به گزارش روابط عمومی پژوهشکده
تاریخ معاصر؛ انتشارات این پژوهشکده به تازگی کتاب «گزیده ادبیات مقاومت علمای شیعه در پنج قرن اخیر» را که با پژوهش آقای محمدحسن رجبی (دوانی) تدوین شده است، در پنج جلد در قطع وزیری منتشر کرده است. همان طور که از عنوان این کتاب نیز پیداست، مؤلف، گزیدههایی از آثار نوشتاری یا گفتاری مراجع و علمای برجسته شیعه را در برابر پدیدههایی که در پنج قرن گذشته، از خارج یا داخلِ سرزمینهای اسلامی، استقلال سیاسی، اقتصادی، فرهنگی یا تمامیت ارضی جوامع اسلامی را به خطر میافکنده، بر حسب تقدم تاریخی در این مجموعه گرد آورده است. خطرهای برشمرده، مواردی از این قبیل است: حمله استعمارگران غربی به سرزمینهای اسلامی، انعقاد قراردادهای زیانبار استعماری، اهانت به مقدسات اسلامی، پایمال نمودن عزت مسلمانان، ایجاد تفرقه مذهبی در میان مسلمانان، مبارزه با پادشاهان و دولتمردان وابسته، انتشار انحرافات فکری و اخلاقی در جوامع اسلامی، و... .
مواضع مراجع و علمای شیعه در برابر خطرهای فوق، تنوعی از اقدامات اعتراضآمیز از قبیل نصیحت، هشدار، و اخطار به دولتمردان غافل و وابسته، تحریم، آگاهسازی و بسیج نیروهای مردمی، براندازی رژیمهای دستنشانده، و بالاخره اعلان جهاد علیه نیروهای استعمارگران اشغالگر را در برمیگیرد.
مراجع و علمای نامبرده، از ملیتها و اقوام ایرانی، عرب، هندی، پاکستانی، افغان و آفریقایی هستند که راجع به مسائل مبتلابه جامعه خود یا جهان اسلام و یا توهین به مقدسات اسلامی اعلام موضع نمودهاند. شخصیتهای این مجموعه از ملامحمد استرآبادی (مشکک) در سال 996ق آغاز و به سیدحسن نصرالله ختم میشود.
در تدوین این اثر، مؤلف از دهها عنوان کتاب و نشریه به زبانهای گوناگون و نیز دهها سایت خبری استفاده کرده است.