[1].
رشیدیانها به روایت اسناد ساواک، ج 3، ص 357.
[2].
شهید حجتالاسلام دکتر محمدجواد باهنر به روایت اسناد ساواک، ص 111. در این دوران فعالیت هیئت مکتب الحسین(ع) افزایش یافته و آقایان
هاشمی رفسنجانی و
شهید باهنر مرتبا در جلسات هفتگی آن شرکت میکردند و با توجه به گسترش درگیریهای رژیم صهیونیستی و حساسیت و انعکاس آن در بین مسلمانان، سخنرانان از این مسئله بهخوبی بهرهبرداری میکردند و به شکلهای گوناگون به افشای چهره رژیم پهلوی میپرداختند. انعکاس گزارشهای منابع ساواک از مطالب و موضوعات طرحشده در جلسات، حساسیت و توجه مسئولان امنیتی را برای مقابله و برخورد با نیروهای مبارز برانگیخت. آنها مترصد فرصتی بودند تا به بازداشت یا ممنوعالمنبر کردن سخنرانان یا تعطیلی مجالس اقدام کنند.
[3]. حجتالاسلام محمدتقی محرر از روحانیون انقلابی شهرستان نقده بود که در اسناد برجایمانده از ساواک به فعالیتهای انقلابی ایشان اشاره شده است. وی از وعاظ منطقه، دبیر در محمدیار و ساکن قریه عطاءالله و پیشنماز آن آبادی بود. در سالهایی که بردن نام امام خمینی(ره) جرم بود، وی از امام و راه ایشان دفاع میکرد. برخی اسناد بیانگر گزارشهایی از سخنرانیهای ایشان است. وی از سیاستهای فرهنگی و نظامی رژیم بهویژه در توسعه قدرت ارتش انتقاد میکرد. منتقد فقر و گرسنگی مردم بود. وی از دوستی رژیم پهلوی و اسرائیل بهشدت انتقاد و فروش نفت ایران به آن رژیم را محکوم میکرد. بهویژه از مواضع ایران در قبال آتشسوزی در مسجدالاقصی انتقاد میکرد. وی مردم را در جریان حوادث انقلابی در شهرهای دیگر قرار میداد. حجتالاسلام محرر در تظاهرات مردمی که از مسجد صاحبالزمان(عج) شروع شد، نقش فعالی داشت. وی با شیخ مرتضی رضوی، روحانی انقلابی و مشهور نقده در ارتباط بود و به مسجد امام جعفر صادق(ع) این شهر رفتوآمد میکرد.
[4].
پایگاههای انقلاب اسلامی به روایت اسناد ساواک؛ مساجد استان آذربایجان غربی، ج 1، ص 23.
[5].
اطلاعات، 27 تیر 1346، ص 20.