کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

2 بهمن 1403

2 بهمن 1403 ساعت 12:16

وام بانک صادرات و واردات آمریکا به راه آهن/ «بازاریابی و بازارهای بکر»/ اشرف پهلوی: نباید در تهران بنشینیم و تصمیم بگیریم!/ بانوی دیپلمات تُرک مدیر دبیرخانه سازمان عمران منطقه‌ای شد/ ملاقات هیئت بازاریاب با نخست‌وزیر/ فاطمه پهلوی، کاندیدای ریاست هیئت امنای دانشگاه اصفهان!/ «ایران خواهان همکاری بیشتر با همسایگان خود می‌باشد»/ حمله ملخ دریایی/ «در وزارتخانه‌ها کمیته دائمی انقلاب اداری تشکیل می‌شود»/ اولین محمولات کارخانه ذوب آهن در کرج تخلیه شد!/ سومین جت بوئینگ شرکت هواپیمایی ملی ایران وارد تهران شد/ وقت کنگره انقلابِ اداری به سخنرانی‌های تکراری و طولانی نگذرد!



وام بانک صادرات و واردات آمریکا به راه آهن

بانک صادرات و واردات آمریکا وام درازمدتی به مبلغ سه‌میلیون و هشتصدهزار دلار به راه آهن دولتی ایران داده است.
بازپرداخت این وام از درآمد جاری راه آهن خواهد بود و از آن برای خرید قطعات یدکی راه آهن استفاده می‌شود.[1]
 

«بازاریابی و بازارهای بکر»

روزنامه «اطلاعات» در سرمقاله شماره امروز خود نوشت: خبرنگار اقتصادی «اطلاعات»، که همراه هیئت بازاریاب ایران به مالزیا سفر کرده است، از کوالالامپور، پایتخت مالزیا، گزارشی فرستاده بود که تحت عنوان «مالزیای ناشناخته» دیشب در بخش «پنج مطلب از پنج نویسنده» به چاپ رسید.
این گزارش شامل قسمتی از مشهودات خبرنگار ماست در مالزیا؛ کشوری که اخیرا شاهنشاه و شهبانوی ایران از آنجا دیدن کردند. خبرنگار ما می‌نویسد: «وقتی وارد فرودگاه شدیم فرودگاه و ساختمان آن به‌قدری زیبا و مدرن و مجلل بود که می‌توان با اطمینان گفت در کمتر نقطه‌ای از جهان نظیر دارد. شهر کوالالامپور بسیار زیباست و ساختمان‌های مدرن و آسمان‌خراش‌های آن همچون ویلایی در جنگل نمودار است. از هواپیما صدها هزار هکتار زمین مشجر و باغات دیده می‌شود که یک‌میلیون و پانصدهزار هکتار آن زیر درخت کائوچو است. درآمد مردم این کشور سالی ۳۵۰ دلار است که بعد از ژاپن مقام اول را در آسیا دارد و از آن گذشته این کشور در صادرات مقام اول را در آسیا و در صدور کائوچو شاید سومین یا چهارمین کشور جهان است... مردم مالزیا به‌شدت دنبال مدرن کردن وسایل زندگی خود هستند. در تمام مغازه‌ها اجناس انگلیسی و ژاپنی و هنگ‌کنگی چه ضروری چه تجملی به چشم می‌‎خورد. گوشت از استرالیا، پسته از مصر و کشورهای دیگر، برنج از تایلند، شکر از فرمز، توتون از آمریکا، منسوجات نخی از هنگ کنگ و ژاپن وارد این کشور می‌شود الى آخر...».
مالزیا، چنان‌که می‌دانیم یک کشور مسلمان جدیدالاستقلال آسیایی است؛ مع‌هذا به قول خبرنگار «اطلاعات»، اطلاعات ما درباره این سرزمین از همین حدود تجاوز نمی‌کند و مردم مالزیا نیز درباره ایران همین قدر می‌دانند که یک کشور مسلمان و با قدرت آسیایی است!
با شرحی که خواندید ملاحظه می‌کنید چقدر موجبات برای بسط روابط بازرگانی میان ایران و یک چنین کشوری هست که نزدیک به ماست، دوست ماست، هم‌کیش ماست و تا پریروز هم میزبان شاهنشاه و شهبانوی ما بود.
مالزیا در نوع خود منحصربه‌فرد نیست، بسیاری کشورها از قبیل مالزیا مخصوصا در آفریقا و آسیا هستند که بازارهای بکر و دست‌نخورده آنها مستعد هر نوع فعالیت بازرگانی است؛ مخصوصا در شرایطی که از یک طرف ما در مرحله توسعه صنعتی و انقلاب روستایی هستیم که بالنتیجه هر روز بر میزان تولیدات صنعتی و کشاورزی ما افزوده می‌شود و از طرف دیگر ثبات اقتصادی و سیاست مستقل ملی ایران توجه این کشورها را جلب و آنها را به دوستی با کشوری مثل ایران متمایل و علاقه‌مند می‌سازد.
امسال افزایش محصول پرتقال برای تولیدکنندگان اشکالاتی ایجاد کرد که هرچند قسمت عمده آن معلول نقص سیستم توزیع و عدم وسایل برای انبار کردن بود، ولی خواه ناخواه این احتمال وجود دارد که با توسعه باغ‌های مرکبات، محصول پرتقال و سایر مرکبات ما در سال‌های آینده بر میزان مصرف داخلی بچربد. آیا باید پرتقال نیز دچار سرنوشت پیاز شود و بگندد و از میان برود؟ اینکه معقول نیست، برای اینکه پرتقال محصولی است مثل پسته که چون در مناطق به‌خصوصی به‌دست می‌آید هیچ وقت روی دست تولیدکننده نمی‌ماند و به فرض اینکه محصول پرتقال ایران بر میزان مصرف داخلی بچربد، مازاد آن را هر چقدر باشد می‌توان به صورت میوه تازه یا به صورت آب پرتقال و شربت پرتقال به خارج صادر کرد. این یک نمونه است؛ سایر محصولات صنعتی و تولیدات کشاورزی ما در آینده به بازار صدور احتیاج دارد و صادرات پسته و قالی و خشکبار و امثالهم شاید طی سال‌های آینده در درجه چندم اهمیت قرار بگیرد، اما برای آنکه اقتصاد صنعتی و کشاورزی ایران به طور طبیعی رشد و توسعه خود را ادامه دهد کشور ما به بازارهای فروش احتیاج دارد و چه بازاری برای محصولات و صنایع ایران بهتر از بازارهایی مثل بازار مالزیا؟[2]
 

اشرف پهلوی: نباید در تهران بنشینیم و تصمیم بگیریم!

جراید امروز کشور نوشتند: ساعت 4 بعد از ظهر دیروز اولین جلسه شورای مرکزی سازمان زنان ایران در حضور والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی تشکیل گردید.
در این جلسه ابتدا والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی از دبیر کل سابق سازمان زنان ایران قدردانی کردند و سپس اوامری در مورد توسعه فعالیت سازمان در شهرستان‌ها و روستاها صادر فرمودند.
والاحضرت به اعضای شورا تأکید نمودند که باید سازمان زنان در روستاها و شهرستان‌ها اقداماتی را آغاز نماید تا زنان روستانشین به وظایف خود آشنایی بیشتری یابند.
ما نباید در تهران بنشینیم و تصمیم بگیریم؛ اعضای شورا هر کدام موظف‌اند به یکی از مراکز روستاها سفر کنند و از نزدیک موجبات فعالیت سازمان زنان را با توجه به هدف‌ها فراهم نمایند و مشکلات زنان را بررسی کنند.[3]
 

بانوی دیپلمات تُرک مدیر دبیرخانه سازمان عمران منطقه‌ای شد

برای اولین بار، یک خانم دیپلمات تُرک به سمت مدیر جدید دبیرخانه سازمان همکاری عمران منطقه‌ای منصوب گردید.
خانم دینچمان قبلا به سمت مشاور هیئت نمایندگی دائمی دولت ترکیه در سازمان ملل و همچنین به نمایندگی آن دولت در کمیسیون حقوق زن وابسته به سازمان ملل متحد خدمت کرده است.
وی که دیروز جهت احراز مقام جدیدش وارد تهران گردید همسر آقای اوستون دینچمان، دبیر اول سفارت ترکیه در تهران، می‌باشد.[4]
 

ملاقات هیئت بازاریاب با نخست‌وزیر

دومین هیئت بازاریاب اتاق بازرگانی، که به کشورهای آفریقایی عزیمت خواهد کرد بعد از ظهر دیروز به اتفاق آقای محمد خسروشاهی، رئیس اتاق بازرگانی تهران، با آقای نخست‌وزیر ملاقات نمود.
در این ملاقات مذاکراتی پیرامون برنامه و هدف هیئت صورت گرفت و آقای نخست‌وزیر نظرات خود را به اطلاع اعضای هیئت مذکور رسانید.
این هیئت روز 14 بهمن‌ماه به سوى آفریقا حرکت خواهد کرد.
ریاست هیئت مذکور را آقای علی‌اصغر پیرزاد، عضو اتاق بازرگانی، به عهده دارد. [5]
 

فاطمه پهلوی، کاندیدای ریاست هیئت امنای دانشگاه اصفهان!

روزنامه «اطلاعات» نوشت: نخستین جلسه هیئت امنای دانشگاه اصفهان دیروز با حضور آقای هویدا، نخست‌وزیر، در تهران تشکیل شد.
در این جلسه موافقت گردید که از طرف هیئت امنای دانشگاه اصفهان از والاحضرت شاهدخت فاطمه پهلوی تقاضا شود ریاست عالیه هیئت امنای دانشگاه اصفهان را قبول نمایند.
همچنین در این جلسه که تا ساعت 2 بعدازظهر طول کشید تصمیمات لازم نسبت به بودجه و امور دیگر دانشگاه اصفهان اتخاذ شد.[6]
 

«ایران خواهان همکاری بیشتر با همسایگان خود می‌باشد»

روزنامه «الحیات» چاپ بیروت می‌نویسد: آقای امیرعباس هویدا، نخست‌وزیر ایران، اظهار داشت که دولت ایران از تصمیم انگلستان دائر به فراخواندن نیروهای خود از خلیج فارس هیچ گونه نگرانی ندارد.
نخست‌وزیر ایران افزود که دولت ایران در این مرحله حساس از تاریخ خواهان همکاری منطقه‌ای بیشتری با همسایگان عرب خود در خلیج فارس در راه حفظ استقرار و تشویق رشد اقتصادی می‌باشد.
وی یادآور شد که امیدوار است که همکاری انگلستان در رشد اقتصادی منطقه خلیج فارس بیشتر گردد.[7]
 

حمله ملخ دریایی

ساعت 11 صبح امروز جلسه شورای عالی دفع ملخ در وزارت کشاورزی تشکیل گردید.
به موجب گزارش سازمان بین‌المللی دفع ملخ دسته‌های وسیع ملخ دریایی از مرکز آفریقا به سوی عربستان در حرکت هستند. این دستجات احتمالا به جنوب ایران پرواز خواهند کرد.
طبق اطلاع در چند نقطه در جنوب کشور حملات ملخ دریایی شروع گردیده است.
وزارت کشاورزی سم و تجهیزات لازم جهت مبارزه آماده نموده و به نقاط مزبور ارسال داشته است.[8]
 

«در وزارتخانه‌ها کمیته دائمی انقلاب اداری تشکیل می‌شود»

کنفرانس بررسی مسائل مربوط به کنگره انقلاب اداری صبح امروز با حضور آقای نخست‌وزیر در سازمان برنامه تشکیل شد.
در این کنفرانس 130 نفر از نمایندگان معرفی‌شده وزارتخانه‌ها و مؤسسات دولتی حضور داشتند و علاوه بر این نمایندگان آقای دکتر گودرزی، وزیر مشاور و سرپرست سازمان امور اداری، و مدیران سازمان امور استخدامی و اعضای کمیته برگزاری انقلاب اداری نیز شرکت داشتند.
در آغاز کنفرانس آقای هویدا، نخست‌وزیر، بیاناتی ایراد داشت و ضمن آن وظیفه خطیری را که بر عهده شرکت‌کنندگان در کنگره قرار گرفته است تشریح کرد.
پس از بیانات آقای نخست‌وزیر، آقای دکتر گودرزی گفت: کارهای مربوط به انقلاب اداری به دو دسته تقسیم شده که یکی مربوط به دردهای اداری از لحاظ تشریفات مقررات و نحوه کار است که مقررات آن تهیه شده است و به‌زودی اعلام خواهد شد.
کمیته‌هایی که به طور دائم در وزارتخانه تشکیل می‌گردد این امور را رسیدگی خواهند نمود.
نظرات مهمی که کمیته وزارتخانه‌ها پیشنهاد نمایند در یک شورای عالی، که شاهنشاه آریامهر مستقیما آن را زیر نظر خواهند داشت، بررسی شده و سپس به مرحله اجرا درخواهد آمد.
قسمت دوم، کار کنگره انقلاب اداری است که فقط مربوط به مردم و درد دل‌های آنان می‌باشد که بایستی حل و فصل گردد.
آقای دکتر گودرزی گفت: بعضی اشکالات وجود دارد که فعلا ناگزیریم آن را تحمل کنیم، ولی در مقابل بسیاری از مشکلات مردم را در تماس با دستگاه‌های مختلف به‌خوبی می‌توان حل نمود و این کاری است که به عهده نمایندگان وزارتخانه‌ها می‌باشد و باید در حل مشکلات مردم نهایت کوشش را مبذول نمایند.
آقای دکتر گودرزی ضمن بیانات خود گفت: به احتمال قوی رؤسای کمیته‌های هفت‌گانه کنگره انقلاب اداری از بین مردم، که در صنوف مختلف اجتماع هستند، انتخاب خواهند شد.[9]
 

اولین محمولات کارخانه ذوب آهن در کرج تخلیه شد!

روزنامه «اطلاعات» نوشت: به قرار اطلاع شاهنشاه آریامهر در نیمه دوم اسفندماه یا حداکثر در فروردین‌ماه سال آینده اولین کلنگ ساختمان ذوب آهن ایران را به زمین خواهند زد.
هم‌اکنون عملیات خاک‌برداری پایگاه‌های ذوب آهن آغاز گردیده و دیگر عملیات مربوط به امور مختلف ذوب آهن به‌سرعت در جریان است.
اولین قطار حامل محمولات کارخانه ذوب آهن ایران از مرز ایران و شوروی گذشت و از طریق راه آهن شمال غرب در بارانداز و خط فرعی راه آهن کارخانه ذوب آهن کرج تخلیه گردید.
این محمولات از ایستگاه راه آهن کرج و با استفاده از راه آسفالته تهران ـ ساوه به اصفهان و محل کارخانه حمل خواهد شد.
مقامات راه آهن اعلام کردند که قطارهای باری به طور منظم ده‌ها هزار تُن محمولات ذوب آهن را از مرز کشور شوروی تا ایستگاه کرج حمل کرده و از آنجا به وسیله جاده تهران ـ اصفهان به محل کارخانه حمل خواهند کرد.[10]
 

سومین جت بوئینگ شرکت هواپیمایی ملی ایران وارد تهران شد

روزنامه‌های امروز کشور از جمله «اطلاعات» و «آیندگان» نوشتند: دیشب سومین جت بوئینگ ۷۲۷ هواپیمای ملی ایران، که به‌تازگی خریداری شده است، در فرودگاه مهرآباد بر زمین نشست.
مدیران و رؤسای هواپیمایی ملی ایران و مقامات مربوط در فرودگاه حضور داشتند.
هواپیمای مذکور که چندی پیش در «سیاتل» آمریکا تحویل نمایندگان «هما» شده بود، توسط خلبانان ایرانی هدایت گردید.
گزارش واصله حاکی است که چهارمین جت بوئینگ ۷۲۷ هواپیمایی ملی ایران نیز تا یک ماه دیگر تحویل داده خواهد شد و با این ترتیب از 12 فروردین‌ماه آینده برنامه سال 13٤٧ هواپیمایی ملی ایران به مرحله اجرا درخواهد آمد. گشایش خط هوایی تهران ـ مسکو و انجام پروازهای روزانه به اروپا و بالعکس و توسعه شبکه‌های جت در داخل و خارج از کشور قسمتی از آن خواهد بود.[11]
 

وقت کنگره انقلابِ اداری به سخنرانی‌های تکراری و طولانی نگذرد!

دکتر حبیب چینی در ستون مرتبط با «انقلاب اداری» در شماره امروز «اطلاعات» نوشت: صحبت از این است که در کنگره انقلاب اداری هفتصد نفر شرکت خواهند کرد که 130 نفر آن نمایندگان سازمان‌های دولتی هستند که به عنوان مشاور شرکت می‌نمایند و بقیه از بین مردم انتخاب خواهند شد و به این ترتیب دولت سعی دارد نظام جدید اداری را بر مبنای احتیاجات واقعی مردم و مطابق میل و نظر آنها و بر اساس اصول دموکراسی پایه‌ریزی کند.
نکته‌ای که باید از هم‌اکنون به آن اشاره کنیم این است که ثمربخشی کنگره انقلاب اداری به تصمیمات مفید آن است نه تعداد شرکت‌کنندگان آن. به همین جهت کنگره انقلاب اداری باید قبل از هر چیز موفق شود از مردم کوچه و بازار و از شرکت‌کنندگان در کنگره نظر و عقیده دریافت کند و الا شرکت‌کننده‌ای که در تمام‌مدت کنگره هیچ گونه پیشنهادی ارائه ندهد و مطلقا اظهار نظر ننماید و به صورت تماشاچی در گوشه‌ای بنشیند، عملا در پیشبرد هدف‌های انقلاب اداری نمی‌تواند نقشی داشته باشد. روی همین اصل اقدامات قبلی و گرفتن پیشنهادات مردم در این امر اهمیت بسیار دارد؛ زیرا مدت تشکیل کنگره به هر جهت محدود است و اگر بنا شود وقت کنگره به سخنرانی‌های طویل و مکرر بگذرد، فرصتی برای تصمیم گرفتن درباره نظرات مختلف نخواهد بود.[12]
 
صفحه اول روزنامه اطلاعات، 2 بهمن 1346
 
پی‌نوشت‌ها:
 
[1]. آیندگان، 2 بهمن 1346، ص 12.
[2]. اطلاعات، 2 بهمن 1346، ص 2.
[3]. همان، ص 4.
[4]. همان‌جا.
[5]. همان‌جا؛ آیندگان، 2 بهمن 1346، ص 12.
[6]. اطلاعات، 2 بهمن 1346، ص 17.
[7]. همان‌جا.
[8]. همان‌جا.
[9]. همان، صص 1 و 17.
[10]. همان‌جا.
[11]. همان‌جا؛ آیندگان، 2 بهمن 1346، صص 1 و 12.
[12]. اطلاعات، 2 بهمن 1346، ص 8.
 


کد مطلب: 25769

آدرس مطلب :
https://www.iichs.ir/fa/news/25769/2-بهمن-1403

تاریخ معاصر
  https://www.iichs.ir