کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

۲۰ بهمن ۱۳۴۶

20 بهمن 1403 ساعت 13:16

رئیس مجلس سنا در رأس هیئتی به پاکستان رفت/ «رستو» ایران را ترک کرد/ ملاقات سفیر ایران با نخست‌وزیر شوروی/ هیئت رسمی ایران از عربستان سعودی مراجعت کرد/ امیر قطر مذاکره برای تشکیل فدراسیون خلیج فارس را تکذیب کرد/ عربستان به جای انگلستان از فرانسه اسلحه می‌خرد



رئیس مجلس سنا در رأس هیئتی به پاکستان رفت

امروز جمعه ۲۰ بهمن آقای مهندس شریف‌امامی، رئیس مجلس سنا، در رأس یک هیئت پارلمانی عازم پاکستان گردید.
مسافرت هیئت پارلمانی ایران به پاکستان به دعوت آقای عبدالجبارخان، رئیس مجلس ملی آن کشور صورت گرفته و اعضای هیئت عبارت‌اند از: آقایان دکتر صدیق، محمد سعیدی و مهندس محسن فروغی.
سفر هیئت پارلمانی ایران مدت ده روز به طول خواهد انجامید.
در فرودگاه مهرآباد، آقای مهندس ریاضی، رئیس مجلس شورای ملی، هیئت‌رئیسه مجلس سنا و جمعی از نمایندگان دو مجلس هیئت پارلمانی ایران را بدرقه کردند.[1]
 

«رستو» ایران را ترک کرد

یوجین رستو، معاون سیاسی وزارت امور خارجه آمریکا، پیش از ظهر امروز پس از یک اقامت ۴۸ ساعته تهران را ترک کرد.
معاون وزارت خارجه آمریکا عصر روز پنجشنبه با شاه دیدار کرد. در این دیدار آرمین مایر، سفیر آمریکا در تهران، نیز حضور داشت.
رستو همچنین با آقایان هویدا، نخست‌وزیر، اردشیر زاهدی، وزیر امور خارجه و دیگر مقامات سیاسی ایران ملاقات و مذاکراتی پیرامون مسائل مورد علاقه دو کشور انجام داد.
معاون وزارت امور خارجه آمریکا صبح چهارشنبه پس از شرکت در دومین کنفرانس بین‌المللی توسعه و تجارت سازمان ملل متحد که در دهلی تشکیل شده است، به تهران آمد.
وی در فرودگاه مهرآباد به خبرنگاران گفت که در سفر خود به ایران هیچ‌گونه مأموریت خاصی ندارد و تصمیم دارد از این فرصت استفاده نموده و از پیشرفت‌های جالب ایران، که در دنیای توسعه اقتصادی و اجتماعی از مهم‌ترین و جالب‌ترین پیشرفت‌های جهان محسوب می‌شود، از نزدیک دیدن کند.
بر اساس این گزارش بدیهی است که در مذاکراتی که بین مقامات سیاسی ایران و ایشان صورت گرفت، مسائل مورد علاقه دو کشور مورد بحث و گفت‌وگو قرار گرفت و تبادل نظرهایی صورت داشت.[2]
روزنامه «آیندگان» نیز در این زمینه نوشت: معاون وزارت خارجه آمریکا هنگام ترک پایتخت ایران مطلبی پیرامون مذاکرات خود نگفت، ولی با توجه به وضع خلیج فارس ناظرین حدس می‌زنند که این مسئله در رأس مذاکرات روستو با شاهنشاه آریامهر، نخست‌وزیر و وزیر خارجه ایران قرار داشت.[3]
 

ملاقات سفیر ایران با نخست‌وزیر شوروی

«آسوشیتدپرس» ۹ فوریه به نقل از خبرگزاری «تاس» گزارش داد: الکسی کاسیگین، نخست‌وزیر شوروی، مذاکرات دوستانه‌ای با احمد میرفندرسکی، سفیر ایران در مسکو، انجام داده است.
یک سخنگوی سفارت ایران گفت که هیچ‌گونه اطلاعی از مسائل مورد بحث سفیر ایران و نخست‌وزیر شوروی ندارد.
در ماه گذشته نیز سفیر ایران دوبار با نخست‌وزیر شوروی مذاکره کرد و در هر دو مورد نیز موضوع مذاکرات مخفی نگه داشته شد.[4]
 

هیئت رسمی ایران از عربستان سعودی مراجعت کرد

اعضای هیئت فنی و نفتی ایران، که روز چهارشنبه گذشته به ریاست آقای رضا امیرتیمور، معاون پارلمانی وزارت خارجه، رهسپار عربستان سعودی شده بودند، امشب به تهران بازگشتند.
اعضای این هیئت را آقایان دکتر رضا فلاح، عضو هیئت مدیره و مدیر امور فنی و بین‌المللی شرکت ملی نفت ایران، دکتر پرویز مینا، رئیس اداره شرکت‌های وابسته و امور بین‌المللی، مهندس رضا کلهر، معاون قسمت اکتشاف و استخراج و آقای محمدعلی موحد، معاون رئیس قسمت کل امور حقوقی شرکت ملی نفت ایران تشکیل می‌دادند.
این هیئت طی اقامت خود در ریاض، پایتخت عربستان سعودی، مذاکراتی با مقامات نفتی آن کشور به عمل آورد.[5]
 

امیر قطر مذاکره برای تشکیل فدراسیون خلیج فارس را تکذیب کرد

خبرگزاری‌ها ۲۰ بهمن از کویت گزارش دادند شیخ خلیفه بن علی الطحانی، امیر قطر، امروز گفت که او هر نوع «همکاری وسیع» میان جهان عرب و تمام کشورهای مسلمان را تأیید و پشتیبانی می‌کند.
امیر قطر، که در مصاحبه با روزنامه کویتی «الرای العام» صحبت می‌کرد، گزارش‌های مربوط به اینکه حکمرانان شیخ‌نشین‌های خلیج فارس پیشنهاد کرده‌اند ۲۵ میلیون لیره هزینه نگهداری نیروهای بریتانیا را در این قسمت از جهان تأمین نمایند تکذیب کرد و گفت از چنین پیشنهادی هیچ اطلاعی ندارد.
شیخ الطحانی گفت: خروج بریتانیا از خلیج فارس موجب شگفتی او نشده است و افزود که قطر منتظر این تصمیم بوده است.
امیر قطر خواستار همکاری هر چه بیشتر میان شیخ‌نشین‌های خلیج فارس شده و افزود که هر یک از شیخ‌نشین‌ها باید درباره طرح‌های عمرانی و آبادانی خود با توجه به منابعی که در اختیار دارند تصمیم بگیرند.
در مورد پیمان اسلامی، شیخ الطحانی گفت: چیزی دراین‌باره نشنیده است، ولی در عوض لزوم همکاری وسیع میان تمام کشورهای اسلامی را تأیید کرد.
امیر قطر همچنین انجام مذاکرات سعودی و کویت و سایر شیخ‌نشین‌های خلیج فارس را تکذیب کرد.[6]
 

عربستان به جای انگلستان از فرانسه اسلحه می‌خرد

«آسوشیتدپرس» از لندن گزارش داد: طبق گزارش‌های روز جمعه لندن، فرانسه در مورد قرارداد فروش اسلحه به عربستان به ارزش ۹۶ میلیون دلار، انگلستان را شکست داد.
یک سخنگوی وزارت خارجه بریتانیا گفت: در این مورد نمی‌تواند هیچ‌گونه اظهار نظری بنماید.
به موجب این پیمان، قرار بود انگلستان زره‌پوش‌های نوع سالادین به عربستان سعودی بفروشد. اکنون خریدار این قرارداد را لغو کرده است.
انتظار می‌رود قرارداد جدید با فرانسه در زمان مسافرت وزیر خارجه عربستان سعودی به پاریس در ۱۶ فوریه به امضا برسد. این مسافرت بنا به دعوت ژنرال دوگل انجام می‌گیرد. طبق مندرجات روزنامه دیلی تلگراف، مقامات رسمی بریتانیا بر این عقیده‌اند که کار عقد قرارداد با انگلستان قبل از اعلام تصمیم بریتانیا مبنی بر خروج از حوزه خلیج فارس، قطعی به نظر می‌رسید.[7]
 
پی‌نوشت‌ها:
 
[1] . اطلاعات، ۲۱ بهمن ۱۳۴۶، ص ۲۰.
[2] . همان‌جا.
[3] . آیندگان، ۲۱ بهمن ۱۳۴۶، ص ۱.
[4] . اطلاعات، ۲۱ بهمن ۱۳۴۶، ص ۱۷.
[5] . همان‌جا.
[6] . آیندگان، ۲۱ بهمن ۱۳۴۶، صص ۱ و ۲.
[7] . همان، ص ۲.
 


کد مطلب: 25792

آدرس مطلب :
https://www.iichs.ir/fa/news/25792/۲۰-بهمن-۱۳۴۶

تاریخ معاصر
  https://www.iichs.ir