جلد نخست کتاب «سقوط رژیم پهلوی به روایت اسناد انگلیس» با عنوان رخدادهای سیاسی (ژانویه تا سپتامبر 1978) با ترجمه نعمتالله عاملی و جهانگیر عابدینپور و به همت پژوهشکده تاریخ معاصر منتشر شد
پایگاه اطلاعرسانی پژوهشکدهتاریخ معاصر؛ با گذشت بیش از چهار دهه از سقوط رژیم پهلوی و پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ به رهبری امام خمینی این پرسش همچنان مطرح میشود که چرا رژیم پهلوی با وجود در اختیار داشتن یکی از مدرنترین ارتشهای منطقه، منابع عظیم اقتصادی و حمایت قدرتهای بزرگ خارجی از جمله آمریکا نتوانست در مقابل موج اعتراض تودههای عظیم ملت ایران دوام بیاورد و برخلاف همه گمانهزنیهای کارشناسان داخلی و خارجی ناگهان سقوط کرد؟
یکی از منابع مهم برای تحلیل چرایی سقوط رژیم پهلوی، اسناد و گزارشهای سفارتخانههای خارجی است. نگاه و تحلیل متفاوت آنها در خصوص تحولات داخلی ایران میتواند بخشی از حقایق این رخداد بزرگ تاریخی را که پیامدهای گسترده منطقهای و فرامنطقهای داشته است، آشکار کند.
«سقوط رژیم پهلوی به روایت اسناد انگلیس» مجموعهای دهجلدی از اسناد روابط ایران و انگلیس در بازه زمانی ژانویه تا دسامبر ۱۹۷۸م/ دیماه ۱۳۵۶ تا دیماه ۱۳۵۷ (یعنی بحبوحه پیروزی انقلاب اسلامی) است. اسناد این مجموعه مشتمل بر گزارشهای سفارت انگلیس در ایران و گزارش وابستههای نظامی است. رخدادهای سیاسی داخلی، روابط نظامی و اقتصادی ایران و انگلیس، روابط خارجی ایران، حقوق بشر، روابط پارلمانی، نفت و انرژی، تصویر ایران در رسانهها و... از جمله موضوعاتی است که در این مجلدات به آنها پرداخته شده است.
جلد اول این مجموعه به رخدادهای سیاسی داخلی ایران از ژانویه تا سپتامبر ۱۹۷۸م/ دیماه ۱۳۵۶ تا مهرماه ۱۳۵۷ اختصاص دارد. اوضاع داخلی ایران، تحولات مربوط به حزب رستاخیز، مشکلات کارگران و اصناف، سیاست آزادسازی شاه اخبار مربوط به امام خمینی، تحرکات مخالفان محمدرضا پهلوی، سیاست آمریکا و انگلیس در قبال شاه و تحولات ایران از جمله موضوعاتی است که در جلد اول به آنها پرداخته شده است.
جلد نخست کتاب «سقوط رژیم پهلوی به روایت اسناد انگلیس» با عنوان رخدادهای سیاسی (ژانویه تا سپتامبر 1978) با ترجمه نعمتالله عاملی و جهانگیر عابدینپور به همت انتشارات پژوهشکده تاریخ معاصر در 1000 نسخه و 428 صفحه روانه بازار نشر شده است.
جهت تهیه جلد نخست کتاب «سقوط رژیم پهلوی به روایت اسناد انگلیس» و نیز سایر کتابهای انتشارات پژوهشکده تاریخ معاصر، به سایت فروشگاه کتاب پژوهشکده تاریخ معاصر یا مراکز پخش کتابهای این پژوهشکده در تهران و شهرستانها مراجعه فرمایید. https://iichs.ir/vdcewv8w.jh8nvi9bbj.html