کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

29 فروردین 1342

29 فروردين 1398 ساعت 1:15

تلاش دولت برای کاهش کسری بودجه/ درباره ماده اول «انقلاب سفید»/ با «انقلاب سفید» جایی دیگر برای «انقلاب کور» باقی نمی‌ماند!/ بخشنامه نخست‌وزیر برای جلوگیری از استخدام غیر ضروری/ دعوت پکوف از اشرف پهلوی/ بزرگ‌ترین مسئله اجتماعی امروز مسئله بی‌سوادی است/ برای ارتش لانه مرغ ساختید!/ شاه: اقدامات آلمان در ایران می‌تواند به ده برابر افزایش یابد/ دانشجویان معترض ایرانی در خارج اقلیت هستند!/ ادعای تاریخی نسبت به بحرین داریم


تلاش دولت برای کاهش کسری بودجه
ساعت پنج بعدازظهر دیروز هیئت دولت به ریاست اسدالله علم، نخست‌وزیر، بودجه کل کشور را مورد بررسی قرار داد، ولی در جلسه دیروز نیز کار بودجه تمام نشد و هیئت دولت نتوانست مشکلات بودجه را حل کند.
در جلسه دیروز آقایان وزرا هر یک در مورد اضافه اعتبارات درخواستی توضیحاتی دادند و علل ضرورت درخواست‌های خود را تشریح کردند.
ظاهرا وزارت دارایی با دادن اضافه اعتبار در حدی که مقدورات بودجه اجازه می‌دهد مخالفت ندارد، اما مشکل کار این است که اضافه اعتبارات درخواستی وزارتخانه‌ها از مقدورات وزارت دارایی خیلی بیشتر است. اغلب اضافه اعتبارات درخواستی برای اشل‌های جدید حقوق موکول به تصویب و اجرای لایحه استخدام کشوری شده است.
در مورد ترفیعات، مذاکرات به مراحل نهایی رسیده و مبلغ سیصدمیلیون ریال برای آن پیش‌بینی شده است. در جلسه قبلی هیئت دولت، وزیر فرهنگ اصرار داشت که رتبه‌های عقب‌افتاده فرهنگیان هم پرداخت گردد، اما دولت به علت مضیقه مالی با اعطای بیش از یک رتبه موافقت نکرد. کوشش دولت این است که بودجه متعادلی باشد و کسر بودجه از دویست‌میلیون تومان تجاوز نکند.1
 
درباره ماده اول «انقلاب سفید»
روزنامه «اطلاعات» در سرمقاله شماره امروز خود نوشت: ماده اول انقلاب ایران، اصلاح ارضی است و عملی عادلانه‌تر و اقدامی انسانی‌تر از این کار در اجتماع امروزی ما ممکن نیست و همان‌طور که بارها گفته شده، اگر دردهای اجتماعی ما ریشه‌ای داشته باشد، ریشه‌اش نظام پوسیده فئودالیته است و هر آینه این غده چرکین علاج نمی‌شد هر درمانی برای درد مملکت موقتی و فاقد اثر اساسی بود.
ظلم که شاخ ندارد. ظلم است که در یک چنین عصری 75 درصد از نفوس مملکتی برای دیگران نان فراهم کنند و خود نان نداشته باشند. ظلم است که شریف‌ترین طبقات زحمتکش یک ملت، یعنی طبقه کشاورز، در شرایطی مانند بردگان زندگی کند، نان نداشته باشند، سواد نداشته باشد، اگر اولادش مریض شد، طبیب و دوا نداشته باشد. حق مداخله در سرنوشت اجتماعی خود نداشته باشد و به زبان ساده غلامی باشد در قید رقیت ارباب.
 
با «انقلاب سفید» جایی دیگر برای «انقلاب کور» باقی نمی‌ماند!
مبارزه با فئودالیزم، محققا جهادی است برای ریشه‌کن ساختن ظلم در سراسر کشور و یقینا نظام فئودالیزم عین ظلم است. اما ازآنجاکه رهبر این جهاد یک سلطان مسلمان است و ازآنجاکه این انقلاب یک انقلاب پخته و دارای هدف و منطبق با موازین شرع و اخلاق است، حتی با این نظام ظالم به عدالت رفتار شده؛ یعنی دولت زمین را می‌خرد و به دهقان می‌فروشد. شاید هم به علت همین نرمش و مسالمت است که هنوز چشمان خواب‌آلوده عده‌ای درست باز نشده و به حقایق اوضاع توجه نکرده‌اند. گویا آنها را فقط غرش یک انقلاب کور به خود می‌آورد که چون لطف خدا شامل حال این سرزمین است، خوشبختانه با انقلاب سفید کنونی، دیگر جایی برای آن انقلاب باقی نمانده است.2
 
بخشنامه نخست‌وزیر برای جلوگیری از استخدام غیر ضروری
ساعت هشت صبح امروز جلسه هیئت رئیسه شورای عالی اداری به ریاست نخست‌وزیر و وزرای دارایی و دادگستری و دبیرکل شورای عالی اداری تشکیل گردید.
در جلسه امروز گزارشی از وضع استخدام‌های جدید وزارتخانه‌ها و موسسات در سال گذشته به اطلاع هیئت رئیسه رسید و سپس از طرف نخست‌وزیر بخشنامه‌ای صادر و به سازمان‌های دولتی ابلاغ شد.
در بخشی از این بخشنامه آمده است: نظر به اینکه دولت مصمم است از هر گونه استخدام غیر ضروری جلوگیری کند، بدین وسیله موکدا یادآور می‌شود که رعایت کلیه مواد تصویب‌نامه مورخ 23 اردیبهشت 1341 کمال ضرورت را داشته و وزارتخانه‌ها و موسسات دولتی بایستی مفاد آن را دقیقا به موقع اجرا گذارند.3
 
دعوت پکوف  از اشرف پهلوی
دیروز نیکلای پکوف، سفیر کبیر اتحاد جماهیر شوروی در ایران، از اشرف پهلوی، رئیس شورای عالی جمعیت‌های زنان ایران، دعوت کرد که به شوروی مسافرت کند. سفیر کبیر شوروی این دعوت را در مراسم جشنی که از طرف جمعیت راه نو به مناسبت اعطای حقوق سیاسی به زنان ایران در تالار فرهنگ ترتیب داده شده بود، از اشرف به عمل آورد.
وی در پاسخ دعوت سفیرکبیر شوروی اظهار داشت: من مایلم از شوروی بازدید کنم و در کنفرانس بین‌المللی زنان شرکت جویم.
به دنبال مذاکراتی که بین اشرف و پکوف صورت گرفت، وی موافقت کرد که چهار بانوی ایرانی در کنفرانس بین‌المللی زنان در مسکو شرکت کنند.
 
بزرگ‌ترین مسئله اجتماعی امروز مسئله بی‌سوادی است
روزنامه «کیهان» در سرمقاله امروز خود نوشت: 14 اردیبهشت‌ماه سپاهیان 2500 نفری دانش به مناسبت پایان اولین دوره سپاه دانش در خیابان‌های تهران رژه خواهند رفت و از آن پس برای باسواد کردن هم‌وطنان خود به روستاها خواهند رفت.
چنان‌که از اسم و رسم این سپاه برمی‌آید، این سپاه هرجا برود، باید علم و تربیت و روشنایی و بینایی با خود به آنجا ببرد و آشکار است که چنین سپاهی مبارک است.
اکثریت مردم ما از نعمت سواد محروم هستند. آنها چون سواد ندارند خودشان به خودشان لقب کور و نابینا و تاریک‌ذهن داده‌اند.
امروز بزرگ‌ترین مسئله اجتماعی ما مسئله بی‌سوادی است و این دیگر از روز روشن‌تر است و هر تلاشی که برای حل این مسئله به منصه ظهور برسد میمون خواهد بود.
 
برای ارتش لانه مرغ ساختید!
دادستان دادگاه ارتشبد هدایت امروز خطاب به مهندس گرایلی گفت: شما به جای ساختمان برای ارتش لانه مرغ ساختید.
آقای مهندس گرایلی مدعی بودند که متری پانصد ریال لانه مرغ هم نمی‌شود ساخت. بنده فکر می‌کنم که ما احتیاج به لانه مرغ نداشتیم. آن شما بودید که از راه تقلب لانه مرغ به جای ساختمان به ارتش فروخته‌اید.
وکیل مدافع ارتشبد هدایت نیز گفت: به استناد مطالب واهی عالی‌ترین مقام نظامی را از نعمت آزادی محروم کرده‌اند.4 [رک: روزشمار 11 فروردین 1342، روزشمار 20 فروردین 1342، روزشمار 22 فروردین 1342]
 
شاه: اقدامات آلمان در ایران می‌تواند به ده برابر افزایش یابد
خبرگزاری آلمان در گزارشی اعلام کرد: اعلیحضرت محمدرضاشاه پهلوی شاهنشاه ایران در یک مصاحبه اختصاصی با رئیس قسمت ماورای بحار خبرگزاری آلمان امروز اظهار داشت که نسبت به پیشرفت‌های اقتصادی ایران در اثر رفرم ارضی بسیار خوشبین هستند.
وی ادامه داد: ما کمی تعجب می‌کنیم که آلمان فدرال در کشور ما بیش از اینها عمل نمی‌کند و معتقدیم که آلمان فدرال می‌تواند ده برابر بیشتر از آنچه تا حالا کرده است انجام بدهد.
 
دانشجویان معترض ایرانی در خارج اقلیت هستند!
در مورد تظاهرات دانشجویان ایرانی در خارجه شاه گفت: اینان اقلیتی هستند که هر چه هم در ایران انجام گردد آنها ناراضی خواهند بود. این تظاهرکنندگان کمونیست هستند، ولی تظاهر به ملی بودن می‌کنند.
 
ادعای تاریخی نسبت به بحرین داریم
در پاسخ سوالی درباره بعضی از احتمالات برای استقلال بحرین مشابه کویت، شاه گفت: ما هیچ گونه داعیه‌ای نسبت به کویت نداشته‌ایم، ولی مسلما ادعای تاریخی نسبت به بحرین داریم.
 


کد مطلب: 6706

آدرس مطلب :
https://www.iichs.ir/fa/news/6706/29-فروردین-1342

تاریخ معاصر
  https://www.iichs.ir