کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

3 بهمن 1346

3 بهمن 1403 ساعت 15:30

ضیافت در وزارت خارجه/ رئیس اتاق صنایع و معادن: سرمایه‌گذاران آمریکایی طرح‌هایی به ایران پیشنهاد می‌کنند/ هیئت پارلمانی شوروی به تهران بازگشت/ حمله ملخ دریایی به ایران شروع شد/ برنامه چهارم آماده تقدیم به مجلس شد/ نخست‌وزیر: کنگره انقلاب اداری باید دردها را روشن کند/ انگلیس کمک مادی شیوخ خلیج فارس را نپذیرفت!/ کشورهای خاورمیانه تشکیل «پیمان نظامی خلیج فارس» را تکذیب کردند!/ «به جای شناسنامه برگ هویت صادر می‌شود»!/ ضیافت به افتخار هیئت پارلمانی فرانسه/ کاهش 11 درصدی مصرف گوشت در تهران!



ضیافت در وزارت خارجه

ظهر دیروز از طرف آقای امیرخسرو افشار، معاون کل وزارت امور خارجه، ضیافتی به افتخار آقای من منجی اوغلو، دبیرکل جدید سنتو، در کاخ وزارت امور خارجه ترتیب داده شده بود که سفرای ترکیه، پاکستان، آمریکا و کاردار موقت سفارت انگلیس در ایران و عده‌ای از شخصیت‌های سیاسی در آن شرکت داشتند.[1]
 

رئیس اتاق صنایع و معادن: سرمایه‌گذاران آمریکایی طرح‌هایی به ایران پیشنهاد می‌کنند

هیئت سرمایه‌گذاران آمریکایی دیروز برای دومین بار با آقای هویدا، نخست‌وزیر، ملاقات کرد و مذاکراتی در اطراف امکانات سرمایه‌گذاری هیئت مذکور در قطب‌های کشاورزی و صنعت ایران صورت گرفت.
 

در سازمان برنامه

این هیئت ساعت 4 بعد از ظهر در سازمان برنامه حضور یافت و با آقای مهندس اصفیا، مدیر عامل سازمان مذکور، به مذاکره پرداخت. در این ملاقات طرح‌های پنج‌ساله آینده کشاورزی و صنعت ایران، که در قالب برنامه عمرانی چهارم به مرحله اجرا گذاشته خواهد شد، برای بیست نفر سرمایه‌گذاران آمریکایی تشریح گردید.
 

مطالعات نهایی

سناتور دکتر ضیائی، رئیس اتاق صنایع و معادن ایران، امروز طی مصاحبه‌ای در زمینه نتیجه مذاکرات هیئت سرمایه‌گذاران آمریکایی در ایران گفت: سرمایه‌گذاران آمریکایی برای سرمایه‌گذاری در ایران آمادگی خود را اعلام کردند و به‌خصوص اعضای این گروه برای سرمایه‌گذاری در رشته صنایع غذایی رغبت زیادتری نشان دادند.
تمایل این سرمایه‌گذاران بیشتر در زمینه مشارکت با سرمایه‌گذاران ایرانی است.[2]
 

هیئت پارلمانی شوروی به تهران بازگشت

اعضای هیئت پارلمانی شوروی، که میهمان پارلمان ایران هستند، عصر دیروز پس از بازدید از اصفهان، شیراز، آبادان و تأسیسات خارک وارد تهران شدند.
امشب از طرف آقای مهندس عبدالله ریاضی، رئیس مجلس شورای ملی، ضیافتی به شام در هتل رزیدانس ترتیب داده خواهد شد.
قبل از ظهر امروز هیئت پارلمانی شوروی از موزه ایران باستان و کاخ گلستان بازدید نمودند.[3]
 

حمله ملخ دریایی به ایران شروع شد

روزنامه «اطلاعات» نوشت: یک دسته ملخ دریایی به طول نیم کیلومتر و عرض دویست متر در «علویه» (82 کیلومتری شرق کنگان) ظاهر گردید.
دستجات عظیم ملخ از طریق آفریقا و عربستان سعودی به سوی ایران در پرواز است و پیش‌بینی می‌شود که قبل از موعد مقرر به نواحی جنوب ایران وارد شود.
وزارت کشاورزی ساعت به ساعت گزارشات مربوط به ملخ دریایی را به وسیله بیسیم دریافت می‌نماید و شورای دفع ملخ نیز مرتبا در وزارت کشاورزی تشکیل جلسه داده و گزارشات مربوط به پرواز ملخ دریایی را بررسی می‌نماید.
تاکنون در سه نقطه از جنوب کشور دستجات ملخ دریایی مشاهده شده و وزارت کشاورزی دستور مبارزه را صادر نموده است. وسایل و تجهیزات لازم و سم مورد نیاز به نقاطی که لازم است ارسال شده و خواهد شد.[4]
 

برنامه چهارم آماده تقدیم به مجلس شد

کار چاپ برنامه چهارم عمرانی کشور امروز در سازمان برنامه پایان یافت و برای تقدیم به مجلسین آماده گردید.
برنامه مذکور در این هفته و یا حداکثر هفته آینده از طرف آقای هویدا، نخست‌وزیر، تقدیم مجلس شورای ملی خواهد شد.
بر اساس دعوتی که از طرف سازمان برنامه به عمل آمده بود، امروز اعضای کمیسیون برنامه مجلس شورای ملی در کاخ سازمان حضور یافتند و توضیحات و اطلاعات لازم پیرامون برنامه چهارم عمرانی کشور در اختیار آنها قرار گرفت.
 

اعتبار

طی پنج سال اجرای برنامه چهارم، مبلغ ۸۴۰ میلیارد ریال اعتبار صرف امور مختلف عمرانی خواهد شد. این رقم با توجه به اعتبار برنامه سوم بیش از سه برابر می‌باشد.[5]
 

نخست‌وزیر: کنگره انقلاب اداری باید دردها را روشن کند

در کنفرانسی که دیروز در سازمان برنامه تشکیل شد آقایان نخست‌وزیر و دکتر گودرزی هر یک مطالبی در اطراف اظهارات نمایندگان سازمان‌های مختلف مملکتی در کنگره انقلاب اداری اظهار داشتند.
هویدا، نخست‌وزیر، در این کنفرانس گفت: اجرای اصول انقلاب اداری در دستگاه‌های اداری مملکت کاری بس دشوار است و ما برای انجام این کار مشکلاتی در پیش داریم که باید در مرحله اول در داخل ادارات از میان برداریم. من معتقدم که اگر در دستگاه‌های اداری ما هنوز انقلاب اداری به‌وجود نیامده است در روح و در وجدان کارمندان دولت این فکر موجود است که باید این انقلاب به‌وجود بیاید.
ما باید برای تغییرات لازم در وضع سازمان‌های اداری افکار و اندیشه‌های تازه‌ای ایجاد بکنیم و انجام این امر مستلزم اتخاذ روش‌های جدیدی خواهد بود.
ما باید حدود مسئولیت‌ها را روشن کنیم و هر کس را متوجه کار و مسئولیت خودش بنماییم و سپس از آنها انتظار کار خوب داشته باشیم.
آقای نخست‌وزیر افزود: در حال حاضر روش‌های ما در بعضی ادارات درست نیست. اگر امروز انجام بعضی از امور مستلزم تشریفات زیادی است، باید روش کار اصلاح شود و مجریان این روش مقصر قلمداد نگردند.
کنگره انقلاب اداری باید سعی کند دردها را روشن کند و روش‌هایی پیشنهاد نماید که در حکم چاره‌جویی برای مشکلات موجود باشد.[6]
«آیندگان» نیز به نقل از هویدا، نخست‌وزیر، در جمع نمایندگان وزارتخانه‌ها در کنگره انقلاب اداری نوشت: در ادارات باید تبعیض از میان برخیزد و افراد صلاحیت‌دار پست‌های حساس را به عهده بگیرند.
هویدا اعلام کرد: دنیا ناظر کارهای ماست، انقلاب اصلاحات ارضی در ایران موفق شده و حالا اگر انقلاب اداری موفق نشود، دنیا خواهد گفت که ایران نتوانست انقلاب خود را دنبال کند.[7]
 

انگلیس کمک مادی شیوخ خلیج فارس را نپذیرفت!

«رویتر» 22 ژانویه از لندن گزارش داد: دنیس هیلی، وزیر دفاع انگلستان، امروز گفت: دولت انگلیس حاضر نیست پیشنهاد شیخ‌نشین‌های خلیج فارس را در مورد باقی ماندن قوای انگلیس در خلیج فارس بپذیرد.
روزنامه تایمز چاپ لندن دیروز نوشت که شیوخ خلیج فارس پیشنهاد کرده‌اند مخارج اقامت ارتش انگلیس را در خلیج فارس متقبل شوند و در عوض انگلستان از تخلیه خلیج [فارس] خودداری نماید.
دنیس هیلی، وزیر دفاع انگلیس، امروز ضمن اظهار نظر پیرامون پیشنهاد شیوخ خلیج فارس گفت: ما نمی‌خواهیم نیروهای مسلح انگلستان مانند مزدور در خدمت شیوخی درآیند که دوست دارند ما را در اطراف خود ببینند؛ زیرا این عمل اشتباه بزرگی از ناحیه ما خواهد بود.[8]
روزنامه «آیندگان» در این زمینه به نقل از «آسوشیتدپرس» نوشت: روزنامه تایمز در شماره اخیر خود گزارش داد که شیخ‌نشین‌های خلیج فارس، که اکنون تحت حمایت انگلستان قرار دارند، پیشنهاد کرده‌اند که حاضرند هزینه نگاه‌داری واحدهای نظامی انگلیس را در سرزمین‌های خود بپردازند.
هفته گذشته دولت انگلستان اعلام کرد که قصد دارد به عنوان قسمتی از برنامه اقتصادی خود واحدهای نظامی آن کشور را که در این منطقه مستقر هستند تا سال 1971 خارج کند.
بنا به اظهار این روزنامه هزینه نگهداری نیروهای انگلیسی ممکن است به 25 میلیون لیره در سال بالغ گردد. شیخ‌نشین‌ها این مبلغ را می‌پردازند به شرط آنکه انگلستان از خارج کردن نیروهای خود از منطقه منصرف شود.[9]
 

کشورهای خاورمیانه تشکیل «پیمان نظامی خلیج فارس» را تکذیب کردند!

روزنامه «اطلاعات» نوشت: دولت‌های ترکیه، پاکستان، عربستان سعودی و کویت گزارش‌های مربوط به شرکت خود را در تشکیل یک پیمان جدید دفاعی منطقه‌ای در خلیج فارس تکذیب کردند.
چند روز قبل یوجین روستو، معاون وزارت خارجه آمریکا، در مصاحبه‌ای با رادیوی صدای آمریکا گفت که پنج کشور خاورمیانه علاقه‌مند به شرکت در یک پیمان امنیت منطقه‌ای خلیج فارس می‌باشند. «رستو» گفت: این پنج کشور عبارت‌اند از: ایران، پاکستان، ترکیه، عربستان سعودی و کویت.
سخنگویان دولت‌های پاکستان و ترکیه دیروز گفتند دولت‌های مزبور به هیچ وجه قصد شرکت در یک پیمان منطقه‌ای جدید در خلیج فارس را ندارند. در ریاض دولت عربستان سعودی اعلام کرد که هیچ گونه اطلاعی از تشکیل یک پیمان نظامی در خلیج فارس ندارد و در کویت یک مقام وزارت خارجه کویت گفت: این کشور به هیچ وجه قصد شرکت در یک پیمان نظامی منطقه‌ای خلیج فارس را ندارد و بدین ترتیب معلوم شد اطلاعات آقای رستو، معاون وزارت خارجه آمریکا، در این مورد بر مبنای حدسیات شخصی و بی‌اساس و پوچ بوده و چنین مطلبی اصلا در میان نبوده است.[10]
 

«به جای شناسنامه برگ هویت صادر می‌شود»!

قانون جدید ثبت احوال پس از بررسی‌های کارشناسان ثبت احوال در دوازده فصل و 73 ماده تدوین و آماده تقدیم به پارلمان گردید.
این قانون قبل از تقدیم به مجلس از نظر ارتباطی که با احوال شخصی مردم دارد به بحث گذاشته می‌شود و اداره آمار و ثبت احوال پس از کسب نظر مردم و حقوق‌دانان کشور در صورت وارد شدن ایراداتی به آن، ضمن اصلاح لایحه را جهت تصویب به مجلس می‌دهد.
به موجب لایحه جدید اصلاح قانون ثبت احوال، در ثبت وقایع و صدور شناسنامه تغییراتی داده شده است که ذیلا به نظر خوانندگان می‌رسد:
 

ثبت وقایع

مدیرکل ثبت احوال در تشریح لایحه جدید گفت: در حال حاضر مأموران ثبت احوال در شهرها و روستاها وقایع تولد را در دو نسخه نوشته و شناسنامه صادر می‌کنند. به موجب طرح تازه سپاهیان دانش، کدخدایان ده، آموزگاران و کسانی که اداره آمار صلاحیت آنها را تأیید کند واقعه تولد و فوت را در یک نسخه سند تولد و یا مرگ نوشته و آن را به مرکز اداره آمار شهرستان ارسال می‌دارد.
اداره آمار پس از دریافت سند، شناسنامه مخصوص نوزاد را به وسیله مأموران به محل سکونت کودک ارسال می‌دارد.
 

تغییر شناسنامه

در حال حاضر سند هویت افراد شناسنامه چندبرگی است که همه وقایع زندگی افراد در آن ثبت است. به موجب طرح تازه، شناسنامه‌های قدیم منسوخ و به جای آنها یک کارت هویت به افراد داده می‌شود.
در این کارت اسم و اسم خانوادگی و عکس و اثر انگشت و گروه خون افراد ثبت می‌شود و ارتباط وقایع دیگر مانند تولد، اولاد، ازدواج، طلاق این کارت به کلی قطع می‌شود.
 

نام خارجی

به موجب طرح جدید از انتخاب نام خارجی مانند «ویولت و ژولیت» و اسامی نظیر «کلب علی» و «یکشنبه» جلوگیری می‌شود. اداره آمار کتاب مفیدی که در آن اسامی فارسی نوشته شده منتشر و در دسترس همه مردم قرار می‌دهد و اسامی باید از روی این کتاب‌ها انتخاب شود.[11]
 

ضیافت به افتخار هیئت پارلمانی فرانسه

عصر دیروز از طرف رنه سیوان، سفیر فرانسه در ایران، ضیافتی به افتخار اعضای هیئت پارلمانی فرانسه که به طور خصوصی به تهران آمده‌اند در سفارت فرانسه ترتیب داده شده بود که جمعی از سناتورها و نمایندگان مجلس و شخصیت‌ها در آن شرکت داشتند.
آقای دکتر برنارد دستریون، رئیس کمیسیون امور خارجه مجلس ملی فرانسه، رئیس هیئت و آقایان گابریل پرونه و فکس، اعضای هیئت پارلمانی فرانسه می‌باشند که پس از دو روز توقف در تهران امشب عازم دهلی می‌شوند.[12]
 

کاهش 11 درصدی مصرف گوشت در تهران!

روزنامه «آیندگان» نوشت: خبرنگار ما کسب اطلاع کرده است که آمار مصرف گوشت در 22 شهر ایران در شش ماه اول سال جاری در حدود 52 میلیون تُن است که نسبت به مصرف آن در دوره مشابه سال گذشته تغییری محسوس نشان نمی‌دهد.
نزدیک به 4 درصد این رقم را گوشت مصرفی تهران تشکیل می‌دهد و 39 درصد آن مربوط به 9 شهر بزرگ و 13 درصد مربوط به 22 شهر کوچک است.
بررسی ترکیب مصرف گوشت نشان می‌دهد که در مقایسه با نیمه اول سال 1345 مصرف گوشت گوسفند، بز، شتر و خوک افزایش یافته و از سهم گوشت گاو، گوساله و گاومیش کاسته شده است.
در شش ماه اول سال جاری مصرف گوشت در تهران نسبت به مدت مشابه آن در سال گذشته حدود 11 درصد کمتر شد.
در مقابل مصرف گوشت در 9 شهر بزرگ، روی‌هم‌رفته با رقم 20 هزار تُن 8/ 15 درصد افزایش یافت. گوشت مصرف‌شده در 22 شهر کوچک نیز نسبت به دوره مشابه سال قبل 5/ 4 درصد افزایش یافت و به حدود 8/ 6 هزار تُن رسید.
منابع موثق اظهار می‌دارند شاخص بهای عمده فروش گوشت در ایران نشان می‌دهد که روی‌هم‌رفته در شش ماه اول سال جاری قیمت گوشت سیر نزولی داشته است و از رقم 1/ 165 در اسفند 1345 به رقم 3/ 157 در شهریور 1346 تنزل کرده است، ولی اگر متوسط شاخص بهای گوشت در شش ماه اول 1346 با دوره مشابه آن در سال گذشته مقایسه شود افزایش نشان می‌دهد.[13]
 
صفحه اول روزنامه اطلاعات، 3 بهمن 1346
 
پی‌نوشت‌ها:
 
[1]. اطلاعات، 3 بهمن 1346، ص 3.
[2]. همان‌جا.
[3]. همان‌جا.
[4]. همان‌جا.
[5]. همان‌جا.
[6]. همان، ص 17.   
[7]. آیندگان، 3 بهمن 1346، صص 1 و 12.
[8]. اطلاعات، 3 بهمن 1346، ص 17.   
[9]. آیندگان، 3 بهمن 1346، ص 1.   
[10]. اطلاعات، 3 بهمن 1346، ص 17.   
[11]. همان‌جا.
[12]. همان، ص 4.   
[13]. آیندگان، 3 بهمن 1346، ص 5.   
 


کد مطلب: 25771

آدرس مطلب :
https://www.iichs.ir/fa/news/25771/3-بهمن-1346

تاریخ معاصر
  https://www.iichs.ir