English
آرشیو مطالب
تماس با ما
درباره ما
پيوندها
جستجو
جستجوی پيشرفته
2 بهمن 1403
نمایندهای که از نمایندگیاش خبر نداشت!
باتلاقی که آمریکا در آن وارد شد!
1 بهمن 1346
«قهرمان روحانیت»
30 دی 1346
از نرمافزار مجموعه آثار زندهیاد آیتالله سیدمحمود طالقانی(ره) شامل تفسیر گرانسنگ «پرتوی از قرآن» و... همزمان با مراسم نخستین سالگرد درگذشت فرزند ایشان، زندهیاد سیدمهدی طالقانی، رونمایی میشود
سوئدیها در ایران چه کردند؟
۲۹ دی ۱۳۴۶
۲۴ دی ۱۳۴۶
Toggle navigation
صفحه نخست
نمايشگاه
نمایشگاه عکس
نمایشگاه سند
عکسنگاشت
مقالات
روزشمار
رجال
یادداشت
گفتوگو
اخبار
همایش و نشست
نکتهها و اشارهها
نشریات الکترونیک
بهارستان
نشریه ایام
فیلم و صوت
کلیپمو (کلیپهای مخصوص گوشی همراه)
تازههای نشر
انتشارات
درباره ما
تماس با ما
جستجو
آرشيو برچسب: ناصرالدینشاه
نمایش خبر در روز :
همه
۱
۲
۳
۴
۵
۶
۷
۸
۹
۱۰
۱۱
۱۲
۱۳
۱۴
۱۵
۱۶
۱۷
۱۸
۱۹
۲۰
۲۱
۲۲
۲۳
۲۴
۲۵
۲۶
۲۷
۲۸
۲۹
۳۰
۳۱
ماه :
همه ماه ها
فروردين
ارديبهشت
خرداد
تير
مرداد
شهريور
مهر
آبان
آذر
دی
بهمن
اسفند
سال :
همه سال ها
۱۳۹۲
۱۳۹۳
۱۳۹۴
۱۳۹۵
۱۳۹۶
۱۳۹۷
۱۳۹۸
۱۳۹۹
۱۴۰۰
۱۴۰۱
۱۴۰۲
۱۴۰۳
نوع مطلب :
همه انواع مطالب
خبر
ویدیو
گزارش تصويری
صوت
گزارش
گفتگو
مقاله
یادداشت
بخش :
همه بخشها
نمايشگاه
نمایشگاه عکس
نمایشگاه سند
عکسنگاشت
مقالات
روزشمار
رجال
یادداشت
گفتوگو
اخبار
همایش و نشست
نکتهها و اشارهها
نشریات الکترونیک
بهارستان
نشریه ایام
فیلم و صوت
کلیپمو (کلیپهای مخصوص گوشی همراه)
تازههای نشر
انتشارات
۱۴ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۰۷
شکار پلنگ
ناصرالدین شاه در طول پنجاه سال سلطنت ، تمام روزهای برفی را شکار میرفته است. مگر حادثهآی پیش میآمد، و یا آنقدر برف زیاد بود، که امکان رفتن به شکار وجود نداشت. با این وصف ،ناصرالدین شاه را عادت بر این بود که تا پهنه تهران را برف فرا میگرفت، آماده شکار میشد، آن هم نه به تنهایی ، بلکه باعده کثیری از شکارچیان دربار و اسب شکاری و ...هر بار که صحرای ...
۲۵ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۲۷
چلوکباب غذای محبوب ناصر الدین شاه
گل سرسبد غذای ایرانی تا سه چهار دهه پیش ، "چلوکباب " بود. لوکس ترین و شیک ترین رستورانها، در طبخ و ارائه انواع کبابها، به شیوههای سنتی و اصیل، بر هم سبقت می گرفتند. مسافران در شهرهای آذربایجان ، مهد چلوکباب ، سراغ معروف ترین و قدیمی ترین چلوکبابیها را می گرفتند.
۲۴ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۲۰
سر دکتر ژوزف ریچارد لیون دیکسون؛
پزشک انگلیسی در منطقه ممنوعه سیاست
آنچه بر محبوبیت دکتر دیکسون افزود بیماری چشم زبیده خانم، یکی از همسران محبوب ناصرالدینشاه، بود که پزشکان راهی برای درمان آن نداشتند. درمان امین اقدس بیش از هر چیز موضوعی برای رقابت میان سیاستمداران و سفارتخانهها بهشمار میآمد. مشهور است که از سفارت انگلیس دو سه هزار تومان به خواجه امین اقدس و خودش داده شد تا به شاه عرض کند که دیکسون چشمش را معالجه ...
۲ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۲۹
بررسی زمینههای قرارداد ایران با بارون جولیوس دو رویتر؛
انگیزه سپهسالار از انعقاد قرارداد با «رویتر» چه بود؟
گرچه سپهسالار در دوران صدارت خود تلاش زیادی جهت حذف رشوه و مبارزه با آن انجام داد، اما خود نیز به دریافت مبلغی رشوه متهم است. گفته میشود رویتر «پنجاههزار لیره به سپهسالار و پنجاههزار لیره تنصیفا به یحییخان مشیرالدوله، وزیر خارجه (برادر سپهسالار) و ملکم، سفیر ایران در لندن، و مبالغی هم به دیگران داده بود».
۲۸ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۱۰
مراسم آشپزان ناصرالدینشاه در شهرستانک
طی سی سال آخر سلطنت ناصرالدینشاه، سفرهای ییلاقی وی هر سال به سمتی بود. اما در این سفرها «مراسم آشپزان» ترک نمیشد. این مراسم در اواخر فصل ییلاق تابستانی برگزار میشد. اعتمادالسلطنه در کتاب خاطرات خود دراینباره نوشته است: «هر سال در یک روز معین ناصرالدینشاه به اتفاق وزرا و رجال و شاهزادگان و دیگر نزدیکان خود به شهرستانک میآمد و مراسم مخصوص آشپزان ...
۴ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۲۰
دردسرهای ریلگذاری قدرتهای بیگانه برای راهآهن ایران
چرا ایران در دوره قاجار صاحب راه آهن نشد؟
شیل سفیر انگلیس در ایران عصر قاجار معتقد بود احداث راه آهن در بلندمدت رشد اقتصادی و اجتماعی ایران را به دنبال دارد که این مساله در آن شرایط با سیاستهای استعمار گرانه انگلستان در تضاد بود و در تسلط رو به افزایش انگلستان بر جنوب ایران و هندوستان خلل جدی وارد میکرد.
۲۶ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۵۸
میرزا محمدعلیخان علاءالسلطنه
مهمترین مسئلهای که توجه شاه رانسبت به علاءالسلطنه جلبکرد، گرفتن نشان بندجوراب از پادشاه انگلستان بود . ملکه ویکتوریا سابقاً نشان گارتر 20 (بند جوراب)را به ناصرالدینشاه در لندن داده بود و امری مشخص بود که این نشان توسط ادوارد هفتم پادشاه انگلستان به مظفرالدین شاه نیز داده شود ولی پادشاه از دادن این نشان به شاه ایران خودداری کرد و موجب رنجش مظفرالدینشاه ...
۱۸ دی ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۳۷
به مناسبت سالمرگ محمدتقــی فراهانی
قداست زدایی از بهائیت؛ زمینهساز قتل امیرکبیر
کنت دوگبینو نویسنده و دیپلمات فرانسوی می نویسد که امیر «این اندیشه را داشت که بهترین راه برای برانداختن باب آن است که او را در معنا نابود گرداند. پس بر آن شد که او را از زندان چهریق بیرون آورد و آنطور که هست و یا آنطور که درباره اش عقیده داشت، به مردم بنمایاند...»
۱۱ دی ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۳۶
تعامل دولت قاجاری با دو بانک روسی و انگلیسی
سایه سنگین بانکداری خارجی بر اموال ایرانیان
بانک استقراضی هیچگاه در فعالیتهای اقتصادی موفق نبود. سرمایه بانک روز به روز در حال کاهش بود و به دلیل درگیری با مردم در جریان مصادره اموال در افکار عمومی منفور نیز شده بود. اما به دلیل منافع سیاسی با حمایت دولت تزاری به ادامه حیات میپرداخت، تا در این زمینه نیز از انگلیسیها باز نمانند.
۲۹ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۳۷
به مناسبت راهاندازی اولین مدرسه به سبک جدید
ماحصل تاسیس دارالفنون
تأسیس دارالفنون در ایران منجر به این شد که برای نخستین بار دولت مرکزی متولی آموزش و پرورش عمومی شود. اگرچه دانش آموزان این مدارس از خانوادههای اشرافی و درباری انتخاب میشدند و امکان هیچگونه گزینش عمومی وجود نداشت...
۶ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۱۱
دکتر ژان باپتیست فوریه
همزمان با سفر سوم ناصرالدین شاه به اروپا ، دکتر تولوزان ، پزشک فرانسوی شاه از وی تقاضای مدتی مرخصی کرد. این تقاضا پذیرفته شد و از آنجا که فرانسه به حفظ پزشک فرانسوی در دربار شاه تمایل داشت دکتر فوریه ، پزشک جوان را معرفی کرد.
۲۹ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۵۷
به مناسبت عزل محمدتقی فراهانی
چرا امیرکبیر صدراعظم شد؟
ناصرالدین شاه در ازای خدمات امیرکبیر، وی را به مقام صدرات می رساند. میرزا تقی خان، ابتدا توسط ناصرالدین شاه به امیرنظام و سپس امیرکبیر و اتابک اعظم ملقب میگردد.
۱۶ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۰۳
ادوارد یاکوب پولاک
در 1851م، میرزا داودخان بنا به دستور میرزا تقی خان امیرکبیر مامور شد تا معلمانی برای مدرسه دارالفنون از اتریش استخدام کند . دکتر ادوارد پولاک پزشکی بود که بنا به توصیه استادان دانشگاه وین برای تدریس رشته پزشکی و داروسازی2 این مدرسه طی قراردادی چهارساله استخدام شد.
۱۲ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۱۹
اعطای امتیاز کشتیرانی در رودخانه کارون
تکمیل پازل انگلیسیها در جنوب
یکی دیگر از تاثیرات مهم این امتیاز سهم خواهی روسیه در مقابل اعطای آن به انگلستان بود. به طوری که ایران ناچار به واگذاری اجازه کشتیرانی در مرداب انزلی و رودخانههای منتهی به دریای مازندران و همین طور مجوز راهسازی در مناطق شمالی به روسیه شد.
۱۰ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۰۸
دکتر ژوزف دزیره تولوزان
فرخ خان امین الملک در 1273ق به سفارت ایران در فرانسه منصوب و مامور مذاکره در خصوص قرارداد پاریس شد. یکی از دستاوردهای این ماموریت استخدام پزشکی برای شخص ناصرالدین شاه ، به جای دکتر ادوارد پولاک اتریشی بود . با توجه به اینکه دکتر تولوزان سی و هشت ساله در تخصص خود از شهرت برخوردار بود او به این سمت انتخاب شد.
۵ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۵۰
نگاهی به مجاهدتها در تقابل با «مجلس فراموشی»
مهمترین مخالف فراماسونری
موضوع دیگری که بر شدت مخالفت ملاعلی کنی با فراماسونری دامن می زد، ارتباط این مجمع سری با بهائیت بود. بسیاری از اسناد برجامانده از آن دوران حکایت از پیوستن بسیاری از بهائیان به تشکیلات فراماسونری دارد.
۱۴ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۳۱
نگاهی به عناوین اعطایی در زمان قاجار
فسادی که دامن القاب را گرفت!
زمانیکه دستگاه حاکمه با بحران اقتصادی روبه رو بود، از این روش جهت تأمین منافع مالی استفاده کرد، بیآنکه توجهی به عواقب و نتایج این مسئله داشته باشد؛ زیرا گذشته از آنکه افراد از طریق روشهایی چون اخاذی و رشوه صاحب این القاب می گشتند، خود نیز از طریق القاب اکتسابی از مردم اخاذی نموده و جایگاهی که شایستگی آن را نداشتند، تصاحب می کردند.
۱۳ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۲۰
کامران میرزا نایب السلطنه
کامران میرزا پسر ناصرالدین شاه قاجار و تنها فرزند منیرالسلطنه در نوزدهم ذی القعده 1272 ق متولد شد. 1پیش از وی ناصرالدین شاه از همسران متعدد خود صاحب ده پسر شده بود که از این تعداد تنها دو نفر زنده مانده بودند: سلطان مسعود میرزا و مظفرالدین میرزا.
۱۸ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۰۶
به مناسبت سفر احمدشاه به فرنگ
ارمغان سفر شاهان قاجاری به غرب
مقام اول مملکت در حالی به غرب سفر میکرد که هیچ درکی از پیشرفتهای تمدن غربی به ویژه در حیطه قانون و حکومت نداشت. از این رو بعید نبود که به اموری تن دهد که به جایگاه خود آسیب بزند. اگرچه همین سفرها مقدمه برخی تغییرات و اصلاحات محدود از بالا را فراهم میکرد.
۱۰ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۱۹
غلامعلیخان عزیزالسلطان
غلامعلیخان ملیجک عزیزالسلطان و سردار محترم بی آنکه خود بخواهد کودکی بیش نبود که به عزیزی ناصرالدین شاه قاجار منصوب شد و علاقه شاه به او نفرت درباریان و اندرون را در پی داشت. با مرگ ناصرالدین شاه، دیگر عزیز سلطانی نبود
صفحه قبل
|
صفحه بعد
آخرین عناوین
پربيننده ترين
2 بهمن 1403
نمایندهای که از نمایندگیاش خبر نداشت!
باتلاقی که آمریکا در آن وارد شد!
1 بهمن 1346
«قهرمان روحانیت»
30 دی 1346
از نرمافزار مجموعه آثار زندهیاد آیتالله سیدمحمود طالقانی(ره) شامل تفسیر گرانسنگ «پرتوی از قرآن» و... همزمان با مراسم نخستین سالگرد درگذشت فرزند ایشان، زندهیاد سیدمهدی طالقانی، رونمایی میشود
سوئدیها در ایران چه کردند؟
۲۹ دی ۱۳۴۶
۲۴ دی ۱۳۴۶
مواضع ضدصهیونیستی علمای شیعه در قاب کتاب قرار گرفت
کارگزار نفوذ آمریکا در ایران
از نرمافزار مجموعه آثار زندهیاد آیتالله سیدمحمود طالقانی(ره) شامل تفسیر گرانسنگ «پرتوی از قرآن» و... همزمان با مراسم نخستین سالگرد درگذشت فرزند ایشان، زندهیاد سیدمهدی طالقانی، رونمایی میشود
9 دی 1346
حسنعلی منصور هنگام طرح لایحه کاپیتولاسیون در مجلس سنا مرتکب تدلیس شد