نقطه ضعف اجرای اقتصاد مقاومتی، صرفا اقتصادی دیدن این مفهوم است
رییس موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران با تاکید بر اینکه اقتصاد مقاومتی مفهومی صرفا اقتصادی نیست، نقطه ضعف اجرای اقتصاد مقاومتی در ایران را صرفا اقتصادی دیدن آن دانست و افزود: پیوند فرهنگ،  سیاست و اقتصاد از معبر تاریخ عبور می کند.
 
به گزارش روابط عمومی و اطلاع رسانی موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران،  دکتر موسی حقانی دبیر علمی همایش ملی اقتصاد مقاومتی پیوند فرهنگ،  سیاست و اقتصاد در افتتاحیه این همایش تصریح کرد: تا زمانی که برای اقتصاد مقاومتی فرهنگ سازی صورت نگیرد در حد شعار یا افتتاح چند طرخ محدود می ماند در حالی که این مقوله بحثی تمدنی است.
 
وی با اشاره به درگیری تمدن و تناقضات 200 ساله که از ابتدای مواجهه ما با غرب مطرح بوده است، ادامه داد: نسبت ما با تمدن غرب، و نگاه غربی ها به ما و کشورهای نظیر ما مبنی بر تضعیف و نابودی ظرفیتها بوده است و خود به خود مواجهه و عکس العمل در جامعه ایران را سبب شده است.
 
حقانی با تاکید بر آنکه مواجهه غرب با ما در جهت تضعیف، نفوذ و نابودی ایران بود، خاطر نشان کرد: در این رابطه نفوذ اقتصادی راهکار جدی و اساسی انگلیسی ها بود.
 
وی ادامه داد: در این مسیر برخی تصور کردند با پیوند با غرب توسعه غربی را در ایران رواج دهند و همه محدودیت ها را بردارند. قرارداد های متعدد و تفکر "از فرق سر تا نوک پا غربی شدن" چه به لحاظ عملی و چه نظری نشان داد جریانی در کشور در پی دادن امتیاز است و می خواهد ما تماما شبیه غرب شویم. رییس موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران تاکید کرد: نفوذ سیاسی نخبگان مرعوب و مجذوب هم این ماجرا را تشدید کرد.
 
وی با اشاره به تاکید رهبری بر اقتصاد مقاومتی افزود: این در عقبه تاریخی ماست و در برابر نفوذ بیگانگان، تلاش برای تقویت مبناهای اقتصاد و دفع نواقص در دوره نهضت است. حقانی ادامه داد: ما در نظام سازی در حوزه اقدام و عمل وارد شدیم و انقلاب اسلامی این مسیر جدید را برای ملت ایران باز کرد. به باور وی حساسیت مرجعیت شیعه نسبت به انواع نفوذ در کشور در برخی مواقع به دولتهای قاجار برای خروج از فشار روسیه و انگلیس کمک جدی می کرد.
 
حقانی افزود: حرکت ایجابی تلاش برای تقویت بنیان های اقتصادی ایران در دستور کار مرجعیت شیعه قرار گرفت و "شرکت اسلامیه" یک نمونه از این تلاشها بود که اطلاعیه ها و اعلامیه های حمایت مرجعیت شیعه از این شرکت کتاب شده است.  به گفته وی اما با نفوذ بیگانگان در کشور و با وجود نخبگان مرعوب این حرکت نتوانست ادامه پیدا کند.  در دوره پهلوی هم نفوذ تبدیل به سلطه شد.
 
حقانی درباره همایش نیز گفت: 5 مجلد کتاب در این همایش منتشر شد که دو جلد آن مقالات رسیده به همایش و دو جلد در حوزه تاریخی و یک ویژه نامه همایش است.
https://iichs.ir/vdcf.mdjiw6dmjgiaw.html
iichs.ir/vdcf.mdjiw6dmjgiaw.html
نام شما
آدرس ايميل شما