جهل مقدس کتابی است به قلم عباس علیبخشی که به بررسی زندگی و زمانه
اکبر گودرزی (رهبر گروه فرقان) با تکیه بر اسناد اختصاص یافته است. این کتاب در دو بخش، بخش اول مدخل پژوهشی و بخش دوم اسناد و ضمائم، در 980 صفحه به همّت مؤسسه فرهنگی و هنری انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی در سال 1400 به زیور طبع آراسته شده است. مدخل پژوهشی این کتاب در چهار فصل تبویب و تدوین شده است.
در فصل اول کتاب با عنوان «تحصیل و تشکیل»، زندگی، تحصیلات و مطالعات اکبر گودرزی و در نهایت تشکیل گروه فرقان به دست وی بررسی شده است. «امکانات و اقدامات» عنوانی است که نویسنده برای فصل دوم این اثر برگزیده است. در این فصل نویسنده به چگونگی عضویابی، ساختار تشکیلاتی، امکانات مالی و تدارکاتی گروه فرقان اشاره و سپس ترورهای موفق و ناموفق این گروه را بر اساس زمان انجام این عملیاتها و نیز شیوههای آن بررسی کرده است.
اکبر گودرزی، رهبر گروه فرقان، ساعتی پس از دستگیری
فصل سوم از بخش اول کتاب با عنوان «شناسایی و محاکمه» به روند شناسایی اکبر گودرزی و اعضای گروه فرقان، دستگیری و چگونگی بازجویی از آنها اختصاص یافته است. امکانات آموزشی و رفاهی در زندان و نحوه بحث و گفتوگو با فرقانیها توسط افراد مختلف نیز در این فصل توضیح داده و سپس وضعیت کیفری اعضای گروه فرقان در دو جدول جداگانه همراه وضعیت کلی آنها در ابعاد مختلف درج شده است.
فصل چهارم با نام «اندیشه و شخصیت» اختصاص به اکبر گودرزی دارد. در این فصل ابتدا تفکر و دیدگاه گودرزی از زوایای مختلف تحلیل شده، سپس آثار و نوشتهها و تفاسیر وی از قرآن بررسی گردیده است. در پایان این فصل ویژگیهای شخصیتی گودرزی براساس خاطرات و روایات افرادی که مستقیما با او در تعامل بودهاند، بررسی و عوامل تأثیرگذار بر شکلگیری شخصیت وی تبیین شده است. در انتهای بخش اول، جهت آشنایی بیشتر مخاطب با اندیشه و دیدگاه اکبر گودرزی و سطح فکری سایر اعضای گروه، متن کامل محاکمه علنی گودرزی، جلسه پرسش و پاسخ وی با تعدادی از اعضای خانوادههای ترورشده و همچنین جلسه پرسش و پاسخی که در زندان اوین بین اعضای گروه فرقان برگزار و ضبط شده، در پیوستها قرار گرفته است.
دو تن از اعضای گروه فرقان پس از دستگیری
بخش دوم کتاب جهل مقدس، اسناد و ضمایم این اثر را شامل میشود. در این بخش نویسنده اسناد مرتبط با اکبر گودرزی را که متن بازجوییهای وی، کیفرخواست، حکم دادگاه و برخی دیگر از اسناد مهم همچون حکم قضات، دیدگاه برخی اعضای فرقان، عفو و تخفیف یا آزادی برخی از زندانیان این گروه را در بر میگیرد، آورده است. افزون بر آن، در ادامه این بخش نویسنده کوشیده است بیانیهها، دیدگاهها و اطلاعیههای مهم گروه فرقان را به همراه بریده اخبار روزنامههای آن زمان درباره اکبر گودرزی و گروه فرقان به ترتیب تاریخی بگنجاند.