شهردار تهران: زندگی آزاد و انسانی نسلهای آینده مدیون اقدام متهورانه شاه است!
اولین جلسه کنگره ملی ائتلافی انتخابات که به نام کنگره نهضت آزادزنان و آزادمردان نامیده شده، بامداد امروز با شرکت هزار نفر از نمایندگان طبقات مختلف مردم سراسر کشور در «سالن محمدرضاشاه پهلوی» تشکیل شد.
شهردار تهران، که میزبان این کنگره بود، گفت: بشارت میدهم که برای نخستینبار در تاریخ 2500 ساله پادشاهی ایران، نمایندگان همه طبقات مردم این مرز و بوم در زیر یک سقف گرد آمدهاند بزرگترین کنگره سیاسی تاریخ خود را تشکیل دهند و درباره میثاق شاه و ملت و بزرگداشت منشور آزادی زن و مردم ایرانی که در تاریخ 6 بهمن 1341 از طرف شاهنشاه آزادمنش بزرگواری به ملت عرضه شده است و تحقق هدفهای ملی که متکی به منشور مذکور است بذل مجاهدت کنند.
بر اساس این گزارش، نفیسی شهردار تهران، تلگرافی به پیشگاه شاه در مورد این کنگره ارسال کرد که در بخشی از آن آمده است: از پشت میز اداره کنگره ملی نهضت آزادزنان و آزادمردان ایران مراتب حقشناسی ملت ایران را که به بهترین وجهی امروز بیان شد، به محضر مبارک تقدیم میکند. شک نیست که مردم بیدارشده ایران هرگز ثمره مجاهدت عظیم را که شاهنشاه در پیش گرفتهاند فراموش نمیکنند. زندگی آزاد و انسانی نسلهای آینده در این مملکت مدیون اقدام متهورانه آن اعلیحضرت است.1
تسلیم گزارش اوپک به وزیر دارایی
دکتر فرهنگ مهر، مدیر کل وزارت دارایی، از ژنو به تهران بازگشت و بهزودی گزارشی از مأموریت خود را به بهنیا، وزیر دارایی، تسلیم خواهد کرد.
وی در این مأموریت در کمیسیونی که به منظور بررسی مالیات پرداختی شرکتهای نفتی به کشورهای صاحب نفت از نمایندگان کشورهای عضو اوپک تشکیل شده بود شرکت داشت و نظرات دولت ایران را در این باره مطرح ساخت.
قرار است نتایج بررسی این کمیسیون در دومین جلسه مشورتی وزرای مسئول نفت کشورهای عضو اوپک که در نیمه مهرماه در ژنو تشکیل میشود مطرح گردد و روی آن تصمیم گرفته شود.
سازمان کشورهای تولیدکننده نفت معتقد است که رویه کمپانیهای نفتی در پرداخت مالیات سود ویژه به کشورهای صاحب نفت عضو اوپک متفاوت است. اگر کمپانیهای نفتی اصولی را در مورد کشوری پذیرفته و اجرا میکنند دلیلی ندارد این اصول در کشور صاحب نفت دیگری اعمال نشود و قابل اجرا نباشد.2
نامه سرگشاده کشاورزان قروه به نخستوزیر
کشاورزان قروه در نامهای سرگشاده به نخستوزیر [: امیر اسدالله علم] تأکید کردند: دهقانان شهرستان قروه کردستان مانند بسیاری از کشاورزان نقاط دیگر از جور و ستم مالکان داستانها دارند. این شهرستان تحت مالکیت اوقاف و خانواده آصف وزیری و معتمد هاشمی و معتمد وزیری بوده است و بیم آن میرود که سالیان دراز نیز بر اثر دسائس سه دسته مالک اخیر و فرمانبرداری بعضی از مأموران دولتی از آنان، تحت مالکیت ایشان باقی بماند.
این نامه میافزاید: یقین است که هیچگاه اصلاحات ارضی معکوس، یعنی تقسیم اراضی کشاورزان بین مالکان، مورد تصویب هیئت محترم دولت نبوده و نیست
جناب آقای نخستوزیر! شکایت کشاورزان سالها بلا اثر میماند، ولی شکایت مجعول یک نفر مالک بدون هیچ گونه حق مالکیت یا اجازه در 27 روز به جریان میافتد و به ناحق از کشاورز در فصل اصلاحات ارضی خلع ید میگردد؛ یعنی زمین مزروعی کشاورزان را بین مالکان تقسیم میکنند.
واردات 6 برابر صادرات
روزنامه «کیهان» نوشت: آمار بازرگانی خارجی ایران مربوط به مردادماه سال 1341 امروز از طرف اداره آمار و بررسیهای اقتصادی وزارت اقتصاد انتشار یافت. بر اساس این آمار در ماه مورد بحث مجموعا 3 میلیارد و 117 میلیون و 699 هزار و 538 ریال کالا از کشورهای مختلف به بازار ایران رسیده و در مقابل حدود 486 میلیون و 907 هزار و 64 ریال از اجناس صادراتی ایران به کشورهای خارجی صادر شده است.
بر اساس این گزارش، در قسمت واردات انگلستان با صدور 711 میلیون ریال کالا به ایران در ماه مرداد سال قبل در مرتبه اول قرار گرفته و با توجه به رقم جمع صادرات ایران، انگلستان به تنهایی تقریبا دو برابر کالاهای صادراتی ایران به کلیه کشورها، امتعه به ایران فرستاده است. ایالات متحده با صدور 518 میلیون ریال، آلمان غربی با 507 میلیون ریال، هلند با 169 میلیون ریال، فرانسه با 167 میلیون ریال، ایتالیا با 147 میلیون ریال، ژاپن با 141 میلیون ریال به ترتیب در قسمت واردات بعد از انگلستان قرار دارند.
در بخش صادرات شوروی با خرید 121 میلیون ریال حدود 25 درصد اجناس صادراتی مردادماه سال گذشته ایران را خریداری کرده است. آلمان غربی با خرید 78 میلیون ریال، آمریکا با خرید 38 میلیون ریال، انگلستان 34 میلیون ریال بعد از شوروی از خریداران عمده کالاهای صادراتی ایران بودهاند. در مردادماه سال گذشته فرش بزرگترین رقم کالاهای صادراتی ایران بوده و ارزش آن به 138 میلیون ریال که 28/3 درصد جمع صادرات است رسید. پنبه صادراتی نیز از 5 میلیون ریال تجاوز نکرده است.3
چرا از مبارزه انتخاباتی، خبری نیست؟!
علیاصغر امیرانی در ستون «بدون روتوش» شماره امروز مجله «خواندنیها» نوشت: مهمترین فرق فاحش انتخابات این دوره با ادوار دیگر، که بعضی آن را عیبی بزرگ، و بعضی دیگر حسنی مهم بهشمار میآورند، این است که از مبارزه انتخاباتی، خبری نیست و تا این دقیقه هنوز هوشیارترین مردم و باسوادترین خوانندگان نتوانستهاند دست دولت را در مورد اسامی کاندیداها بخوانند و پرده از روی این معمای سهل و ممتنع بردارند، حتی از نوع بهار و شکل تغار هم کسی نتوانسته نکو بودن سال یا ترش بودن ماست را پیشبینی نماید.
بیست میلیون جمعیت، تا بیست روز دیگر، باید دویست نفر را نامزد کند و به مجلس بفرستد، ولی تا امروز نه تنها تماشاچیان، بلکه نامزدشوندگان و حتی نامزدکنندگان خود نیز دقیقا اطلاعی در این مورد ندارند. به همین مناسبت است که کاندیداهای سمج و گدامنش، این روزها بهتزده، گیج گیجی میخورند و نمیدانند به طرف کدام قبله نماز بگذارند و به چه پیغمبر و امامی متوسل شوند ودر کدام امامزاده، دخیل ببندند.
انتخابات بدون مخالف و مبارزه انتخاباتی!
سیاست استتار کامل تا مرحله پیروزی، اگر از نظر علم جنگ و غافلگیر کردن مخالفان و به منظور مصون و مستور نگاه داشتن نام نمایندگان از تعرض این و آن، درست باشد، از نظر رعایت اصول و سابقه درست نیست.
انتخابات بدون مخالف و مبارزه انتخاباتی، مانند مبارزه بدون مبارز وغذای بیچاشنی، نه معنی دارد و نه مزه.
بعد از رأی دادن به مواد ششگانه چه؟!
مهندس خلیل طالقانی طی یادداشتی که مجله «خواندنیها» آن را منتشر کرده است نوشت: در مجلس آینده بعد از دادن رأی به مواد ششگانه، این آقایان کاندیداهای منفرد چه برنامهای دارند؟ و از آگهیهای انتخاباتی و عکس و شرح احوال و اظهار وطنپرستی و شاهدوستی که هر روز میبینیم و میخوانیم، بنده چیزی دستگیرم نشد جز آنکه بعضی و شاید اکثر، تصور کردهاند قبولی مواد ششگانه را سنگر ساختن، وسیله راه یافتن به مجلس است.4