English
آرشیو مطالب
تماس با ما
درباره ما
پيوندها
جستجو
جستجوی پيشرفته
آقای «پنجدرصدی» و غربباورِ مرعوبِ غرب؛ مشتی از خروار
تبیین چرایی اشغال ایران توسط آمریکا از منظر امام خمینی
مجموعه گفتارهای دولت منصور در پاسخ به چرایی طرح لایحه کاپیتولاسیون
5 دی 1346
قلعه باستیل ایران
4 دی 1346
3 دی 1346
کلوپ روتاری اولین اقدام آمریکا برای شکلدهی تفکر در ایران بود
کارگزار نفوذ آمریکا در ایران
مرامنامه نهضت جنگل حاوی چه نکاتی بود؟
Toggle navigation
صفحه نخست
نمايشگاه
نمایشگاه عکس
نمایشگاه سند
عکسنگاشت
مقالات
روزشمار
رجال
یادداشت
گفتوگو
اخبار
همایش و نشست
نکتهها و اشارهها
نشریات الکترونیک
بهارستان
نشریه ایام
فیلم و صوت
کلیپمو (کلیپهای مخصوص گوشی همراه)
تازههای نشر
انتشارات
درباره ما
تماس با ما
جستجو
آرشيو برچسب: بریتانیا
نمایش خبر در روز :
همه
۱
۲
۳
۴
۵
۶
۷
۸
۹
۱۰
۱۱
۱۲
۱۳
۱۴
۱۵
۱۶
۱۷
۱۸
۱۹
۲۰
۲۱
۲۲
۲۳
۲۴
۲۵
۲۶
۲۷
۲۸
۲۹
۳۰
۳۱
ماه :
همه ماه ها
فروردين
ارديبهشت
خرداد
تير
مرداد
شهريور
مهر
آبان
آذر
دی
بهمن
اسفند
سال :
همه سال ها
۱۳۹۲
۱۳۹۳
۱۳۹۴
۱۳۹۵
۱۳۹۶
۱۳۹۷
۱۳۹۸
۱۳۹۹
۱۴۰۰
۱۴۰۱
۱۴۰۲
۱۴۰۳
نوع مطلب :
همه انواع مطالب
خبر
ویدیو
گزارش تصويری
صوت
گزارش
گفتگو
مقاله
یادداشت
بخش :
همه بخشها
نمايشگاه
نمایشگاه عکس
نمایشگاه سند
عکسنگاشت
مقالات
روزشمار
رجال
یادداشت
گفتوگو
اخبار
همایش و نشست
نکتهها و اشارهها
نشریات الکترونیک
بهارستان
نشریه ایام
فیلم و صوت
کلیپمو (کلیپهای مخصوص گوشی همراه)
تازههای نشر
انتشارات
۲۷ مرداد ۱۳۹۷ ساعت ۰۹:۰۹
گفتوگو با مظفر شاهدی
همهچیز در باره کودتای 28 مرداد 1332
□ اخیرا اسنادی در رابطه با نقش انگلیس در کودتای 28 مرداد 1332 از سوی موسسه غیرانتفاعی آرشیو امنیت ملی امریکا منتشر شده است. این اسناد به موضوع "پیشنهاد بریتانیا برای سازماندهی کودتا در ایران" میپردازد. نقش انگلیس در کودتای 28 مرداد اظهر من الشمس است. اما به نظر شما اهداف و انگیزههای امریکا از انتشار این اسناد چیست؟ ...
۶ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۱۹
درباره نویسنده کتاب «پنجاه سال نفت ایران»
مصطفی فاتح؛ روایتگر تاریخ نفت ایران
در جریان ملی شدن صنعت نفت، از اقتدار و دخالتهای وی کاسته نشد و این موضوع به دکتر مصدق یادآوری شد. او در سفری بدون مجوز از هیئت خلع ید در مرداد 1330 از آبادان به همراه ریچارد سدان به تهران رفت که بهانهای مناسب بهدست داد. دکتر حسین فاطمی در تلگرامی از حسین مکی خواست تا از فاتح سوال کند که به چه دلیلی محل ماموریت خود را بدون هماهنگی لازم ترک ...
۵ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۱۴:۰۰
نقش انگلیسها در کشف رضاخان و به سلطنت رساندن او
محمدرضا پهلوی در کتاب خود پاسخ به تاریخ در بخشی که به توضیح چگونگی سردار سپه شدن و پس از آن هم شاهنشاهی پدر ـ رضاخان ـ میپردازد به صورت خیلی مختصر و گذرا اشاره به نظر ژنرال آیرونساید نسبت به رضاخان و ارتباط و دوستی وی با سید ضیاءالدین طباطبائی عامل سرشناس انگلیسها و نیز نقشآفرینی سید ضیاء در ماجرای کودتای 1299 میکند و در ادامه هم به ارتباط و نزدیکی ...
۲ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۰۶:۰۰
نگاهی به برنامه تبلیغ مسیحیت در عصر قاجار؛
شکست برنامههای تبشیری مسیحیان در ایران
هدف فعالیتهای تبلیغی تبشیری در ایران تغییر آیین مردم از اسلام به مسیحیت یا حداقل سست کردن اعتقاد و باور مردم نسبت به اسلام و ایجاد علاقه به دین مسیحیت بود، اما این فعالیتها به دلیل اعتقاد قلبی مردم ایران به دین اسلام نتوانست با موفقیت خاصی رو به رو شود و طبق آمار ارائه شده توسط خود مبشران پس از چند سال فعالیت مداوم تنها توانستند 30 نفر را به دین مسیحی ...
۱۴ دی ۱۳۹۶ ساعت ۱۸:۰۰
حمایت کامل انگلیس از شاه در اثنای انقلاب
موقعی که شنیدم، در یک مراسم تشریفاتی «آنتونی پارسونز» (سفیر انگلیس در تهران) گفته است که: «دولت بریتانیا از رژیم شاهنشاهی ایران حمایت میکند»، با خود گفتم: این مطلب برای رفع هر گونه تردید شاه نسبت به انگلیسها لازم بود.
۱۱ دی ۱۳۹۶ ساعت ۱۸:۰۰
تناقضگوییهای پادشاه در تحلیل وقایع انقلاب
شاه خودش صحبت را به مسائل داخلی کشاند و ضمن اشاره به توجهی که بسیاری از مردم نسبت به «اظهارات تحریکآمیز و فتنهانگیز ملایان» نشان میدهند، گفت: «... تردیدی نیست که بیشتر این اقدامات از سوی «ک.گ.ب» هدایت میشود. چون در طول سی سال گذشته نیز «ک.گ.ب» همواره کوشش داشته که اهداف خود را در ایران از طریق ملاها دنبال کند» و بعد هم با لحنی مبهم و نامطمئن ادامه ...
۴ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۰۶:۰۰
نگاهی به نفوذ اقتصادی بریتانیا در دوره پهلوی دوّم؛
انگلیس پا به پای ایالات متحده
انگلیسیها موافقت نمودند تا قسمتی از داراییهای رضاشاه را که در بانکهای سوئیس مسدود کرده بودند، به محمدرضا مسترد نمایند، البتّه به شرط آنکه دولت ایران، معادل آن مبلغ را از کالاهای انگلیسی خریداری کند.
۹ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۰۵
از امتیاز رویتر تا تاسیس بانک شاهنشاهی ایران
دلایل تاریخی تأسیس بانک شاهنشاهی را باید در قرارداد معروف رویتر جست وجو کرد که در سال 1872م/1290ق از سوی حکومت ناصری و با کارگردانی صدراعظم اصلاحطلب و غربگرای وی میرزا حسینخان سپهسالار و دلالی و واسطهگری خاص میرزا ملکم خان ناظمالدوله به بارون جولیوس دورویتر اعطا شد. اعطای این امتیاز به رویتر بالاخص تحت القائات روشهای اقتصادی و تئوریهای توسعه.....
۲۸ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۰۷
گفتگو با دکتر مظفر نامدار
اعتراض انجمن مورخان آمریکا به نوع انتشار اسناد کودتای 28 مرداد
چند هفته پیش، ایالات متحده اسنادی را درباره ملی شدن صنعت نفت و کودتای 28 مرداد منتشر کرد؛ با توجه به سالروز کودتای 28 مرداد بر آن شدیم تا در رابطه با جایگاه اسناد منشرشده در تحلیل وقایع کودتا، گفتگویی را با دکتر مظفر نامدار، محقق و پژوهشگر این حوزه انجام دهیم. آنچه می خوانید ماحصل این گفتگوست.
۲۵ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۰۰
«نظری بر مکانت علمی و عملی شهید آیتالله شیخ فضلالله نوری» در گفتوشنود با آیتالله علامه یحیی نوری*
پیشبینیهای شیخ شهید، همگی تحقق پیدا کرد
فقید سعید مرحوم آیتالله علامه یحیی نوری (قده) از جهات متعدد با خاندان شهید آیتالله حاج شیخ فضلالله نوری قرابت داشت و به همین علت دانای بسیاری از خاطرهها و نکتهها درباره منش علمی و عملی آن بزرگ بود. گفتوشنودی که پیش روی شماست در واپسین سالهای حیات آن مرحوم و درباره کارنامه فکری و سیاسی شهید آیتالله شیخ فضلالله نوری انجام شده است.
۱۹ تير ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۴۴
نظر سفیر فرانسه در مورد انگلیسها
امروز که سفیر جدید فرانسه در لندن برای یک دیدار تشریفاتی به ملاقاتم در سفارتخانه آمده بود، میگفت: «من به انگلستان نیامدهام که انگلیسها را به اروپائیهای خوب تبدیل کنم. چون معتقدم اصولاً انگلیسها افرادی نیستند که لیاقت اروپایی شدن داشته باشند»
۱۷ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۲۱
ایران در جنگ ظفار؛
شاه در عمان به دنبال چه بود؟
از نکات عجیب این پنهانکاری اظهارات هویداست که اگرچه غیر واقعی نمینماید، عمق پنهانکاری رژیم را نمایان میسازد. وی در اظهارات خود پس از انقلاب میگوید تا دو ماه پس از اعزام نیروهای ایران به عمان، از این لشکرکشی بیاطلاع بوده است.
۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۵۱
خاطرات سفیر اسق انگلیس در ایران:
شکنجهگریهای ساواک
دنیس رایت میگفت: «گرچه در حال حاضر حیثیت ایران بخاطر اخباری که راجع به شکنجهگریهای ساواک پراکنده میشود، به شدت در خطر افتاده، ولی باید گفت که موازنه سیاسی و ثبات موجود در کشور، ایران را در وضع بسیار مطلوبی قرار داده است».
۲۸ فروردين ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۲۸
نقش انگلیس در بنیانگذاری سلسله پهلوی
[پرویز راجی، آخرین سفیر شاه در لندن]: «چاپمن پین چر» Chapman pincher نویسنده روزنامه «دیلی اکسپرس» ناهار در سفارتخانه میهمانم بود. او ضمن صرف ناهار از خاطرات 5 سال قبل خود سخن میگفت که توانسته بود با واسطهگری «لرد روتشلید» مصاحبهای با شاه انجام دهد.
۱۹ فروردين ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۳۴
عارضۀ چالفونت و فضلۀ ایران
متن پیش رو روایتی است از پرویز راجی آخرین سفیر شاه در لندن (خرداد 1355ـ6بهمن 1357)، که یکی از طرفداران و سرسپردگان رژیم پهلوی و همچنین کسی است که روابط بسیار نزدیک و ویژهای با اشرف پهلوی ـ خواهر شاه ـ و امیر عباس هویدا داشته است.
۲۴ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۳۶
گفتگو با دکتر جواد منصوری
حمایت اولیه آمریکا از ملی شدن نفت برای کنار گذاشتن انگلیس بود
ملی شدن صنعت نفت نقطه عطفی در تاریخ معاصر ایران است. اگرچه این فرصت مغتنم شمرده نشد و ایران یک بار دیگر در کام استعمار نفتی فرو رفت. سالروز ملی شدن صنعت نفت، بهانهای شد تا به آن اقدام بزرگ، زمینههای رخدادش و چگونگی شکستش بپردازیم. آنچه پیش رو دارید، گفتگوی ما با دکتر جواد منصوری در این زمینه است.
۱۲ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۴۲
به مناسبت افشاگریهای امام خمینی درباره کاپیتولاسیون؛
کاپیتولاسیون در کدام نقاط دنیا برقرار شد؟
کاپیتولاسیون در طول تاریخ با سه هدف تحمیل میشده است. نخست تحمیل معاهدات تجاری نابرابر، دوم ایجاد شکاف در جامعه در راستای ایجاد جامعه ای نابرابر و سوم مصونیت نیروهای نظامی کشورهای استعمارگر در سرزمین تحت تصرف.
۱۵ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۱۰
به مناسبت افتتاح بانک ملی ایران؛
کدام بانک نقش «خزانه انگلستان در ایران» را ایفا میکرد؟
ادوارد براون نویسنده انگلیسی تاریخ انقلاب مشروطه در اثر خود با اذعان به شور و شوق ایرانیان برای تاسیس بانک ملی می نویسد: «حتی بینوایان و مسکینان به کمک برخاستند. دانشجویان به فروش کتابهای خود اقدام نموده و زنان برای تهیه سرمایه بانک به فروش زیورآلات و حتی قطع و فروش گیسوان خود پرداختند...»
۲۸ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۰۰
فعالیت خانواده رشیدیان در بهار 1332
راز بزرگ پرونده یک کودتا
در سال 1985م/ 1364ش، طی برنامهای که یکی از شبکههای تلویزیونی انگلستان راجع به قتل افشارطوس و نقش اینتلیجنتسرویس در آن ماجرا تهیه کرده بود، یکی از عناصر سازمان اطلاعات مخفی بریتانیا راز بزرگ این پرونده قتل را برملا نمود
۳۰ تير ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۱۹
شاه بهرام شاهرخ
شاه بهرام شاهرخ از چهرههایی است که در تمام صحنههایی که ظاهر شد راه افراط را پیمود. در هیچ دورهای نام نیک از وی برجای نماند چه روزگاری که سرباز هیتلر بود و چه روزگاری که در جهت منافع شرکت نفت انگلیس در ایران تلاش میکرد.
صفحه قبل
|
صفحه بعد
آخرین عناوین
پربيننده ترين
آقای «پنجدرصدی» و غربباورِ مرعوبِ غرب؛ مشتی از خروار
تبیین چرایی اشغال ایران توسط آمریکا از منظر امام خمینی
مجموعه گفتارهای دولت منصور در پاسخ به چرایی طرح لایحه کاپیتولاسیون
5 دی 1346
قلعه باستیل ایران
4 دی 1346
3 دی 1346
کلوپ روتاری اولین اقدام آمریکا برای شکلدهی تفکر در ایران بود
کارگزار نفوذ آمریکا در ایران
مرامنامه نهضت جنگل حاوی چه نکاتی بود؟
28 آذر 1346
گزارش روز دوم همایش ملی «کاپیتولاسیون؛ رابطه خدایگان و برده»
کاپیتولاسیون و تفاوت آن با کنوانسیون وین
ماجرای اولین عضو جدا شده از سازمان مجاهدین خلق
پایگاه اینترنتی «اسناد لانه جاسوسی» رونمایی شد