«کافی در منزل امام خمینی خلاف مصلحت صحبت کرده، جلوگیری شود»!/ مراسم آیت‌الله مرعشی نجفی برای شهدای جنگ با اسرائیل و نگرانی ساواک!/ کمیته ملی پیکار با بی‌سوادی در حضور اشرف پهلوی/ نخست‌وزیر در مؤسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی/ پروازهای هواپیمایی ملی به بغداد/ شهردار از مردم خواست انتقاد کنند!/ شهردار در شرکت واحد/ نخست‌وزیر برای حل مسئله دارو اخطار کرد/ بنا به گزارش بانک مرکزی؛ در اردیبهشت‌ماه شاخص هزینه زندگی کاهش یافت/ طرح لوله نفتی ایران ترکیه
30 خرداد 1346

 

«کافی در منزل امام خمینی خلاف مصلحت صحبت کرده، جلوگیری شود»!

بر اساس یک گزارش ساواک به تاریخ 30 خرداد 1346 درباره شیخ احمد کافی «با توجه به گزارش‌هایی که اخیرا در مورد سخنرانی‌های وی از طریق آن ساواک واصل شده بود از شهربانی کل کشور خواسته شد که نسبت به جلوگیری از تحریکات نام‌برده اقدام نمایند. علی‌هذا خواهشمند است دستور فرمایید در اعلام پاسخ نامه شماره 24159 /316ـ 15 /3 /46 تسریع نمایند».
این سند می‌افزاید: ضمنا برابر اعلام ساواک قم، یادشده در تاریخ 19 /3 /46 به شهرستان قم وارد و در جلسه روضه‌خوانی منزل [امام] خمینی نیز شرکت و منبر رفته و سخنان خلاف مصالحی هم ایراد نموده است؛ بنابراین ترتیبی داده شود که در جریان مسافرت‌های این قبیل وعاظ بوده و مراتب را به موقع منعکس نمایند.[1]
 

مراسم آیت‌الله مرعشی نجفی برای شهدای جنگ با اسرائیل و نگرانی ساواک!

بر اساس یک گزارش ساواک به تاریخ 30 خرداد 1346 «به مناسبت جنگ اعراب و اسرائیل، سیدشهاب‌الدین مرعشی نجفی شدیدا اظهار تأسف نموده، سپس برای شهادت شهدای عرب ـ اعراب در جنگ مذکور، مجلس ختمی روز 26 خرداد از ساعت 3 الی 6 بعدازظهر در مسجد امام در قم ترتیب داده است. این روحانی ضمن اعلامیه‌ای، از عموم طبقات مختلف دعوت کرده است که در این مجلس شرکت کنند؛ ضمنا طی اعلامیه دیگری از قاطبه مردم تقاضا کرده است که هر کس به اندازه قدرت و استطاعت به بازماندگان شهدای عرب کمک کرده، وجوهات خود را به حساب شماره 1 بانک صادرات واریز کنند».
در توضیح ساواک خراسان آمده است: از این اعلامیه به تعداد خیلی محدود در مشهد دیده شده. یک نسخه از آن روز 28 /3 /46 در مدرسه خیراتخان الصاق ولی خود طلاب آن را کنده‌اند؛ زیرا آیت‎الله مرعشی در مشهد طرفدارانی ندارد. در عین حال، مراقبت لازم به عمل می‌‌آید که ناشرین اعلامیه شناخته و تحت تعقیب قرار گیرند.[2]
 

کمیته ملی پیکار با بی‌سوادی در حضور اشرف پهلوی

روزنامه «اطلاعات» نوشت: دیروز کمیته ملی پیکار جهانی با بی‌سوادی در حضور والاحضرت شاهدخت اشرف پهلوی، نیابت ریاست عالیه کمیته، تشکیل شد.
در این جلسه که آقایان نخست‌وزیر، وزیر دربار شاهنشاهی، مهندس اصفیاء: مدیر عامل سازمان برنامه، دکتر خانلری: مدیر عامل کمیته و دکتر جهانشاهی شرکت داشتند، گزارش وضع فعلی کمیته به عرض رسید و راجع به برنامه آینده تصمیماتی اتخاذ گردید.[3]
 

نخست‌وزیر در مؤسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی

بعد از ظهر دیروز آقای امیرعباس هویدا، نخست‌وزیر، در مؤسسه مطالعات و تحقیقات اجتماعی دانشگاه تهران حضور به هم رساند و از گروه‌های تحقیقاتی مؤسسه بازدید به عمل آورد.
آقای نخست‌وزیر پس از تبادل نظر با محققان مؤسسه توصیه کرد که دستگاه‌های دولتی و سازمان برنامه ارتباط بیشتری با مؤسسه برقرار کنند؛ همچنین در رفع نواقص و تکمیل وسایل کار مؤسسه ترتیب کمک‌های لازم را داد.[4]
 

پروازهای هواپیمایی ملی به بغداد

به طوری که از هواپیمایی ملی ایران اطلاع می‌دهند از روز جمعه 2 تیرماه پروازهای عادی هواپیمایی ملی ایران به بغداد آغاز خواهد شد و هفته‌ای دو روز دوشنبه و جمعه این پروازها انجام خواهد گرفت.[5]
 

در جلسه آشنایی با اصناف وابسته به اتاق بازرگانی تهران؛ شهردار از مردم خواست انتقاد کنند!

برای آشنایی با شهردار جدید تهران، عصر دیروز چند صد نفر از اصناف وابسته به اتاق بازرگانی، اجتماعی در محل اتاق مذکور تشکیل دادند.
در پایان آقای صفاری، شهردار تهران، از حسن توجه اتاق بازرگانی و اصناف وابسته به امور شهر تشکر کرد و گفت: من از همه مردم شهر تهران توقع دارم که انتقاد کنند، اما انتقاد واقعی؛ چون اگر انتقاد واقعی باشد، در ماهیت امر راهنمایی است و شهرداری تهران به راهنمایی مردم احتیاج دائمی و مبرم دارد.
شهرداری نباید چیزی از مردم پنهان کند. مردم هم باید مجال بدهند تا من بتوانم برای مشکلات راه حل پیدا کنم.
 

شهردار در شرکت واحد

شهردار تهران دیروز از تأسیسات شرکت واحد اتوبوسرانی در سراسر تهران دیدن کرد و با مسئولان این شرکت در مورد رفع مشکلات شرکت واحد تبادل نظر نمود. در این بازدید وضع نواحی یک و دو اتوبوسرانی و مراکز تعمیرات، قرارگاه‌ها، امور اداری و مالی شرکت برای شهردار تشریح گردید.
امروز تیمسار صفاری گفت: مشکلات شرکت واحد برای تأمین رفاه و آسایش مردم بررسی گردید و به کمک دولت به‌زودی اقدامات سریع و لازم در مورد رفع این مشکلات معمول خواهد شد.[6]
 

نخست‌وزیر برای حل مسئله دارو اخطار کرد

به مناسبت بیست‌وسومین سال تأسیس جامعه داروسازان ایران (سندیکای سابق) از طرف هیئت‌مدیره جامعه داروسازان ضیافتی با حضور آقای نخست‌وزیر در هتل هیلتون برگزار شد که در آن وزیر بهداری، معاونین وزارت بهداری و عده زیادی از شخصیت‌های دانشگاهی شرکت داشتند.
در این مراسم، آقای هویدا، نخست‌وزیر، خطاب به داروسازان گفت: برای حل مسئله دارو، انقلابی کار کنید و با عضویت در شرکت تعاونی تهیه و توزیع دارو به این هدف کمک کنید و گرنه دولت مستقیما و مستقلا در این راه اقدام خواهد کرد.
آقای نخست‌وزیر برنامه دولت را در راه انقلاب شاه و مردم برای حل مسئله دارویی با در نظر گرفتن مصالح اجتماعی و مردم تشریح کرده اضافه نمود که صاحبان صنایع داخلی باید در جهت پیشرفت سریع و وسیع این صنعت همراه با جلب اعتماد و استفاده بیشتر مردم به محصولات داخلی قدم بردارند.
نخست‌وزیر در این مراسم خطاب به وزیر بهداری گفت: به تمام واردکنندگان و صاحبان صنایع داروسازی بگویید تا محصولات خود را فقط از راه شرکت تعاونی پخش کنند تا عوامل حاد واسطه‌ها از بین بروند.
نخست‌وزیر گفت: دولت نمی‌تواند مصالح اجتماع و مردم را به خاطر عده معدودی به خطر بیندازد و من صراحتا می‌گویم که اگر شما نتوانید کار کنید و در مدت محدودی تمام داروسازان و مدیران داروخانه‌ها را عضو شرکت کنید، دولت برای حل مسئله دارو قدم بر می‌دارد که البته برای این کار وزیر بهداری و مسئولین شرکت‌های تعاونی در نخست‌وزیری نیز کمال همکاری و مساعدت را با داروسازان خواهند کرد.[7]
 

بنا به گزارش بانک مرکزی؛ در اردیبهشت‌ماه شاخص هزینه زندگی کاهش یافت

روزنامه «اطلاعات» نوشت: شاخص هزینه زندگی در شهرهای ایران در اردیبهشت‌ماه ١٣٤٦ نسبت به فروردین‌ماه امسال 1/1 درصد کاهش یافت.
اداره آمار بانک مرکزی ایران گزارش داد علت تغییر تقلیل شاخص هزینه زندگی، کاهش فصلی بهای بعضی از مواد خوراکی مخصوصا میوه‌ها و سبزی‌های تازه و فرآورده‌های لبنی بوده است.
تنزل بهای پوشاک و روغن‌های حیوانی و نباتی نیز در کاهش شاخص مؤثر بود. بهای گوشت بر اثر کمی عرضه و کالاها و خدمات ساختمانی، در نتیجه افزایش فصلی فعالیت‌های ساختمانی بالا رفت. با وجود تنزل بهای نان شاخص گروه آرد، نان و برنج روی‌هم‌رفته به علت ادامه افزایش بهای برنج ترقی کرد.[8]
 

طرح لوله نفتی ایران ترکیه

روزنامه «اطلاعات» نوشت: گزارش خبرنگار ما از ترکیه حاکی است که طرح لوله نفت از ایران به بندر اسکندرون آماده شده و به موجب این طرح یک خط لوله نفت سهم دولت ایران را از خوزستان و از طریق غرب کشور به ترکیه برده و در بندر اسکندرون تحویل کشتی‌ها خواهد داد.
در همین گزارش گفته شده است در اجلاسیه قبلی وزرای خارجه ایران، ترکیه و پاکستان، که مسائل عمران منطقه‌ای مورد بحث قرار گرفت، از طرف ترکیه پیشنهاد شد که یک رشته لوله نفت از مناطق نفت‌خیز ایران به بندر اسکندرون کشیده شود و ایران نیز موافقت کرد که این پیشنهاد را مورد مطالعه قرار دهد.  
به دنبال همین پیشنهاد طرح مزبور از طرف ایران مورد مطالعه قرار گرفت.
در پنج سال آینده ۲۰ میلیون تُن نفت خام از ایران به کشورهای اروپای شرقی حمل خواهد شد و از سال ۱۹۷۱ تا پایان سال ۱۹۷۵ قریب ۵ میلیون تُن نفت دیگر نیز به همین منطقه حمل خواهد گردید. این نفت را می‌توان از همین رشته لوله نیز حمل کرد و احتمالا فروش‌های دیگر ایران نیز از طریق همین لوله قابل انتقال  است.
طرح مزبور هنوز به مرحله نهایی نرسیده است.[9]
 
صفحه اول روزنامه اطلاعات، 30 خرداد 1346
 
 
پی‌نوشت‌ها:
 
[1] . حجت‌الاسلام حاج شیخ احمد کافی به روایت اسناد ساواک، ص 91.
تاریخ: 31 /3 /46
شماره: 1462ـ 25ـ 657
از: شهربانی کل کشور (اداره اطلاعات)
به: تیمسار ریاست سازمان اطلاعات و امنیت کشور
درباره: شیخ احمد کافی بازگشت به شماره 24133 /316ـ 18 /3 /46
در مورد جلوگیری از ادامه تحریکات شیخ مذکور دستورات لازم صادر گردید.
رئیس شهربانی کل کشور.
سپهبد مبصر از طرف سرتیپ صمدیان‌پور
[2] . انقلاب اسلامی به روایت اسناد ساواک، استان خراسان رضوی، ج 5، ص 320.
[3] . اطلاعات، 30 خرداد 1346، ص 20.
[4] . همان‌جا.
[5] . همان‌جا.
[6] . همان‌جا.
[7] . همان‌جا.
[8] . همان‌جا.
[9] . همان‌جا.
https://iichs.ir/vdcbafb5.rhbswpiuur.html
iichs.ir/vdcbafb5.rhbswpiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما