English
آرشیو مطالب
تماس با ما
درباره ما
پيوندها
جستجو
جستجوی پيشرفته
سیاست چماق و هویج جلادان پهلوی
۶ آذر ۱۳۴۶
وقتی ملکه انگلیس از آب گلآلود ماهی گرفت
آنچه آمریکا را به تحمیل کاپیتولاسیون سوق داد
۵ آذر ۱۳۴۶
شرقی که غرب به ما شناساند
۴ آذر ۱۳۴۶
همایش ملی کاپیتولاسیون؛ رابطه خدایگان و برده برگزار میشود
۳ آذر ۱۳۴۶
سایه ساواک
Toggle navigation
صفحه نخست
نمايشگاه
نمایشگاه عکس
نمایشگاه سند
عکسنگاشت
مقالات
روزشمار
رجال
یادداشت
گفتوگو
اخبار
همایش و نشست
نکتهها و اشارهها
نشریات الکترونیک
بهارستان
نشریه ایام
فیلم و صوت
کلیپمو (کلیپهای مخصوص گوشی همراه)
تازههای نشر
انتشارات
درباره ما
تماس با ما
جستجو
آرشيو برچسب: محمدرضا پهلوی
نمایش خبر در روز :
همه
۱
۲
۳
۴
۵
۶
۷
۸
۹
۱۰
۱۱
۱۲
۱۳
۱۴
۱۵
۱۶
۱۷
۱۸
۱۹
۲۰
۲۱
۲۲
۲۳
۲۴
۲۵
۲۶
۲۷
۲۸
۲۹
۳۰
۳۱
ماه :
همه ماه ها
فروردين
ارديبهشت
خرداد
تير
مرداد
شهريور
مهر
آبان
آذر
دی
بهمن
اسفند
سال :
همه سال ها
۱۳۹۲
۱۳۹۳
۱۳۹۴
۱۳۹۵
۱۳۹۶
۱۳۹۷
۱۳۹۸
۱۳۹۹
۱۴۰۰
۱۴۰۱
۱۴۰۲
۱۴۰۳
نوع مطلب :
همه انواع مطالب
خبر
ویدیو
گزارش تصويری
صوت
گزارش
گفتگو
مقاله
یادداشت
بخش :
همه بخشها
نمايشگاه
نمایشگاه عکس
نمایشگاه سند
عکسنگاشت
مقالات
روزشمار
رجال
یادداشت
گفتوگو
اخبار
همایش و نشست
نکتهها و اشارهها
نشریات الکترونیک
بهارستان
نشریه ایام
فیلم و صوت
کلیپمو (کلیپهای مخصوص گوشی همراه)
تازههای نشر
انتشارات
۱ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۱۲
ارتش شاهنشاهی
هویدا معتقد بود که: «ارتش پشتیبان شاه است و نیروهای نظامی را باید بعنوان عامل اصلی تضمین کننده بقاء رژیم به حساب آورد و در این مورد نباید به نظریه روسها اعتنا کرد که معتقدند: این ارتش با تجهیز به سلاحهای آمریکائی و تأمین انبارهای تدارکاتی برای ارتش آمریکا، در حقیقت برای رویاروئی با شوروی بوجود آمده، و در موقع ضرورت نیز آمریکائیها قادرند با اعزام ...
۲۹ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۲۰
نکتهای جدید در نطق شاه
«بعد از آنکه اطلاع یافتم وقت شرفیابی من برای ساعت 10 صبح روز سهشنبه تعیین شده، به مطالعه متن کامل نطق شاه در سالگرد مشروطیت پرداختم. سهچهارم این نطق که به: حوادث ایران در دوران بین دو جنگ جهانی، مسائل مربوط به ملی شدن نفت، و قضایای منتهی به انقلاب شاه و ملت اختصاص دارد، عمدتاً در اکثر نطقهای قبلی شاه نیز وجود داشته است...
۲۸ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۱۶
مناسبات دربار!
[هویدا]: "«نهاوندی ممکن است بزودی ریاست دفتر مخصوص شهبانو را رها کند و ریاست بانک مرکزی را بعهده بگیرد. که البته در این مقام، او خواهد توانست جاهطلبیهای سیاسی خود را فارغ از قید و بندهای درباری بمراتب بیشتر از گذشته ارضاء کند...».
۲۸ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۳۸
توسعه نامتوازن چه تاثیری بر ساختارهای اجتماعی گذاشت؟
گسل طبقاتی پیامد توسعه آمرانه
دادههای مربوط به نابرابری درآمدها برحسب هزینههای هر خانوار، نشان میدهد 20درصد خانوارهای سطح بالا سهم خود در هزینهها را از 51/79 درصد در سال 1339-1338ش به 55/56 درصد در1353-1352ش افزایش داده اند؛ اما سهم 40درصد خانوارهای سطح پایین، از 13/9درصد به 11/96درصد کاهش یافته است.
۲۵ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۲۱
درباره آخرین رئیس ستاد بزرگ ارتشتاران؛
آیا قرهباغی به شاه خیانت کرده بود؟
یکی از شبهات در اعلام بی طرفی ارتش و عدم کودتا، بر این نکته تاکید دارد که قرهباغی به شاه خیانت کرده است. شاه میگوید: «قرهباغی با استفاده از اقتدار خود مانع تحرک افسران تحت فرمانش شد.» همچنین عنوان میشد که بختیار به قرهباغی قول داده در صورتی که به ریاست جمهوری برسد او را معاون خود میکند. فردوست معتقد است در دورانی که قرهباغی سمت ریاست ستاد را ...
۲۵ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۳۴
انتقاد «دنیس رایت» از حسّ تملقدوستی و چاپلوسپروری رژیم شاه
«موقع ظهر که «دنیس رایت» (سفیر اسبق انگلیس در ایران) برای صرف ناهار به سفارتخانه آمد، با اشاره به آخرین کتاب «جرج لینچافسکی» درباره ایران، گفت که: شنیده است به «لسلی بلانک» هم سفارش تألیف کتابی درباره شهبانو را دادهاند. و بعد اضافه کرد: «واقعاً نمیدانم شما چه موقع میخواهید به بیهودگی اقدامات اینگونه افراد متملّق و چاپلوس پی ببرید، و صدمات ناشی ...
۴ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۲۴
لانه افعی!
«... آنگاه هویدا با خنده، وزارت دربار را «لانه افعی» نامید و با حالتی که نشان از افسردگی داشت، تغییر سمت خود از نخستوزیری به وزارت دربار را فرو افتادن از چاله به چاه توصیف کرد.»
۴ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۲۰
توهّم شاهانه
پس از مطالعه مصاحبه شاه با روزنامه هرالدتریبون، تمام بدنم به لرزه افتاد. چون شاه در این مصاحبه گفته است:«هیچکس نمیتواند مرا سرنگون کند. چون 700 هزار نظامی، بیشتر کارگران، و اکثریت مردم ایران پشتیبان من هستند».
۴ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۲۳
رفتار امریکا در قبال رویدادهای سال 1357 ایران؛
اَبَر وزارتخانهای برای کنترل انقلاب اسلامی
یکی از اسناد لانه جاسوسی از مذاکره سولیوان با محمدحسین خان قشقایی، یکی از چهار خان بزرگ ایل قشقایی، حکایت میکند. سولیوان در این مذاکره مطمئن میشود که ایل قشقایی بر بخش اعظم استان فارس و جنوب کشور سلطه دارد و با تمام وجود از منافع امریکا و دربار در آن مناطق حمایت میکند و در مقابل امریکا نیز امتیازاتی به آنها میدهد.
۲۴ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۴۷
قدرت معنوی و علوّ طبعی که باید سرمشق همه حاکمان عالم باشد!
[محمدرضا پهلوی]: پدرم قلباً و عمیقاً فرزندانش را دوست میداشت. یازده فرزندش نیز نسبت به وی علاقه و محبتی آمیخته به ستایش و احترام داشتند. من خیلی زود دریافتم که در پس خشونت ظاهری پدرم، خلق و منش وی آمیخته با محبت و رأفت بسیار است...
۲۱ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۲۶
روایت محمدرضا پهلوی از کودتای 28 مرداد
[محمدرضا پهلوی]: همه این مشقّات و بحران اقتصادی، به این بهانه به ایران تحمیل شد که مصدق میخواست ایران را از سلطه نفوذ انگلیسها نجات دهد. نتیجه اعمال او این شد که انگلیسها تسلط خود را بر بازارهای نفت ایران همچنان حفظ کردند، حال آنکه از این منابع دیگر حتی یک دینار عاید ایران نمیشد. نفت ما در انبارها باقی ماند و یا استخراج نشد ولی انگلیسها مشکلات خود ...
۲۱ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۱۸
توصیه عامل ثباتی که خود ثباتی نداشت
هنگامی که من از قدرتهای بزرگ غربی مصّراً میخواستم که به اندیشه بهرهبرداری از منابع نیروی جایگزین نفت باشند، کسی به اهمیت این موضوع توجه کافی نکرد و هنگامی که کشور ما کوشید خود به این سیاست جامه عمل بپوشاند در راه پیشرفت ما کارشکنی و ایجاد موانع بسیار کردند.
۲۱ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۱۳
پیش به سوی دروازههای تمدن بزرگ و انقلاب سفید شاه و ملّت
هیچ چیز را نمیتوان و نباید از مردم پنهان داشت و من هرگز چنین نکرده بودم. در کتاب انقلاب سفید، یادآور شده بودم که ما در سیاست ملی ایران روش اختناق افکار و تحدید آزادیهای فردی و اجتماعی و حق انتقاد را کنار خواهیم گذاشت، تا توسعه و ترقی ایران یک ظاهر سازی نباشد.
۱۶ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۷:۴۰
نگاهی به طولانیترین دوران نخستوزیری در تاریخ معاصر ایران؛
تاکتیک هویدا برای بقا در قدرت
نه امینی سیاستمدار مطلوب شاه بود و نه حسنعلی منصور، اما این بار در و تخته باهم جور شده بودند و شاه نخستوزیر مطلوبش را یافته بود. هویدا فاصله سیزدهساله میان نخستوزیری حسنعلی منصور و جمشید آموزگار را به خوبی برای شاه پر کرد؛ وی پس از ترور منصور در سال 1343 روی کار آمد و تا سال 1356 بر مسند قدرت بود.
۷ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۷:۵۶
روایت محمدرضا پهلوی از جنایت شرکتهای بزرگ نفتی
[محمدرضا پهلوی]: از 1337 که شکیبائی من در برابر تحمیلات و سوء استفادههای شرکتهای بزرگ نفتی واقعاً بپایان رسید و ما در مقامی بودیم که میتوانستیم با آنان جداً به مقابله بپردازیم، اندک اندک حوادث و وقایعی غریب و شگفتانگیز وقوع یافت...
۱ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۱۶
نگاهی به تحولات ابتدای دهه 1340 و نخستوزیری علی امینی؛
آچمز شاه با مهره امینی
نکته غریب تاریخ این است که همان عواملی که امینی را روی کار آورد در نهایت به سرنگونی وی منجر شد.
۱ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۰۵
نگاهی به فعالیتهای فرهنگی علیاکبر سیاسی
مردی با دو چهره متفاوت
پدر روانشناسی جدید در ایران، که نامش با دانشگاه تهران گره خورده است، زندگی سیاسی ـ فرهنگی متناقضنمایی داشت؛ او از آزادیخواهانی بود که در ماجرای کشف حجاب موضعی متفاوت با کنشهای خود در دوره شاه پسر گرفت.
۱ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۵۵
انتخابات مجلس عصر پهلوی در گفتگو با خسرو معتضد؛
انتخابات دولتی!
مجلس شورای ملی، پایه و اساس قانون اساسی مشروطه است. به عبارتی دیگر محوریترین رکن قانون اساسی مشروطه و جایی که تصمیمات مهم و پایه گرفته میشود، همین نهاد است . از این رو انتخابات این نهاد نیز از اهمیتی بسیار برخوردار بود. به همین دلیل تلاش شد تا در گفتگویی با خسرو معتضد، جایگاه انتخابات مجلس شورای ملی و اهمیت آن در دوره پهلوی دوم را به بحث بگذاریم.
۲۸ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۴۹
نگاهی به یکی از مهمترین نشریات عصر پهلوی دوم؛
تقلید «خواندنیها» از «ریدرز دایجست» امریکایی
امیرانی (مدیرمسئول مجله خواندنیها) در میان درباریان رژیم پهلوی بیش از همه به شاهپور غلامرضا نزدیک بود؛ همچنین از دوستان نزدیک سپهبد فضلالله زاهدی، عامل کودتای 28 مرداد، بود و با استفاده از همین دوستی موفق شد پس از کودتا، حاشیه امنیت پیدا کند. وی از امتیاز دوستی با اسدالله علم، وزیر دربار، نیز برخوردار بود.
۲۴ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۰۶
روابط شاه با جانشین نیکسون چگونه بود؟
اوج روابط ایران و امریکا
براساس آمار موجود، دوران ریاستجمهوری جرالد فورد نشاندهنده افزایش میزان روابط اقتصادی و بازرگانی ایران و امریکا هماهنگ با طرح دکترین نیکسون است؛ به گونهای که امریکا در سالهای 1353 و 1354 با صدور 89 و 158 میلیارد ریال کالا به ایران مقام اول به عنوان شریک تجاری را در میان کشورهای عمده طرف بازرگانی ایران بهدست آورد.
صفحه قبل
|
صفحه بعد
آخرین عناوین
پربيننده ترين
سیاست چماق و هویج جلادان پهلوی
۶ آذر ۱۳۴۶
وقتی ملکه انگلیس از آب گلآلود ماهی گرفت
آنچه آمریکا را به تحمیل کاپیتولاسیون سوق داد
۵ آذر ۱۳۴۶
شرقی که غرب به ما شناساند
۴ آذر ۱۳۴۶
همایش ملی کاپیتولاسیون؛ رابطه خدایگان و برده برگزار میشود
۳ آذر ۱۳۴۶
سایه ساواک
بنیانگذار بنیادی که از پایبست ویران است
داماد مورد اعتماد ملکه مادر
نشست رونمایی از کتاب «شاهنامهای برای شاه» برگزار میشود
رشوه نجومی اسرائیل به نخستوزیر ایران
مردِ تاج و تیغ