این فرد در کتابخانه خود مطالب تحریک‌آمیزی علیه دولت می‌گوید!/ اظهار ندامت برای فریب ساواک و ادامه کارهای سابق!/ ۱۳۰ نفر زائر ایرانی توسط پلیس عراق به گمرک آبادان تحویل گردیدند/ واکسیناسیون بر ضد بیماری سرخک در کرمانشاه به‌شدت دنبال می‌شود/ دور اول مذاکرات ایران و کنسرسیوم خاتمه یافت/ معاون جدید وزارت آبادانی و مسکن/ وزیر آموزش و پرورش: مشکل معلم و مدرسه حل نشده است/ اعلامیه دربار شاهنشاهی درباره دیدار شاه و فرح از تایلند/ «یارافیو» سفیر جدید شوروی در ایران/ دیدار نخست‌وزیر از پاکستان/ افزایش شاخص هزینه زندگی و عمده‌فروشی/ سناتور پرسی: عمران خوزستان در برنامه‌های همکاری ایران و آمریکا گنجانیده شده است!/ تکذیب انتقاد از پاکستان!/ سه‌هزار دختر تعلیمات نظامی خواهند دید!
28 آذر 1346


این فرد در کتابخانه خود مطالب تحریک‌آمیزی علیه دولت می‌گوید!

بر اساس یک گزارش ساواک به تاریخ 28 آذر 1346 درباره امیرتوکل کامبوزیا «شخص فوق یکی از افراد سرشناس زاهدان و به زبان‌های عربی، فرانسه و انگلیسی آشنایی کامل دارد و به همین جهت با پاره‌ای از کشورهای خارج با مکاتبه در تماس می‌‎باشد. مشارالیه در اغلب مواقع در کتابخانه شخصی خود واقع در مزرعه‌ای نزدیک زاهدان جلساتی تشکیل و مبادرت به ایراد مطالب تحریک‌آمیز علیه دولت و تمجید از رهبران عرب به‌ویژه زمامداران مصر می‌نماید».
این سند می‌افزاید: «گزارشات واصله حاکی است شخص مزبور مبادرت به فروش کتاب‌های مهندس بازرگان نموده و اعلامیه‌ای که چندی قبل به نام آیت‌الله خمینی از رادیو به‌اصطلاح ملی پخش شده بود روی نوار ضبط و نسبت به تکثیر و توزیع آن اقدام نموده است».
در «نظریه» این سند آمده است: به منظور پی بردن به فعالیت‌های مضره این شخص و شناسایی طرف‌های مکاتبه وی در صورت تصویب با پیشنهاد ساواک زاهدان مبنی بر کنترل نامه‌های مشارالیه و فرم‌های تقاضای عملیات را امضا و امر به صدور آن فرمایند.[1]
 

اظهار ندامت برای فریب ساواک و ادامه کارهای سابق!

بر اساس گزارش اداره کل سوم به ریاست ساواک تهران به تاریخ 28 آذر 1346 درباره شیخ احمد کافی «نام‌برده بالا قبلا هم دو مرتبه از طرف این اداره کل احضار و ضمن اظهار ندامت از گذشته خود قول همه گونه همکاری داده و حتی اخلاقا تعهد سپرده چنانچه با رفتنش به منبر موافقت گردد، مستمعین را با اقدامات مترقیانه و اساسی کشور آشنا خواهد ساخت و در راه خدمت به شاهنشاه آریامهر و میهن گام برخواهد داشت، لکن عملا مشاهده شده که به هیچ وجه وی پایبند به قول و تعهدات خود نبوده و همچنان به رویه ناصواب و خلاف مصالح ادامه می‌دهد که گزارشات خبر واصله از آن ساواک در زمینه فعالیت‌های مضره از جانب شخص مزبور مؤید این موضوع می‌‎باشد و اکنون هم قول همکاری و اظهار ندامت نام‌برده فوق صرفا به خاطر رفع ممنوعیت و رهایی از وضع موجود می‌‎باشد».
این سند می‌افزاید: علی‌هذا خواهشمند است دستور فرمایید چنانچه برای آن ساواک مسلم گردید که مشارالیه واقعا از عمل گذشته خود نادم و پشیمان می‌‎باشد و همچنین با توجه به اهمیت شغل حمله‌داری [: سرپرست کاروان حج] تضمین وی را از هر جهت می‌نماید، مراتب را در ثانی اعلام تا نسبت به صدور پروانه راهنمایی حج جهت شخص مذکور تصمیم مقتضی اتخاذ شود.[2]
 

۱۳۰ نفر زائر ایرانی توسط پلیس عراق به گمرک آبادان تحویل گردیدند

روزنامه «اطلاعات» نوشت: دیشب ۱۳۰ نفر زائر ایرانی که به طور قاچاق عازم عتبات گشته و در بصره توسط پلیس عراق دستگیر شده بودند به وسیله دو موتور لنج سریع‌السیر که یک ناوچه عراقی آنها را همراهی می‌کرد به گمرک آبادان تحویل شدند.
بیشتر این عده مسافرین و زائرین قاچاق زن و یا پیرمرد هستند و اکثر آنها اهل نواحی جنوبی کشور می‌باشند. این عده زائرین قاچاق از اول ماه رمضان تاکنون به‌تدریج از طریق «پل نو» و یا از راه «سیبه» خود را به بصره رسانیده بودند، ولی مأمورین عراقی آنها را در نخلستان‌های اطراف بصره دستگیر و زندانی کرده بودند و دیشب تحویل گمرک آبادان دادند.
چون اغلب آنها وجهی برای پرداخت جریمه نداشتند در آبادان هم زندانی شدند.
 

فعالیت دلالان

دلالان مسافرین قاچاق در خوزستان که دستگیر و زندانی شده بودند پس از پایان مدت زندان اخیرا آزاد شده‌اند و دوباره به کار سابق پرداخته‌اند. باز هم کار قاچاق مسافر در نواحی مرزی خوزستان رواج یافته و هر روز و شب عده‌ای مسافر قاچاق دستگیر می‌شوند. دیشب موتور لنجی حامل ٦٥ نفر مسافر که از طریق آب‌های بهمنشیر عازم کویت بود، توسط مأمورین گروهان ژاندارمری خسروآباد توقیف شد و ناخدا و مسافرین و سرنشینان آن بازداشت شدند.
در آبادان شایع است که سه موتور لنج دیگر هر کدام حامل ۱۲۰ نفر مسافر ایرانی قاچاق در کویت توسط پلیس آن کشور توقیف شده است.[3]
روزنامه «آیندگان» نیز در این زمینه نوشت: یک واحد از گردان مستقل دریایی ژاندارمری آبادان به سرپرستی ستوان یکم منوچهری دیروز یک موتور لنج حامل 56 مسافر قاچاق را که به سوی کویت در حرکت بود توقیف کرد و مسافران قاچاق را همراه چهار نفر دلال، که راهنمایی آنان را به عهده داشتند، دستگیر و تسلیم دادگستری نمود.[4]
 

واکسیناسیون بر ضد بیماری سرخک در کرمانشاه به‌شدت دنبال می‌شود

کار واکسیناسیون بر ضد بیماری سرخک در ١٥٢ قریه اورامانات پایان یافت و شش اکیپ مجهز در ثلاث باباجانی و دو اکیپ در روانسر مشغول واکسیناسیون هستند.
واکسیناسیون بر علیه بیماری سرخک برای اولین بار در ایران و کرمانشاه انجام می‌گیرد.
چندی پیش آقای دکتر شاهقلی، وزیر بهداری، در کرمانشاه تأکید کرد که این برنامه باید با کوشش هر چه بیشتر دنبال گردد و هم‌اکنون این برنامه با شدت دنبال می‌شود.[5]
 

دور اول مذاکرات ایران و کنسرسیوم خاتمه یافت

اولین دور مذاکرات ایران و کنسرسیوم نفت، که وزیر نفت عربستان سعودی و دبیر کل اوپک در آن شرکت داشتند، عصر دیروز پایان یافت.
آقای زکی یمانی، وزیر نفت عربستان سعودی، و آقای چوخدار، دبیرکل اوپک که ساعت 4:30 صبح دیروز وارد تهران شده بودند، به اتفاق یکی دیگر از کارشناسان عربستان سعودی صبح امروز تهران را ترک کردند و تنها آقای بروقی از اوپک در تهران باقی ماند که تا در مذاکرات دور دوم کارشناسان شرکت کند.
دور دوم این مذاکرات از صبح امروز با شرکت کارشناسان طرفین در خارج از کاخ وزارت دارایی آغاز شد.
وزیر دارایی صبح امروز در مجمع عمومی شرکت ملی نفت شرکت کرد و بعد در دفتر کار خود حضور یافت و به کارهای عادی وزارتخانه پرداخت.
 

مذاکرات دیروز

مذاکرات دیروز از ساعت 10 صبح آغاز شد و تا ساعت 1:30 بعدازظهر در وزارت دارایی ادامه یافت. بعد همه اعضای هیئت به دعوت وزیر دارایی ناهار را در هتل رزیدانس صرف کردند و مجددا ساعت 3 بعد از ظهر به وزارت دارایی بازگشتند و تا ساعت 5 مذاکرات صبح را دنبال کردند.
در مذاکرات دیروز، آقایان زکی یمانی، وزیر نفت عربستان، آقای چوخدار، دبیر کل اوپک، و دو کارشناس نفتی عربستان سعودی به عنوان ناظر حضور داشتند.
آقای چوخدار یک ماه دیگر خدمت خود را در اوپک تمام می‌کند و دوباره به کار اصلی خود، که مدیرکلی نفت عربستان سعودی است، باز می‌گردد. در حقیقت دیروز سه نفر از نمایندگان عربستان در مذاکرات نفتی تهران شرکت داشتند.
در هیئت کنسرسیوم هم سه نفر صاحبان سهام کمپانی آرامکو، که کمپانی عامل نفت عربستان سعودی است، عضویت داشتند. این گروه عبارت بودند از: آقایان فولمر از «موبیل اویل» و پیرسی از «اسو» و آنسور از کمپانی «گلف»، که هر سه از سهامداران آمریکایی کنسرسیوم و هم سهامدار اصلی آرامکو می‌باشند.
از ترکیب نمایندگان اعزامی کنسرسیوم چنین برمی‌آید که کنسرسیوم اجلاسیه تهران را جلسه نهایی تلقی نمی‌کند به همین جهت کارشناسان فنی خود را اعزام داشته است.
ریاست هیئت به عهده آقای پنل، عضو شرکت نفت انگلیس، می‌‎باشد.
وزیر دارایی عصر دیروز بعد از پایان جلسه برای شرکت در جلسه شورای اقتصاد به کاخ نیاوران رفت.
گزارش کامل مذاکرات به وسیله وزیر دارایى به عرض شاه رسید.
یک مقام کنسرسیوم نفت امروز تأیید کرد که اعضای هیئت حتی فردا هم در تهران خواهند بود؛ به همین جهت پیش‌بینی می‌شود که مذاکرات فردا هم ادامه داشته باشد.[6]
 

معاون جدید وزارت آبادانی و مسکن

نیم ساعت بعدازظهر امروز، آقای دکتر نهاوندی، وزیر آبادانی و مسکن، با شاه دیدار کرد و آقای امیر بهمن میکده، مدیر کل نظارت و سنجش وزارت آبادانی و مسکن، را به سمت معاون عمران روستایی و آقای مهندس تقی گرجی، مدیر کل راه‌های فرعی این وزارتخانه، را به سمت مدیرعامل شرکت سهامی تأسیسات ساختمان این وزارتخانه معرفی نمود.[7]
 

وزیر آموزش و پرورش: مشکل معلم و مدرسه حل نشده است

روزنامه «اطلاعات» نوشت: امروز مجلس شورای ملی جلسه علنی داشت و وزیر آموزش و پرورش به سؤال یکی از نمایندگان درباره علل انتقال «دبیران لیسانسیه» از شهرستان‌ها جواب گفت و بعد وزیر جدید وزارت علوم و آموزش عالی لایحه مربوط به تشکیل این وزارتخانه را تقدیم داشت و در پایان سه لایحه دولت مورد بررسی و تصویب قرار گرفت.
جلسه علنی مجلس شورای ملی در ساعت ٩:30 صبح امروز به ریاست آقای مهندس عبدالله ریاضی تشکیل گردید.
در این موقع مجلس وارد دستور شد. ابتدا تیمسار کاتوزیان لایحه اصلاح آیین‌نامه تغییر رشته افسران را تقدیم داشت و سپس سؤال آقای پردلی از وزارت آموزش و پرورش درباره علل انتقال دبیران لیسانسیه از شهرستان زابل مطرح گردید و آقای دکتر هدایتی، وزیر آموزش و پرورش، به این سؤال پاسخ داد.
آقای دکتر هدایتی ابتدا سازمان آموزشی شهر زابل را تشریح کرد و گفت: در حال حاضر ٥٧ دبیر در ٤٢ کلاس دبیرستان‌های زابل مشغول تدریس هستند و با توجه به کمبود دبیر، که در سراسر کشور محسوس است، و بنده به آن اعتراف دارم، سازمان آموزشی زابل چندان دچار کمبود نیست.
وزیر آموزش و پرورش سپس به مسئله کمبود معلم اشاره کرد و گفت: در سال تحصیلی جاری مشکل کتاب حل شد، ولی هنوز دو مشکل اساسی آموزشی، یعنی معلم و مدرسه، حل نشده است و مسئله کمبود معلم منحصر به کشور ما نیست، بلکه مبتلابه تمام کشورهای جهان است و در کنفرانس‌های علمی جهان نیز پس از بررسی‌های مفصل اعلام گردیده که بدون استثنا حتی در کشورهای بزرگ جهان کمبود معلم محسوس است.
آقای دکتر هدایتی از نمایندگان خواست که خودشان و با تشویق آنها سایرین در امر تدریس به وزارت آموزش و پرورش کمک کنند.
آقای پردلی جواب وزیر آموزش و پرورش را قانع‌کننده ندانست و گفت: ما که به وزارتخانه‌ها راه نداریم و اگر هم ما را بپذیرند، با بی‌حوصلگی به حرف‌های ما گوش می‌دهند و بالاخره هم ترتیب اثر نمی‌دهند و به این جهت تقاضا دارم سؤال بنده به کمیسیون تحقیق برود.
 

تقدیم لوایح

در این جلسه آقای دکتر مجید رهنما، وزیر علوم و آموزش عالی، لایحه تشکیل وزارتخانه مربوطه را تقدیم داشت و آقای دکتر مرشد، معاون پارلمانی وزارت بهداری، لایحه تربیت مامای روستایی را تقدیم نمود.
آقای قوام صدری، معاون پارلمانی وزارت دارایی، دو اصلاح به بودجه راجع به وزارت جنگ و انستیتو سرطان را تقدیم کرد. در پایان این جلسه سه لایحه دولت مورد بررسی و تصویب قرار گرفت.[8]
 

اعلامیه دربار شاهنشاهی درباره دیدار شاه و فرح از تایلند

دربار شاهنشاهی اعلام داشت که «شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانو به دعوت اعلیحضرت پادشاه تایلند و علیاحضرت ملکه آن کشور برای انجام یک مسافرت رسمی در بهمن‌ماه امسال به آن کشور تشریف‌فرما خواهند شد».
متن اعلامیه به این شرح است:
نظر به عوالم مودّت و دوستی بین کشور شاهنشاهی ایران و کشور پادشاهی تایلند از طرف باهومیبول ادونیادج، پادشاه تایلند، و علیاحضرت ملکه، سیریکت، از اعلیحضرت همایون شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانوی ایران برای انجام یک مسافرت رسمی به کشور تایلند دعوت به عمل آمده است.
این دعوت با خرسندی مورد قبول شاهنشاه آریامهر و علیاحضرت شهبانوی ایران قرار گرفته و از تاریخ دوشنبه ۲ بهمن تا دوشنبه ۹ بهمن‌ماه ١٣٤٦ برابر با ۲۲ تا ۲۹ ژانویه ۱۹۶۸ به آن کشور تشریف‌فرما خواهند شد.
وزیر دربار شاهنشاهی اسدالله علم.[9]
 

«یارافیو» سفیر جدید شوروی در ایران

جراید امروز کشور نوشتند: یارافیو نام سفیر تازه اتحاد جماهیر شوروی است که برای سفارت وی در دربار شاهنشاهی تقاضای پذیرش شده است.
آقای گرگوری زایتسف، سفیر اتحاد شوروی که از تاریخ شهریورماه ١٣٤٢ در این سمت انجام وظیفه کرده است، روز 20 دی‌ماه تهران را به سمت مسکو ترک خواهد کرد.
سفیر شوروی شایعه بازنشسته شدن خویش را تکذیب کرد و گفت که وی تا زمانی که نفس در بدن دارد کار خواهد کرد.
سفیر شوروی گفت که برای احراز پست تازه‌ای در وزارت خارجه شوروی نامزد شده است.
زایتسف از اینکه تهران را ترک می‌کند اظهار تأسف کرد و گفت که اقامت وی در ایران از بهترین دوران خدمت سی‌ساله او در وزارت خارجه شوروی بوده است.[10]
 

دیدار نخست‌وزیر از پاکستان

آقای امیرعباس هویدا، نخست‌وزیر، قبل از پایان سال جاری (احتمالا در نیمه دوم بهمن‌ماه) به دعوت ژنرال موسی، فرماندار کل پاکستان غربی، از آن کشور دیدن خواهد کرد.
یک مقام مطلع در این زمینه گفت که سفر نخست‌وزیر ایران به پاکستان مدت سه روز به طول خواهد انجامید.
این سفر پس از بازگشت شاه از سفر عربستان، که از 11 تا 19 بهمن انجام می‌شود، صورت خواهد گرفت. سفر نخست‌وزیر به پاکستان جنبه رسمی دارد.[11]
 

افزایش شاخص هزینه زندگی و عمده‌فروشی

بر اساس گزارش بانک مرکزی ایران طی مهرماه 13٤٦ شاخص هزینه زندگی 2/ 0 درصد و شاخص بهای عمده‌فروشی 5/ 0 درصد افزایش یافته است. ترقی فصلی بهای گوشت و مرغ  و ماهی و میوه‌ها و سبزی‌های تازه، لبنیات و تخم مرغ و روغن‌های حیوانی و کالاها و خدمات ساختمانی و اثاثه منزل و پوشاک، از مهم‌ترین عوامل افزایش شاخص هزینه زندگی در این ماه بوده است.[12]
 

سناتور پرسی: عمران خوزستان  در برنامه‌های همکاری ایران و آمریکا گنجانیده شده است!

روزنامه «اطلاعات» نوشت: سناتور چارلز پرسی و بانو، که به دعوت نخست‌وزیر به مدت ٤٨ ساعت از ایران دیدن کردند، پیش از ظهر امروز تهران را به قصد اسرائیل ترک کردند.
سناتور آمریکایی، که یکی از شخصیت‌های جوان و برجسته سنای آمریکا و نامزد ریاست‌جمهوری در حزب جمهوری‌خواه می‌‎باشد، طی اقامت خود در تهران به پیشگاه شاهنشاه شرفیاب شد و پیرامون توسعه همکاری‌های اقتصادی و صنعتی ایران و آمریکا مذاکراتی با مقامات سیاسی ایران به عمل آورد.
قبل از ترک تهران، سناتور آمریکایی به خبرنگار سیاسی «اطلاعات» گفت که سرمایه گذاری‌های خصوصی آمریکا متوجه در صنایع سنگین در ایران از جمله پتروشیمی خواهد بود و ایران در عرض چند سال مثل نفت یکی از صادرکنندگان عظیم در این رشته خواهد بود.  
سناتور آمریکایی گفت: عمران خوزستان از مسائل مورد علاقه دولت ایران است و از این جهت با سرمایه‌گذاری‌های مشترک ایران و آمریکا برنامه‌های تازه‌ای در راه توسعه کشاورزی و صنعتی این استان به مورد اجرا گذاشته خواهد شد. طبق این برنامه زمینی به مساحت ٢٥٠ هزار هکتار که تاکنون بی‌استفاده مانده بود تحت کشت درخواهد آمد.
سناتور پرسی به مسئله احداث کارخانه تبدیل آب شور به آب شیرین اشاره‌ای نکرد، ولی ظاهرا اجرای این پروژه از جمله برنامه‌هایی است که با همکاری مشترک دو دولت صورت خواهد گرفت.
 

تکذیب انتقاد از پاکستان!

سناتور آمریکایی در مصاحبه با خبرنگار «اطلاعات» گزارش خبرگزاری‌ها را مبنی بر انتقاد از سیاست پاکستان تکذیب کرد. وی گفت: منظور او این بوده است که پاکستان باید سیاست دوستانه‌تری نسبت به هند در پیش گیرد؛ زیرا کشورهای پاکستان و هندوستان از جمله کشورهایی هستند که کوشش‌های آنان می‌تواند به تحکیم صلح جهانی کمک کند.
خبرگزاری‌های خارجی گزارش داده بودند که سناتور پرسی به سیاست نزدیکی پاکستان به چین کمونیست حمله کرده است. سفیر آمریکا و بانو دیشب به افتخار سناتور پرسی و همسرش ضیافتی در آن سفارت ترتیب دادند.[13]
 

سه‌هزار دختر تعلیمات نظامی خواهند دید!

روزنامه «آیندگان» نوشت: در سال آینده سه‌هزار نفر از دختران و زنانی که از دبیرستان‌ها و دانشگاه‌های کشور فارغ‌التحصیل شوند در اولین دسته سپاه دانش زنان به خدمت خواهند پرداخت و بدین ترتیب برای اولین بار مشغول انجام خدمت نظام وظیفه خواهند شد.
یک مقام مطلع وزارت آموزش و پرورش ضمن تشریح چند ماده در لایحه‌ای که برای سپاه دانش زنان تهیه شده و به‌زودی بعد از تکمیل تقدیم مجلس خواهد شد به خبرنگار «آیندگان» گفت: میزان حقوق دختران میزان حقوق دختران سپاهی دانش بستگی به محل خدمت آنان که در انتخاب آن کاملا آزاد هستند دارد. کمترین حقوق به انتخاب‌کنندگان تهران و یا شهرهای محل تولد پرداخت می‌شود. دخترانی که برای امر تدریس روستاها را انتخاب می‌کنند حقوقشان دو برابر حقوق دخترانی است که می‌خواهند در شهرها باشند.
این مقام اضاف کرد: در نظر است اولین گروه سپاه دانش زنان در سال آینده از دختران دیپلمه‌ای که در کنکور دانشگاه‌ها موفق نشده‌اند و به سن مشمولیت رسیده‌اند و همچنین دختران لیسانسیه فارغ‌التحصیل دانشگاه‌ها تشکیل شود.
 

تعلیمات نظامی

خبرنگار «آیندگان» می‌نویسد: دختران قبل از اعزام به خدمت باید یک دوره چهارماهه شبانه‌روزی را که دروس آن شامل: تربیت معلم و تعلیمات انضباطی و نظامی است، بگذرانند. به منظور تشویق دختران و زنان به انجام خدمت سپاهی تصمیم گرفته شده است که بعد از پایان اولین دوره خدمت سپاه دانش زنان، داشتن گواهینامه پایان خدمت نظام وظیفه برای خانم‌ها نیز مانند مردان از شرایط استخدام دولتی باشد.
دختران لیسانسیه که به خدمت اعزام گردند بعد از طی دوره چهارماهه آموزشی، به صورت راهنمای تربیتی و تعلیماتی درمی‌آیند. اگر اعطای درجات نظامی به دختران و زنان سپاهی دانش تصویب شود، دختران لیسانسیه موفق به اخذ درجه ستوان دومی خواهند شد.
دختران و زنان سپاهی به صورت اکیپ به روستاها اعزام می‌شوند و در هر چند روستا یک پایگاه سپاهیان ایجاد می‌شود و هر روز صبح دختران سپاهی به وسیله وسائط نقلیه‌ای که در اختیار اکیپ گذاشته می‌شود به روستاهای محل کار خود می‌روند و در پایان کار روزانه دوباره به محل پایگاه برمی‌گردند. [14]
 
 صفحه اول روزنامه اطلاعات، 28 آذر 1346
 
پی‌نوشت‌ها:
 
[1]. امیرتوکل کامبوزیا به روایت اسناد ساواک، ص 116.
[2]. حجت‌الاسلام حاج شیخ احمد کافی به روایت اسناد ساواک، ص 112.
[3]. اطلاعات، 28 آذر 1346، ص 1.  
[4]. آیندگان، 28 آذر 1346، ص 1.  
[5]. اطلاعات، 28 آذر 1346، صص 1 و 17. 
[6]. همان‌جا. 
[7]. همان، ص 20.  
[8]. همان، صص 20 و 17.   
[9]. همان، صص 1 و 17.   
[10]. همان‌جا. 
[11]. همان، ص 17.    
[12]. همان‌جا. 
[13]. همان‌جا. 
[14]. آیندگان، 28 آذر 1346، ص 12.    
 
https://iichs.ir/vdchkqni.23nmvdftt2.html
iichs.ir/vdchkqni.23nmvdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما