[1]. فریدون معتمد وزیری فرزند مهدی در سال 1301ش در سنندج به دنیا آمد. وی دوره ابتدایی را در دبستان اتحاد سنندج و امیر معزی تهران و مقطع متوسطه را در دبیرستانهای شاهپور سنندج و دارالفنون تهران به پایان رساند و در سال 1321 دیپلم ادبی دریافت کرد.
معتمد وزیری از دانشکده حقوق دانشگاه تهران لیسانس حقوق و از دانشگاه ایندیانا دکتری گرفت و در سال 1331 به استخدام دادگستری درآمد و در وزارت دادگستری دارای مشاغل ذیل بود: کارمند دادگستری، انتقال به اداره اصل چهار دادگستری و خدمت در شعبه اصل چهار شیراز، بازپرس شعبه 5 دادسرای شیراز، در سال 1332 توطئه علیه مصدق و نهضت ملی و محکوم به کسر عشر حقوق، منتظر خدمت، شغل وکالت، در سال 1335 انتقال به صندوق مشترک ایران و آمریکا.
وی در سال 1336 با بورسیه تحصیلی کشور آمریکا به مدت دو سال در آن کشور در رشته علوم اداری تحصیل کرد و دکتری علوم اداری دریافت کرد و پس از مراجعت به کشور در دانشگاه تهران و مؤسسه علوم اداری به تدریس پرداخت. فریدون معتمدوزیری در سال 1337 قصد ورود به ساواک را داشت که از نتیجه آن در پرونده وی چیزی ثبت نشده است.
وی در انتخابات دوره بیستویکم مجلس شورای ملی نماینده مریوان و رئیس کمیسیون استخدام بود و در سال 1348 معاون اداری و پارلمانی وزارت اقتصاد و در سال 1349 نماینده کمیته حفاظت در وزارت اطلاعات بود.
معتمد وزیری همچنین مشاور عالی بانک کشاورزی، معاون مؤسسه علوم اداری، عضو انجمن فارغالتحصیلان آمریکا، معاون وزارت اطلاعات، معاون اداری و پارلمانی وزارت صنایع و معاون، رئیس دانشگاه رازی، عضو شورای عالی تاجگذاری، رئیس کمیته برنامهریزی و رئیس کمیته هماهنگی جشنهای 2500 ساله، عضو انجمن بینالمللی حقوق، عضو انجمن حقوقدانان آمریکا، عضو هیئت نمایندگی ایران در کنفرانسهای R-C-D و Cento، عضو باشگاه شاهنشاهی، عضو هیئت امنای دانشکده کشاورزی رضائیه و رئیس کمیته اطلاعات و انتشارات شورای عالی تاجگذاری بود.
فریدون معتمد وزیری در احزاب ملیون، ایران نوین و
رستاخیز عضویت داشت و در حزب ملیون معروف به گروه اتازونیها، که گرایش به سیاست آمریکا داشتند، بود.
وی از محمدرضا پهلوی نشانهای درجه 3 اصلاحات ارضی، درجه 3 همایون، درجه 3 تاج و نشان جشنهای 2500 ساله را دریافت کرد.
[2]. رژیم پهلوی قبل از برگزاری جشن تاجگذاری تبلیغات گستردهای درباره آن انجام داد و حضور تعداد زیادی از رسانههای جهانی و بینالمللی در جشن بدون اطلاع قبلی نبوده است، اما در بین همین خبرنگاران بودند افرادی که با توجه به ویژگیهای صنفی و حرفهایشان و جلب مخاطب، انتقاداتی به رژیم برای برگزاری این جشن کردند و این مسئله را مطرح ساختند که چرا میلیاردها ریال در ایران برای جشن هزینه میشود درحالیکه بیماری و بیسوادی بیداد میکند؛ بنابراین چنین نبود که همگی خبرنگاران از برگزاری جشن تاجگذاری خوشحال باشند.
در سندی از ساواک دراینباره آمده است:
از: اداره کل سوم
به: مدیریت کل اداره هشتم
درباره: اظهارات انتقادآمیز سخنگوی تلویزیون استکهلم ـ سوئد
تلویزیون سوئد در برنامه روز 28 اکتبر (6 آبانماه 1346) قسمتی از فیلم مراسم تاجگذاری اعلیحضرتین را به معرض نمایش گذارد.
سخنگوی تلویزیون، که خانم ماریان برگسترم، همسر سفیر سابق سوئد در ایران میباشد، با سردی و ادای کلمات انتقادآمیز برنامه را اجرا و ضمن تفسیر از نطق جناب آقای نخستوزیر، که گفته بود ایرانی از جشن خوشش میآید، اظهار داشته آیا ایرانی از نان هم خوشش میآید؟ بدیهی است که منظورش این بوده است که ایرانی غذای کافی ندارد.
مشارالیها اظهاراتی در زمینه کمی درآمد سالانه مردم و پایین بودن سن متوسط افراد ایرانی و تلف شدن نوزادان ایراد نموده و نیز هنگام توقف در ایران مقالات و کتاب زنندهای درباره ایران نوشته است... .