وزیر فرهنگ: به نسل آینده خیانت میکنیم!/اسدالله علم: از خیلی کشورها جلو هستیم؛ چون در ایران نه وبا داریم و نه طاعون!/توضیحات مستشار اقتصادی فرانسه درباره وام سیصدمیلیون فرانکی این کشور به ایران/صحنههای باورنکردنی که خبرنگار روزنامه «اطلاعات» در بنادر جنوب دید؛ روستاهایی که همه مردم آن کور بودند و مناطقی که نه حمام داشتند و نه پزشک و دستشویی!/اینها هم ایرانی هستند و به دولت مالیات میدهند!/درآمد حاصل از خاک سرخ جزیره لارک به کجا میرود؟
وزیر فرهنگ: به نسل آینده خیانت میکنیم!
ساعت 5 بعدازظهر دیروز دکتر خانلری، وزیر فرهنگ، در سالن خطابه سازمان تربیت معلم و تحقیقات تربیتی درباره روش تدریس زبان فارسی سخنرانی کرد.
وزیر فرهنگ گفت: با نقصی که در تعلیم وجود دارد ما به نسل آینده مملکت خیانت میکنیم و نسل آینده را عاجز از برخورد عموم میکنیم؛ پس بیایید تکان بخوریم.
علت اینکه در زبان فارسی عقب ماندهایم این است که لازم بوده است کسانی داشته باشیم که هم در زبان فارسی تعمق زیاد داشته باشند و هم در یکی دو زبان خارجی استاد باشند و چون این مقدمات تهیه نشده است، ماحصل کار این شده که دیپلمه ادبی پس از فراغت از تحصیل چهار سطر فارسی نتواند بنویسد.
وی تأکید کرد: به طور کلی با این روش درسی که میدهیم هیچگاه به شاگرد چیزی نمیآموزیم که با ذهنش عملی انجام دهد.1
اسدالله علم: از خیلی کشورها جلو هستیم؛ چون در ایران نه وبا داریم و نه طاعون!
ساعت 9 صبح امروز، کنفرانس رؤسای بهداریهای تهران و شهرستانها به وسیله اسدالله علم، نخستوزیر، در سالن بیمارستان نجات گشایش یافت.
نخستوزیر نیز در این کنفرانس گفت: مملکت ما از خیلی از ممالک همسطح خودش جلو است. در اینجا ما نه مالاریا داریم، نه وبا داریم نه آبله داریم نه طاعون داریم و واقعا از لحاظ بهداشت میتوان گفت قدمهای اساسی برداشته شده است.
علم افزود: با این بودجههایی که داریم و با توجه به اینکه نسبتا درآمدمان در برابر ممالک دیگر خوب است و غنی هستیم با تمام این تفاصیل، نسبت بودجه ما با احتیاجات کشور مثل قطره است در مقابل دریا. ممکن نیست هر کجا مردم خواستند بتوانیم امور درمانی و فرهنگی را انجام دهیم.2
توضیحات مستشار اقتصادی فرانسه درباره وام سیصدمیلیون فرانکی این کشور به ایران
امروز مستشار اقتصادی سفارت فرانسه در مورد سیصدمیلیون فرانک اعتباری که دولت فرانسه برای توسعه ارتباطات صنایع پتروشیمی ـ تلویزیون و صنایع الکتریکی و شبکههای مخابراتی در اختیار ایران قرار میدهد گفت: دولت ایران در مدت ده سال این وام را به دولت فرانسه تأدیه میکند و سود این وام 5 درصد در سال خواهد بود.
این اولینبار است که دولت فرانسه چنین وامی با سود 5 درصد به یک کشور خارجی میدهد.
وی افزود: در مذاکرات پاریس روی اصول طرح ارائهشده از طرف دولت ایران توافق حاصل گردید و ضمنا قرار شد یک کمیسیون مختلط از مقامات ایرانی و فرانسوی تشکیل گردد تا جزئیات و ریز طرحها را مورد بررسی قرار داده و پس از تصویب دستور اجرا و عملی ساختن طرح را صادر کند.3
صحنههای باورنکردنی که خبرنگار روزنامه «اطلاعات» در بنادر جنوب دید؛ روستاهایی که همه مردم آن کور بودند و مناطقی که نه حمام داشتند و نه پزشک و دستشویی!
روزنامه «اطلاعات» در سرمقاله امروز خود نوشت: سه هفته پیش، از نمایندگان مطبوعات دعوت شد تا همراه هیئتی که جهت کمک به مردم بنادر و جزایر جنوب میرفت از آن منطقه دیدن کنند. خبرنگار ما که از این سفر برگشته میگفت: ما در سفر جنوب دهی دیدیم که همه مردم آن بدون استثنا کور بودند و به ده دیگری رسیدیم که اهالی آن لخت و عریان در هم میلولیدند.
میگفت: ما در این سفر به جزایری قدم گذاشتیم که با دههزار جمعیت نه حمام دارند، نه مستراح، نه پزشک، و نه قابله. میگفت: آب انبار این مردم برکههایی است که از آب باران پر میشود و انسان و حیوان به اتفاق از آن آب مینوشند. اگر نخلستان بار بدهد، غذایشان خرماست و آرد هسته خرما، و در غیر این صورت از آرد ذرت سیاه نان میپزند و آن را خشک خشک میخورند. مردم در آنجا هنوز چیزی به نام دوا نمیشناسند. دارویی که در چشم تراخمی میریزند پیشاب آدمیزاد است و همین که کسی مریض شد تا روی پا راه میرود جزء زندگان حساب میشود، اما همین که از پا افتاد میرود در شمار مردگان و آنقدر بالای سرش ساز و دهل میزنند و سر و صدا میکنند که اگر از بیماری نمیرد، از سرسام میمیرد.
اینها هم ایرانی هستند و به دولت مالیات میدهند!
این مردم هم مثل ما ایرانی هستند؛ آنها هم مثل ما خودشان را فرزند کوروش و داریوش میدانند؛ آنها هم به دولت ما مالیات میدهند و عوارض میپردازند و مطیع قانونی هستند که ما برایشان وضع میکنیم؛ به همین دلیل آنها نیز قاعدتا باید سهمی از عواید مملکت، از ثروتهای ملی و از برنامههای عمرانی داشته باشند.
اما به طوری که میبینید آنها نه نان دارند، نه آب، نه دوا، نه وسیله ستر عورت، چرا؟ برای اینکه شهریها خرج دارند، شهریها به زندگی لوکس احتیاج دارند، شهریها اتومبیل و خانه ییلاقی لازم دارند و چیزی که باید مملکت تأمین کند این است نه نان و آب و پوشاک و مسکن برای مردم بنادر یا برادران روستایی اهالی بنادر. سر خم می سلامت شکند اگر سبوئی!
درآمد حاصل از خاک سرخ جزیره لارک به کجا میرود؟
نماینده اطلاعات میگفت: طبق اظهار مقامات مطلع محلی، خاک سرخ جزیره لارک، یکی از جزایر نزدیک بندرعبارس، از قرار هر تن 350 تومان به ژاپن فروخته میشود و ژاپنیها در حدود سالی 380 هزار تن خاک سرخ از این جزیره میخرند و میبرند. هرگاه نصف این عایدی را به بنادر جنوب بدهند، زندگی آنان سامانی خواهد گرفت. اما اگر این عایدی را به بنادر جنوب بدهند، تکلیف کسانی که در اروپا و آفریقا میچرخند و از دولت حقوق میگیرند چه خواهد شد؟! اگر این قبیل عواید را خرج مردم لخت و عور و بیدوا و بیغذای جزایر بکنند، مخارج زندگی خوشنشینهای شهر از کجا تأمین شود؟ ساختمانهای سی، چهل میلیونی چگونه ساخته شود؟ پاداشها و خرج سفرها از کجا تأمین شود؟4