کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

7 اسفند 1346

7 اسفند 1403 ساعت 14:49

در جلسه امروز سنا گفته شد: تبعیض بین زنان و مردان باید از بین برود!/ جلسه گروه پارلمانی دوستی ایران و ترکیه/ ورود نمایندگان کنسرسیوم به تأخیر افتاد/ معاونین جدید دانشکده پزشکی دانشگاه تهران/ سفر درمانی وزیر دادگستری به آمریکا!/ وزیر کشور به اصفهان می‌رود/ بازدید وزیر علوم از دانشگاه صنعتی آریامهر/ اعتراض گوشت‌فروشان/ معاون مالی سازمان تربیت بدنی/ درباره یک برنامه سیاسی و دفاعی مشترک؛ شیوخ خلیج فارس به توافق رسیدند!/ هزار بیمار صرعی در تهران رانندگی می‌کنند/ گوجه‌فرنگی جنوب را آفت زد/ کارشناسان روس برای احداث سیلو آمدند!/ کشتی ایرانی آتش گرفت!/ سیصدمیلیون ریال سم نباتی فاسد شده است!/ انتقاد شدید پزشکپور از برنامه عمرانی چهارم!



در جلسه امروز سنا گفته شد:  تبعیض بین زنان و مردان باید از بین برود!

روزنامه «اطلاعات» نوشت: ساعت 10 بامداد امروز جلسه علنی سنا به ریاست آقای مهندس شریف‌امامی تشکیل شد. 
خانم دکتر شمس‌الملوک مصاحب نیز گفت: متأسفانه هنوز برای زنان در جامعه و خانواده و ادارات مشکلات و محرومیت‌ها و تبعیضاتی وجود دارد که با اصول آزادی و انقلاب سفید مغایر است. امید است دولت توجه کامل به این مسائل بنماید.
خانم دکتر مصاحب در پایان سخنان خود، نامه‌های شکوائیه بانوان شهرستانی را تقدیم رئیس مجلس کرد.
 

وزارت کشاورزی 

سپس مجلس وارد دستور شد. لایحه مربوط به وظایف وزارت کشاورزی مطرح شد و با تذکرات سناتورها برای بررسی بیشتر، مجددا به کمیسیون مربوطه ارجاع شد. 
سپس لایحه اصلاح تبصره ۴ ماده ۱۰۲ قانون استخدام نیروهای مسلح شاهنشاهی برای شور دوم مطرح و تصویب شد و به مجلس شورای ملی ارسال شد. 
بعد شور دوم لایحه الحاق دولت ایران به قرارداد بین‌المللی مبارزه با تبعیض در امر تعلیمات مطرح گردید و پس از تصویب به دولت ابلاغ شد. 
در این هنگام لایحه عضویت ایران در کنفرانس بین‌المللی سدهای بزرگ و آبیاری و زهکشی برای شور اول مورد رسیدگی قرار گرفت و با پیشنهاد سناتور مهندس جفرودی برای شور دوم به کمیسیون مربوطه ارجاع گردید. 
در پایان این جلسه، لایحه بودجه سال ۱۳۴۷ مجلس سنا مطرح شد.[1]
 

جلسه گروه پارلمانی دوستی ایران و ترکیه 

ساعت ۹ صبح امروز جلسه گروه پارلمانی دوستی ایران و ترکیه در دفتر آقای مهندس شریف‌امامی با حضور اعضای گروه به ریاست سناتور دکتر شفق تشکیل گردید.
در این جلسه اقدامات گروه مطرح گردید و تصمیماتی در جهت توسعه دوستی و روابط پارلمانی ایران و ترکیه اتخاذ شد.[2]
 

ورود نمایندگان کنسرسیوم به تأخیر افتاد 

ورود دسته‌ای از نمایندگان کنسرسیوم نفت که قرار بود امروز وارد ایران شوند، به روزهای 9 و 10 اسفندماه موکول گردید. این هیئت پس از بازدید از مناطق نفتی جنوب، وارد تهران شده و مذاکرات نفتی خود را آغاز خواهند کرد.[3]
 

معاونین جدید دانشکده پزشکی دانشگاه تهران 

آقایان دکتر ناصرالدین بامشاد علوی، دکتر امیر موحدی و دکتر روشن از طرف آقای دکتر صالح، رئیس دانشگاه تهران، به سمت معاونین دانشکده پزشکی انتخاب شدند.
آقای دکتر علوی در سمت معاون مالی، دکتر موحدی در سمت معاونت فنی و امور بیمارستانی و دکتر روشن به سمت معاون آموزشی انجام وظیفه خواهند کرد.[4]
 

سفر درمانی وزیر دادگستری به آمریکا! 

آقای دکتر صدر، وزیر دادگستری، ساعت ۳ بامداد امروز به منظور معالجه بیماری زخم معده خود از طریق لندن رهسپار آمریکا شد.[5]
 

وزیر کشور به اصفهان می‌رود 

فردا آقای عبدالرضا انصاری، وزیر کشور، برای افتتاح سمینار فرمانداران و بخشداران و شهرداران استان اصفهان به اصفهان می‌رود.[6]
 

بازدید وزیر علوم از دانشگاه صنعتی آریامهر 

ظهر دیروز آقای دکتر مجید رهنما، وزیر علوم و آموزش عالی، به دانشگاه صنعتی آریامهر رفت و ضمن آشنایی با نیابت تولیت جدید، از قسمت‌های مختلف دانشگاه بازدید نمود و ناهار را با دانشجویان صرف نمود. 
در این ملاقات، دانشجویان مشکلات خود را با وزیر علوم در میان گذاشتند و در مورد گسترش بیشتر این دانشگاه، مذاکراتی بین وزیر علوم و آقای پروفسور رضا به عمل آمد.[7]
 

اعتراض گوشت‌فروشان 

عصر دیروز گوشت‌فروشان در سندیکای خود اجتماع کردند و نسبت به کاهش یک ریال از دستمزدشان اعتراض کردند.
قبلا برای گوشت‌فروشان کیلویی 5 ریال دستمزد از طرف شرکت گوشت تعیین شده بود. بنا به اظهار یک مقام شرکت، که در جلسه اخیر کمیسیون وزارت تولیدات کشاورزی و مواد مصرفی تشکیل شده بود، تصمیم گرفته شد که یک ریال از دستمزد گوشت‌فروشان کاسته شود.[8]
 

معاون مالی سازمان تربیت بدنی 

بنابر پیشنهاد تیمسار سرلشکر خسروانی، رئیس سازمان تربیت بدنی و تفریحات سالم ایران، و موافقت وزارت دارایی، آقای عباس ولی‌خانی، مدیر کل امور مالی ژاندارمری کل کشور، به معاونت مالی سازمان تربیت بدنی منصوب شد.
آقای ولی‌خانی از دانشکده حقوق تهران دانشنامه جرم‌شناسی دارد و از سال ۱۳۲۶ در وزارت دارایی شروع به کار کرده و در مدت خدمت خود عهده‌دار مشاغل ریاست اداره مالیات بر درآمد بازرگانان، ریاست بازرسی پیشکاری تهران و ریاست ذی‌حسابی بوده است.[9]
 

درباره یک برنامه سیاسی و دفاعی مشترک؛ شیوخ خلیج فارس به توافق رسیدند!

«رویتر» از کویت گزارش داد: شیوخ هفت شیخ‌نشین خلیج فارس امروز گفت‌وگوهای خود را درباره اوضاع آینده خلیج فارس در دوبی شروع کردند.
هدف این مذاکرات اتخاذ یک سیاست مشترک بعد از خروج انگلستان از خلیج فارس می‌باشد.
منابع مطلع گفتند که مذاکرات در محیط دوستانه‌ای جریان یافته و شیوخ در مورد قبول یک برنامه واحد و مشترک برای امور دفاعی و سیاست خارجی شیخ‌نشین‌های مزبور توافق کرده‌اند.[10]
 

هزار بیمار صرعی در تهران رانندگی می‌کنند 

امروز سومین جلسه دومین سمینار راهنمایی کل کشور در تالار شهربانی برگزار شد. 
در این جلسه آقای سرهنگ نوروزی پیرامون اجرای مقررات و کاهش تخلفات صحبت کرد و گفت: امروزه نظارت بر عبور و مرور یکی از فعالیت‌های وسیع پلیس است. با آنکه انتقاداتی بر مأموران اجرایی وارد می‌گردد، ولی تردید نیست که همچنان مأموران توانسته‌اند جان هزاران نفر را از مرگ نجات دهند. مقیاس واقعی سنجش میزان مشکل عبور و مرور، تعداد تلفات ناشی از رانندگی است. اجرای مقررات و همکاری‌های انجمن‌های محلی، صنفی، اجتماعی و مذهبی در کاهش تلفات تأثیر دارد. 
 

کیفیت اجرای مقررات 

تجربه نشان داده است که یک مقدار محدود اجرای مقررات در صورتی که صحیح انجام شود، نتایج بهتری از اجرای مقررات وسیع ولی بی‌مورد داشته است. نظم و استمرار از مهم‌ترین عوامل اجرای مقررات محسوب می‌شود و باید از اقدامات کوتاه‌مدت که فاقد تأثیر عمیق و حتی گاهی دارای نتیجه منفی است، خودداری شود. طرز تلقی تأسف‌آور بعضی از رانندگان برای قانون‌شکنی مستمر از تأثیر برنامه‌های اجرای مقررات تا حدود زیادی می‌کاهد. برای اجرای مقررات اگر روش جریمه کافی نباشد، باید شدت عمل نشان داده شود. 
 

عابران پیاده 

سرهنگ نوروزی افزود: چون ازدیاد تصادفات عابرین پیاده ناشی از حرکات عجیب و غیرقانونی آنان است، بایستی در اجرای مقررات نسبت به عابران متخلف به همان شدتی که نسبت به رانندگان متخلف اعمال می‌گردد، اقدام نمود. مبارزات کوتاه‌مدت نمی‌تواند منجر به اصلاح حرکات آنان شود و بایستی اجرای مقررات با قاطعیت و استمرار و آموزش توأم باشد. 
 

وسائط نقلیه 

آقای مهندس بدیع، دبیر شورای عالی شهرسازی، دومین سخنران سمینار امروز بود و درباره طرح جامع شهر تهران صحبت کرد و گفت: فزونی جمعیت، دوری محل سکونت تا مراکز اشتغال موجب شده است هر کس برای خود وسیله نقلیه‌ای دست و پا کند و به همین جهت است که هم‌اکنون متجاوز از ۱۸۰ هزار وسائط نقلیه در تهران وجود دارد که روزبه‌روز هم تعداد آنها رو به افزایش است. کم بودن قابلیت کشش ترافیک در خیابان‌ها و هسته مرکزی شهر، تراکم وسائط نقلیه، کافی نبودن مقررات و قوانین فعلی، پایین بودن سطح آشنایی مردم با اصول صحیح رانندگی، بی‌اعتنایی به قوانین موجود و عوامل دیگر مشکلات عظیمی برای پایتخت فراهم ساخته است که خواه ناخواه وجود آنها به صورت یک واقعیت عینی اذهان را متوجه خود ساخته است. 
 

صرع و رانندگی 

آقای دکتر طباطبائی، رئیس اداره پزشکی قانونی، نیز امروز در جلسه سمینار شرکت داشت و درباره صرع و رانندگی به‌تفصیل صحبت کرد. دکتر طباطبائی گفت: متأسفانه تعداد مبتلایان به صرع کم نبوده و طبق آمار کشورهای اروپایی و آمریکایی در حدود پنج در هزار مردم دچار بیماری صرع می‌باشند و با این پورسانتاژ اگر مجموع کسانی که در تهران رانندگی می‌نمایند دویست‌هزار نفر بگیریم، با کمال تأسف باید قبول نمود که در تهران قریب هزار نفر مصروع رانندگی می‌کنند.
با توجه به وضع بیماری صرع می‌توان به اهمیت خطری که هر آن جان و فرزندان ما را تهدید می‌کند، پی برد. 
ولی موضوع مهم‌تر این است که تعیین شود یک نفر مصروع تا چه زمانی حق رانندگی ندارد. آیا یک حمله صرعی کافی است که برای همیشه از رانندگی محروم گردد؟ 
 

میزان تلفات 

دکتر طباطبائی افزود: با توجه به تلفات ناشی از حوادث رانندگی که در تمام کشورها ارقام وحشت‌آوری را نشان می‌دهد (مثلا در آمریکا در سال ۱۹۶۶ تعداد تلفات ۵۲.۵۰۰ نفر و عده مجروحین و مصدومین چهار میلیون و ۴۰۰ هزار نفر بود و در تهران در سال قریب چهارصد نفر کشته و در حدود ده‌هزار نفر مصدوم می‌شوند) مسلما تعدادی از این تلفات در اثر وضع روانی رانندگان می‌باشد که مصروعین جزئی از این بیماران می‌باشند؛ البته جدا کردن این بیماران از بین داوطلبین رانندگی خیلی مشکل است، به خصوص اینکه وضع تربیتی و فرهنگی مردم به این درجه نرسیده است که داوطلبان شخصا بیماری خود را اظهار نمایند و توجه به امکان خطراتی که متوجه خودشان و دیگران می‌گردد، نمی‌کنند.[11]
 

گوجه‌فرنگی جنوب را آفت زد

روزنامه «اطلاعات» نوشت: اخیرا آفت ناشناخته‌ای در مزارع گوجه‌فرنگی قرای بنادر و جزایر خلیج‌فارس شیوع یافته و خسارات زیادی به کشاورزان این نواحی وارد کرده است.
خبرنگار ما در بندر بوشهر گزارش داد: آفت مذکور به‌صورت لکه‌های سیاه‌رنگی بر روی محصولات گوجه‌فرنگی مزارع مشهود می‌باشد و موجب پژمردگی و فساد محصول می‌گردد.
همه‌ساله در این فصل، گوجه‌فرنگی محصول بنادر و جزایر خلیج‌فارس فراوان و ارزان بود و برای فروش به شهرهای شیراز، آبادان و اصفهان حمل می‌گردید، ولی با شیوع این آفت عجیب، اکنون کلیه محصول گوجه‌فرنگی فاسد شده و خسارات زیادی به کشاورزان این منطقه وارد کرده است.[12]
 

کارشناسان روس برای احداث سیلو آمدند!

صبح امروز هیئتی از کارشناسان دولت شوروی به اتفاق آقای شهباز مقدم، مأمور غله کل کشور، به‌منظور بررسی و انتخاب زمینی جهت احداث ساختمان دو سیلوی بزرگ در منطقه اهر و گرمادوز آذربایجان شرقی وارد تبریز شدند.[13]
 

کشتی ایرانی آتش گرفت!

روزنامه «خراسان» نوشت: بعد از ظهر روز گذشته یک کشتی ایرانی در رود کارون خرمشهر آتش گرفت و خسارات زیادی به آن وارد آمد.
گزارش خبرنگار ما حاکی است که هنگامی که چند تن از مکانیسین‌های کشتی مشغول تعمیر موتور آن بودند مقداری بنزین روی موتور کشتی ریخت و باعث ایجاد حریق گردید.
با فعالیت مأمورین آتش‌نشانی شهرداری خرمشهر، حریق خاموش شد.
این کشتی بین بنادر ایران و شیخ‌نشین‌ها کالا حمل می‌کرد.[14]
 

سیصدمیلیون ریال سم نباتی فاسد شده است!

روزنامه «آیندگان» نوشت: یک هیئت سه‌نفری مرکب از کارشناسان وزارت کشاورزی که در رأس آنان بازرس مخصوص وزیر کشاورزی قرار دارد مأمور شده‌اند تا پیرامون فاسد شدن سیصدمیلیون ریال سم نباتی، که برای مبارزه با کرم خاردار خریداری شده است، بررسی و تحقیق نمایند.
به موجب گزارش خبرنگار آیندگان برای فروش سم کرم خاردار به کشاورزان وزارت کشاورزی اوایل امسال در حدود سیصدمیلیون ریال سم خریداری کرده که فقط دویست‌هزار تومان از آن به فروش رسیده است و بقیه در شرایط زمستان امسال، که سرما به زیر صفر رسیده است، فاسد و غیر قابل استفاده شده است.
شرایط نگاهداری این سموم که دو نوع می‌باشند از طرف فروشنده طی نامه‌ای رسما به وزارت کشاورزی اطلاع داده شده و خاطرنشان گردیده که این سموم در سرمای زیر صفر رسوب کرده و در نتیجه فاسد خواهد شد.[15]
 

انتقاد شدید پزشکپور از برنامه عمرانی چهارم!

روزنامه «آیندگان» نوشت: در جلسه علنی فوق‌العاده دیشب مجلس شورای ملی، نماینده خرمشهر درباره برنامه عمرانی پنج‌ساله چهارم کشور اظهار داشت: در هیچ یک از فصول این برنامه نشانی از هدف‌ها و اصول برنامه دیده نمی‌شود. ما باید بدانیم که این پول‌ها را به چه مصارفی می‌رسانید. این لایحه‌ای است که فقط تجویز می‌کند 480 میلیارد ریال پول باید خرج شود، ولی چطور؟ معلوم نیست.
ناطق سپس به تشریح این نکته پرداخت که اگر آنچه باید مورد تصویب قرار بگیرد کتاب برنامه چهارم است که این کتاب «مقاله‌واری» است با «نثر خوب» و اگر باید عین لایحه تقدیمی مطرح شود، این لایحه ناقص است و در آن موضوع‌هایی که باید مشخص و روشن شود روشن نشده است.
وی در قسمتی از نطق خود به حزبِ ایران نوین حمله کرد و اظهار داشت: شما ممکن است فکر کنید چون این لایحه را دولت حزبی به مجلس آورده و شما هم اعضای آن حزب هستید باید از کنار مسائلی به این مهمی گذشت، ولی من احساس مسئولیت می‌کنم؛ من نماینده مردم هستم (نمایندگان: همه ما نماینده مردم هستیم).
 

ناوگان بازرگانی

محسن پزشکپور سپس به تشریح مواردی که به نظر او در برنامه چهارم در نظر گرفته نشده بود پرداخت و اظهار داشت: ما در خلیج فارس به ناوگان بازرگانی و نفتکش نیرومند احتیاج داریم.
قبل از سخنان پزشکپور که در جلسه فوق‌‎العاده بعد از ظهر مجلس ایراد می‌شد دکتر الموتی، که مدت یک ساعت در جلسه صبح صحبت کرده بود و مدت یک ساعت و نیم در جلسه بعد از ظهر صحبت کرد، در قسمتی از نطق خود اظهار داشت: در سال 1340 مردی بر روی کار آمد [علی امینی] و مملکت را ورشکسته اقتصادی اعلام کرد.
مهندس بهمن عطائی: ندانست، نفهمید.
الموتی ادامه داد: این سخنان نخست‌وزیر وقت در حالی بود که در سال 1339 تولید خالص ایران 40 درصد مصرف بود در سال 1341 به 16 درصد رسید و سال‌ها طول کشید تا ما به جای اولمان برگشتیم.
در جلسه فوق‌العاده بعدازظهر هیچ کدام از وزرا حضور نداشتند و در عوض دوازده تن از معاونین پارلمانی وزارتخانه‌ها در جای نمایندگان دولت نشسته بودند.[16]
 
پی‌نوشت‌ها:
 
[1]. اطلاعات، 7 اسفند 1346، ص 24.    
[2]. همان‌جا.    
[3]. همان‌جا.    
[4]. همان‌جا.    
[5]. همان، ص 21.    
[6]. همان‌جا.    
[7]. همان‌جا.    
[8]. همان‌جا.    
[9]. همان‌جا.    
[10]. همان‌جا.    
[11]. همان‌جا.    
[12]. همان‌جا.    
[13]. همان‌جا.    
[14]. خراسان، 7 اسفند 1346، ص 1.    
[15]. آیندگان، 7 اسفند 1346، ص 1.    
[16]. همان، صص 1 و 12.     
 


کد مطلب: 25828

آدرس مطلب :
https://www.iichs.ir/fa/news/25828/7-اسفند-1346

تاریخ معاصر
  https://www.iichs.ir