روزهایی که بر ما می گذرد،از چند نظر یاد وخاطره سردار جاوید الاثر حاج احمد متوسلیان را تداعی می کند.اولا:تقارن این روزها با سالروز ناپدید شدن آن بزرگ وهمراهانش.ثانیا:انتشار احباری در باره سلامت وپیگیری آزادی وی ویارانش از بند رژیم صهیونیستی وثالثا:اکران فیلمی که حیات سردار رابه شکلی جذاب به تصویر کشیده است.با این همه واگر این بهانه ها نیز وجود نداشت،باز هم گفتن از آن «نادره مرد»هماره برای ما مغتنم است ودلپذیر!
روزهایی که بر ما می گذرد،از چند نظر یاد وخاطره سردار جاوید الاثر حاج احمد متوسلیان را تداعی می کند.اولا:تقارن این روزها با سالروز ناپدید شدن آن بزرگ وهمراهانش.ثانیا:انتشار احباری در باره سلامت وپیگیری آزادی وی ویارانش از بند رژیم صهیونیستی وثالثا:اکران فیلمی که حیات سردار رابه شکلی جذاب به تصویر کشیده است.با این همه واگر این بهانه ها نیز وجود نداشت،باز هم گفتن از آن «نادره مرد»هماره برای ما مغتنم است ودلپذیر!
سردارجاویدالاثرحاج احمد متوسلیان، یکی از برجستهترین چهرههای دفاع مقدس ونیز تاریخ انقلاب اسلامی، در سال 1332 در یکی از محلههای جنوبی شهر تهران، در خانوادهای متدین به دنیا آمد. پدرش در بازار شیرینیفروشی داشت. او در دبستان مصطفوی دوره ابتدایی را سپری کرد و سپس در دوره شبانه هنرستان صنعتی، تحصیلات خود را ادامه داد و در سال 1351 دیپلم گرفت. سپس به خدمت نظام وظیفه رفت و در شیراز دوره تخصصی تانک را گذراند. پس از طی دوره سربازی در یک شرکت تأسیساتی مشغول به کار و پس از چند ماه، به خرمآباد منتقل شد.
او در تمام این سالها، به شکل مخفی به مبارزه با رژیم گذشته پرداخته بود، از اینرو در سال 1354 توسط ساواک دستگیر و مدت پنج ماه در سلولی انفرادی در زندان فلکالافلاک خرمآباد، زندانی شد. پس از آزادی در سال ،1356 به عنوان هماهنگکننده تظاهرات در محلههای جنوبی تهران به فعالیت پرداخت و با کانونهای مبارزاتی دانشجویی ونیز روحانیت مبارز، ارتباط برقرار کرد. در روزهای 21 و 22 بهمن سال 1357، رشادتهای زیادی از خود نشان داد و پس از پیروزی انقلاب اداره کمیته انقلاب اسلامی محله خود را به عهده گرفت.
پس از تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی،با شوقی وافر به این نهاد رفت و با حداقل امکانات به سازماندهی نیروها همت گماشت. با شروع آشوبهای کردستان در پایان سال 1357، همراه با 22 تن از یاران خود به بوکان رفت و با فرماندهی قاطع و هوشمندانه توانست ضد انقلاب را متواری کند. سپس به شهرهای سقز و بانه رفت و در عملیاتی دقیق و ضد کمین، به پیروزی اعجابانگیزی دست یافت و توانست از ضد انقلاب 200 کشته و 400 اسیر بگیرد!او پس از آن همراه با معاون خود شهید محمد توسلی، راهی سنندج شد و با برنامهریزی دقیقی حلقه محاصره شهر را شکست و همراه با شهیدان سرافراز اصغر وصالی و محمد بروجردی سنندج را آزاد و تجزیهطلبان را متفرق تار و مار ساخت.
در زمستان سال 1358 با همکاری سپاه پاوه، جاده پاوه کرمانشاه را که در تصرف ضد انقلاب بود، آزاد کرد و کمی بعد با حکم شهید بروجردی، به فرماندهی سپاه پاوه منصوب گردید. در خرداد سال 1359 با سازماندهی نیروهای تحت امر خود، شهر مریوان و مناطق اطراف آن را از لوث وجود گروهکهای جدایی طلب ومحارب پاکسازی کرد وسپس فرماندهی سپاه مریوان به عهده وی نهاده شد. وی با کمک شهدای بزرگوار: سید محمدرضا دستواره، حاج عباس کریمی، حسین قوجهای، محسن نورانی، علیرضا ناهیدی و حسین زمانی، منطقه را از مزاحمت مزدوران کومله، دموکرات و رزگاری رها کرد.
پس از عزل ابوالحسن بنیصدر و فرار او از کشور در دی ماه سال 1360، عملیات محمد رسولالله(ص) از محورهای پاوه و مریوان روی منطقه خرمال، با هدایت شهید همت و احمد متوسلیان صورت گرفت و رزمندگان اسلام توانستند خود را به مرزهای بینالمللی برسانند. این عملیات مقدمهای برای تشکیل تیپ حضرت رسول(ص) بود.در سال 1360 پس از بازگشت از مراسم حج، از طرف فرماندهی کل سپاه به او مأموریت داده شد تا با فرماندهی سپاه مریوان و پاوه ونیز تیپ محمد رسولالله(ص)، در جبهههای جنوب به مقابله با دشمن بعثی بپردازد. این تیپ بعدها به لشکر تبدیل و فرماندهی آن به عهده احمد متوسلیان نهاده شد. با شروع عملیات بیتالمقدس، متوسلیان علاوه بر فرماندهی تیپ محمد رسولالله(ص)، در همه مأموریتهای شناساییِ مواضع دشمن بعثی شرکت کرد و با هشیاری خاص خود، راهکارهای بیبدیلی را برای پیشروی نیروهای خودی ارائه داد.در عملیات بیتالمقدس در دهم اردیبهشت سال 1361 ،رزمندگان اسلام با فرماندهی احمد متوسلیان از منطقه دارخوین به سمت جاده اهواز ـ خرمشهر، از دو محور به نیروهای دشمن حمله بردند و بهرغم آتش سنگین توپخانه بعثیها، توانستند دشمن را در این محورها زمینگیر کنند.
احمد متوسلیان در خرداد سال 1361 همراه با یک هیئت دیپلماتیک به سوریه رفت تا راههای کمک به مردم مظلوم جنوب لبنان را بررسی کنند. در 14 تیر ماه اتومبیل حامل هیئت دیپلماتیک در پست ایست و بازرسی توسط مزدوران حزب فالانژ متوقف شد. سرنشینان آن که عبارت بودند از احمد متوسلیان، محسن موسوی، تقی رستگارمقدم، کاظم اخوان ( خبرنگار عکاس خبرگزاری ایرنا) ربوده و پس از بازجویی و شکنجه به نظامیان رژیم صهیونیستی تحویل داده شدند.ازآن تاریخ به بعد،سرنوشت سردار نامدار ایرانی وهمراهانش،درهاله ای از سکوت فرو رفت وتا هم اینک خبر دقیقی از نحوه حیات ومحل نگاهداری ایشان وجود ندارد.
در ماههای اخیر،از زندگی این سردار نامدار فیلمی با عنوان «ایستاده در غبار» به کارگردانی محمدحسین مهدویان ساخته واکران شده است. در این فیلم روایت مفقود شدن وی این گونه آمده است: «به دستور محسن رضایی فرمانده وقت سپاه و با تایید آیتالله سید علی خامنهای (رییس جمهور وقت) در بحبوحه جنگ ایران و عراق، احمد متوسلیان به همراهی تعدادی رزمنده به سوریه اعزام می گردند تا از آنجا برای یاری حزب الله لبنان و مبارزه با اسراییل به جنوب لبنان بروند. دراین مقطع از تهران دستور بازگشت وی صادرمی شود، اما متوسلیان برای آنکه نگویند ترسیده است، به بیروت و سفارت ایران و از آنجا با همراهی موسوی (سفیر وقت ایران در لبنان) برای بررسی وضعیت میرود و دیگر از سرنوشت او و همراهانش خبری به دست نمیآید!»
آیا سردار روزی به ایران باز خواهد گشت؟