English
آرشیو مطالب
تماس با ما
درباره ما
پيوندها
جستجو
جستجوی پيشرفته
۶ آذر ۱۳۴۶
وقتی ملکه انگلیس از آب گلآلود ماهی گرفت
آنچه آمریکا را به تحمیل کاپیتولاسیون سوق داد
۵ آذر ۱۳۴۶
شرقی که غرب به ما شناساند
۴ آذر ۱۳۴۶
همایش ملی کاپیتولاسیون؛ رابطه خدایگان و برده برگزار میشود
۳ آذر ۱۳۴۶
سایه ساواک
۳۰ آبان ۱۳۴۶
Toggle navigation
صفحه نخست
نمايشگاه
نمایشگاه عکس
نمایشگاه سند
عکسنگاشت
مقالات
روزشمار
رجال
یادداشت
گفتوگو
اخبار
همایش و نشست
نکتهها و اشارهها
نشریات الکترونیک
بهارستان
نشریه ایام
فیلم و صوت
کلیپمو (کلیپهای مخصوص گوشی همراه)
تازههای نشر
انتشارات
درباره ما
تماس با ما
جستجو
آرشيو برچسب: محمدرضا پهلوی
نمایش خبر در روز :
همه
۱
۲
۳
۴
۵
۶
۷
۸
۹
۱۰
۱۱
۱۲
۱۳
۱۴
۱۵
۱۶
۱۷
۱۸
۱۹
۲۰
۲۱
۲۲
۲۳
۲۴
۲۵
۲۶
۲۷
۲۸
۲۹
۳۰
۳۱
ماه :
همه ماه ها
فروردين
ارديبهشت
خرداد
تير
مرداد
شهريور
مهر
آبان
آذر
دی
بهمن
اسفند
سال :
همه سال ها
۱۳۹۲
۱۳۹۳
۱۳۹۴
۱۳۹۵
۱۳۹۶
۱۳۹۷
۱۳۹۸
۱۳۹۹
۱۴۰۰
۱۴۰۱
۱۴۰۲
۱۴۰۳
نوع مطلب :
همه انواع مطالب
خبر
ویدیو
گزارش تصويری
صوت
گزارش
گفتگو
مقاله
یادداشت
بخش :
همه بخشها
نمايشگاه
نمایشگاه عکس
نمایشگاه سند
عکسنگاشت
مقالات
روزشمار
رجال
یادداشت
گفتوگو
اخبار
همایش و نشست
نکتهها و اشارهها
نشریات الکترونیک
بهارستان
نشریه ایام
فیلم و صوت
کلیپمو (کلیپهای مخصوص گوشی همراه)
تازههای نشر
انتشارات
۵ مرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۸:۰۰
موضع آمریکا در انقلاب 57
«مقالهای به قلم «تونی آلووی» در روزنامه تایمز خبر میدهد که: شاه به شدت در تکاپوست تا هر طور شده راهی برای تشکیل یک کابینه غیر نظامی از اعضای «جبهه ملی» پیدا کند.
۳۰ تير ۱۳۹۷ ساعت ۰۶:۰۰
بررسی میزان مشروعیت حکومت پهلوی در ایران؛
چرا شاهان پهلوی در غربت درگذشتند؟
تمامی حکومتها از شکلگیری نخستین نوع آن در تاریخ حیات بشر تا حکومتها جمهوری امروزه، یا در واقع به واسطه مشروعیتی که از مردم گرفتهاند حکمرانی میکنند یا حداقل به ظاهر خود را مشروع جلوه میدهند. با این نگاه به دنبال پاسخ به این پرسش هستیم که چرا پادشاهان پهلوی هر کدام و به طرق مختلف در خارج از کشور و در غربت درگذشتند؟
۲۶ تير ۱۳۹۷ ساعت ۱۸:۰۰
نطق حقارتآمیز و پوزشخواهانه شاه در آبان 57
«... بنا به خبرهای واصله، ارتشبد ازهاری به عنوان نخستوزیر جدید انتخاب شده، و امیرخسرو افشار هم در مقام خود به عنوان وزیر امورخارجه باقی مانده است.
۲۶ تير ۱۳۹۷ ساعت ۰۶:۰۰
روایت پسرخاله فرح از دربار پهلوی؛
فساد شبکهای با پوشش خانوادگی
انصاری میگوید: «شاه براى سلطنت آدم ضعیفى بود و آدمهای ضعیف نیز همیشه آدمهای ضعیفتر از خودشان را اطراف خود جمع میکنند. این نکته نیز به ضعف شخصیت شاه برمیگردد. اکثر اتفاقات به ضعف شخصیت شاه برمیگردد....»
۲۵ تير ۱۳۹۷ ساعت ۰۶:۰۰
فراز و فرود ارتباط امینی و جبهه ملی دوم؛
تقابلی که به نفع استبداد شاه تمام شد
دکتر امینی بعدها در خاطراتش در جواب انتقاد جبهه ملی، به شرایط کشور و فشارهایی که شاه بر او وارد میکرده اشاره می نماید و میگوید که من به آنها گفتم شما بروید و حزب خودتان را درست کنید. جبهه ملی مال شما نیست. این دکان مصدق است. شما میخواهید از سرقفلی دکتر مصدق برای خودتان استفاده کنید.
۲۳ تير ۱۳۹۷ ساعت ۰۶:۰۰
گزارشی تحلیلی از جشنهای ۲۵۰۰ ساله؛
آتشبازی در تخت جمشید
در 20 مهرماه 13۵۰، جشنهای ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی با هزینهای در حدود ۳۰۰ میلیون دلار برگزار شد تا محمدرضاشاه هم اهداف داخلی خود را تحقق بخشد و هم به اهداف بینالمللیاش جامعه عمل بپوشاند، اما با نگاهی به آنچه در این مراسم رخ داد میتوان طنزهای تاریخی فراوانی یافت که به برخی از آنها در متن زیر اشاره شده است.
۱۹ تير ۱۳۹۷ ساعت ۰۶:۰۰
چرایی گسترش بانک در عصر پهلوی دوم؛
در راه تحقق ایده تمدن بزرگ
دهههای 1340 و 1350 در تاریخ ایران را میتوان دوره تأسیس بانکهای متعدد دانست. بسیاری از این بانکها توسط بخش خصوصی ایجاد شده بودند و این در حالی بود که دولت در ایران همواره تمایل زیادی به تحت کنترل درآوردن بخش خصوصی داشته است.
۳ تير ۱۳۹۷ ساعت ۱۸:۰۰
ماجرای 17 آذر 1321 (بلوای نان)
چهار بعدازظهر ما سه مدیر روزنامه [احمد ملکی ـ مدیر روزنامه ستاره، حسین فاطمی ـ مدیر روزنامه باخترـ عمید نوری ـ مدیر روزنامه داد] به اتاق دکتر علی امینی که تازه معاون نخستوزیر شده بود وارد شدیم در حالی که قبلاً در راهرو کاخ ابیض قبلاً به اکبرخان، پیشخدمت مخصوص مرحوم قوام اطلاع داده بودیم تقاضای ملاقات فوری داریم. ...[هنگام ملاقات، قوامالسلطنه] ...
۲ تير ۱۳۹۷ ساعت ۱۸:۰۰
کمک به ایران کمک به آمریکاست
جیمی کارتر و دولت آمریکا آمادگی خود را برای دفاع از رژیم ایران ابراز داشتند./به فرمان شاه ارتش ایران هرجا لازم باشد در رفع تنگناها و کمبودها شرکت خواهد کرد./نلسون راکفلر معاون رئیس جمهوری پیشین آمریکا و فرماندار سابق نیویورک و همسرش...
۲ تير ۱۳۹۷ ساعت ۰۶:۰۰
بررسی روابط ایران و کشورهای اروپای شرقی؛
در حاشیه جنگ سرد
توسعه صنایع سبک و سنگین در ایران خواسته دیرینهای بود که آمریکاییها همواره از کمک به ایرانیها برای تحقق آن سرباز میزدند و برای مثال بارها و بارها از توسعه صنایع ذوب آهن ایران امتناع کرده بودند. همین مهم سبب شد برای توسعه این صنایع، نگاه ایران به اروپای شرقی معطوف شود.
۳۰ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۰۶:۰۰
خودکامگی شاه ورای دولت و قانون در بستن قرارداد با خارجیها
تعامل شاه و سفیر در ایران
با افزایش قیمت نفت، سفرای خارجی به تکاپو افتادند تا با تورم ایجاد شده در درون کشور متبوع خود، ابتدا شاه را به کاهش قیمت وادار سازند و نیز رابطه آن را با کالاهای صنعتی غرب نشان دهند.
۲۹ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۸:۰۰
نقش شاه در بلوای نان و چگونگی سقوط دولت قوامالسلطنه
...پروندهای برای کشف ریشه آن بلوا با تحقیقات از دستگیرشدگان تنظیم گردید که کار بالا گرفت زیرا معلوم شد پول فراوانی یکی دو روز قبل از 17 آذر برای تنظیم آن بلوا خرج شد که از یک چک رقم درشت از حساب معینی از بانک ملی ایران آن وجوه به دست آمده بود و آن چک در وجه زنی به نام «مهری دیوسالار» کشیده شده بود که آن زن آن وجه سنگین را دریافت داشته به مصرف این ...
۲۸ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۰۶:۰۰
مبارزه با فساد در چارچوب اصل نوزدهم انقلاب سفید؛
فاصله میان حرف تا عمل
شاید بتوان بهترین عبارت در این مورد را در جملات مینو صمیمی خلاصه کرد. وی در مورد شیوع فساد در این مقطع زمانی از تاریخ تحولات معاصر مینویسد: مردم مثل من فکر میکردند که به خاطر آلودگی عمیق خانواده شاه به فساد، پاکسازی کشور باید از دربار شروع شود که چنین اقدامی به خاطر مخالفت شاه با دست زدن به ترکیب دربار ممکن نبود.
۲۷ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۰۶:۰۰
مروری بر روابط ایران و عربستان در زمان پهلوی دوم؛
اتحاد رژیمهای سلطنت در جنگ سرد عربی
اولین برخورد جدی ایران با عربستان در دوران محمدرضا پهلوی، به حادثه گردن زدن یک ایرانی در مراسم حج سال ۱۳۲۲ بازمیگردد. ظاهر قضیه این بود که این ایرانی به دلیل وضعیت بد مزاجی، در مسجدالحرام استفراغ کرد و حکومت عربستان او را به بهانه توهین به این مسجد گردن زد.
۲۶ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۸:۰۰
برخورد قوامالسلطنه با محرکین و عاملین بلوای نان
... مرحوم قوامالسلطنه گفت: الآن میدانم چه کنم. فوراً دستور داد سپهبد احمد آقا امیر احمدی را به کاخ ابیض احضار نموده ابلاغ فرمانداری نظامی به نامش صادر شده توپ و تانک دم مجلس و میدان مخبرالدوله گذارده شهر را امن کند و محرّکین و بلواکنندگان را دستگیر نماید سپس اعلامیه برقراری رژیم حکومت نظامی را نیز صادر نمود که از عصر آن روز اوضاع تغییر نموده بلوا ...
۲۳ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۰۶:۰۰
بنیانهای بقایسیزدهساله یک نخستوزیر؛
هویدا؛ شخصیتی محصول نظام سلطانی
هویدا در پاسخ به این سوال که چه نیازی به حزب رستاخیز بود میگوید شاه بر تشکیل این حزب تاکید داشتند و همین مسئله به نوبه خود نشان از اهمیت شکلگیری آن دارد. بدین ترتیب مشاهده میشود که تا چه اندازه تشکیل احزاب مشارکت سیاسی مردمی در نگاه هویدا بی اهمیت و تحت تاثیر شخص محمدرضاشاه قرار داشته است...
۲۰ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۰۶:۰۰
نقد و بررسی روایت شاه از کنفرانس تهران؛
آیا استالین به دیدار شاه رفت؟
شاه در خاطرات خود که بخشی از آن در 3 اردیبهشت 1341 منتشر شد مدعی شد «به خاطر دارم که روزولت فقید یک بار به من گفت به محض آنکه از خدمت در پست ریاست جمهوری آمریکا فراغت پیدا کنم به ایران خواهم آمد تا به عنوان کارشناس امور جنگل خدمت نمایم». و یا در جای دیگر گفته بود: «من خودم به ملاقات پرزیدنت روزولت رفتم اما استالین به ملاقات من آمد...».
۱۹ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۴۵
برنامههای توسعه اقتصادی براساس خاطرات علینقی عالیخانی
ارجحیت دیکتاتوری بر توسعه
عالیخانی یکی از مشکلات برنامه توسعه را بی توجهی به دموکراسی میدانست و اعتقاد داشت همین مسئله سبب شد مردم با برنامه هایی که اجرا میشد همدلی نکنند و احساس کنند اگر اقدامی انجام میشود نفعی برای همه افراد ندارد...
۱۸ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۸:۰۰
حساسیّت محمدرضا پهلوی از پذیرش هر رجل سیاسی با شخصیتی در کنار خود!
...شاه در عین حال که هنوز سرنوشت مبهم پدر را از خاطر نزدوده بود و نمیخواست دخالتی علناً در کار کشور کند از همان زمان با هر رجل با شخصیت، احساس مخالفت داشت و نمیتوانست وجود اینگونه اشخاص را هضم نماید و همین امر باعث شده بود دستهای از نویسندگان مطبوعات و تعدادی از وکلای مجلس در حفظ قوام میکوشیدند که قدرتی در برابر دربار باشد تا اوضاع دیکتاتوری ...
۱۳ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۸:۰۰
وضعیت مالکان و املاک متصرفه رضاشاه پس از او
... پس از آنکه محمدرضاشاه طبق فرمان خود آن املاک را به دولت واگذار نمود، از طرفی مالکین سابق آن املاک فوراً املاک خود را متصرف شدند و اعتنایی به دولت نکردند و از طرف دیگر وزیر دارایی کابینه مرحوم فروغی نیز به نام دکتر مشرف نفیسی که به شمال برای سرکشی آن املاک رفته بود مورد حمله مردم با چوب و چماق قرار گرفته از ترس خرد شدن اتومبیل و خودش به تهران ...
صفحه قبل
|
صفحه بعد
آخرین عناوین
پربيننده ترين
۶ آذر ۱۳۴۶
وقتی ملکه انگلیس از آب گلآلود ماهی گرفت
آنچه آمریکا را به تحمیل کاپیتولاسیون سوق داد
۵ آذر ۱۳۴۶
شرقی که غرب به ما شناساند
۴ آذر ۱۳۴۶
همایش ملی کاپیتولاسیون؛ رابطه خدایگان و برده برگزار میشود
۳ آذر ۱۳۴۶
سایه ساواک
۳۰ آبان ۱۳۴۶
بنیانگذار بنیادی که از پایبست ویران است
داماد مورد اعتماد ملکه مادر
نشست رونمایی از کتاب «شاهنامهای برای شاه» برگزار میشود
رشوه نجومی اسرائیل به نخستوزیر ایران
مردِ تاج و تیغ