تصمیم شهرداری قم به تخریب بخشی از مدرسه فیضیه!/ «داریوش همایون عضو مؤسسه‌ای است که توسط سازمان سیا تأسیس شده است»!/ چائوشسکو به ریاست‌جمهوری رومانی انتخاب شد/ شاه انتخاب رئیس‌جمهوری رومانی را تبریک گفت/ وزیر دفاع پاکستان به تهران آمد/ سفیر کویت به تهران بازگشت/ سفیر مجارستان تهران را ترک می‌کند/ هیئت اقتصادی شوروی وارد تهران شد/ سفیر ایران در افغانستان به تهران آمد/ مهمانخانه چهارصد اتاقی در تهران ساخته می‌شود/ رد اعتبارنامه نماینده تربت حیدریه/ هویدا: ۳۸۰ میلیون تومان خرج گسترش و احداث هتل‌ها می‌‎شود/ جوان هستیم و برای گسترش صنعت جهانگردی نیاز به زمان داریم!/ یک هیئت فرهنگی از ایران به شوروی می‌رود/ موافقت‌نامه ترانزیت ایران و عراق/ اعطای دکترای افتخاری به استاد ایتالیایی در دانشگاه ملی ایران!/ به علت کمبود جا در بیمارستان روانی رازی؛ بیماران روانی در شهر پراکنده‌اند
۱۹ آذر ۱۳۴۶


تصمیم شهرداری قم به تخریب بخشی از مدرسه فیضیه!

بر اساس گزارش ساواک به تاریخ 19 آذر 1346 درباره «مدرسه فیضیه و دارالشفا» «چون شهرداری قم تصمیم دارد خیابان جنب دو مدرسه فوق‌الذکر را تعریض نمایند، این عمل باعث خراب شدن قسمتی از دو مدرسه می‌شود؛ لذا طلبه‌ها از این موضوع بسیار ناراحت و تصمیم دارند که اعلامیه‌ای تحت عنوان همین عنوان در قم چاپ و منتشر نمایند».[1]
 

«داریوش همایون عضو مؤسسه‌ای است که توسط سازمان سیا تأسیس شده است»!

بر اساس گزارش ساواک به تاریخ 19 آذر 1346 «عصر روز یکشنبه 19 /9 /46 در جلسه هیئت‌مدیره سندیکای نویسندگان و خبرنگاران مطبوعات به مناسبت اینکه داریوش همایون سرمایه‌گذار و مدیر روزنامه "آیندگان" شده بحث درباره استعفای وی و همچنین نامه مرزبان،[2] دبیر سال قبل سندیکا، مطرح گردید». 
غلامحسین صالحیار،[3] دبیر روزنامه آیندگان، که در عین حال دبیر سندیکا نیز می‌باشد، از داریوش همایون دفاع کرد. رائین در جواب او گفت: اگر همایون خبرنگار، نویسنده، مترجم یا عکاس روزنامه مذکور است که عضویت او در سندیکا بلامانع است. در غیر این صورت چون سندیکای ما به علت عضویت مسعود برزین، کارمند کنسرسیوم مدتی در مظان اتهام وابستگی به کنسرسیوم قرار داشت و اکنون داریوش همایون بازرس و دبیر مؤسسه فرانکلین یک کنسرسیوم می‌باشد و سه تن از دوستانش که در آیندگان کار می‌کنند عضو هیئت‌مدیره هستند و لذا بهتر است ایشان استعفا بدهند به‌خصوص که مؤسسه فرانکلین به وسیله سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) در دنیا تشکیل شده و در اساسنامه این سازمان قید گردیده که یکی از هدف‌هایش چاپ کتب ضد کمونیستی است و با توجه به اینکه داریوش همایون در مدت سه سال 21 سفر به نام روزنامه‌نگار به خارج از کشور کرده و در هنگام سقوط سوکارنو در اندونزی بود و در وقایع شش‌روزه جنگ اعراب و اسرائیل در اسرائیل به‌سر می‌برد؛ لذا برای رفع هر گونه ابهام بهتر است ایشان از عضویت سندیکا کنار روند.
سپس تاراجی گفت: در اساسنامه ما باید قید شود که چه کسی عضویت را دارد و آیا سرمایه‌گذار و ناشر یک روزنامه می‌تواند عضو سندیکا باشد یا نه نیز قید گردد.
سپس اسماعیل یگانگی نیز درباره جلوگیری از تشتت صحبت کرد و سرانجام قرار شد در جلسه فوق‌العاده روز پنجشنبه 23 آذر، همایون و مرزبان هر دو حاضر شوند و به اختلاف مذکور رسیدگی گردد.[4]
 

چائوشسکو به ریاست‌جمهوری رومانی انتخاب شد

«آسوشیتدپرس» از بخارست گزارش داد: امروز پارلمان رومانی نیکولای چائوشسکو، رهبر حزب کمونیست این کشور، را به اتفاق آرا به ریاست‌جمهوری رومانی برگزید.
انتخاب چائوشسکو، رهبر حزب کمونیست رومانی، به ریاست‌جمهوری رومانی طبق پیشنهاد جیواستویکا، رئیس‌جمهور سابق رومانی، صورت گرفته است.
٤٥١ نماینده حاضر در پارلمان پس از انتخاب چائوشسکو به‌شدت نسبت به وی ابراز احساسات نمودند.
رهبر قدرتمند حزب کمونیست رومانی اکنون مانند آنتونین یوزف نُووتنی در چکسلواکی و والتر البریخت در آلمان شرقی، عالی‌ترین مقام حزبى و دولتی را در اختیار دارد.[5]
 

شاه انتخاب رئیس‌جمهوری رومانی را تبریک گفت

جراید امروز کشور نوشتند: از جانب شاهنشاه آریامهر به مناسبت انتخاب نیکلای چائوشسکو به ریاست شورای دولتی جمهوری سوسیالیستی رومانی، تلگرام تبریکی به بخارست مخابره شد.
شاهنشاه در این تلگرام بهترین آرزوهای قلبی خویش را برای توفیق چائوشسکو و مردم رومانی خواستار شدند.[6]
 

وزیر دفاع پاکستان به تهران آمد

دریادار عبدالرشیدخان، وزیر دفاع پاکستان، در راه بازگشت به کشور خود نیمه‌شب دیشب به تهران وارد شد.
وزیر دفاع پاکستان قرار است فردا تهران را به مقصد راولپندی ترک کند.[7]
 

سفیر کویت به تهران بازگشت

سلیمان الصانع، سفیر کویت در دربار شاهنشاهی که برای تقدیم گزارش حوزه مأموریت خویش هفته گذشته به کویت رفته بود، دیشب به تهران بازگشت.
سفیر کویت قبل از حرکت به تهران با امیر کویت ملاقات نمود و گفته می‌شود که سفیر کویت از هم‌اکنون سرگرم تهیه مقدمات سفر امیر کویت به ایران می‌باشد.
امیر کویت قرار است پس از ماه رمضان به دعوت رسمی شاه از ایران دیدن کند، ولی سفیر کویت به خبرنگار «اطلاعات» گفت که تاریخ قطعی این مسافرت هنوز تعیین نگردیده است.[8]
 

سفیر مجارستان تهران را ترک می‌کند

لاسزلو گایاروز، سفیر مجارستان در دربار شاهنشاهی، تا پایان این هفته برای احراز پست مهمی تهران را به قصد بوداپست ترک خواهد کرد.
سفیر مجارستان نُه ماه پیش به این سمت منصوب گردید و برای جانشینی وی هنوز نامی اعلام نگردیده است.
امشب از طرف آقای اردشیر زاهدی، وزیر امور خارجه، ضیافتی برای خداحافظی با سفیر مجارستان ترتیب خواهد یافت.[9]
 

هیئت اقتصادی شوروی وارد تهران شد

یک هیئت سی‌نفری از کارشناسان شوروی در این هفته وارد تهران شد تا درباره طرح‌های برنامه چهارم با مقامات مسئول به مذاکره بپردارد.
هیئت مذکور به شش گروه تقسیم شد و مذاکرات خود را با کارشناسان و مقامات وزارت راه، وزارت دارایی، وزارت اقتصاد، وزارت آب و برق، شهرداری تهران و راه آهن آغاز کرد.
اعضای این هیئت مدت یک ماه در ایران توقف خواهند داشت و طی این مدت، احتیاجات ایران را در زمینه اجرای طرح‌های مختلف برنامه چهارم مورد بررسی قرار خواهند داد و امکانات دولت شوروی را جهت دادن اعتبار و وام و کمک‌های فنی در این خصوص مشخص خواهند کرد.[10]
 

سفیر ایران در افغانستان به تهران آمد

امروز اطلاع حاصل شد که آقای محمود فروغی، سفیر ایران در افغانستان، برای تقدیم گزارش حوزه مأموریت خویش به تهران آمده است.[11]
 

مهمانخانه چهارصد اتاقی در تهران ساخته می‌شود

روزنامه «اطلاعات» نوشت: با شرکت سازمان جلب سیاحان، پرنس صدرالدین و یک شرکت خارجی بزرگ‌ترین مهمانخانه با چهارصد اتاق در تهران احداث می‌شود.
سازمان جلب سیاحان اعلام کرد: موافقت‌نامه احداث مهمانخانه چهارصد اتاقی تهران بین سازمان جلب سیاحان و شرکت انترکنتینانتال و پرنس صدرالدین به امضا رسید.
هزینه ساختمان این مهمانخانه هشتصدمیلیون ریال برآورده شده است که ۲۵ درصد سهام آن متعلق به شرکت خارجی، ۲۵ درصد متعلق به پرنس صدرالدین و ٥٠ درصد بقیه متعلق به سازمان جلب سیاحان خواهد بود.
این مهمانخانه در اراضی شمال شرقی پارک فرح [بوستان لاله کنونی] احداث می‌گردد و بهره‌برداری از آن از سه سال آینده شروع خواهد شد و در جشن‌های ۲۵۰۰ ساله ایران مورد استفاده قرار می‌گیرد.[12]
 

رد اعتبارنامه نماینده تربت حیدریه

در آخر جلسه علنی امروز مجلس شورای ملی گزارش شعبه سوم درباره اعتبارنامه آقای دکتر ابریشمی، نماینده تربت حیدریه، خوانده شد.
در گزارش شعبه گفته شده است که چون شکایات زیادی نسبت به این انتخابات رسیده بود با توجه به محتویات پرونده، کیفیت اخذ آرا و استعفای هفت نفر از اعضای اصلی انجمن نظارت و با توجه به مقررات قانون انتخابات و شرایط نمایندگی و مخصوصا حسن شهرت انتخاب‌شوندگان ۲۷ نفر اعضای حاضر در جلسه شعبه به اتفاق آرا پرونده انتخاباتی تربت حیدریه را مردود دانسته‌اند.
عده‌ای از نمایندگان گفتند: مبارک است! (خنده نمایندگان)
در این موقع رئیس مجلس اظهار داشت: مطابق آیین‌نامه گزارش شعبه برای بررسی و اظهار نظر به کمیسیون تحقیق ارجاع می‌شود.[13]
 

هویدا: ۳۸۰ میلیون تومان خرج گسترش و احداث هتل‌ها می‌‎شود

نخست‌وزیر گفت: سازمان جلب سیاحان برای توسعه امور مربوط به توسعه صنعت جهانگردی در ایران به دستور دولت اجازه تبلیغ را نداشته این امر تا زمانی که امکانات پذیرایی از جهانگردان در مملکت فراهم نگردیده ادامه خواهد داشت.
آقای امیرعباس هویدا، نخست‌وزیر که عصر دیروز این مطلب را هنگام گشایش اولین سمینار مدیریت مهمانخانه‌ها بیان می‌داشت، پیرامون اهمیت صنعت جهانگردی در اقتصاد کشورها سخن گفت و افزود: صنعت توریست از لحاظ درآمد ملی و موازنه پرداخت‌ها در یک کشور حائز اهمیت زیادی است و در گروهی از کشورهای خارجی قسمت عمده درآمد ارزی از این راه عاید می‌گردد.
نخست‌وزیر سپس اظهار داشت: دولت در برنامه چهارم در حدود 380 میلیون تومان از بخش دولتی برای گسترش احداث هتل‌ها منظور کرده است؛ البته این رقم کافی نیست و گسترش و ایجاد هتل‌ها نیاز به سرمایه‌گذاری بخش خصوصی دارد؛ زیرا از نظر من صنعت توریست از لحاظ توسعه اقتصادی، یک تابع مهم است.
 

جوان هستیم و برای گسترش صنعت جهانگردی نیاز به زمان داریم!

در چند سال گذشته زحمات فراوانی در این راه کشیده شده و مقررات تازه‌ای وضع گردیده روح ایمان جدیدی ایجاد گردیده مع‌ذالک ما هنوز در این قسمت جوان هستیم و برای گسترش صنعت جهانگردی نیاز به زمان داریم.
رقم پیش‌بینی‌شده سالیانه برای جهانگردانی که از ایران دیدن می‌کنند تا پایان برنامه چهارم ٥٤٠ هزار تن می‌باشد، اما نخست‌وزیر گفت که به نظر وی این رقم به 800 هزار تن بالغ خواهد گردید و ازاین‌رو باید خودمان را از هم‌اکنون آماده پذیرایی از این میهمانان خارجی کنیم وگرنه چنانچه جهانگردان جایی برای اقامت نداشته باشند، به نقاط دیگر جهان روی می‌آورند.
نخست‌وزیر آن‌گاه توجه شرکت‌کنندگان در سمینار مدیریت مهمانخانه‌ها را که توسط مرکز آموزشی خدمات جهانگردی سازمان جلب سیاحان به مدت یک هفته در تهران تشکیل می‌گردد به اهمیت توریست داخلی معطوف ساخت.[14]
 

یک هیئت فرهنگی از ایران به شوروی می‌رود

وزارت فرهنگ و هنر امروز اطلاع داد که درباره نظم معاصر فارسی، سمپوزیومی در نیمه دوم آذرماه امسال در تاجیکستان شوروی تشکیل خواهد شد.
در این سمپوزیوم گروهی از نمایندگان کشورهای فارسی‌زبان و شرق‌شناسان ممالک اروپایی و آسیایی شرکت می‌کنند.
از طرف ایران هیئتی مرکب از آقایان دکتر خانلری، وزیر اسبق و استاد دانشگاه و مدیرعامل بنیاد فرهنگ ایران، و دکتر صورتگر، استاد دانشگاه و دبیرکل شورای فرهنگی سلطنتی، و آقای نادر نادرپور، کارمند اداره کل روابط فرهنگی و شاعر نوپرداز معاصر، در این سمپوزیوم شرکت خواهند کرد.[15]
 

موافقت‌نامه ترانزیت ایران و عراق

امروز وزارت اقتصاد اعلام داشت که مذاکرات هیئت اقتصادی ایران به ریاست مدیرعامل شرکت سهامی معاملات خارجی پیرامون انعقاد موافقت‌نامه ترانزیت بین ایران و عراق در بغداد به نتیجه رسید.
بر اساس این موافقت‌نامه کمیسیون مختلطی از نمایندگان دو کشور به منظور حسن اجرای مفاد موافقت‌نامه تشکیل می‌شود.[16]
 

اعطای دکترای افتخاری به استاد ایتالیایی در دانشگاه ملی ایران!

صبح امروز مراسمی در دانشگاه ملی ایران به مناسبت ایجاد همبستگی بین دانشکده معماری فلورانس ایتالیا و دانشکده معماری دانشگاه ملی ایران، با حضور رؤسای دانشکده‌های مزبور، جمعی از استادان دانشگاه‌های فلورانس و ملی ایران و جمعی از شخصیت‌های علمی و فرهنگی و سیاسی دو کشور برگزار شد.
در این مراسم به آقای پروفسور توچی، استاد دانشگاه رم، درجه دکترای افتخاری فلسفه و ادبیات اهدا شد.[17]
 

به علت کمبود جا در بیمارستان روانی رازی؛ بیماران روانی در شهر پراکنده‌اند

بیمارستان روانی رازی به شهرداری‌های قم و دزفول اخطار کرد که اگر هزینه بیماران بستری شهر خود را در بیمارستان روانی رازی پرداخت نکنند، آنها را مرخص خواهد کرد.
شهرداری‌های هر یک از این دو شهر 340 هزار تومان به بیمارستان روانی بدهی دارند و تا به حال در پرداخت آنها اقدامی نکرده‌اند. تعداد بیماران روانی این دو شهر در ایران از هر نقطه دیگر بیشتر است.
بیمارستان روانی رازی اعلام داشت که بیماران غشی و مصروع و آن دسته از افراد را که بیماری آنها به‌تدریج و با گذشت زمان درمان می‌شود مرخص کرده و به جای آنها بیماران تشنجی را بستری و درمان می‌کند.
هم‌اکنون در سراسر تهران حدود پنج‌هزار نفر بیمار روانی وجود دارد که نیمی از آنها در بیمارستان روانی رازی و بقیه در محلات شهر پراکنده‌اند.
هزینه درمان بیماران بستری از محل پرداخت صدی ده بهداشت و به وسیله انجمن بهداری پرداخت می‌گردد.
بیمارستان روانی رازی اعلام داشت که بیماران روانی با وجود داروهای جدید و پزشکان متخصص به سهولت درمان می‌شوند و در مدت یک سال گذشته سه‌هزار نفر بیمار روانی در بیمارستان درمان شده‌اند.[18]
 
صفحه اول روزنامه اطلاعات، 19 آذر 1346
 
پی‌نوشت‌ها:
 
[1]. پایگاه‌های انقلاب اسلامی به روایت اسناد ساواک؛ مدرسه فیضیه، ص 232.
[2]. رضا مرزبان در سال 1307 در مشهد به دنیا آمد. تحصیلات خود را در سال 1315 در دبستان آذربایجان مشهد آغاز کرد و در سال 1321 مقطع متوسطه را در دبیرستان آذربایجان به پایان رسانید.
در سال 1326 موفق شد در کنکور دانشکده معقول و منقول قبول شود و پس از یکی دو ماه تحصیل به علت اشتغال به کار، ترک تحصیل کرد. در سال 1327 به مدت شش ماه در استخدام بنگاه آمریکایی خاور نزدیک بود و در روستاهای ورامین کار می‌کرد، اما به علت مشخص نبودن وضعیت خدمت سربازی از کار برکنار شد.
با توجه به سابقه فعالیت مطبوعاتی در سال‌های 1324 و 1325 در روزنامه محلی «آفتاب شرق مشهد»، که ارگان حزب دموکرات بود، بار دیگر به کار مطبوعاتی در مجله «تهران‌مصور» روی آورد. در نشریه تهران‌مصور کارهای حسابداری و تصحیح مطالب را به عهده داشت. در سال 1329 در روزنامه «کیهان» مشغول به کار شد، اما در شب 4 اسفند 1332 به اتهام عضویت در حزب توده بازداشت گردید.
در دادستانی ارتش از اتهام منتسبه برائت حاصل کرد و پس از ابراز تنفر و انزجار نسبت به حزب توده آزاد شد. پس از آزادی به کار تصحیح خواندنی‌ها و هفتگی مهرگان سرگرم بود تا اینکه در اردیبهشت 1335 در بانک بازرگانی شروع به کار کرد. پس از گذشت نُه ماه کار در بانک، بدون هیچ توضیحی اخراج شد.
پس از آن دوباره به روزنامه کیهان رفت و با عضویت در هیئت‌تحریریه آن مشغول به کار شد. ساواک به‌رغم مخالفت با اشتغال به کار او در خبرگزاری پارس، با عضویت او در سندیکای نویسندگان و خبرنگاران موافقت کرد.
رضا مرزبان درسال 1353 به علت درج مقاله‌ای (انتقاد از فعالیت سازمان جلب سیاهان) در روزنامه «پیغام امروز» همراه عده‌ای از نویسندگان و خبرنگاران از فعالیت مطبوعاتی کنار گذاشته شد و با استخدامش در دانشگاه آریامهر (سابق) نیز مخالفت گردید. مرزبان از سال 1355 مجددا نویسندگی در روزنامه پیغام امروز را شروع کرد.
او از اعضای قدیمی سندیکای نویسندگان و خبرنگاران بود که علاوه بر عضویت در هیئت‌های اجرائیه مختلف چندین بار به سمت دبیر سندیکا انتخاب شده بود.
از تألیفات وی می‌توان از رمان «تپه سبزپوش»، «فلسفه شهر تاریکی» (برای کودکان) و «کوچه باغ‌های شهر خواب» نام برد.
[3]. غلامحسین صالحیار در سال 1307 در تهران به دنیا آمد؛ دوران ابتدایی را در دبستان‌های پروانه، سادات، و جمشید جم و مقطع متوسطه خود را در دبیرستان‌های فیروز بهرام و دارایی گذراند.
از سال 1327 تا 1334 در دانشکده حقوق ادامه تحصیل داد. در سال 1342 نیز به تحصیل دوره دکترای حقوق پرداخت.
غلامحسین صالحیار پس از اتمام تحصیلات متوسطه در وزارت دارایی استخدام شد. در سال 1324 به عضویت سازمان جوانان حزب توده ایران درآمد و تا سال 1326 در آن حزب فعال بود. در همان سال به علت اینکه او را جزء دسته انشعابیون قلمداد کردند از سازمان جوانان اخراج شد، اما در اوایل سال 1327 دوباره او را به عضویت پذیرفتند.
صالحیار تا 28 مرداد 1332 با توده‌ای‌ها تماس داشت و بالاترین سمت او دبیر نمایش سازمان جوانان بود. در این مقطع علاوه بر خدمت در وزارت دارایی شب‌ها نیز در تآتر سعدی به عنوان هنرپیشه کار می‌کرد و علنا به نفع حزب منحله توده نیز فعالیت می‌کرد.
غلامحسین صالحیار پس از کودتای 28 مرداد 1332 به کلی ارتباط خود را با حزب توده قطع کرد و در صف اهل مطبوعات رژیم شاه مدتی سردبیر روزنامه «اطلاعات» بود که به علت اختلاف نظر در سبک و سلیقه کار به عنوان اعتراض از ادامه خدمت در مؤسسه اطلاعات خودداری کرد و با پست سردبیری در مجله تهران‌مصور مشغول به کار شد؛ سپس به علت آشنایی با داریوش همایون، به سردبیری روزنامه آیندگان دست یافت. در سال 1349 به رادیو و تلویزیون رفت و در سمت مدیر کل خبرگزاری مشغول به‌کار شد.
پس از چندی با عضویت در حزب اقلیت مردم، سردبیری روزنامه مردم، ارگان حزب مردم را به عهده گرفت و با تأسیس حزب رستاخیز به عضویت آن حزب درآمد. صالحیار علاوه بر مسئولیت‌های ذکرشده سردبیری نشریات وزارت اطلاعات را نیز مدتی برعهده داشت و از اعضای پایه‌گذار سندیکای نویسندگان و خبرنگاران مطبوعات بود و چندین دوره دبیری سندیکا را نیز به عهده داشت.
رک: پرونده غلامحسین صالحیار در ساواک
[4]. داریوش همایون به روایت اسناد ساواک، ص 91.
[5]. اطلاعات، 19 آذر 1346، ص 17.
[6]. همان، ص 20.
[7]. همان‌جا.
[8]. همان‌جا.
[9]. همان‌جا.
[10]. همان‌جا.
[11]. همان‌جا.
[12]. همان‌جا.
[13]. همان، صص 17 و 20. 
[14]. همان، صص 1 و 17.
[15]. همان، ص 17.
[16]. همان‌جا.
[17]. همان‌جا.
[18]. همان، صص 1 و 17. 
 
https://iichs.ir/vdceep8w.jh8nvi9bbj.html
iichs.ir/vdceep8w.jh8nvi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما