English
آرشیو مطالب
تماس با ما
درباره ما
پيوندها
جستجو
جستجوی پيشرفته
۳ آذر ۱۳۴۶
سایه ساواک
۳۰ آبان ۱۳۴۶
۲۹ آبان ۱۳۴۶
نشست رونمایی از کتاب «شاهنامهای برای شاه» برگزار میشود
تنها کسی که از این محاکمه استفاده میکند
جریانهایی که به وزیر اقتصاد ملی دولت مصدق پشت کردند
شکار چریک
تودهچی تودهفروش
26 آبان 1346
Toggle navigation
صفحه نخست
نمايشگاه
نمایشگاه عکس
نمایشگاه سند
عکسنگاشت
مقالات
روزشمار
رجال
یادداشت
گفتوگو
اخبار
همایش و نشست
نکتهها و اشارهها
نشریات الکترونیک
بهارستان
نشریه ایام
فیلم و صوت
کلیپمو (کلیپهای مخصوص گوشی همراه)
تازههای نشر
انتشارات
درباره ما
تماس با ما
جستجو
آرشيو برچسب: انقلاب سفید
نمایش خبر در روز :
همه
۱
۲
۳
۴
۵
۶
۷
۸
۹
۱۰
۱۱
۱۲
۱۳
۱۴
۱۵
۱۶
۱۷
۱۸
۱۹
۲۰
۲۱
۲۲
۲۳
۲۴
۲۵
۲۶
۲۷
۲۸
۲۹
۳۰
۳۱
ماه :
همه ماه ها
فروردين
ارديبهشت
خرداد
تير
مرداد
شهريور
مهر
آبان
آذر
دی
بهمن
اسفند
سال :
همه سال ها
۱۳۹۲
۱۳۹۳
۱۳۹۴
۱۳۹۵
۱۳۹۶
۱۳۹۷
۱۳۹۸
۱۳۹۹
۱۴۰۰
۱۴۰۱
۱۴۰۲
۱۴۰۳
نوع مطلب :
همه انواع مطالب
خبر
ویدیو
گزارش تصويری
صوت
گزارش
گفتگو
مقاله
یادداشت
بخش :
همه بخشها
نمايشگاه
نمایشگاه عکس
نمایشگاه سند
عکسنگاشت
مقالات
روزشمار
رجال
یادداشت
گفتوگو
اخبار
همایش و نشست
نکتهها و اشارهها
نشریات الکترونیک
بهارستان
نشریه ایام
فیلم و صوت
کلیپمو (کلیپهای مخصوص گوشی همراه)
تازههای نشر
انتشارات
۱۶ شهريور ۱۳۹۸ ساعت ۰۰:۵۲
16 شهریور 1342
بررسی طرح جدید عوارض اتومبیل در نخستوزیری/ رئیس دانشگاه تهران: در فرهنگ را باید برای مدتی قفل کرد!/ فرهنگ ما باید یک فکر اساسی بکند!/ باهری: مخالفین «انقلاب سفید» در دادگستری پروندههایی دارند!/ درخواست برای احضار هیئت دولت وقت به دادگاه متهمین «پرونده باطری»/ «ملت ایران به هیچ کس از جمله دولت خود اعتماد ندارد»!/ مفقود شدن 500 اتومبیل در تهران/ آخرین ...
۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۱۶:۰۰
سرکوب آزادی بیان و ابراز عقیده در زمان رژیم پهلوی!
... با خبرنگاران [روزنامههای] دیلیتلگراف و گاردین مصاحبه کردم. مصاحبه سه ساعت طول کشید و خیلی خستهام کرد... خبرنگار دیلیتلگراف پرسید: چرا ما آنقدر سعی در سرکوب آزادی بیان و ابراز عقاید داریم؟ پاسخ دادم: حالا که انقلاب سفید به مردم امکان داده به کلیه اهدافشان دست یابند دیگر چیزی برای گفتن یا ابراز عقیده ندارند...
۲۸ اسفند ۱۳۹۷ ساعت ۰۸:۰۰
به مناسبت اعلام عزای نوروز ۱۳۴۲؛
نقطه آغاز یک رویارویی بزرگ
با بررسی مواضع امام خمینی در قبل و بعد از انقلاب اسلامی متوجه میشویم که ایشان نهتنها مخالف مشارکت اجتماعی زنان نبودهاند، بلکه همواره مشارکت اجتماعی زنان و حضور فعال در عرصههای گوناگون کشور توسط آنها را تشویق میکردند، بااینحال چرا امام در زمان پهلوی با اعطای رأی به زنان مخالفت نمودند؟
۱۸ اسفند ۱۳۹۷ ساعت ۰۶:۰۰
نگاهی به ایده دروازههای تمدن بزرگ؛
فاصله چشمانداز شاه با واقعیت
شاه مصرانه بر این باور بود که دیگر وقت آن رسیده که ایران از مرزهای خود، بهویژه در زمینه اقتصادی، خارج شود. این تصورات سبب شد تا شاه دست به قلم ببرد و تمدن بزرگ را تئوریزه کند؛ ایدهای که بسیاری معتقدند شجاعالدین شفا در سر شاه انداخت.
۲۸ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۰۶:۰۰
مبارزه با فساد در چارچوب اصل نوزدهم انقلاب سفید؛
فاصله میان حرف تا عمل
شاید بتوان بهترین عبارت در این مورد را در جملات مینو صمیمی خلاصه کرد. وی در مورد شیوع فساد در این مقطع زمانی از تاریخ تحولات معاصر مینویسد: مردم مثل من فکر میکردند که به خاطر آلودگی عمیق خانواده شاه به فساد، پاکسازی کشور باید از دربار شروع شود که چنین اقدامی به خاطر مخالفت شاه با دست زدن به ترکیب دربار ممکن نبود.
۲ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۰۶:۰۰
چرا ایران بعد از اصلاحات ارضی در حوزه کشاورزی وابستهتر شد؟
شکست در تحقق اهداف سهگانه اصلاحات
اگر بخواهیم به طور خلاصه و مشخص فلسفه وجودی اصلاحات ارضی را بیان کنیم، باید سه موضوع را در نظر بگیریم؛ عدالت اجتماعی، سلامت سیاسی و افزایش تولیدات کشاورزی. در واقع فلسفه وجودی اصلاحات ارضی در تمامی کشورهای دنیا تحقق این سه هدف است، فارغ از اینکه کشورها چگونه به این مهم دست مییابند.
۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۰۶:۰۰
سیاستهای آمریکا برای بخش کشاورزی ایران؛
چرا کندی از اصلاحات ارضی حمایت کرد؟
«کندی» از مشاوره استادان بخشهای مختلف دانشگاه «هاروارد» برای تدوین سیاستهای اجتماعی و اقتصادی در حوزههای مختلف برخوردار بود و متقابلاً از آنان حمایت مالی میکرد. شعاری که دولت آمریکا تحت تاثیر این گروه برای سیاستهای خود برگزید «تحمل رنج مبارزه طولانی علیه جباریت، فقر، بیماری و جنگ» بود که رویکردی منطبق بر رویکردهای توسعه رایج در محافل دانشگاهی آمریکا ...
۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۰۶:۰۰
نتایج سیاستهای جمعیتی پهلوی دوم؛
اوجگیری زاغهنشینی و حاشیهنشینی در ایران
بهزعم شاه «اکنون 75 درصد از مردم ایران در کشاورزی و 25 درصد در صنایع به کار اشتغال دارند. طی ۲۰ سال آینده این نسبت باید معکوس شود و بیشتر از 25 درصد از اهالی کشور در کار های زراعتی مشغول نباشند».
۲۳ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۰۶:۰۰
انقلاب سفید چگونه به انقلاب اسلامی ختم شد؟
محمدرضا پهلوی؛ در میانه خشایارشا و فیدل کاسترو!
یکی از سناتورهای ایرانی گفته بود: «اعلیحضرت همایونی میخواهند هم خشایارشا باشند و هم فیدل کاسترو؛ اما این غیر ممکن است». باید توجه داشت که اصلاحات ارضی در کانون انقلاب سفید قرار میگرفت. به عقیده شاه اجرایی شدن اصلاحات ارضی بقایای مالکان بزرگ را از بین میبرد، سرمایه داری را گسترش میداد و عدالت اجتماعی را تأمین میکرد. بر همین اساس در ادامه به پیامدهای ...
۲۲ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۰۶:۰۰
نتایج اجرای یک اصل از انقلاب سفید؛
اصلاحات ارضی چه تاثیری بر ساختارهای اقتصادی ایران گذاشت؟
اجرای اصلاحات ارضی سبب شد تا در دهههای 40 و 50 نرخ رشد سالانه تولیدات کشاورزی به دلیل خرد شدن زمینها، کاهشیافته و به 5/2درصد برسد.
۲۵ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۰۶:۰۰
آیا سلب مالکیت از زمینداران اولین بار در انقلاب سفید رونمایی شد؟
اصلاحات ارضی؛ ایدهای که تکراری بود
آیتالله هاشمی رفسنجانی در بخشی از خاطرات خود در مورد موضع امام نسبت به این طرح چنین میگوید: «در آن روزها برخی در مورد اصلاحات ارضی از ایشان میپرسیدند. امام فرمودند: «من هر دو بعد این مسئله را باید بگویم. نه مالکیت بزرگ شرعی است و نه اقدامات رژیم. مالکین بزرگ که به مردم ظلم کرده اند امّا مبارزه با این ظلم راههای درستی دارد. رژیم نه حسن نیت دارد و ...
۱۹ تير ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۲۹
سیاستهای خودسرانه شاه بحران آفرید!
مبارزه با گرانفروشی با توسل به راهکارهای سیاسی
کابینه هویدا و در راس آن فریدون مهدوی (وزیر بازرگانی و قائم مقام حزب رستاخیز) با استفاده از جمعی از دانشجویان، کار مبارزه با گرانفروشی را آغاز کردند. مهدوی به دلیل تحصیلات اقتصادیاش در آلمان و آشنایی با تجربه نازیها در برابر گرانی و مبارزه با آن، به تعیین و تثبیت قیمت همراه با نظارت اقدام نمود.
۷ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۳۷
بررسی مواضع ایالات متحده درباره انقلاب سفید؛
امریکا، معلم اصلاحات ارضی
پس از قیام 15 خرداد، پرزیدنت کندی طی یک نامه تبلیغاتی، ضمن اظهار تاثر از قیام مردم، خطاب به شاه نوشت: «به تدریج که مردم به اهمیت اقداماتی که شما به منظور گسترش عدالت اجتماعی و ایجاد فرصتهای مساوی برای کلیه ایرانیان آغاز کردهاید پی ببرند، این گونه تظاهرات ناپدید خواهد شد.»
۱۶ فروردين ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۲۹
تحلیلی بر مواجهه شاه با روحانیون در سال 42 و 43
چرا حکومت پهلوی امام را پس از دستگیری آزاد کرد؟
دولت حسنعلی منصور پیش از آنکه امام را آزاد کند، موضوع را در کمیسیون امنیت ملی مطرح کرد. آنها بیمناک بودند که تبعات ناشی از آزاد شدن امام چه خواهد بود. پاکروان در این جلسه صراحتا اعلام کرد که اگر ظرف 48 ساعت پس از آزادی امام تحول مهمی رخ ندهد موضوع فیصله خواهد یافت و این چالش امنیتی نیز از سر گذرانیده خواهد شد.
۲۳ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۳۴
بررسی کارویژههای سپاه دانش
طرحی برای پیکار با بیسوادی یا تحکیم پایههای قدرت؟!
طراحان و گردانندگان سپاه دانش تلاش میکردند تا گروههای موازی را در کنار روحانیون که تا پیش از این به طور سنتی در روستاها و بخشهای محروم به تدریس و آموزش مردم مشغول بودند، بگمارند. قطعا آنان میدانستند که جریان روحانی هرگز به تقدیس شاه در آموزشهای خود نخواهد پرداخت و چه بسا حتی برخی واقعیتهای عکس آن را به مردم القا کنند.
۵ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۲۴
به مناسبت نگارش کتاب «به سوی تمدن بزرگ»
توهماتی که شاه را دست به قلم کرد!
فریدون هویدا سفیر ایران در سازمان ملل در آخرین سالهای عصر پهلوی بیان داشته بود که اگر کتاب «به سوی تمدن بزرگ» را حاصل تراوشات مغز یک مجنون ندانیم، چاره ای نداریم جز اینکه مطالبش را نوعی هذیان گویی تلقی کنیم. او از واکنشهای منفی نسبت به ترجمه این کتاب به زبانهای انگلیسی و فرانسوی ابراز نگرانی میکند...
۴ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۲۱
تقابلهای سیاسی در انقلاب سفید
خط و نشانهای شاه برای مخالفین!
شاه مدعی بود با اجرای این طرح مملکت زیر و رو شد بدون آنکه قطره خونی از کسی ریخته شود و آزادیهای فردی و اجتماعی مردم از بین برود. جالب است که محمدرضا زمانی از آزادیهای فردی و اجتماعی سخن به میان میآورد که حدود 10 سال از کودتای 28 مرداد و سلب آزادی از مردم گذشته بود و مفهوم آزادی تنها در برخی بیبند وباریهای فرهنگی خلاصه میشد.
۱۱ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۳۳
واکنش جریانات ملی گرا و توده ای به نهضت 15 خرداد
جنبش یا قیام عوام؟!
در حالی که 15 خرداد نیز اقدامی علیه دستگاه حکومتی پهلوی دوم بود؛ اما ملی گرایان و تودهایها آن را ارتجاعی نامیدند و جبهه تقابل خود را از شاه و حکومت او به سمت جریانات مذهبی نیز کشاندند. چرا این جریانات خط مشی مذهبیون را در مبارزه نمی پذیرفتند؟
۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۱۸
واکاوی دلایل مخالفت امام خمینی با انقلاب سفید
از انتقادات ساختاری تا دغدغههای مذهبی
مخالفت امام خمینی با انقلاب سفید دلایل متعددی داشت. اما به طور کلی می توان آن را به دو دسته دلایل ساختاری و محتوایی تقسیم کرد. یعنی به غیر از دغدغههای دینی، امام حتی به شکل اجرای رفراندوم نیز انتقاد داشت.
۲۳ تير ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۱۸
سیاست خارجی امریکا در ایران از ملی شدن صنعت نفت تا پیروزی انقلاب اسلامی
دولت امریکا، در سالهای آغازین پس از جنگ دوم جهانی، با توجه به تحلیل روزافزون قدرت استعماری انگلستان در خاورمیانه، بر آن شد تا به منظور دست اندازی بر منابع نفت ایران ابتدا با ایرانیان هوادار ملی کردن صنعت نفت همصدایی کند و سپس با ترفند دیپلماسی، و بعد از مدتی مداخله نظامی، دولتمردان ایرانی را به... PDF format
صفحه قبل
|
صفحه بعد
آخرین عناوین
پربيننده ترين
۳ آذر ۱۳۴۶
سایه ساواک
۳۰ آبان ۱۳۴۶
۲۹ آبان ۱۳۴۶
نشست رونمایی از کتاب «شاهنامهای برای شاه» برگزار میشود
تنها کسی که از این محاکمه استفاده میکند
جریانهایی که به وزیر اقتصاد ملی دولت مصدق پشت کردند
شکار چریک
تودهچی تودهفروش
26 آبان 1346
بنیانگذار بنیادی که از پایبست ویران است
داماد مورد اعتماد ملکه مادر
چگونگی مواجهه خان زند با قدرتهای خارجی
کودکانی که از درون دیگ غذا سر درمیآوردند
مردِ تاج و تیغ