... هویدا که معتقد بود: عکسالعمل رژیم در قبال روند اضطرابآور مسائل سیاسی بسیار کند و ناهماهنگ است، در پایان صحبتش افزود: «... دیروز که شرفیاب بودم، به شاه گفتم: مردم دنیا که تا سه ماه پیش همواره مورد خطاب اعلیحضرت قرار داشتند، اینک انتظار دارند بدانند که چرا در گوشه و کنار ایران شورشهایی پدید آمده و چرا در اصفهان حکومت نظامی برقرار شده است؟».
انقلاب شاه و مردم1، یا انقلاب مردم علیه شاه؟!
یکشنبه 13 اوت 1978 [22 مرداد 1357] تهران
"... هویدا که معتقد بود: عکسالعمل رژیم در قبال روند اضطرابآور مسائل سیاسی بسیار کند و ناهماهنگ است، در پایان صحبتش افزود: «... دیروز که شرفیاب بودم، به شاه گفتم: مردم دنیا که تا سه ماه پیش همواره مورد خطاب اعلیحضرت قرار داشتند، اینک انتظار دارند بدانند که چرا در گوشه و کنار ایران شورشهایی پدید آمده و چرا در اصفهان حکومت نظامی برقرار شده است؟»."2
مقابله مأموران حکومت نظامی با تظاهرات مردم مشهد در ایام انقلاب اسلامی ایران
شماره آرشیو: 94-115ه
پی نوشت:
1. انقلاب شاه و مردم که از سوی شاه به انقلاب سفید موسوم گردیده بود، نام یک سلسله تغییرات اقتصادی و اجتماعیای بود که ابتدا با اصولی ششگانه آغاز گردید و پس از چندی با اصولی که به آن اضافه گردید به 19اصل رسید و بعد از آن هم با دو اصل دیگر، به 21 اصل ارتقا یافت. این اصول پس از پیروزی جان اف کندی به ریاست جمهوری و برقراری مناسبات جدید کشور آمریکا با کشورهای تحت تسلط خود و از جمله ایران، با هدف انجام برخی از اصلاحات و بمنظور جلوگیری از بروز و وقوع ناآرامیها و حرکتهای مردمی به اجرا گذاشته شد. این اصول و به ظاهر اصلاحات با همهپرسی فرمایشی ششم بهمن 1341، در زمان سلطنت محمدرضا شاه پهلوی و با یاری نخستوزیران وقت، علی امینی، اسدالله علم، حسنعلی منصور و امیرعباس هویدا در ایران پیگیری و از همان ابتدا نیز با مخالفت شدید امام خمینی(ره) و طیف وسیعی از روحانیون و نیروهای مذهبی روبرو گردید. (نگارنده)
2. پرویز راجی، خدمتگزار تخت طاووس، ترجمه: ح.ا.مهران، انتشارات اطلاعات، چاپ اول: 1364، ص 237.