کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

امیراصلان افشار قاسملو

23 فروردين 1394 ساعت 15:30

مولف : اکبر مشعوف

دکتر امیراصلان افشار قاسملو در سال 1292 در تهران متولد شد. پدرش جان محمدخان امیر مسعود و مادرش امیر بانو (طلعت‌الملوک) بودند. جان محمدخان امیرمسعود از نظامیان دوره رضا شاه بود که تا مقام سرهنگی رسید...


 
دکتر امیراصلان افشار قاسملو در سال 1292 در تهران متولد شد. پدرش جان محمدخان امیر مسعود و مادرش امیر بانو (طلعت‌الملوک) بودند. جان محمدخان امیرمسعود از نظامیان دوره رضا شاه بود که تا مقام سرهنگی رسید.
 
امیراصلان افشار پس از گذراندن کودکستان علاء‌السلطان و اخذ ششم ابتدایی از مدرسه زرتشتیان در تهران برای ادامه تحصیل به آلمان رفت. دورۀ متوسطه را در دبیرستان "هیندنبرگ" برلین در سال 1939 به پایان رسانید. سپس وارد دانشگاه "گرایفس والد" برلین شد و در سال 1942 دکترای خود را در علوم سیاسی از دانشگاه وین اتریش دریافت نمود. امیراصلان افشار پس از بازگشت به ایران در 18 مهر ماه 1326 به استخدام وزارت امور خارجه درآمد و در ادارات مختلف آن وزارتخانه خدمت نمود.
 
 
 
وی در سال 1328 با کامیلا ساعد ازدواج کرد. او از سال 1328 تا 1333 دبیر سوم سفارت ایران در لاهۀ هلند بود. افشار در دورۀ نوزدهم نمایندۀ شهر مراغه در مجلس شورای ملی بود. وی همچنین در سال 1339 نمایندگی شهر مراغه در دورۀ بیستم مجلس شورای ملی را به عهده داشت؛ ولی عمر این مجلس کمتر از سه ماه بود و دکتر علی امینی نخست‌وزیر وقت مجلس را منحل نمود و او به وزارت خارجه بازگشت و با مقام وزیر مختاری عضو شورایعالی وزارت خارجه گردید. افشار از مرداد 1346 تا مهر 1348 سفیرکبیر ایران در اتریش، از مهر 1348 تا اسفند 1351 سفیر ایران در آمریکا و از مرداد 1352 تا تیر 1356 سفیر ایران در آلمان غربی بود.   امیراصلان افشار در سال 1356 به ایران بازگشت و به ریاست اداره کل تشریفات دربار تعیین شد و تا پایان حکومت پهلوی در این سمت باقی ماند.1 وی در 3 اسفند 1356 به سمت آجودان کشوری شاه منصوب شد.2   افشار «از مهره‌های وفادار رژیم پهلوی و سیاست امریکا در ظاهر و در باطن سیاست انگلستان بود در سال 1361مشارالیه از همراهان دائمی اشرف پهلوی و از فعالین ارتش آزاد معرفی شده است». وی از اعضای جمعیت فراماسونری لژهای تهران و کوروش و گراندلژ اسکاتلند نیز بوده است. 3 وی به دریافت نشانهای مختلف داخلی و خارجی نائل آمد.   نشانهای داخلی: پاس، 25 سال سلطنت پهلوی، 50 سال سلطنت پهلوی، 2500 سال شاهنشاهی، نشان 5 و4 و3 تاج، نشان 2 همایون و نشان یک همایون با حمایل.   نشانهای خارجی: نشان لژیون دونور فرانسه گردن‌بند، نشان دانمارک، نشان تایلند، دو نشان هلند، نشان رومانی، سه نشان و یک نشان درجۀ یک با حمایل اتریش، سه نشان و یک نشان درجۀ یک 6 ستاره با حمایل آلمان، نشان درجۀ یک اسپانیا، دو نشان کوکب و استقلال اردن هاشمی با حمایل، نشان درجۀ یک برلیان با حمایل از کشور عمان و نشان خدمت بیمارستان نظامی walter Ried آمریکا.   تالیفات او عبارتند از: 1. قانون اساسی آلمان نازی، تفسیر (به زبان آلمانی) 2. مقّّّّّّررات دولتی آلمان نازی، تفسیر (به زبان آلمانی) 3. گزارشی دربارۀ آمریکا (به زبان انگلیسی) 4. امکانات بهبود اقتصاد ایران (به زبان آلمانی) 5. افسران و توطئه علیه هیتلر (به زبان فارسی) 6. شرکت ایران در سازمانهای بین‌المللی (به زبان فارسی) 7. آغاز روابط سیاسی ایران و آمریکا (به زبان انگلیسی- فارسی) 8. خدا، دنیا را آفرید، هلند را هلندی‌ها ساختند (به زبان فارسی و هلندی) 4  

پی نوشت:
 
1. امیراصلان افشار، خاطرات دکتر امیراصلان افشار: آخرین رئیس کل تشریفات دربار محمدرضا شاه پهلوی، در گفتگو با علی میر فطروس (مونترال: فرهنگ، 1391)، اغلب صفحات.
2. موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران، 12518پ .
3. جشن هنر شیراز به روایت اسناد ساواک، [تدوین مرکز بررسی اسناد تاریخی وزارت اطلاعات] تهران: وزارت اطلاعات، مرکز بررسی اسناد تاریخی، 1381.
4. امیراصلان افشار، ص2 و 3.


کد مطلب: 853

آدرس مطلب :
https://www.iichs.ir/fa/news/853/امیراصلان-افشار-قاسملو

تاریخ معاصر
  https://www.iichs.ir