English
آرشیو مطالب
تماس با ما
درباره ما
پيوندها
جستجو
جستجوی پيشرفته
گزارش مدیرکل حقوقی وزارت خارجه دولت منصور درباره کاپیتولاسیون
قضات دادگستری گناهی نداشتند
شکست بت شاه
۸ دی ۱۳۴۶
آقای «پنجدرصدی» و غربباورِ مرعوبِ غرب؛ مشتی از خروار
تبیین چرایی اشغال ایران توسط آمریکا از منظر امام خمینی
مجموعه گفتارهای دولت منصور در پاسخ به چرایی طرح لایحه کاپیتولاسیون
5 دی 1346
قلعه باستیل ایران
4 دی 1346
Toggle navigation
صفحه نخست
نمايشگاه
نمایشگاه عکس
نمایشگاه سند
عکسنگاشت
مقالات
روزشمار
رجال
یادداشت
گفتوگو
اخبار
همایش و نشست
نکتهها و اشارهها
نشریات الکترونیک
بهارستان
نشریه ایام
فیلم و صوت
کلیپمو (کلیپهای مخصوص گوشی همراه)
تازههای نشر
انتشارات
درباره ما
تماس با ما
جستجو
آرشيو برچسب: انگلستان
نمایش خبر در روز :
همه
۱
۲
۳
۴
۵
۶
۷
۸
۹
۱۰
۱۱
۱۲
۱۳
۱۴
۱۵
۱۶
۱۷
۱۸
۱۹
۲۰
۲۱
۲۲
۲۳
۲۴
۲۵
۲۶
۲۷
۲۸
۲۹
۳۰
۳۱
ماه :
همه ماه ها
فروردين
ارديبهشت
خرداد
تير
مرداد
شهريور
مهر
آبان
آذر
دی
بهمن
اسفند
سال :
همه سال ها
۱۳۹۲
۱۳۹۳
۱۳۹۴
۱۳۹۵
۱۳۹۶
۱۳۹۷
۱۳۹۸
۱۳۹۹
۱۴۰۰
۱۴۰۱
۱۴۰۲
۱۴۰۳
نوع مطلب :
همه انواع مطالب
خبر
ویدیو
گزارش تصويری
صوت
گزارش
گفتگو
مقاله
یادداشت
بخش :
همه بخشها
نمايشگاه
نمایشگاه عکس
نمایشگاه سند
عکسنگاشت
مقالات
روزشمار
رجال
یادداشت
گفتوگو
اخبار
همایش و نشست
نکتهها و اشارهها
نشریات الکترونیک
بهارستان
نشریه ایام
فیلم و صوت
کلیپمو (کلیپهای مخصوص گوشی همراه)
تازههای نشر
انتشارات
۳ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۰۸:۰۰
مسئله فلسطین در عملکرد آیتالله شیخ عبدالکریم حائری
بیتالمقدس فقط یک شهر نیست
رژیم صهیونیستی متکی به جمعیت مهاجر ایجاد شد. در سالهایی که فلسطین تحت قیمومیت بریتانیا بود یهودیان از کشورهای مختلف به فلسطین انتقال داده میشدند. این مهاجرتها تحت نظر آژانس یهود انجام میشد. در ایران نیز کمیتههایی مأمور ترغیب و انتقال یهودیان به فلسطین بودند.
۲۴ فروردين ۱۳۹۸ ساعت ۱۰:۴۲
به مناسبت سالمرگ وزیر دربار پهلوی؛
پشت نقاب اسدالله علم
اسدالله علم، فرزند شوکتالملک علم، حکمران منطقه بیرجند، در پی ازدواج با ملک تاج قوام، دختر قوامالملک شیرازی، که به فرمان رضاشاه انجام شد به محافل درباری پیوند خورد، اما آنچه او را یکی از شاخصترین کنشگران، سیاستمداران و وزیران دربار پهلوی گرداند نه این ازدواج، بلکه مجموعه عوامل دیگری بود که حتی او را وارد حریم شخصی محمدرضاشاه کرد.
۱۹ اسفند ۱۳۹۷ ساعت ۰۶:۰۰
عهدنامه پاریس و واگذاری افغانستان؛
جایگاه ایران در منطق سیاست منطقهای انگلستان
حسامالسلطنه فرمانده ارتش ایران تلاش کرد تا دولت مرکزی را متقاعد سازد که به حمله انگلیسیها اهمیت ندهد و این مسئله را محور کار خود قرار دهد که انگلستان گرفتار انقلاب هندوستان است و دست از هرات نکشد ولی کوشش او به جایی نرسید.
۸ اسفند ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۰۰
به مناسبت تصویب ساخت راه آهن سراسری ایران؛
به نام ایران، به کام دشمن
با وخیمتر شدن اوضاع، چرچیل دریافت که نمیتوان تنها با نصف ظرفیت راه آهن ایران که بهدست انگلیسیها اداره میشد کار کرد. بنابراین «پیشنهاد آمریکاییان را مبنی بر اینکه اداره راه آهن ایران را در دست بگیرند پذیرفت. ارتش آمریکا برای بهتر کردن برنامه کمک به شوروی در سال 1942 "فرماندهی خلیج فارس" را تاسیس کرد و بهسرعت 30000 سرباز و افسر لجستیکی خود را ...
۴ اسفند ۱۳۹۷ ساعت ۰۶:۰۰
به مناسبت وقایع اسفند 1299؛
چرا کودتا؟
لرد کرزن در کتاب خود اشاره کرده انگلیس در این دوره یک هدف مهم را دنبال میکرد و آن «ایجاد یک رشته دولتهای دستنشانده از کنارههای دریای مدیترانه تا فلات پامیر بود، تا بدین وسیله نه تنها مرزهای هندوستان را مورد محافظت قرار دهد بلکه ارتباطات این کشور با امپراتوری گستردهتر جهانی را برقرار سازد و توسعه دهد... در این زنجیره "دولتهای حایل"؛ ایران ضمن آنکه ...
۱ اسفند ۱۳۹۷ ساعت ۲۲:۰۹
موسی فقیه حقانی در نشست «بررسی ابعاد داخلی و خارجی کودتای 3 اسفند 1299»:
بهترین مدل حکومتی برای ایران در آن زمان مشروطه بود نه جمهوری
موسی فقیه حقانی در نشست «بررسی ابعاد داخلی و خارجی کودتای 3 اسفند 1299» گفت: بهترین مدل حکومتی برای ایران در آن زمان مشروطه بود نه جمهوری و به نظر من، ایرانیها در آن زمان، مشروطهخواه بودند نه جمهوریخواه و اگر همان نظام اعاده میشد، ما بهتر میتوانستیم کشور را اداره کنیم.
۲۸ بهمن ۱۳۹۷ ساعت ۱۸:۰۰
کارکرد رسانههای انگلیسی از نظر محمدرضا پهلوی!
شرفیابی. شاه سرحال بود. سیاست جدیدش در مشارکت کارگران در سهام کارخانه در داخل و خارج با موفقیت توأم بود. مطبوعات انگلستان به خصوص خیلی ابراز احساسات کردند، مخصوصاً "اکونومیست"...
۱۹ دی ۱۳۹۷ ساعت ۰۶:۰۰
ناهمترازیِ سیاستهایِ اصلاحطلبانه ایران و ژاپن در عصر قاجار؛
چرا ژاپن پیش رفت و ایران بازماند؟
نفوذ و اثرگذاریِ امیرکبیر بر سیستم اداری قاجار بهاندازهای بود که عصر ناصری، حتی با قتلِ امیرکبیر نتوانست میراث او را نادیده بگیرد. این در حالی است که ژاپن، اگرچه با تاخیرِ بیش از یک دههای اصلاحات خود را نسبت به ایران آغاز کرد، اما ترکیب متنوع روشنفکرانِ عصر میجی و ویژگیهای آنان، اصلاحات در سرزمینِ آفتاب را مداوم و اثرگذارتر کرد.
۸ دی ۱۳۹۷ ساعت ۰۶:۰۰
عملکرد لوی هندرسون در سمت سفیر آمریکا در ایران
آقای خدمات خارجی
هنری گریدی که پیش از هندرسون سفیر آمریکا در ایران بود، روابط گرمی با جبهه ملی و دکتر مصدق داشت که این روابط از دید انگلستان مخفی نبود. بر خلاف گریدی که متهم به حمایت از ایران شده بود، هندرسون در جهت منافع انگلیس و بر ضد منافع نهضت ملی ایران عمل مینمود تا جایی که نصرالله شیفته او را "بیشرمترین و جاسوسترین سفیر خارجی در دوران حکومت مصدق "دانسته ...
۲۹ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۰۹:۰۰
«جستارهایی در علل سقوط سلسله پهلوی» در گفتوشنود با دکتر یعقوب توکلی
پهلویستها هنوز هم نمیدانند به چه دلیل سقوط کردهاند!
بررسی و تبیین زمینههای سقوط سلسله پهلوی در آستانه چهلمین سالگرد انقلاب شکوهمند اسلامی، بازاری گرم یافته و در کانون توجه تاریخپژوهان انقلاب قرار گرفته است. این مقوله از منظر این تارنما نیز دور نیست و هم ازاینروی، گفتوشنودی که پیش روی دارید نیز چنین موضوعی دارد؛ با سپاس از محقق محترم جناب دکتر یقوب توکلی که با ما به گفتوگو نشستند.
۶ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۱۸:۳۰
زندگی سیاسی عبدالحسین هژیر؛
انگلوفیلی که در خدمت سلطنت بود
گفته میشود که سرتیپ امیرخسروی او را به رضاشاه معرفی نموده و این موضوع سرآغاز همکاری هژیر با رضاشاه بود. بهخصوص در زمینه مسائل مالی بهطوری که او مسئول رسیدگی به امور مالی رضا شاه در بانکهای خارجی میشود و همین موضوع باعث شد هژیر تمامی اطلاعات مربوط به اموال و داراییهای رضاشاه در بانکهای اروپایی را بهدست آورده و از مقدار آنها مطلع شود...
۱ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۰۰
«سراب استقلال رضاخان در واپسین سالهای زمامداری» در گفتوشنود با علیاکبر رنجبر کرمانی
انگلیسیها نخواستند که مزدور آنان در دست مردم ایران گرفتار شود
رویکرد این گفتوشنود نیز مانند برخی مصاحبههای پیشین، بررسی ماهیت سلطنت پهلوی از منظر وابستگی آن به دولتهای خارجی، بهویژه انگلیس و آمریکاست. در این پرسش و پاسخها، جناب علیاکبر رنجبر کرمانی به بازتحلیل این مقوله پرداخته است.
۳۰ آبان ۱۳۹۷ ساعت ۰۶:۰۰
به مناسبت واگذاری امتیاز نفت به شرکت استاندارد اویل در ایران؛
لابیگری برای وارد کردن نیروی سوم به کشور
قوام مذاکرات محرمانهای را با نمایندگان شرکت استاندارد اول برای اعطای امتیاز نفت پنج استان شمالی کشور شروع کرد. این مذاکرات در نهایت به انعقاد قراردادی میان دولت ایران و این شرکت آمریکایی منجر شد. بر اساس این قرارداد امتیاز استخراج و بهرهبرداری از نفت پنج استان شمالی برای پنجاه سال به شرکت استاندارد اویل، یکی از غولهای نفتی دنیا واگذار گردید. نکته ...
۲۸ آبان ۱۳۹۷ ساعت ۰۶:۰۰
به مناسبت الحاق ایران به پیمان سنتو؛
پیمان سنتو تداوم راه پیمان سعدآباد
آمریکا و انگلستان ابتدا سازمان پیمان آتلانتیک شمالی یا ناتو را در میان کشورهای غربی بنیان نهادند. سپس به شرق روی آوردند و پیمان سیتو را میان کشورهای این منطقه از جهان بنا کردند و پس از آن برای تکمیل این کمربند امنیتی ـ دفاعی خود زمینه پیمان بغداد یا سنتو را بهوجود آورند.
۲۱ آبان ۱۳۹۷ ساعت ۰۶:۰۰
مقاومت عليه استعمار و امپرياليسم؛
سد مکتب سامرا در مقابل استعمار انگلیس
زمانی که استعمارگران میکوشیدند در کنار سلطه سیاسی، سلطه اقتصادی و فرهنگی خود را بر کشورهای اسلامی بگسترانند تا از این طریق بتوانند سلطه بلندمدت خود بر جهان اسلام را تضمین کنند، علمای مکتب سامرا بهخوبی به این مسئله پی بردند و در دو صحنه اقتصادی و نظامی در برابر انگلیسیها ایستادند
۱۴ آبان ۱۳۹۷ ساعت ۰۶:۰۰
بهمناسبت تاسیس نیروی دریایی ایران؛
قوای بحریه؛ پازلی از یک ژاندارمری بزرگ
نیروی دریایی رضاشاه را باید در پازل کلی ارتش ایران مورد بررسی قرار داد؛ ارتش ایران به تعبیری یک ژاندارمری بزرگ بود و وظیفه اصلی خود را در مسائلی مانند تخت قاپو کردن و یا کشف حجاب تعریف میکرد؛ در واقع کارکرد برشمرده شده برای ارتش صرفا کارکردی داخلی بود و قرار نبود در زمان تهاجم به مرزها ایفای نقش آنچنانی داشته باشد.
۵ آبان ۱۳۹۷ ساعت ۰۶:۰۰
نقد عملکرد حکومت رضاخان در گفتار امام خمینی
حکومتی که از ابتدا مشروعیت نداشت
یکی از عواملی که به عقیده امام خمینی موجبات زوال مشروعیت رضاشاه را فراهم آورد، وابستگی وی به اجانب و خصوصاً استعمار انگلیس بود. امام بر این باور بود که اتکای بیحد و حصر رضا شاه بر بریتانیا باعث شده بود تا او عملاً کارگزار دولت انگلیس باشد و نه شاه ایران و مروج احکام اسلام.
۱ آبان ۱۳۹۷ ساعت ۰۶:۰۰
بررسی روابط غرب و پهلوی اول؛
تضمین منافع نظام سرمایهداری در ایران
رضاشاه، الغاء قرارداد دارسی و انعقاد قرارداد جدید را به عنوان یک پیروزی بزرگ در استیفای حقوق ایران دانست و حتی جشن و چراغانی بر پا شد، در صورتی که امضای قرارداد 1933 برای بریتانیا پیروزی بزرگی بود؛ زیرا به موجب آن سی و دو سال به قرارداد دارسی اضافه شده بود.
۱۸ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۰۶:۰۰
به مناسبت انعقاد قرارداد گلستان؛
دریاچهای که از دست ایران رفت!
علاوه بر حقوق و امتیازاتی که روسیه در عهدنامه گلستان کسب نموده بود، امتیاز انحصاری کشتیهای جنگی روسیه نیز به سایر امتیازات این کشور افزوده شد و این فرصت را به روسیه تزاری داد تا به بهانههای مختلف کشتیهای جنگی و نیروهای نظامی خود را در مناطق مختلف دریای مازندران از جمله جزایر آشوراده پیاده نماید.
۳ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۲۵
گفتوشنود با دکتر مصطفی تقوی
ایران در جنگ جهانی دوم
پس از آغاز جنگ جهانی دوم در سال 1939، کشور ایران با اینکه بی طرفی خود را اعلام نموده بود اما به یکی از میدانهای مهم نظامی و نقطه عطفی در مقابله قدرتهای جهان با آلمان نازی تبدیل شد. در روز 25 اوت سال 1941 (3 شهریور 1320) مداخله نظامی بریتانیا و اتحاد شوروی در قلمرو ایران آغاز شد که عملا تا سال 1945/1324، یعنی به مدت ۴ سال طول کشید. ورود نیروهای نظامی ...
صفحه قبل
|
صفحه بعد
آخرین عناوین
پربيننده ترين
گزارش مدیرکل حقوقی وزارت خارجه دولت منصور درباره کاپیتولاسیون
قضات دادگستری گناهی نداشتند
شکست بت شاه
۸ دی ۱۳۴۶
آقای «پنجدرصدی» و غربباورِ مرعوبِ غرب؛ مشتی از خروار
تبیین چرایی اشغال ایران توسط آمریکا از منظر امام خمینی
مجموعه گفتارهای دولت منصور در پاسخ به چرایی طرح لایحه کاپیتولاسیون
5 دی 1346
قلعه باستیل ایران
4 دی 1346
28 آذر 1346
گزارش روز دوم همایش ملی «کاپیتولاسیون؛ رابطه خدایگان و برده»
کاپیتولاسیون و تفاوت آن با کنوانسیون وین
پایگاه اینترنتی «اسناد لانه جاسوسی» رونمایی شد
کشف محموله مواد مخدر در صحنه تصادف