برای شرکت در کنفرانس حقوق بشر؛ شخصیت‌هایی که به ایران می‌آیند!/ رئیس‌جمهوری لهستان و بانو از ایران دیدن می‌کنند!/ انحلال باشگاه دارایی و توضیحات سازمان تربیت بدنی/ هیئتی برای عقد قراردادهای توریستی دیروز تهران را ترک کرد!/ انتصابات در وزارت اطلاعات/ سران ایران و مراکش از وخامت اوضاع خاورمیانه ابراز نگرانی کردند!/ نمایندگان کنسرسیوم با اختیارات تام به تهران آمدند/ قطعنامه پنجمین کنگره جهانی باستان‌شناسی و هنر ایران؛ مبادله آثار باستانی باید کنترل شود!/ وزیر منابع طبیعی: اساس شیلات دگرگون می‌شود/ سفر نخست‌وزیر عراق به ایران
۳۱ فروردین ۱۳۴۷


برای شرکت در کنفرانس حقوق بشر؛ شخصیت‌هایی که به ایران می‌آیند!

روزنامه «اطلاعات» نوشت: تهران در این هفته محل اجتماع شخصیت‌های مهم و برجسته کشورهای مختلف خواهد بود که در رأس هیئت‌های نمایندگی کشورهای خویش برای شرکت در کنفرانس بین‌المللی حقوق بشر به تهران می‌آیند.
اوتانت، دبیر کل سازمان ملل متحد، وزیران خارجه و اطلاعات کشورهای مختلف در رأس هیئت‌های نمایندگی کشورهای متبوع خویش در مراسم گشایش این کنفرانس شرکت می‌کنند.
کنفرانس بین‌المللی حقوق بشر روز دوشنبه با بیانات شاهنشاه در ساختمان جدید مجلس شورای ملی گشایش خواهد یافت.
یارینگ، فرستاده مخصوص اوتانت به خاورمیانه، بنا بر گزارش روزنامه الاهرام، در جریان این هفته به تهران می‌آید تا آخرین نتایج مأموریت خویش را به اطلاع دبیر کل سازمان ملل متحد برساند.
روزنامه الاهرام نوشته است که سفر یارینگ به تهران پس از شکست تلاش‌های صلح خاورمیانه صورت می‌گیرد و او به تهران می‌رود تا پس از دادن گزارش فعالیت‌های شکست‌خورده خود به نیویورک بازگردد.
 

ورود نمایندگان

دفتر امور مطبوعاتی کنفرانس حقوق بشر در تهران اعلام کرد که تاکنون نمایندگان بسیاری از کشورهای مختلف برای شرکت در این کنفرانس وارد تهران شده‌اند.
بنابر گزارش رادیو بغداد، معاون وزیر خارجه عراق و همراهان این کشور را به سوی تهران ترک کردند.
هیئت‌های نمایندگی کشورهای دیگر تا فردا شب وارد تهران خواهند شد. پیش‌بینی می‌گردد نمایندگان 130 کشور در کنفرانس حقوق بشر در تهران شرکت نمایند.
تاکنون نمایندگان کشورهای انگلستان، سوئد، استرالیا، شوروی، کویت و سوریه وارد تهران شده‌اند.[1]
 

رئیس‌جمهوری لهستان و بانو از ایران دیدن می‌کنند!

جراید امروز کشور نوشتند: به دعوت رسمی شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو فرح، رئیس‌جمهوری لهستان و بانو در نیمه دوم اردیبهشت‌ماه از ایران دیدار رسمی خواهند کرد.
این اولین سفر رئیس‌جمهوری جدید لهستان به خارج از کشور پس از انتخاب وی به این سمت در هفته گذشته است.
اعلامیه دربار شاهنشاهی امروز بدین شرح انتشار یافت:
نظر به عوالم دوستی و مودّت بین کشور شاهنشاهی ایران و کشور لهستان، از طرف اعلیحضرت همایون شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانوی ایران از حضرت ماریان اسپیخالسکی، رئیس شورای دولتی جمهوری ملی لهستان و بانو باربارا اسپیخالسکا، برای یک دیدار رسمی از ایران دعوت به عمل آمده است. این دعوت مورد قبول واقع گردیده و حضرت ماریان اسپیخالسکی، رئیس شورای دولتی جمهوری ملی لهستان و بانو اسپیخالسکا از تاریخ چهارشنبه ۱۸ اردیبهشت تا سه‌شنبه ۲۴ اردیبهشت‌ماه ۱۳۴۷ برابر با ۸ تا ۱۴ مه ۱۹۶۸ به ایران مسافرت خواهند فرمود.
وزیر دربار شاهنشاهی
اسدالله علم[2]
 

انحلال باشگاه دارایی و توضیحات سازمان تربیت بدنی

روزنامه «آیندگان» نوشت: بنا به تصمیم هیئت‌مدیره باشگاه ورزشی دارایی، از امروز فعالیت‌های این باشگاه رسما تعطیل گردید و آقای علی‌اکبر محب، رئیس باشگاه، در نامه‌ای خطاب به سازمان تربیت بدنی نوشته است: به استحضار می‌رساند چون جنابعالی و عوامل فعلی سازمان تربیت بدنی، که غالبا وابسته به باشگاه تاج می‌باشند، با عناد و لجاج خاص و یا اعمال و رفتار دور از عدالت و نظامات ورزشی، که مخالف با روح انقلاب شاه و مردم است، همّ خودتان را برای نابودی و درهم کوبیدن بنیان و اساس باشگاه دارایی، که قریب سی سال است در راه تعمیم ورزش و تندرستی جوانان خاصه پرورش قهرمانان نیرومند و نامدار در رشته‌های مختلف ورزشی تلاش و فعالیت‌های پیگیر و ثمربخش داشته، مصروف داشته‌اید، لذا با موافقت هیئت‌مدیره کانونی را که موقعیت و شهرت بین‌المللی پیدا کرد و با خون دل و از دست دادن جوانی و سپید نمودن موی خود به‌وجود آورده‌ام انحلال آن را اعلام می‌نمایم.[3]
این اطلاعیه از طرف سازمان تربیت بدنی و تفریحات سالم ایران انتشار یافت:
بامداد روز پنجشنبه ۲۹ فروردین‌ماه 13۴۷ باشگاه دارایی انحلال خود را به سازمان تربیت بدنی و تفریحات سالم ایران اطلاع داد.
سازمان تربیت بدنی در جلسه‌ای که عصر همان روز با حضور اعضای شورای انقلاب اداری ـ ورزشی تشکیل داد و موضوع را بررسی و به‌دنبال قبول تقاضای انحلال، پروانه باشگاه دارایی را لغو و هیئتی را مأمور تحویل محل و اثاثیه باشگاه مذکور که متعلق به سازمان است نمود، ولی به‌هرحال انحلال باشگاه و لغو پروانه مانع از تعقیب پرونده‌های مسئولان آن نخواهد بود.
روزنامه «اطلاعات» نوشت: به‌دنبال اطلاعیه‌های منتشره از طرف سازمان تربیت بدنی و باشگاه دارایی، خبرنگار ما امروز با مقامات سازمان تربیت بدنی تماس گرفت تا از چگونگی امر اطلاعات بیشتری را برای روشن ساختن خوانندگان عزیز به‌دست آورد.
بر اساس این گزارش، از چندی پیش شورای انقلاب اداری و ورزشی سازمان، هیئتی را مأمور رسیدگی به وضع باشگاه‌های ورزشی نمود.
این هیئت پس از بازدید از باشگاه دارایی و رسیدگی به پرونده‌های مربوط به این باشگاه و مطالعه سوابق امر، به شورای انقلاب پیشنهاد کرد پروانه این باشگاه لغو گردد. شورای انقلاب گزارش این هیئت را به کمیسیونی متشکل از رؤسای ادارات کل حقوقی، تأسیسات و اماکن و بازرسی محول نمود. مقامات سازمان درباره تصمیمات کمیسیون گفتند:
این کمیسیون در بامداد روز پنجشنبه ۲۹/ ۱/ ۴۷ نظر هیئت بازرسی را تأیید و به لغو پروانه باشگاه دارایی رأی داد و ضمنا چون پرونده این باشگاه حکایت از موارد خلاف بسیاری می‌نمود، کمیسیون پیشنهاد کرد پرونده باشگاه دارایی برای تعقیب قانونی، تحویل هیئت بازرسی مقیم در سازمان تربیت بدنی داده شود.
مسئولان باشگاه دارایی، که نگران وضع خود بودند و از تصمیمات شورای انقلاب ورزشی هم وحشت داشتند، به خیال خود پیش‌دستی نموده تا به ظاهر خود را مظلوم جلوه دهند، درحالی‌که اعلامیه سازمان تربیت بدنی نشان می‌دهد اعلام انحلال باشگاه دارایی مانع از آن نخواهد بود که پرونده‌های خلاف و سوءاستفاده مسئولان این باشگاه تحت تعقیب قانونی قرار نگیرد.[4]
 

هیئتی برای عقد قراردادهای توریستی دیروز تهران را ترک کرد!

با توسعه مناسبات اخیر بین ایران و کشور بلغارستان اقداماتی برای مسافرت‌‎های توریستی و جلب سیاحان به عمل آمده است.
صبح دیروز ۳۰ فروردین هیئتی به سرپرستی آقای دکتر قاسم رضایی: معاون نخست‌وزیر و سرپرست جلب سیاحان، آقای محسن باقرزاده: مدیر شرکت تی‌بی‌تی و نماینده آژانس‌ها و مؤسسات مسافربری زمینی، سرکار سرهنگ فاتح: نماینده هواپیمایی ملی ایران (هما) و داوید بنجامین: مدیر آژانس توریستی خاور نزدیک برای عقد قراردادهای لازم، تهران را به قصد کشور بلغارستان ترک کردند. نماینده وزارت امور خارجه نیز در کشور بلغارستان یا یوگسلاوی به این هیئت ملحق خواهد شد.
هدف از این مسافرت جلب سیاحانی است که به کشور بلغارستان و یوگسلاوی می‌روند. آقای دکتر رضایی از بلغارستان به آمریکا خواهد رفت تا برای تأسیس دفتر نمایندگی سازمان جلب سیاحان و تبلیغات توریستی در آن کشور اقداماتی به عمل آورد.[5]
 
رضائی، داوید بنجامین، سرهنگ فاتح و محسن باقرزاده مدیر شرکت تی‌بی‌تی قبل از پرواز
از راست به چپ: رضائی، داوید بنجامین، سرهنگ فاتح و محسن باقرزاده مدیر شرکت تی‌بی‌تی قبل از پرواز
 

انتصابات در وزارت اطلاعات

از طرف آقای جواد منصور، وزیر اطلاعات، این انتصابات در «وزارت اطلاعات» صورت گرفت:
آقای فیروز هیئت به سمت مدیرکل دفتر حقوقی و پارلمانی، آقای ابوالحسن کمالی، که تاکنون ریاست خبرگزاری پارس را به عهده داشت، به سمت مدیرکل دفتر نظارت و پیگیری، آقای دکتر منوچهر آزمون به سمت رئیس کل خبرگزاری پارس.[6]
 

سران ایران و مراکش از وخامت اوضاع خاورمیانه ابراز نگرانی کردند!

جراید امروز کشور نوشتند: اعلیحضرت حسن دوم، پادشاه مراکش، امروز به دیدار رسمی هشت‌روزه خویش از ایران پایان دادند و بامداد امروز تهران را با هواپیما به قصد ریاض ترک فرمودند. پادشاه مراکش مدت پنج روز از عربستان سعودی به طور رسمی دیدن خواهند کرد.
شاهنشاه آریامهر بامداد امروز در کاخ گلستان نزول اجلال فرمودند و میهمان عالیقدر خود را تا فرودگاه مهرآباد همراهی کردند.
در فرودگاه مهرآباد مراسم بدرقه از پادشاه مراکش به عمل آمد و هواپیمای حامل میهمان عالیقدر در ساعت 9:25 تهران را ترک کرد.
در مراسم بدرقه رسمی والاحضرت شاهپور غلامرضا پهلوی، والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی، نخست‌وزیر، رؤسای دو مجلس، وزیر دربار شاهنشاهی، هیئت وزیران، سفرای کشورهای اسلامی و گروه دیگری از شخصیت‌های لشکری و کشوری از پادشاه مراکش، پرنس مولای عبدالله (برادر) و پرنسس عایشه (خواهر اعلیحضرت پادشاه مغرب) بدرقه نمودند.
 

اعلامیه مشترک

اعلامیه مشترک پایان سفر رسمی پادشاه مراکش به ایران مقارن ظهر امروز انتشار یافت. در اعلامیه مشترک ایران و مراکش به مذاکرات رهبران دو کشور پیرامون مسائل مشترک و مورد علاقه و مشکلات بین‌المللی اشاره گردیده است. در اعلامیه گفته شده اوضاع وخامت‌بار خاورمیانه موجب نگرانی شدید است و رهبران دو کشور تخلیه اراضی اشغال‌شده را شرط اصلی هر گونه راه حلی دانسته و تغییر وضع حقوقی سرزمین‌های اشغال‌شده من‌جمله بیت‌المقدس را نیز غیرقابل قبول اعلام می‌نمایند.
در اعلامیه بر توسعه بیشتر روابط ایران و مغرب، که بر اساس دوستی و برادری استوار است، تأکید گردیده است.
قرارداد اصول همکاری بین وزارت اطلاعات ایران و وزارت اطلاعات مراکش بعدازظهر روز پنجشنبه در تهران به امضا رسید.
آقای جواد منصور، وزیر اطلاعات، از طرف دولت شاهنشاهی و احمد السنوسی، وزیر اطلاعات مغرب، از جانب کشور خویش قرارداد مذکور را امضا کردند.[7]
 

نمایندگان کنسرسیوم با اختیارات تام به تهران آمدند

نمایندگان کنسرسیوم نفت برای مذاکره با شرکت ملی نفت پیرامون افزایش تولید و صادرات نفت خام در پنج سال آینده وارد تهران شدند و پنجمین دور مذاکرات از صبح فردا آغاز خواهد شد.
نمایندگان کنسرسیوم چهار نفرند که از کمپانی‌های مختلف آمریکایی و انگلیسی و هلندی و فرانسوی عضو کنسرسیوم نمایندگی دارند. ریاست هیئت با آقای ادیسن، مدیرعامل کنسرسیوم نفت، می‌باشد. آقای استیل، قائم‌مقام کمپانی نفت انگلیس که ریاست دو هیئت را در همین مورد به عهده داشت، از طرف سهامداران انگلیسی، آقای جی.پی.وان ریون از طرف کمپانی شل و آقای ج.جی. کلارک از طرف سهامداران آمریکایی که این دو نفر هم در مذاکرات با ایران سوابق طولانی دارند.
 
 چیستی و چرایی این مذاکرات را در مطلب زیر در روزشمار 14 اسفند 1346 بخوانید:
 
 محافل نفتی جهان در انتظار مذاکرات تهران!
 
 
 

اختیارات تام

آقای ادیسن، رئیس هیئت، در فرودگاه به خبرنگاران گفت: من با اختیارات تام برای توافق با دولت ایران پیرامون افزایش تولید و صادرات نفت خام به ایران آمدم. آقای ادیسن پنجمین دور مذاکرات را که فردا آغاز می‌شود، آخرین دور مذاکرات قلمداد نمود و گفت: من به این آخرین دوره مذاکرات خوش‌بین هستم و اصولا من شخصی هستم که خوش‌بین به دنیا آمده‌ام!
از آقای ادیسن سؤال شد: آیا خوش‌بینی شما و اینکه این مذاکرات را آخرین دور مذاکرات می‌دانید، به این معنی است که با ۱۶ درصد افزایش صادرات موافقت دارید؟
آقای ادیسن با خنده گفت: انتظار دارید که من این مطلب را به شما بگویم؟ متأسفانه فعلا از بیان هر رقمی معذور می‌باشم.[8]
 

قطعنامه پنجمین کنگره جهانی باستان‌شناسی و هنر ایران؛ مبادله آثار باستانی باید کنترل شود!

پنجمین کنگره جهانی باستان‌شناسی و هنر ایران، که آخرین جلسه آن در شیراز تشکیل گردید، به کار خود پایان داد و قطعنامه‌ای در پنج ماده صادر کرد.
متن این قطعنامه که جنبه توصیه به کشورهای جهان را دارد به شرح زیر می‌باشد:
1. تشکیل یک دفتر ثابت برای کنگره‌های جهانی باستان‌شناسی و هنر ایران که در جلسه عمومی روز دوشنبه ۲۶ فروردین‌ماه با اتفاق آرا به تصویب رسیده بود، اعلام گردید؛
2. کنگره، دعوت کشور انگلستان را برای تشکیل ششمین کنگره جهانی باستان‌شناسی و هنر ایران در سال ۱۳۵۱ شمسی برابر ۱۹۷۲ میلادی در شهر آکسفورد انگلستان پذیرفت؛
3. هیئت‌رئیسه ششمین کنگره به شرح زیر انتخاب شدند: رؤسای افتخاری: آقایان پروفسور پوپ، پروفسور گریشمن (رئیس)، پروفسور بازیل گری (نایب‌رئیس)، پروفسور رودلف ارمان (دبیرکل)، پروفسور عزت‌الله نگهبان؛
4. برای تشکیل یک شورای دائمی جهانی مرکب از یک تا سه نفر عضو از هر کشور علاقه‌مند، به عنوان شورای اصلی کنگره‌های آینده، یک هیئت موقت اجرایی انتخاب گردید؛
5. پنجمین کنگره جهانی باستان‌شناسی و هنر ایران با ابراز تأسف شدید، مبادله روزافزون آثار باستانی غیرقانونی را به طرق مخفیانه در کشورهای جهان می‌نگرد. به نظر کنگره، این مبادلات غیرقانونی موجب از بین بردن میراث فرهنگی و تاریخی بشر در سراسر جهان خواهد گردید. کنگره جهانی باستان‌شناسی و هنر ایران از کلیه کشورهای جهان و همچنین از یونسکو تقاضا می‌نماید برای جلوگیری از مبادله، یعنی صدور و ورود آثار باستانی از یک کشور به کشور دیگر، مگر بر طبق قوانین و با اجازه مقامات مسئول دولت‌ها، از کلیه وسایل و امکاناتی که در دست دارند استفاده نمایند.
 

رأی مخالف

 به ماده پنجم این قطعنامه که به اتفاق آرای اعضای کنگره تصویب گردید، پروفسور رومن گریشمن از فرانسه، پروفسور آرتور اپهام پوپ از آمریکا و آقای جین کلـوک همکار پروفسور پوپ رأی مخالف دادند.[9]
 

وزیر منابع طبیعی: اساس شیلات دگرگون می‌شود

مقارن ساعت 4 بعد از ظهر پریروز، اولین کلنگ ساختمان بزرگ‌ترین کارگاه تکثیر ماهی خاویاری به وسیله آقای مهندس گلسرخی، وزیر منابع طبیعی، در محل کارگاه سد فرعی سنگر گیلان به زمین زده شد.
در این مراسم، آقایان دکتر سام: استاندار گیلان، تیمسار روستازاد: فرمانده منطقه یکم دریایی مازندران، مدیران کل و رؤسای سازمان‌های دولتی حضور داشتند.
در مراسم امروز آقای خطیبی، مدیرعامل شرکت شیلات ایران، ضمن خیرمقدم، مطالبی درباره برنامه شیلات از نظر تکثیر ماهی‌های خاویاری اظهار داشت.
آن‌گاه آقای میرخسروی، یکی از کارمندان عالی‌رتبه شیلات، گزارش کامل کارهای ساختمانی کارگاه را به اطلاع رسانید و افزود: این کارگاه که در زمینی به مساحت 131هکتار از اراضی مجاور سد سنگر ساخته می‌شود، سالانه 5/ 3 تا 5 میلیون ماهی خاویاری پرورش خواهد داد و هزینه ساختمانی آن معادل 360 میلیون ریال می‌شود که این مبلغ از طرف سازمان برنامه تأمین گردیده است. طرح ساختمان این کارگاه به وسیله متخصصین روسی تهیه شده و کارشناسان مذکور نیز در اجرای این طرح نظارت خواهند داشت.
سپس آقای مهندس گلسرخی، وزیر منابع طبیعی، اظهار داشت: یکی از نیات شاهنشاه آریامهر حفظ منابع طبیعی کشور است و ما وظیفه داریم که این نیّت بلند را به بهترین نحو اجرا کنیم و به همین لحاظ به ایجاد این کارگاه بزرگ مبادرت کرده‌ایم.
 

تأسیس آموزشگاه

آقای مهندس گلسرخی در مورد وضع شیلات اظهار نمود: من با گذشته این دستگاه کاری ندارم، ولی برای آینده آن برنامه‌هایی تدوین گردیده که با اجرای آنها، اساس کار شیلات از نظر سازمان و پرسنل و صید دگرگون می‌شود.
وزیر منابع طبیعی افزود: از صید بی‌رویه در دریا به‌شدت جلوگیری به عمل می‌آید و از دریا، که سابقا مانند معدن با آن رفتار می‌شد، پرستاری می‌کنیم. به کلیه صیادان زحمت‌کش اجازه می‌دهیم که با در دست داشتن کارت مخصوص، آن‌هم در ایستگاه‌های تعیین‌شده، به صید ماهی اقدام کنند. در مقابل، وزارت منابع طبیعی آینده آنان را تأمین خواهد نمود.
وزیر منابع طبیعی در خصوص مشکلات کار شیلات گفت: اساسی‌ترین ضعف این دستگاه، نداشتن کادر باسواد و متخصص است؛ زیرا در گذشته نسل دومی برای شیلات تربیت نشده است. به همین علت، درصدد اجرای یک برنامه صحیح آموزشی هستیم و به همین منظور پنجاه نفر از کارمندان شیلات برای مطالعه و تکثیر فن صنعت شیلات و ماهی‌شناسی به کشورهای خارج اعزام می‌شوند؛ همچنین برای تربیت کادر متخصص، ترتیب تأسیس یک آموزشگاه مخصوص داده شده است و اوایل هفته آینده، آگهی پذیرش دانشجو برای این آموزشگاه از طرف شرکت سهامی شیلات ایران منتشر می‌شود.
ضمنا نسبت به تأسیس یک انستیتوی باارزش علمی مخصوص مطالعات صنعت شیلات و آشنایی کامل با ماهی‌های دریای شمال اقدام می‌شود و اعتبار آن نیز تأمین گردیده است.[10]
 

سفر نخست‌وزیر عراق به ایران

دیشب اعلام شد آقای طاهر یحیی، نخست‌وزیر عراق، دعوت آقای امیرعباس هویدا، نخست‌وزیر ایران، را برای سفر به ایران پذیرفته و در تاریخی که بعدا تعیین خواهد شد به ایران مسافرت خواهد کرد.[11]
 
صفحه اول روزنامه اطلاعات، 31 فروردین 1347
 
پی‌نوشت‌ها:
 
[1]. اطلاعات، ۳۱ فروردین ۱۳۴۷، ص ۲۰.
[2]. همان‌جا.
[3]. آیندگان، 31 فروردین 1347، صص 1 و 11.
[4]. اطلاعات، ۳۱ فروردین ۱۳۴۷، صص ۱ و ۱۷.
[5]. همان‌جا.
[6]. همان، ص ۱۷. 
[7]. همان، صص ۱ و ۱۷.  
[8]. همان‌جا.
[9]. همان، ص ۴. 
[10]. همان‌جا.
[11]. آیندگان، ۳۱ فروردین ۱۳۴۷، ص 12.
 
https://iichs.ir/vdcezv8w.jh8noi9bbj.html
iichs.ir/vdcezv8w.jh8noi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما