رئیس و مدیران راه‌آهن تغییر کردند/دیدار آدمیت با برژنف/نصیری: هیچ کس نمی‌تواند در بازار جنجال به پا کند/توصیه خیرخواهانه
15 فروردین 1342
رئیس و مدیران راه‌آهن تغییر کردند
بامداد امروز، آقای معینیان، وزیر راه، در راه‌آهن دولتی ایران حضور یافت و رئیس کل راه‌آهن و اعضای هیئت‌مدیره تازه را معرفی کرد. وزیر راه گفت: با اجازه شاهنشاه و توصیه دولت، آقای مهندس دری را به ریاست کل راه‌آهن و آقای مهندس اوینی را به مدیریت کل فنی و آقای میرخانی را به مدیریت کل مالی معرفی می‌کنم.
آقای معینیان افزود: عواملی که در چند سال اخیر راه‌آهن را دچار مشکلات مالی و فنّی کنونی ساخته‌اند هیچ‌وقت با رئیس فعلی راه‌آهن سر سازگاری نداشته‌اند و معنی این انتخاب و انتصاب این است که آن دوره سپری شده است و اکنون به پیروی از تحولی که در شئون اساسی مملکت پدید آمده باید در کار اصلاحات نیز قاطعیت شدید به خرج داد.
وزیر راه افزود: این دستگاه در حال حاضر به علت خطاها و اشتباهات و انحرافات مسئولین چند سال گذشته آن تا سال 1948 زیر بار سالی شصت‌میلیون تومان وام خارجی و کسر درآمد است و حتی برای تامین احتیاجات و وسائل یدکی و فنّی روزانه خود عاجز است. وزیر راه ادامه داد: به  کسانی که در گذشته از اتلاف درآمد راه‌آهن منتفع شده‌اند اخطار می‌کنم اگر در قبال اقدامات مسئولین فعلی کوچک‌ترین عکس‌العمل و مقاومتی نشان دهند به‌شدت تنبیه خواهند شد.
 
دیدار آدمیت با برژنف
بعدازظهر دیروز آقای طهمورث آدمیت، سفیرکبیر و نماینده مختار ایران در اتحاد شوروی، در کاخ کرملین به حضور لئونید برژنف، صدر هیئت رئیسه شورای عالی اتحاد شوروی، پذیرفته شد و استوارنامه خود را تسلیم کرد.
برژنف در این دیدار گفت: ما برای تعهد ایران درباره اینکه به هیچ کشور خارجی اجازه نخواهد داد که در خاک ایران پایگاه نظامی احداث کند و اجازه نخواهد داد که از ایران به منزله وسیله تجاوز به اتحاد شوروی استفاده شود، ارزش قائلیم و امیدواریم که این آغاز خوب در آینده ادامه یابد. برژنف افزود: اتحاد شوروی همیشه از وصایای لنین کبیر، که بنیان‌گذار مناسبات ما با ایران بود، پیروی کرده و خواهد کرد. دولت شوروی در آینده با تمام قوا سعی خواهد کرد مناسبات ما با ایران واقعا مناسبات دوستانه، متقابل و مبتنی بر حسن همجواری باشد.
 
نصیری: هیچ کس نمی‌تواند در بازار جنجال به پا کند
صبح امروز عده‌ای از اصناف و کسبه بازار در سالن سخنرانی وزارت کشور حضور یافته و با تیمسار سپهبد نصیری، رئیس شهربانی کل کشور، ملاقات نمودند. در این ملاقات، پیرامون وضع بازار و جلب موافقت شهربانی برای باز شدن مغازه‌های جنوب بازار عباس‌آباد، که از روز شنبه گذشته تعطیل نموده بودند و مامورین از باز شدن مجدد آنها جلوگیری می‌کردند، مذاکراتی صورت گرفت.
در این جلسه که آقایان تفضلی، وزیر مشاور، و سرهنگ وثیق، رئیس پلیس تهران، نیز حضور داشتند، حسن بنی‌هاشمی به نمایندگی از طرف عده‌ای از کسبه و اصناف بازار گفت: متاسفانه در آغاز سال جاری سوء تفاهمی ایجاد شد که اطمینان دارم مرتفع خواهد شد. بازاریان اگر می‌خواستند به اعلامیه‌های اخیر توجه کنند مسلما در روز شنبه تمام بازار تعطیل می‌شد نه اینکه قسمتی از آن بسته شود و منتها روز شنبه تصادف با روزهای عید بود و بازار تقریبا تعطیل بود. حالا اجازه بدهید آقایان سر کارشان بروند و در آینده هم همیشه با شما در تماس نزدیک خواهیم بود و همکاری نزدیک خواهیم داشت. رئیس شهربانی نیز در این دیدار تأکید کرد: هیچ کس نمی‌تواند در بازار جنجال به پا کند و خود آقایان باید افراد مزاحم را از میان خود طرد کنند.1
 
توصیه خیرخواهانه
روزنامه «اطلاعات» گزارش می‌دهد: تیمسار وزیر کشاورزی که برای توزیع اسناد مالکیت دهقانان به شیراز رفته بودند، ضمن این مراسم گفته‌اند: «اتحاد کشاورز و خرده‌مالک ضامن موفقیت آنهاست و این دو به‌واسطه منافع مشترکی که دارند می‌باید حافظ حقوق یکدیگر باشد». این یک توصیه اصولی و یک اندرز خیرخواهانه است. بسیار جای خوشوقتی است که وزیر کشاورزی با چنین طرز فکری کار می‌کند. ما هم بار دیگر تأکید می‌کنیم که مقصود از اصلاحات ارضی ایجاد خرده‌مالک است نه از بین بردن خرده‌مالک و به‌هیچ‌وجه مصلحت نیست عملی از کسی یا دستگاهی ناشی شود که خرده‌مالک را مأیوس و دلسرد کند.
اطلاعات می‌افزاید: چیزی که خلاف عدالت و خلاف حق و خلاف اقتضای زمان است عمده‌مالکی است؛ یعنی تسلط یک مالک بر سرزمین‌های وسیع و در حقیقت حکومت او بر اراضی و نفوس و اموال و نوامیس آن سرزمین‌ها.2
 

https://iichs.ir/vdch.-n-t23n-6ftd2.html
iichs.ir/vdch.-n-t23n-6ftd2.html
نام شما
آدرس ايميل شما