[1]. عزیزالله قوامی فرزند ابوالقاسم ــ نصیرالملک ــ در سال 1301 در شیراز در خانوادهای ملاک که از عمال سیاست انگلستان بودند رشد کرد و پس از تحصیلات مقدماتی، لیسانس کشاورزی از دانشکده کشاورزی کرج گرفت.
وی در سال 1333 شهردار شیراز بود و مدتی نیز ریاست شیر و خورشید را برعهده داشت و در مجلس شورای ملی نیز نماینده بود.
عزیزالله قوامی از ملاکین معروف در شیراز و حوالی آن از جمله در بلوک خوک و علیا حوزه مرودشت و خفر از بلوک جهرم ـ رامجرد و سیدون بود و ظلم زیادی به مردم آبادیهای مورد نظر نمود که از جمله آن تجاوز به عنف زنان و دختران رعیت و اغفال زنی از اقوامش بود.
اسناد ساواک وی را اهل زدوبند و مادی و جبون و ترسو معرفی نموده و در دوره بیستم، فرزندش را از شیراز به مجلس فرستاد.
[2]. این بخش از سند حکایت از کمبود برق در شیراز برای ایجاد طاق نصرت و روشن کردن چراغها و آذینبندی دارد و آن هم در حالی که شیراز شهری بود که رژیم سعی داشت آن را در انظار عموم مرفه و پیشرفته نشان دهد و جشنهای موسوم به هنر شیراز در این منطقه برگزار میگردید...
با همه این اوصاف که نشان از عقبماندگی کشور در برهه تاجگذاری داشت فرح دیبا گفته است: علیرغم یک ربع قرن سلطنت، همسرم همواره مراسم تاجگذاری خود را به تعویق انداخته بود. در پاسخ کسانی که او را به این کار تشویق میکردند با لحنی جدی میگفت: روزی تاجگذاری خواهد کرد که احساس کند مملکت واقعا در راه پیشرفت و ترقی است و تاجگذاری در برابر مردمی که هنوز در فقر و بیسوادی بهسر میبرند، افتخاری برای او بهشمار نمیآمد. از سال 1344 به خاطر آشکار شدن نخستین نتایج انقلاب سفید، پادشاه به فکر تاجگذاری رسمی خود افتاد. رک:
کهندیارا، ص 149.
اما در رد اظهارات فوق باید گفت که نه تنها روستاها و مناطق دورافتاده آب بهداشتی و امکان تحصیل نداشتند، بلکه شهرهای بزرگی همچون شیراز و خرمآباد نیز مشکل برق داشتند.
در سند ساواک دراینباره آمده است: طبق مفاد نامه ساواک لرستان مورخ 1 /7 /1346 اوضاع کارخانجات برق شهرستانهای خرمآباد، بروجرد، الیگودرز بههیچوجه رضایتبخش نبود و نیروی برق در برنامه برگزاری جشن تاجگذاری، که میزان مصرف به حداکثر میرسد، کافی نمیباشد. به موجب مقررات قرار است اداره کارخانجات برق شهرستانهای یادشده را سازمان برق منطقه تحویل گرفته و شبکه برق را تقویت و توسعه دهد و نیز در امر توسعه و تقویت کارخانجات فوق در وضع فعلی مجاز نمیباشند و اقدامی نیز در موضوع تحویل و تحول بین کارخانجات برق یادشده و سازمان برق منطقه نشده است. با توجه به اقدامات ساواک لرستان در مورد تعمیر موتورها و استفاده از حداکثر نیروی موتور نیروی برق کافی برای برگزاری جشنهای فرخنده تاجگذاری نمیباشد و آخرین تصمیم شهرداری مبنی بر خاموش بودن برق منازل در ایام جشن با مخالفت ساواک و فرمانداری مواجهه شده است. در خاتمه ساواک لرستان تقاضای ارسال موتور برق نموده است.