تهدید اصناف به اعتصاب
شهردار تهران، رؤسای شهرداریهای دهگانه تهران و رؤسای اتحادیههای وابسته به شورای عالی اصناف عصر دیروز در شورای عالی اصناف گرد آمدند تا مشکلات صنفی خود را مورد بررسی قرار دهند.
در این جلسه کوشانفر، رئیس شورای عالی اصناف، گفت: اصناف مشکلاتی درباره مالیات عوارض شهرداری، تخلیه محل کسب و اجاره بها، رقابت نامشروع شرکتهای تعاونی و چند مشکل دیگر دارند. این مشکلات با آقای علم، نخستوزیر، در میان گذاشته شد و ایشان درخواستهای ما را قانونی تشخیص دادند، ولی تاکنون اقدامی برای حل این مشکلات صورت نگرفته است. بنابراین اصناف تصمیم گرفتند چنانچه به خواستههای آنها توجه نشود، اعتصاب عمومی بکنند.1
آغاز محاکمه متهمین قیام 15 خرداد از هفته آینده
روزنامه «اطلاعات» نوشت: ساعت 8:30 روز یکشنبه آینده 13 مردادماه محاکمه متهمین غائله 15 خرداد در دادگاه ویژه نظامی اداره دادرسی ارتش آغاز میگردد. در این دادگاه کسانی که در وقایع 15 خردادماه شرکت کردهاند محاکمه میشوند.
ریاست این دادگاه با تیسمار سرتیپ حسین زمانی است و دادستانی دادگاه به عهده سرکار سرهنگ دولو قاجار واگذار شده است. کارمندان و اعضای دادگاه عبارتاند از: آقایان سرهنگ ستاد مهدی احترامی، سرهنگ ستاد مهدی رحیمی و کارمند علیالبدل دادگاه سرهنگ دوم محمدحسن خالصی.
جلسات دادگاه علنی است و محل تشکیل دادگاه عشرتآباد، تیپ یکم پهلوی، لشگر گارد میباشد.
«دستگاه اقتصادی کشور نسبت به مسائل اقتصادی و بازرگانی مملکت غریبه است»!
روزنامه «اطلاعات» در سرمقاله امروز خود نوشت: گهگاه آثاری در اوضاع اقتصادی و بازرگانی کشور ما پیش میآید که آدم ناچار میشود قبول کند دستگاه مسئول رتق و فتق سیاست اقتصادی و بازرگانی مملکت به قدر اداره ثبت احوال چین نسبت به اوضاع و احوال بازرگانی واقتصادی ایران ناآشنا و غریبه است.
قضیه برنج که امروز سروصدای آن در گیلان بلند شده یکی از این موارد است. شما میدانید سر تا سر شمال ایران شالیزار است و بیش از 70 درصد مردم، کشاورز و بازرگان برنج، اما به جای اینکه ما برنج صادر کنیم و در مقام آن باشیم که از راه توسعه کشت و تجارت و صدور برنج یک قلم عمده بر اقلام عواید ملی مملکت بیفزاییم، موجباتی پیش آمده که تجارت برنج دچار بحران شود و خطر توقف بازرگانان و سپس برنجکاران را تهدید کند.
وضع امروز معلول واردات بیستهزار تن برنج در سال گذشته است
به طوری که در گزارش دیروز خبرنگار ما از رشت اشاره شده بود، وضع امروز معلول ورود بیستهزار تن برنج در سال گذشته است. درحالیکه موجودی برنج سال گذشته بر اثر ازدیاد میزان تولید داخلی تحقیقا کفاف مصرف داخلی را میداده، سهل است که مازاد آن نیز قابل صدور بوده است.
وقت سامان دادن به سیاست بازرگانی و اقتصادی کشور نرسیده است؟!
به طوری که شنیدهایم سال گذشته در مورد پنبه نیز تقریبا چنین وضعی پیش آمده؛ یعنی دولت پنبهای را که اول محصول چهل ریال قیمت داشته نخریده و بعدا برای مصرف کارخانجات پنبه به بهای ۵۰ ریال خریداری شده است. برنج هم که وضعش این طور از آب درآمده است؛ یعنی به جای اینکه ایران لااقل برنج شیخنشینها و امارات خلیج و بعضی دیگر از همسایگان را تأمین کند دو دستگاه برای خودشان از خارج برنج وارد کردهاند و برنج کشاورز و بازرگان گیلانی روی دستش مانده است. آیا بالاخره وقت آن نرسیده که ما در جنب تحولات دیگر اجتماعی فکری هم برای سامان دادن به سیاست بازرگانی و اقتصادی مملکت بکنیم؟2