نام «کیوان»، که در اختیار شرکت لامیروب «رانت ورشوپ» هلندی می‌باشد و دوازده‌میلیون تومان خریداری شده در کنار اسکله گمرک بوشهر بلا استفاده لنگر انداخته است.
این کشتی یک متخصص خارجی دارد که در ماه چهارده‌هزار تومان حقوق و مزایا می‌گیرد، ولی چون اداره بندر بوشهر اعتباری جهت سوخت کشتی ندارد، کشتی مذکور نمی‌تواند «خور بوشهر» را لایروبی کند.[1]
 

سفارت یونان در تهران همچنان کنستانتین را پادشاه می‌داند!

«تهران‌مصور» نوشت: با وجودی که چهار هفته از عزیمت کنستانتین، پادشاه یونان، از آتن می‌گذرد، مع‌هذا سفارت یونان در تهران کماکان از پادشاه یونان جانبداری می‌کند.
الکساندر دیمترو پولوس، سفیر کبیر یونان در تهران، همه مکاتباتش را به نام پادشاه یونان انجام می‌دهد و گزارشاتی که سابقا برای دربار یونان می‌فرستاد کماکان برای اطلاع پادشاه یونان می‌فرستد.
در حوادث اخیر یونان عده زیادی به سفارت یونان مراجعه کرده و از حکومت سلطنتی یونان و اعلیحضرت کنستانتین پشتیبانی کرده‌اند.[2]
 

هفت وزیر کابینه هویدا دارای همسران مسیحی‌الاصل هستند!

«تهران‌مصور» نوشت: به مناسبت آغاز سال مسیحی ۱۹۶۸، وزارت اطلاعات یک برنامه فوق‌العاده در روز یکشنبه این هفته در رادیو تهران اجرا کرد.
همه‌ساله فقط در شب ژانویه مسیحیان برنامه‌هایی داشتند که از رادیو ایران اجرا می‌شد، ولی در سال جاری علاوه بر پیامی که نخست‌وزیر برای مسیحیانی که در خدمت دولت ایران هستند فرستاد برنامه فوق‌العاده‌ای نیز اجرا گردید.
باید دانست که هم‌اکنون هفت تن از وزرا همسران فرنگی دارند که مسیحی‌الاصل می‌باشند. اینان عبارت‌اند از: دکتر صدر، خسروانی، دکتر آموزگار، دکتر شاهقلی، دکتر عالیخانی، جواد منصور، دکتر گودرزی.
آقای هویدا، نخست‌وزیر، کارت تبریک بسیار زیبایی که مزین به تمثال شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو می‌باشد، برای هم‌وطنان مسیحی و عده‌ای از خارجیان ارسال داشته است.[3]
 

استقلال مالی وزارتخانه‌ها «وزارت دارایی» را شاکی کرد!

«تهران‌مصور» نوشت: طرحی که دولت هویدا برای استقلال مالی وزارتخانه‌ها تهیه کرده در بین کارکنان وزارت دارایی موجب عدم رضایت شده و آن را وسیله‌ای جهت تضعیف این وزارتخانه می‌دانند؛ درحالی‌که در همه وزارتخانه‌ها این طرح با استبقال عمومی مواجه شده و آن را بهترین و قاطع‌ترین اقدام برای جلوگیری از کاغذبازی و اتلاف وقت و اشکال‌تراشی‌های فراوان مأموران وزارت دارایی دانسته‌اند.
به موجب این طرح همه وزارتخانه‌ها در خرج بودجه خود استقلال دارند و در صورتی که مرتکب اشتباه شوند، دیوان محاسبات به اختلافات و اشتباهات رسیدگی می‌کند.[4]
 

تغییرات تازه در کادر سیاسی

«تهران‌مصور» نوشت: به طوری که محافل مطلع وابسته به وزارت امور خارجه ایران اظهار نظر می‌کنند، به‌زودی تغییر و تبدیلات تازه‌ای در پست‌های مهم این وزارتخانه در خارج کشور داده خواهد شد.
عده‌ای از نمایندگان سیاسی ایران در خارج مأموریتشان به پایان رسیده که باید به تهران برگردند و از طرف دیگر چند سفارتخانه نیز بدون سفیر است که از میان آنها می‌توان ژاپن و اتیوپی را نام برد.
هم‌اکنون مسئله جانشینی و اعزام سفیران تازه به خارج کشور مطرح است و چنین گفته می‌شود که آقای اردشیر زاهدی پس از انجام مطالعات، دستور صدور احکام تازه‌ای را خواهد داد و احتمالا این آخرین تغییراتی است که تا پایان سال جاری در کادر وزارت امور خارجه داده خواهد شد.[5]
 

تکذیب عملی شایعه ترمیم

«تهران‌مصور» نوشت: در این هفته قطعی شد که آقای دکتر جواد صدر، وزیر دادگستری، که پس از مدت‌ها مأموریت خارج در تهران ماندنی شده، تمایلی برای احراز مجدد مقام سفارت کبری را ندارد و ترجیح می‌دهد که همچنان در ایران باقی بماند و به این ترتیب، یکی از مهره‌های کابینه که کسالت مزاجش موجب بروز شایعاتی دایر به ترمیم کابینه شده بود با اعلام نظر خود شایعات مزبور را عملا تکذیب کرد و شایعات قبلی نیز به خودی خود منتفی شده بود.
به این ترتیب چنین به نظر می‌رسد که تا پایان سال جاری دولت آقای هویدا با همین قیافه‌ای که دارد به کار خود ادامه خواهد داد.[6]
 

روزنامه‌نگاران شوروی بی‌خبر آمدند

«تهران‌مصور» نوشت: چند تن از روزنامه‌نگاران شوروی اوایل این هفته به تهران وارد شدند و اولین دیدارشان با وزیر اطلاعات بود.
روزنامه‌نگاران شوروی در مدت اقامت خود در ایران از شهرهای مختلف و برنامه‌های عمران و آبادانی و تأسیسات صنعتی و کشاورزی دیدن خواهند کرد.
به قرار اطلاع روزنامه‌نگاران شوروی به ابتکار خودشان به ایران مسافرت کرده‌اند و سمت میهمان را ندارند و ورودشان نیز کاملا ناگهانی و بی‌خبر بوده است.
شاید علت مسافرت این روزنامه‌نگاران انتشار مطالبی در رادیو مسکو به نقل قول از یک روزنامه‌نگار شوروی باشد. رادیوی مسکو بدون آنکه اشاره به این روزنامه‌نگار خود بکند و حتی معلوم سازد وی مرد بوده یا زن و یا تصریح کند در چه زمانی به ایران وارد شده، از قول وی درباره ایران سخن‌پراکنی کرده است.
به نظر ناظران گفته‌های رادیو مسکو به نقل از این روزنامه‌نگار ناشناس اندکی دو پهلو هم بوده است.
حال باید دید که روزنامه‌نگاران مرئی و قابل لمس شوروی در بازگشت چه ارمغانی به همراه خواهند برد و آیا نظراتشان در رادیو مسکو انعکاس خواهد یافت یا نه؟[7]
 

دکتر اقبال چهار سال دیگر ابقا شد

«تهران‌مصور» نوشت: روز دوشنبه هفته گذشته، پس از یک فترت طولانی بسیاری از تصویب‌نامه‌هایی که مدت‌ها بود در دستور کار هیئت دولت قرار گرفته بود و به علت گرفتاری‌های متعدد معوق مانده بود مورد رسیدگی قرار گرفت و بسیاری از این تصویب‌نامه‌ها به تصویب رسید.
یکی از این تصویب‌نامه‌ها مربوط به تمدید مدت اشتغال دکتر اقبال برای چهار سال دیگر به سمت مدیر عامل و رئیس هیئت‌مدیره شرکت ملی نفت ایران بود.[8]
 

ابتکار جالب در ضیافت سفارت آمریکا

«تهران‌مصور» نوشت: میهمانی شب اول ژانویه امسال سفیر آمریکا با سال‌های پیش فرق چشمگیری داشت. در این ضیافت یک مراجعه به افکار عمومی صورت گرفت که در نوع خود جالب بود.
میهمانان ایرانی می‌بایستی نظرشان را درباره رئیس‌جمهوری آینده آمریکا ابراز دارند و سفارت آمریکا برای سنجش موفقیت کاندیداهای ریاست‌جمهوری لیست‌های پلی‌کپی‌شده‌ای را در اختیار میهمانان خود قرار داده بود. لیست شامل نامزدهای احتمالی دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان بود. در لیست اسامی دموکرات‌ها نام جانسون و سناتور کندی و در لیست اسامی جمهوری‌خواهان نام ریچارد نیکسون و پرسی دیده می‌شد.
یک سؤال دیگر سفارت آمریکا از مدعوین این بوده است که اگر صاحب اختیار کشوری بشوند، برای سال نو مسیحی چه برنامه‌هایی را ترتیب خواهند داد و مدعوین می‌بایستی سه کشور را از میان کشورهای جهان برای فرمانروایی انتخاب و تصمیمات خود را بازگو کنند.
روز دوشنبه سفارت آمریکا جواب‌های مدعوین را بررسی کرد تا معلوم کند اگر قرار بر رأی دادن ایرانی‌ها به کاندیدهای ریاست‌جمهوری آمریکا گردد، کدام شخصیت آمریکایی رأی بیشتری خواهد آورد.[9]
 

تکثیر و پرورش ماهی و میگو و خرچنگ  به طریق علمی و واردات ماهی از خارج!

«تهران‌مصور» نوشت: غیر از سروسامان دادن به وضع جنگل‌ها و اراضی جنگلی و چراگاه‌ها یک وظیفه مهم دیگر وزارت جدیدالتأسیس منابع طبیعی، تکثیر و پرورش ماهی و کلیه جانوران آبزی که گوشت آنها جنبه خوراکی دارد «ماهی، خرچنگ، میگو و صدف» می‌باشد.
البته تعدادی از جانداران آبزی در ایران جنبه خوراکی ندارد و ایرانیان از استعمال آنها اکراه دارند ولیکن در صورتی که به پرورش و تکثیر آنها به طریقه علمی اقدام شود، به‌خصوص از لحاظ صادراتی می‌تواند منبع درآمد خوبی باشد.[10]
«تهران‌مصور» در عین حال در خبری دیگر نوشت: گفته شد گرانی قیمت ماهی خوراکی در چند ساله اخیر به‌خصوص در سال جاری جلب توجه وابسته‌های بازرگانی کشورهای صادرکننده ماهی سوئد، نروژ و دانمارک را نموده و جهت فروش ماهی با قیمت ارزان پیشنهاداتی برای تسلیم به دولت ایران آماده ساخته‌اند.
بعد از خرید گوسفند از بلغارستان و آرژانتین و ترکیه و خرید گاو از حبشه در زمینه فروش گاو و گوسفند نیز پیشنهاداتی رسیده است که در صورتی که قیمت خرید به اضافه حمل صرف کند از طرف مقامات شهرداری اقدام خواهد شد.[11]
 
پی‌نوشت‌ها:
 
[1]. تهران‌مصور، 15 دی 1346، ص 4.
[2]. همان‌جا.
[3]. همان‌جا.
[4]. همان‌جا.
[5]. همان‌جا.
[6]. همان‌جا.
[7]. همان‌جا.
[8]. همان، ص 5.
[9]. همان‌جا.
[10]. همان‌جا.
[11]. همان‌جا.
 


کد مطلب: 25735

آدرس مطلب :
https://www.iichs.ir/fa/news/25735/15-دی-1346

تاریخ معاصر
  https://www.iichs.ir