English
آرشیو مطالب
تماس با ما
درباره ما
پيوندها
جستجو
جستجوی پيشرفته
نمایندهای که از نمایندگیاش خبر نداشت!
باتلاقی که آمریکا در آن وارد شد!
1 بهمن 1346
«قهرمان روحانیت»
30 دی 1346
از نرمافزار مجموعه آثار زندهیاد آیتالله سیدمحمود طالقانی(ره) شامل تفسیر گرانسنگ «پرتوی از قرآن» و... همزمان با مراسم نخستین سالگرد درگذشت فرزند ایشان، زندهیاد سیدمهدی طالقانی، رونمایی میشود
سوئدیها در ایران چه کردند؟
۲۹ دی ۱۳۴۶
۲۴ دی ۱۳۴۶
پیشگام اصلاحات
Toggle navigation
صفحه نخست
نمايشگاه
نمایشگاه عکس
نمایشگاه سند
عکسنگاشت
مقالات
روزشمار
رجال
یادداشت
گفتوگو
اخبار
همایش و نشست
نکتهها و اشارهها
نشریات الکترونیک
بهارستان
نشریه ایام
فیلم و صوت
کلیپمو (کلیپهای مخصوص گوشی همراه)
تازههای نشر
انتشارات
درباره ما
تماس با ما
جستجو
آرشيو برچسب: آمریکا
نمایش خبر در روز :
همه
۱
۲
۳
۴
۵
۶
۷
۸
۹
۱۰
۱۱
۱۲
۱۳
۱۴
۱۵
۱۶
۱۷
۱۸
۱۹
۲۰
۲۱
۲۲
۲۳
۲۴
۲۵
۲۶
۲۷
۲۸
۲۹
۳۰
۳۱
ماه :
همه ماه ها
فروردين
ارديبهشت
خرداد
تير
مرداد
شهريور
مهر
آبان
آذر
دی
بهمن
اسفند
سال :
همه سال ها
۱۳۹۲
۱۳۹۳
۱۳۹۴
۱۳۹۵
۱۳۹۶
۱۳۹۷
۱۳۹۸
۱۳۹۹
۱۴۰۰
۱۴۰۱
۱۴۰۲
۱۴۰۳
نوع مطلب :
همه انواع مطالب
خبر
ویدیو
گزارش تصويری
صوت
گزارش
گفتگو
مقاله
یادداشت
بخش :
همه بخشها
نمايشگاه
نمایشگاه عکس
نمایشگاه سند
عکسنگاشت
مقالات
روزشمار
رجال
یادداشت
گفتوگو
اخبار
همایش و نشست
نکتهها و اشارهها
نشریات الکترونیک
بهارستان
نشریه ایام
فیلم و صوت
کلیپمو (کلیپهای مخصوص گوشی همراه)
تازههای نشر
انتشارات
۲۸ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۶:۴۷
نشست «فرآیند ساختیابی کودتای آمریکایی ـ انگلیسی 28 مرداد» برگزار شد
موسی حقانی با اشاره به تکراری و نادرست بودن 1700 صفحه سندی که از سوی وزارت امور خارجه امریکا درباره نهضت ملی شدن نفت ایران منتشر شده است گفت: این اسناد در ادامه پروژه جنگ نرم برای تخریب چهره روحانیت شیعه سانسور شده است.
۲۸ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۰۷
گفتگو با دکتر مظفر نامدار
اعتراض انجمن مورخان آمریکا به نوع انتشار اسناد کودتای 28 مرداد
چند هفته پیش، ایالات متحده اسنادی را درباره ملی شدن صنعت نفت و کودتای 28 مرداد منتشر کرد؛ با توجه به سالروز کودتای 28 مرداد بر آن شدیم تا در رابطه با جایگاه اسناد منشرشده در تحلیل وقایع کودتا، گفتگویی را با دکتر مظفر نامدار، محقق و پژوهشگر این حوزه انجام دهیم. آنچه می خوانید ماحصل این گفتگوست.
۷ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۷:۴۶
نگاهی به چگونگی مواجهه قوامالسلطنه با ملی شدن صنعت نفت
رویِ پنهان جناب اشرف
بنا به شواهد موجود گویا شاه تمایلی به بازگشت قوام به عرصه سیاست نداشت و ناچار به خواسته انگلیسیها تن داد. در این ارتباط حسین مکی نوشته است: «شاه تا آخرین دقایق مردد بود. او همانقدر که از استعفای مصدق نگران بود، دوچندان از روی کار آمدن قوام میترسید».
۱ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۱۶
نگاهی به تحولات ابتدای دهه 1340 و نخستوزیری علی امینی؛
آچمز شاه با مهره امینی
نکته غریب تاریخ این است که همان عواملی که امینی را روی کار آورد در نهایت به سرنگونی وی منجر شد.
۱۷ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۰۱
گفتگو با عباس سلیمی نمین درباره اسناد تازه منتشرشده سازمان سیا؛
اسناد امریکایی گزینشی منتشر میشود
اسناد تازه منتشرشده سازمان سیا درباره کودتای 28 مرداد 1332، موجی از هیجان را در میان رسانهها ایجاد کرد. اینکه این اسناد تا چه حد دارای اهمیت است ما را بر آن داشت که گفتوگویی با دکتر سلیمی نمین انجام دهیم. آنچه در ادامه میآید ماحصل این گفتوگوست.
۱۲ تير ۱۳۹۶ ساعت ۰۰:۳۹
استراتژیهای شاه در مواجهه با عرصه بینالمللی؛
سیاست خارجی مستقل ملی: از شعار تا واقعیت
سیاست مستقل ملی نیازمند پیریزی و بنیان نهادن حکومتی دموکراتیک و مردمسالار است؛ مردمسالار از این بابت که هر کشوری با توجه به خودیار بودن نظام بینالملل و برای داشتن قدرت چانهزنی در عرصه بینالمللی نیازمند حمایت داخلی است، اما شیوه حکمرانی محمدرضا کاملا با این اصل در تضاد بود؛ اصولا سیاست مستقل ملی نه ملی بود و نه مستقل.
۱۱ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۱۷
به مناسبت اسناد تازه منتشرشده کودتای 28 مرداد؛
آیت الله کاشانی؛ روحانی اَجنبیستیز
بازتاب تهدیدهای آیتالله چنان بود که روزنامه لوموند فرانسه نقش رهبری مذهبی ایران را با نفوذ پاپ مقایسه کرد و اعلام جهاد از سوی او را یک خطر بزرگ برای غرب نامید.
۱۰ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۱۴
حقانی:اشتباهمصدق اعتمادبهآمریکا بود/ تبریزی:مصدق خائننبود
موسی حقانی و قاسم تبریزی از مورخان و پژوهشگران تاریخی در نشستی کارشناسی به نقد میزان صحت اسناد جدید منتشره راجع به کودتای 28 مرداد و نیت آمریکاییها از طرح برخی ادعاها بویژه درباره آیت الله کاشانی پرداختند.
۷ تير ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۵۰
به مناسبت انتشار اسناد تازه درباره کودتای 28 مرداد
آیتالله کاشانی و وصله ناجور همراهی با کودتا
آیتالله کاشانی در پاسخ به خبرنگار فرانسوی که از وی در خصوص اختلافش با دکتر مصدق سؤال کرد، هوشمندانه اولویت مسئله سیاست خارجی مصدق را مطرح کرده و چنین پاسخ میدهد: «من درباره سیاست خارجی یعنی مبارزه با استعمار و موضوع نفت هیچ گونه اختلافی با نخست وزیر ندارم ولی درباره مسائل داخلی... اختلافاتی وجود دارد».
۲۳ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۲۴
نگاهی به چگونگی ورود تجهیزات جنگی به ارتش پهلوی
طوفانیـان؛ واسـطه پرنفوذ خـریدهـای نظامی
در هشت سال آخر سلطنت محمدرضاشاه میزان خرید اسلحه از امریکا به 19 میلیارد دلار رسید. این امر در قیاس با کل خرید تسلیحاتی ایران از آمریکا در مدت بیست سال، یعنی از 1950 تا 1971 که به یک میلیارد دلار هم نمیرسید، نشان دهنده موج پرشتاب خریدهای نظامی از آمریکا در دوران طوفانیان است.
۲۱ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۲۱
نگاهی به دیدارهای شاه از ایالات متحده
زدوبندهای شاه و روسای جمهور آمریکا
آبان ماه ۱۳۵۶ جزء آخرین دفعاتی بود که شاه به آمریکا سفر میکرد تا با کارتر دیدار کند. شاه طی ۲۷ سال پیش از آن، ۳۹ بار بهطور رسمی و غیررسمی به آمریکا سفر و با هفت رئیسجمهور پیشین آمریکا، به دفعات ملاقات کرده بود.
۷ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۳۷
بررسی مواضع ایالات متحده درباره انقلاب سفید؛
امریکا، معلم اصلاحات ارضی
پس از قیام 15 خرداد، پرزیدنت کندی طی یک نامه تبلیغاتی، ضمن اظهار تاثر از قیام مردم، خطاب به شاه نوشت: «به تدریج که مردم به اهمیت اقداماتی که شما به منظور گسترش عدالت اجتماعی و ایجاد فرصتهای مساوی برای کلیه ایرانیان آغاز کردهاید پی ببرند، این گونه تظاهرات ناپدید خواهد شد.»
۶ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۲۵
زنان تاجدار در دوران پهلوی!
آیا تاجالملوک میتوانست سیاستمدار باشد؟
ملکه مادر به سبب دوستی با تیمسار علوی مقدم، رئیس وقت شهربانی، در برابر فشاری که از طرف آمریکاییها برای تغییر او انجام میگرفت ایستادگی مینمود و حتی شاه را تهدید کرده بود که اگر علوی مقدم تعویض شود ایران را ترک خواهد نمود. با همه این احوال دخالتهای تاجالملوک قابل مقایسه با اشرف نبود.
۲ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۳۳
گزارشی از کمکهای مالی ایالات متحده به رژیم پهلوی؛
سخاوت آمریکاییها به ایرانیان
در دوره کندی دویست میلیون دلار وام جهت خرید جنگ افزار و آموزش نظامی به ایران پرداخت شد. البته آمریکاییان در قبال پرداخت این وام انتظار داشتند نیروهای نظامی مستشاری و خانواده آنها از مصونیت قضایی برخوردار باشند که در 21 مهر 1343 لایحه آن در مجلس شورای ملی تصویب شد...
۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۰۶
نگاهی به اختلافات ایران و عراق در دهه 1350؛
نزاع زیر سایه دو ابرقدرت
برخی از اسناد باقی مانده از آن دوران حکایت از این دارد که مأمورین عراقی، محلّه به محلّه و خانه به خانه به جستوجوی مرد و زن و کودک ایرانی میپرداختند و هر کس را به چنگ میآوردند، بدون اینکه اجازه لباس پوشیدن به آنها بدهند، سوار کامیون میکردند و به محض پر شدن کامیون، آن را به سوی مرز اعزام میداشتند.
۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۲۷
نگاهی به رویارویی علم و هویدا؛
علم در دربار پهلوی دوم نماینده طبقه اشرافیت زمینداری بود که به ویژه در دهههای 40 و 50 تحت فشار شدیدی قرار داشتند. رقیب اصلی اشرافیت زمیندار در این زمان گروهی از اشراف نوپا بودند که با بهرهگیری از امتیازات مرتبط با آن به جرگه اشرافیت پیوسته بودند و امیرعباس هویدا را باید نماینده اصلی این گروه به حساب آورد.
۶ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۵۸
روابط نظامی ایالات متحده و پهلوی
روایت اسناد لانه جاسوسی از حضور مستشاری آمریکا در ایران
حجم عظیمی از منابع مالی ایران نیز به مستشاران آمریکایی که برای آموزش ارتش ایران و چگونگی استفاده و تعمیر این تسلیحات به ایران آمدند، داده میشد. برای مثال شرکت سازنده جنگنده اف-14 ، به تنهایی 800 مستشار به ایران اعزام کرد و سالانه حجم عظیمی از منابع ملی به این مستشاران داده میشد...
۲۸ فروردين ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۰۰
واکنش کشورهای حاشیه خلیج فارس در بحبوحه انقلاب اسلامی؛
آرزوی روی کارآمدن یک حکومت سکولار
پادشاه عمان با تعجب پرسیده بود که شاه ایران چه طور از اوضاع و احوال کشورش خبر نداشته و نظر مردم را در مورد خودش نمیدانسته است. سفیر آمریکا در مسقط در پاسخ به این سؤال پادشاه عمان مطلب را این گونه بیان کرد: رابطه شاه با مردمش به حداقل ممکن رسیده بود و محمدرضا بجز از چند تن از مشاورانش چندان از اوضاع و احوال مردم کشورش خبر نداشت.
۵ فروردين ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۲۰
بازتاب ملی شدن صنعت نفت در رسانههای غربی
چرا ایده «نفت ایران برای ایرانی» به سخره گرفته میشد؟
اقدامات مصدق و مطرح شدن چهره او به عنوان شخصیت اول جریان ملی شدن نفت، اگر چه سبب شد به عنوان مرد سال 1951 در مجله تایمز آمریکا معرفی شود و عکس او روی جلد این مجله بدرخشد، اما همین مجله دو سال بعد، در سال 1953 در روی جلد خود عکس کرمیت روزولت مرد اول طراح کودتای ضد مصدق را نقش بست.
۲۴ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۳۶
گفتگو با دکتر جواد منصوری
حمایت اولیه آمریکا از ملی شدن نفت برای کنار گذاشتن انگلیس بود
ملی شدن صنعت نفت نقطه عطفی در تاریخ معاصر ایران است. اگرچه این فرصت مغتنم شمرده نشد و ایران یک بار دیگر در کام استعمار نفتی فرو رفت. سالروز ملی شدن صنعت نفت، بهانهای شد تا به آن اقدام بزرگ، زمینههای رخدادش و چگونگی شکستش بپردازیم. آنچه پیش رو دارید، گفتگوی ما با دکتر جواد منصوری در این زمینه است.
صفحه قبل
|
صفحه بعد
آخرین عناوین
پربيننده ترين
نمایندهای که از نمایندگیاش خبر نداشت!
باتلاقی که آمریکا در آن وارد شد!
1 بهمن 1346
«قهرمان روحانیت»
30 دی 1346
از نرمافزار مجموعه آثار زندهیاد آیتالله سیدمحمود طالقانی(ره) شامل تفسیر گرانسنگ «پرتوی از قرآن» و... همزمان با مراسم نخستین سالگرد درگذشت فرزند ایشان، زندهیاد سیدمهدی طالقانی، رونمایی میشود
سوئدیها در ایران چه کردند؟
۲۹ دی ۱۳۴۶
۲۴ دی ۱۳۴۶
پیشگام اصلاحات
مواضع ضدصهیونیستی علمای شیعه در قاب کتاب قرار گرفت
کارگزار نفوذ آمریکا در ایران
9 دی 1346
حسنعلی منصور هنگام طرح لایحه کاپیتولاسیون در مجلس سنا مرتکب تدلیس شد
از نرمافزار مجموعه آثار زندهیاد آیتالله سیدمحمود طالقانی(ره) شامل تفسیر گرانسنگ «پرتوی از قرآن» و... همزمان با مراسم نخستین سالگرد درگذشت فرزند ایشان، زندهیاد سیدمهدی طالقانی، رونمایی میشود